Dodaj do ulubionych

Konsole + Steam = ?

19.01.11, 10:01
W związku z newsem dotyczącym portala 2, poczułem że być może szykuje się mała bitwa o rynek cyfrowej dystrybucji. Microsoft już poczynił krok w tym kierunku ze swoim sklepem cyfrowej dystrybucji na Xboxie idąc w ślady Valve, które na PC stworzyło platformę Steam.

Czy waszym zdaniem jest szansa by Steam zagościł przynajmniej na PS3? Bo jeśli chodzi o Microsoft to raczej nie możemy się spodziewać współpracy.

Czy ma to sens, i czy kupowalibyście gry taniej po przez tego typu rodzaj dystrybucji gier na konsoli?

Posiadam PC na którym obecnie większość moich gier to te zakupione na Steamie i coraz bardziej mi się podoba ten rodzaj dystrybucji mimo że na początku byłem mu przeciwny.
Obserwuj wątek
    • wysyisback Re: Konsole + Steam = ? 19.01.11, 10:36
      piec napisał(a):

> W związku z newsem dotyczącym portala 2, poczułem że być może szykuje się mała
      > bitwa o rynek cyfrowej dystrybucji. Microsoft już poczynił krok w tym kierunku
      > ze swoim sklepem cyfrowej dystrybucji na Xboxie idąc w ślady Valve, które na PC
      > stworzyło platformę Steam.

Games for Windows Live to jest na tyle kiepski żart, zarówno jako sklep jak i usługa, że nie traktowałbym go poważnie w żadnych rozważaniach na temat walki o rynek dystrybucji cyfrowej.

> Czy waszym zdaniem jest szansa by Steam zagościł przynajmniej na PS3? Bo jeśli
      > chodzi o Microsoft to raczej nie możemy się spodziewać współpracy.

"Szansa"? Już jest:

www.next-gen.biz/news/valve%E2%80%99s-lombardi-ps3-steam-support
      [...]
    • martines_online Re: Konsole + Steam = ? 19.01.11, 12:28
      Nie chcę Steama na PS3, nie życzę sobie w grach pudełkowych DRMu, kluczy aktywacyjnych i przywiązywania gier do konta (bo chcę móc sprzedać grę która mi się znudziła).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka