mirmila2 11.06.07, 22:25 jeśli macie swoje zdanie na temat służby zdrowia, zarobków lekarzy i ich wyjazdów wypowiedzcie sie wypelniajac ankiete: www.ankieta-hipokrates.xt.pl/ dziekujemy:) !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 11.06.07, 22:28 poprawna nazwa brzmi OCHRONA ZDROWIA.jesli ktos zabiera sie za badania, to powinien najpierw stosowac poprawne zwroty. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 11.06.07, 22:49 maretina napisała: > poprawna nazwa brzmi OCHRONA ZDROWIA.jesli ktos zabiera sie za badania, to > powinien najpierw stosowac poprawne zwroty. E tam. ochrony zdrowia w polsce nie ma, są tylko marzenia o ochronie zdrowia, a słuzba zdrowia jest:-) Wypowiedz "wybitnej" osoby o służbie zdrowia Lech Wałęsa link: nicalbonic.blox.pl/2007/05/S-jak-SLUZBA-ZDROWIA-czyli-JESTEM-ZA-A-NAWET.html Znaczenie służby zdrowia link poniżej Link do znaczenia służby zdrowia: pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82u%C5% BCba_zdrowia " Służba zdrowia - w niektórych krajach państwowe służby odpowiedzialne za opiekę zdrowotną obywateli. Miano służby zdrowia nosił w czasach PRL obowiązujący wówczas system opieki zdrowotnej w Polsce. Do dziś nazwę służby zdrowia noszą placówki opieki zdrowotnej MON, MSWiA oraz Ministerstwa Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 11.06.07, 23:21 alergenzb napisała: "słuzba zdrowia jest" "Miano służby zdrowia nosił w czasach PRL obowiązujący wówczas system opieki zdrowotnej w Polsce." albo żyjesz jeszcze w czasach komuny, albo sama sobie zaprzeczasz; Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 11.06.07, 23:58 maszar napisał: > alergenzb napisała: > "słuzba zdrowia jest" Oczywiście, że jest służba, a nie ma tylko ochrony zdrowia. A Poniżej to wyrwany przez ciebie cytat z Wikipedii, wyjasniający znaczenie służby zdrowia, a nie moje zdanie. Ja przedstawiłam calośc brzmienia służby zdrowia a nie wycinek, który ty wyrwałeś:-) Czytaj ze zrozumieniem!! > "Miano służby zdrowia nosił w czasach PRL obowiązujący wówczas system opieki > zdrowotnej w Polsce." maszar napisał: > albo żyjesz jeszcze w czasach komuny, A jak się w niej żyło??? >albo sama sobie zaprzeczasz; Nie zaprzeczam sobie służba!!! jest, a państwowej opieki medycznej w Polsce nie ma, kiedyś była. opieka medyczna jest tylko i wyłącznie w prywatnym sektorze. widzisz czasy się zmieniają państwowa OM była kiedy, obecnie niema. Natomiast prywatna OM kiedyś była bardzo żadko dostępna, a obecnie mozna wybierać jak jabłka na rynku. Może ich masz racje z tym zaprzeczaniem jest prywatna opieka medyczna w Polsce, a panstwowa tylko słuzba nie swiadcząca opieki medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jachuw Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 12.06.07, 00:02 alergenzb napisała: > > albo żyjesz jeszcze w czasach komuny, > > A jak się w niej żyło??? > > >albo sama sobie zaprzeczasz; > Nie zaprzeczam sobie służba!!! jest, a państwowej opieki medycznej w Polsce nie > > ma, kiedyś była. > opieka medyczna jest tylko i wyłącznie w prywatnym sektorze. > widzisz czasy się zmieniają państwowa OM była kiedy, obecnie niema. > Natomiast prywatna OM kiedyś była bardzo żadko dostępna, a obecnie mozna > wybierać jak jabłka na rynku. > Może ich masz racje z tym zaprzeczaniem jest prywatna opieka medyczna w Polsce, > > a panstwowa tylko słuzba nie swiadcząca opieki medycznej. ja wiem, że głupi jestem... nic z twojego wywodu nie rozumiem!!! możesz jeszcze raz tylko prościej - umieram z ciekawości o co właściwie idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
witch70 Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 12.06.07, 12:20 gdzie jest ta służba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
sunkmanitu Re: Ankieta na temat Służby Zdrowia 12.06.07, 11:25 W podawanych odpowiedziach brakuje bardzo ważnego szczegółu: chodzi o kwoty brutto czy netto?. 3000 brutto miesięcznie, a 3000 netto to spora różnica. Ciężko wypełnić ankietę zawierającą takie niedokładności. Odpowiedz Link Zgłoś