ant44 ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... 31.01.10, 00:21 sluszną linię ma nasza władza - miast dla gawiedzi chleba, igrzysk im trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg wzór protestu do EHF IP: *.ds15.agh.edu.pl 31.01.10, 01:01 poniżej zamieszczam wzór protestu skopiowany z innego forum Kto jeszcze nie wyslal e-maila do EHF-u i norweskiego związku niech wysyla ta wersję. We, the Polish handball fans, are shocked with the scandalously unfair refereeing of the match Croatia-Poland on European Championship 2010 by Kenneth Abrahamsen and Arne Kristiansen. From today we will associate the Norwegian handball with names of the unfair Norwegian referees: Abrahamsen-Kristiansen. We demand the fair evaluation and adequate punishment of those referees. Polish fan - Tę wersje kopiujemy do e-maila i wysylamy do : norweski związek - nhf@handball.com EHF - office@eurohandball.com Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje 31.01.10, 01:04 Gość portalu: Dyndalski_ napisał(a): > Po 1/. Sędziowie z Norwegii zemścili się za przegraną ich drużyny w > ostatnich sekundach MŚ (31:30), kiedy to Śiódmak rzucił i > wygraliśmy... > No cóż - to tylko ludzie... > Z tego co pamietam, 2 bramki nam nie uznali i jeszcze parę fauli w > ataku odgwizdali no i zabranie kontry (żółta kartka dla Wenty). Mnie najbardziej irytowało gwizdanie fauli ofensywnych... No i jeszcze decyzje na krzyk Chorwatów ale bardziej irytowała mnie naiwność/nieporadność Polaków. > Po 2/. Trzeba uczciwie powiedzieć, że nasi w drugiej połowie chyba > za bardzo uwierzyli w siebie i może rozluźnili się za bardzo. Ataki > były łatwe do rozszyfrowania - wszystko środkiem, chyba tylko 1x > Tłuczek trafił ze skrzydła... > Kompletnie brak było rzutów z dystansu - a w ten sposób Chorwaci > rzucili nam bodaj z 5 bramek w drugiej polowie, kiedy zobaczyli, że > samym atakiem na kole nie wypracują sobie przewagi. Cała prawda. Polacy grali na siłę środkiem (pierwsza lub druga linie) zwłaszcze oststnie 10 minut drugiej połowy. > > Resume: Chorwaci może nie byli lepsi, ale dojrzalści taktycznie i > niestety wygrali z naszymi... > > No cóż - teraz trzeba na otarcie łez wygrać jutro z Islandią... > Jeśli mecz z Francją był potknięciem, z Chorwacją... czasem się > zdarza, to już trzeci mecz z kolei "dobra drużyna" MUSI wygrać, żeby > udowodnić, że rzeczywiście należy do czolówki europejskiej i > światowej. > > Osobiście brakuje mi świezości i powera u naszych - czasem wqurzały > mnie łatwe utraty piłek, nagminne zmiany przy przejściu do > kontrataku - dziś nie strzeliśmy z kontry praktycznie żadnej bramki. > Czy karne u nas potrafi strzelać tylko jeden zawodnik? I to z niską > skutecznością? Niewykorzystane karne i kontry zdecydowały o naszej porażce i to najbardziej boli. Obrona i bramkarz naprawdę na poziomie światowym niestety atak jeszcze troche odstaje. Jeżeli chcemy walczyć z najlepszymi to takie bramki najłatwiejsze z możliwych trzeba zdobywać a nie dawać przenty przeciwnikowi. > Dziękuję chłopakom Wenty za emocje, ale pozostaje niedosyt - > liczyłem na więcej ;-( Za walkę i starania wielki szacun. WIem jak sie gra przeciwko sędziom i rozumiem frustracje po meczu ale jednak chlopaki macie jeszcze miejsce do poprawy. Karne i przejscie do szybkiego ataku to podstawa, nie mówiąc już o fatalnych statystykach jeżeli chodzi o gre w przewadze. To niestety nie był pierwszy mecz gdy uwydtaniała się wasza nieporadność i niekonsekwencja taktyczna. Szkoda bo serce do walki mieliscie najwieksze z wszystkich druzyn jakie wystepowaly na tym turieju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 01:17 Wybili mi ząb powinno się mówić. Ząb w bierniku ma formę mianownika. Podobnie jest z butem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qnta Kinte nauczcie się przegrywać Qta Sy IP: *.pool.mediaWays.net 31.01.10, 01:40 sędzia Webb, norwescy sędziowie, spiskowe teorie dziejów, nikt nie lubi Chrystusa narodów i osła trojańskiego europy? żenada z musztardą Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: nauczcie się przegrywać Qta Sy 31.01.10, 02:03 Gość portalu: Qnta Kinte napisał(a): > sędzia Webb, norwescy sędziowie, spiskowe teorie dziejów, nikt nie lubi Chrystu > sa narodów i osła trojańskiego europy? żenada z musztardą 10/10 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vive la Wenta Wenta dostanie honorowe obywatelstwo Francji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 02:46 Może Legia Honorowa? On ustawił ekipę i zawalczył jak prawdziwy Polak - za wolność waszą i WASZĄ. Meczu o brązik, ani MŚ nie mam zamiaru oglądać(BO PO CO?). Odbierzcie Wencie kalkulator, bo chłop głupieje. Panowie piłkarze, nigdy już nie będziecie mogli powiedzieć do syna: jestem mistrzem. Taka szansa już się nie powtórzy. Wiecie o tym, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Wybili mi ZĄB...na Boga IP: *.bialystok.vectranet.pl 31.01.10, 07:28 Czy musicie dosłownie cytować każdą błędną pod względem gramatycznym wypowiedź i jeszcze robić z niej nagłówek. Czy nie powinniście dbać o poprawną polszczyznę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesołek Zabawne, no nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 07:57 Urojone pretensje do sędziów plus całkowity brak znajomości gramatyki języka polskiego. Oto poziom polskich mediów w roku 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
staq nieśmieszne wesołki 01.02.10, 18:38 czego wy tu szukacie na stronach sportowych, wesołki i inne nudzi się ? to może wreszcie WRESZCIE obejrzyjcie mecz zamiast o nim pisać - cokolwiek, co wam ślina na język przyniesie ! Znaleźli się językowi puryści ! Jedyne, o co mogą się zahaczyć to jedno słowo. Musicie wiedzieć , że to się nazywa język potoczny . I ON ISTNIEJE . I się go cytuje. I TO też należy do polszczyzny. A teraz sio stąd i zajmijcie się już swoimi harlekinami. Albo przełączcie kanał na "M jak miłość" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 08:17 Czytałem w Internecie na stronach chorwackich, że Chorwaci w poprzednią noc strasznie imprezowali, byli zmęczeniDlatego w czasie meczu wolno rozgrywali piłkę. Ale to sztuka imprezować całą noc w hotelu, 5 godzinek rano się przespać a potem wygrać z Polakami w półfinale. Polacy byli wypoczęci, panowała ostra dyscyplina, spali dużo godzin i co tego? Spodziewam się że miniona już noc była Polakom nie do spania po takiej klęsce-zawinionej trochę przez kontrowersyjnych sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje 31.01.10, 09:26 Gość portalu: Jacek napisał(a): Spodziewam się że > miniona już noc była Polakom nie do spania po takiej klęsce-zawinionej trochę > przez kontrowersyjnych sędziów. nawet nie trochę - co najmniej 2 gole wbite do bramki nam odgwizdali,potem kary 2 minutowe i jeszcze te faule których nie bylo - jeden wielki skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Me piłkarzy ręcznych. - norwedzy = drukarze !!! 31.01.10, 09:23 Powinno sie powolac komisje z innych sędziów i przeanalizować mecz minutę po minucie - tak chamskiego i bezczelnego drukowania nie widzialem dawno - powinni stracić robote !!! inna sprawa blędy naszych ale mówimy tu o skandalu z "sędziowaniem" ! Wenta powinien zlożyć oficjalne doniesienie o uporczywym faworyzowaniu druzyny Chorwackiej szlag by trafil tych drukarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kongerg ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... 31.01.10, 09:26 jestem zła na sedziow. Cięzko się gra przeciwko Chorwatom, ale jeszcze jak z nimi grają sedziowie to już nie fair. Przegraliśmy dzięki sędziom. Ale chłopaki nie martw cie się dzisiaj im pokażemy :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michałsdui ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 09:31 i tak to jest ludzie wiczą latami a tu trafi sie sędzia palant i wszystko nanic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarillo Nie, on dał sobie wybić ZĘBA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 13:13 He, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aandy ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.icpnet.pl 31.01.10, 10:10 Dość użalania się nad sobą!!Przegrali bo byli słabsi a teraz typowo po Polsku wszyscy są winni tylko nie My.Fuksem wygraliśmy mecz z Czechami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 10:14 Tak się wku...łem na tych pie...nych sedziów norweckich że szok!!! Za co nas to spotyka? Oni nie powinni sedziować barany skończone.. Nie wyobrażam sobie co działo się po meczu w naszej kadże.! POWINIEN BYĆ POWTARZANY MECZ OBOWIĄSKOWO!!! I to beż tych pieprzonych SEDZIÓW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof 1965 ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: 109.243.70.* 31.01.10, 10:47 Nie jedno już widziałem, ale to co wyprawiali sędziowie doprowadziło mnie do szału.Brawo chłopaki, dzielnie walczyliście! Ja bym chyba nie wytrzymał i: albo zszedłbym lub dał im po gębach. BRAWO MIĘDZYNARODOWA FEDERACJA PIŁKI RĘCZNEJ! Trzeba dobrać się takim sędziom wreszcie do dupy. Sory , ale znowu mnie nosi! Dziś chyba odpuszczę sobie mecz o brąz, bo nie chcę znowu szaleć w czasie meczu. Pozdrawiam naszych chłopców, ale ciśnie mi się na usta apel do nich - OLEJCIE TE MISTRZOSTWA I WRACAJCIE DO NAS! Po co nam walka z wiatrakami - SĘDZIOWIE JAK WIDAĆ MOGĄ WSZYSTKO! POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 10:51 Grałem w tę grę, zatem wiem co piszę. Sędziowie w tym meczu byli stronniczy. Mówiąc wprost: łyse pedały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof 1965 Zgadazam się! A Lijewskiemu ząb pewnie sam wypadł? IP: 109.243.70.* 31.01.10, 11:06 Zobacz co napisał Adi z 10.15. Ten to dopiero jest debilem. Pozdrawiam ! Nie wiem,czy dziś oglądam bo takie cyrku jeszcze nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: 77.255.87.* 31.01.10, 11:09 jak dla mnie to Polacy są zwycięzcami graja z Chorwacją i sędziami osiągnęli wspaniały wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxasdd ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: 81.210.21.* 31.01.10, 11:19 s3.battleknight.onet.pl/index.php?loc=hire&ref=MTA0NDc4OQ== klikajcie,pliss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.10, 11:42 norwescy sedziowie slyna z drukowania meczow,wystarczy wspomniec mecz Chelsea-Barcelona w CL,gdzie drukowal pod Barce by przeszla do finalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja <a href="http://www.youtube.com/watch?v=RIjrUauonUE" target="_blan IP: *.eltronik.net.pl 31.01.10, 11:43 www.youtube.com/watch?v=RIjrUauonUE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asna ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.01.10, 11:57 niezależnie od tego kto w tym meczu był lepszy, zawsze obydwu drużynom należy się sprawiedliwe sędziowanie. Drużynie gorszej żeby nie mieli pretensji, a druzynie lepszej zeby nikt ni miał watpliwości czy powinni wygrać ten mecz. Więc jeśli Chorwaci rzeczywiscie byli bezdyskusyjnie lepsi to powinni mieć pretensie do sendziów, bo ukradli im "chwałe" zwycięstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asna Re: ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.01.10, 12:04 niezależnie od tego kto w tym meczu był lepszy, zawsze obydwu drużynom należy się sprawiedliwe sędziowanie. Drużynie gorszej żeby nie mieli pretensji, a druzynie lepszej zeby nikt ni miał watpliwości czy powinni wygrać ten mecz. Więc jeśli Chorwaci rzeczywiscie byli bezdyskusyjnie lepsi to powinni mieć pretensie do sendziów, bo ukradli im "chwałe" zwycięstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk ME piłkarzy ręcznych. Kontrowersyjne decyzje no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 12:11 mamy zespół światowej klasy, ale w półfinale grał również przeciwko sedziom. Jurecki nie ma racji-sędziowie bardzo przegieli a to co wyprawiali w kńcówce to katastrofa. oni nie mają swojego "Wrocławia" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavi Jacy działacze takie sędziowanie IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.10, 12:52 Każdy kto obserwuje współczesny sport widzi ,ze oprócz poziomu sportowego liczy się kasa i układy.Nasz związek piłki ręcznej nie potrafił znalaźć dla super drużyny z super osobowościami jak Wenta, Szmal,Bielecki nawet sponsora- (PGNIG pojawił się 2 tygodnie przed mistrzostwami ),także nie ma się co dziwić ze było jak było. O Norwegach przed meczem było wiadomo ,ze nie są z naszej bajki i trzeba było przed meczem protestować i załatwić inny skład sędziowski , no ale do tego trzeba prezesów z jajami a nie komuchów i nieudolnych turystów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicvarsavianista Chorwccy trenerzy to oszuści IP: *.aster.pl 31.01.10, 14:21 oskarżeni o korupcję Odpowiedz Link Zgłoś