ernest221 22.11.03, 16:35 badanie moczu wykazało obecność białka 5mg% , krwinki białe 2 - 4, a czerwone 1 - 2, urobilinogen w normie, do tego cały czas bolą mnie plecy co mi jest pomocy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lekarzyna Re: co z moimi nerkami?? 23.11.03, 14:50 Zle ale jest na to rada. Zainteresuj sie dieta optymalna doktora kwasniewskiego i podobno po takiej diecie kazdy wraca do zdrowia bez wyjmowania noza. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: co z moimi nerkami?? 23.11.03, 21:14 lekarzyna napisał: > Zle ale jest na to rada. Zainteresuj sie dieta optymalna doktora kwasniewskiego > > i podobno po takiej diecie kazdy wraca do zdrowia bez wyjmowania noza. przestan ludzi indoktrynowac glupota.dobre sobie dieta kwasniewskiego na chore nerki.ta dieta nie jest dobra na cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: co z moimi nerkami?? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 24.11.03, 04:44 No a na sasiednim forum jestem regularnie przekonywany, ze ta dieta jest dobra na wszystko: miazdzyca sie cofa, toczen i stwardnienie rozsiane przechodza bez sladu, tak samo cukrzyca, nawet kobiety rodza bez bolu. Pewnie jakby nieboszczyka nakarmic, toby ozyl i glosil te cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruford Re: co z moimi nerkami?? IP: *.gallery.devs.futuro.pl 24.11.03, 11:25 To jeszcze małe miki.Od pewnego czasu regularnie odwiedzam grupę dyskusyjną na serwerze plocman - dieta optymalna.To wspaniałe zródło wiedzy o systematycznej konstrukcji grupy o typie sekciarskopodobnym. www.dieta-optymalna.info/podstawy.php?cmd=art&nr=20 - pod tym adresem znajduje się iście kuriozalny , uwaga, STANDARD OPTYMALNEGO POSTEPOWANIA W CUKRZYCY www.dieta-optymalna.info/wydarzenia.php - pod tym zaś adresem warto w celach rozrywkowych poczytać listy lekarzy opty,polecam tekst dr Płoweckiej CUDA W PRAKTYCE LEKARZA DOMOWEGO. Zachęcam szczególnie Dokiego , Meretinę i Monopola , z prośbą o własne komentarze. Pozdrówko Bruford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruford Re: Bruford, strona sie nie otwiera:(/nt IP: *.gallery.devs.futuro.pl 24.11.03, 12:08 Nie mogłem jakoś przenieść tego jako łącze.Wejdź na stronę główną i poszperaj tam , tzw standard figuruje chyba jako ustalenia konferencji w Oleśnicy a artykuł lekarki optymalnej Płoweckiej w dziale " warto przeczytać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruford adres strony głównej IP: *.gallery.devs.futuro.pl 24.11.03, 12:11 www.dieta-optymalna.info/index.php.To jest adres strony głownej.Odnośnik do niej jest trzecią pozycją wyświetlaną w google jeśli zadasz pytanie " dieta optymalna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio Re: co z moimi nerkami?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 23:30 glikemia 200mg% bosko!!! proponuję zrobić skreening retinopatii za 5 lat i juz zacżąć szukać nerek dla tych biednych pacjentów. Boże! widzisz i nie grzmisz Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: co z moimi nerkami?? 23.11.03, 21:21 Zgłoś się do lekarza przede wszystkim, jeśli masz dolegliwości bólowe. Mało danych podałeś. Czy gorączkujesz? Czy chorujesz na cukrzycę, nadcisnienie? Ile moczu oddajesz, czy w czasie jego oddawania masz jakieś dolegliwości? Nieprawidłowa jest obecność białka w moczu, pozostałe wyniki są w porządku. Warto zrobić inne badania - parametry wydolności nerek, morfologię, USG. Niech lekarz się tym zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzyna Re: co z moimi nerkami?? 25.11.03, 23:53 A ja nadal sugeruje zachowanie normalnego zdrowego rozsadku. Przeciez to nawet nie trzeba byc lekarzem, nie widziec pancjenta zeby orzec ze wystarczy zeby ten kandydat na dialize zaczal od picia wody a nastepnie zmienil sposob jedzenia czyli przestal chlac wode piwo czy temu podobne. Kawa tez panie nerkowy autorze watku! Jezeli chodzi o smiechy na sali z diety optymalnej, to zamiast rzec z rdosci o cudach itp sugeruje pomyslec: hm, jezeli ta dieta jest taka zla to przeciwan dieta musi byc dobra, zwlaszcza ze jest ona popierana prezez linie partii... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina lekarzyno gadasz trzy po trzy 26.11.03, 11:57 powiedz mi np. jak woda moze oczyscic nerki kiedy zaatakowala je bakteria? nadajesz wodzie dzialanie antybiotyku? gdzie sie rodza tacy glupcy? Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzyna i tobie tez dzien dobry 27.11.03, 14:59 od czegos trzeba zaczac, a najprosciej o najprostszego. Tak natychmiast z musztardowka pod kran. Poczekac godzine i zaraz przyjda nowe pomysly. A moze by tak te bakterie sie potopily? Przeciez to nic nie kosztuje sprobowac. Widzialem kilka przypadkow kiedy lekarze dostali pacjenta z chorymi nerkami (duza ilosc bakterii), 30 dni w szpitalu w Niemczech i guzik z tego wyszedl. Jezeli chodzi o twoje drugie pytanie to napisz gdzie sie urodzilas a chetnie ci odpowiem... Rozumiem ciebie, Maretina, ze powtarzasz 'linie partii', ale widzisz to jest tylko 'linia partii' i do tego rzadzacej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio Re: i tobie tez dzien dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 23:14 Lekarzyno jesteś bardzo interesujący, miło się czyta takie wariackie wątki. Ale podstawowa zasada - nie leczyć przez internet i w ogóle na odległość. Poza tym nie chce mi się polemizowac z Twoją wiarą w to, że balteria moga się potopic w wodzie.:))) wyrażam tylko z serdecznościa swój podziw dla Twojej odwagi. A propos - sięgnij sobie do opracowań profesjonalnych. Dieta optymalna powoduje subkliniczny stan kwasicy metabolicznej, co poprawia samopoczucie (wydzielają się endorfiny, mniej chce się jeść), duża podaż tłuszczu powoduje biegunkę tłuszczową, co przyczynia się na krótka metę do utraty wagi. Jednakże chciałbym zobaczyć tętnice pacjenta po 2-3 latach diety optymlnej - jakoś tego dr Kwaśniewski nie pokazuje. Jednak w tym przypadku jestem za "linią partii" niezależnie od posiadanej wiedzy. Bo organiczenie tłuszczu w diecie polecają wszystkie towarzystwa kardiologiczne, dietetyczne itp. Diete optymalną promuje tylko dr Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio Re: i tobie tez dzien dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 23:16 a propos autora postu głównego - idź do lekarza. Białkomoczu nie wolno lekceważyć, ale tez nie można się tym zbytnio przejmować - czasem pojawia się bez żadnej choroby nerek ( w niektórych stanach fizjologicznych) ale to ocenić musi lekarz. Zgłos się do niego Odpowiedz Link Zgłoś