Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

asysta Brożka

18.09.10, 12:56
    dlaczego Paweł Brożek nie ma policzonej asysty przy golu Cezarego Wilka? Piłka po strzale Brożka odbiła sie od słupka i dobił ją Wilk. Wydaje mi sie, że to jest czystsza asysta niż jakby po strzale Brożka piłke odbił Małkowski i dobił ją Wilk.
    Obserwuj wątek
      • ronaldo.2 Re: asysta Brożka 18.09.10, 13:38
        Zgadza się, piłka odbiła się nie od zawodnika drużyny przeciwnej lecz od elementu składowego boiska piłkarskiego! Tak jak murawa jest składową boiska tak i bramki tym elementem są. Więc jeżeli nie uznajecie asysty po odbiciu się piłki od słupka to bądźcie konsekwentni i nie uznawajcie asysty jeżeli piłka odbije się od murawy boiska !!!

Jeżeli ktoś wątpi w to że słupek nie jest elementem składowym boiska zapraszam do zapoznania sie z regulaminem gry zespołowej jaką jest piłka nożna !!!

Jestem sędzia piłki nożnej więc wiem o czym mówię.
        Pozdr
        Dawid
        • me8848 Re: asysta Brożka 18.09.10, 16:20
          Co to ma do rzeczy czy jesteś sędzią ... czy piłkarzem? Takie są zasady tej gry. Przyznam że trochę dziwne, ale jednak ustalone przez organizatora wygraj-ligę. A zasadami wypadałoby się zapoznać przed przystąpieniem do gry. Tak jest za każdym razem kiedy bramki padają po wcześniejszym odbiciu się piłki od słupka czy poprzeczki. Albo jak są bramki samobójcze. Zawsze "można liczyć", na to że ktoś mający w składzie "potencjalnego" asystenta założy zaraz wątek z pretensjami, że piłkarz X nie ma zaliczonej asysty, a przecież powinien mieć.
          • skarp52 Re: asysta Brożka 18.09.10, 18:16
            Oczywiście, że asysta dla słupka. A Brożek nie miał w tym żadnego udziału. Taki regulamin...
      • ekstrakasa Re: asysta Brożka 19.09.10, 21:18
        Regulamin:
        "Nie przyznajemy:"(asysty)
        "jeśli po strzale piłka odbije się od słupka lub poprzeczki, a jeden z zawodników wykaże się refleksem i strzeli bramkę,"
        Sam mam w składzie Brożka jako kapitana i chciałbym żeby dostał jak najwięcej punktów, ale regulamin jasno określa taką sytuację.
        • loko32 Re: asysta Brożka 19.09.10, 21:33
          a przed przystapieniem do gry zescie regulamin zakceptowali wiec dlaczgo teraz macie pretensje -pewnie go nie czytaliscie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka