Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejskiej

IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.11.10, 11:21
    marka nba się obniża
    lata 90-te długo nie wrócą
    dla mnie nba to było Jordan & Co., czyli coś nieziemskiego.
    Dzisiaj nba to przyziemna liga koszykówki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: dsfa Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.zone14.bethere.co.uk 01.11.10, 11:37
        Teraz NBA to zwykly kosz na troche wyzszym poziomie niz w Europie. Kiedys to niedosc ze kosmiczny poziom graczy to do tego ta blyskotliwa gra... Kiedys mnie fana pilki noznej jaralo ogladanie meczow Bullsow i Lakersow a teraz to tylko czasem zerkne jak sie "jaraja" Gortatem ;f
      • Gość: orlando Koszykówka. David Stern.b Dyskusja na blogu. IP: 94.254.251.* 01.11.10, 13:24
        www.wp3.pl/podyskutuj_na_blogu_pickroll
      • Gość: romi Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: 80.51.92.* 01.11.10, 13:39
        co z tego wynika? ze jestes starym piernikiem;]
      • gotland11 Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejskiej 01.11.10, 13:43
        dzisiejsze nba ma się nijak do tej samej ligi z lat 90, wtedy to była MAGIA, człowiek dosłownie znał każdą drużynę, a nawet najlepszych zawodników w każdej z nich, najlepsze teamy miały swoje legendy: jordan, malone, stockton, ewing, robinson, barkley, olajuwon, mourning, miller, o'Neal, payton, hill i długo jeszcze tak wymieniać, i jeszcze ta dominacja chicago i jego rekordowy biland zwycięstw 72-10. wtedy nie było tez żadnych pseudo dream teamów, grali tam po prostu najlepsi zawodnicy, niestety tamte czasy minęły bezpowrotnie, charyzmatyczne gwiazdy zakończyły kariery, a ich miejsca zajęło towarzystwo bez wyrazu, gdyby nie gortat w orlando mój kontakt z tą ligą byłby dzisiaj zerowy

mniej więcej to samo dotyczy ligi polskiej, w latach 90 to wszystko wyglądało inaczej, były wyraziste gwiazdy, grało więcej naszych, były limity na ilość obcokrajowców w składzie, reprezentacja odnosiła większe sukcesy,
        • Gość: kiziak Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 14:01
          Stare dobre czasy już nie wrócą :-) Pamiętam moja przygoda z NBA zaczęła się od 1990 roku, kiedy to Tłoki pokonały Portland. Wiem, że się starzejemy i na pewnie rzeczy patrzymy z innego punktu widzenia, ale nikt mi nie wmówi, że obecna NBA jest tak magiczna jak "tamta". Dla samych świętych wojen takich jak mecze Chicago z Knicks, Indianą, Kawalerzystami itp, warto była zarywać noce. Do tego gwiazd przez duże G bez liku. A dzisiaj? Wskażcie mi np. dobrych centrów? Paul Gasol kiedy przychodzi do czasu próby niszczy takiego Howarda doszczętnie. Gdzie czasy jak pasjonowało się starciami Admirała, King Konga czy Hakima.

I jeszcze jedna uwaga. Kiedyś u nas był bum na kosza, nieliczne boiska były pełne. Teraz naprawdę mamy wysyp boisk, hal - tylko grać.
          • Gość: marcin a kto to jest Paul Gasol? IP: *.chello.pl 01.11.10, 14:11
            Jakaś rodzina zawodnika Lakersów, który nazywa się Pau Gasol?
            • Gość: sa Re: a kto to jest Paul Gasol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 14:55
              czepiasz sie literowek... zgadzam sie z przedmowca to se ne vrati:)
        • Gość: nba Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: 78.133.121.* 01.11.10, 14:49
          a nie sadzisz ze to dlatego ze juz nie jestes nastolatkiem/studentem i nie ma juz czasu zeby sledzic NBA? u mnie to tylko brak czasu... Lebron, Wade, Howard, Bryant - postacie bez wyrazu?
        • Gość: ŁDZ THC Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.toya.net.pl 02.11.10, 12:40
          młodszy byłeś i mniej zniszczony przez alkohol i używki. pzodro.
      • Gość: asdasd Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejskiej IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 13:51
        a houston z barkleyem olajuwanem i drexlerem to nie byl pseudo dream-tim - caly czas jest to samo - tylko z perspektywy czasu innaczej na to patrzysz gotland11.
      • Gość: qwertg Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejskiej IP: *.isp.broadviewnet.net 01.11.10, 14:03
        Kogo obchodzi co mysli Gortat?
        • Gość: MairJ23 Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.hsd1.pa.comcast.net 01.11.10, 15:00
          dokladnie - kim niby w NBA jest ten Polak ? - to tak jakby Bruno Senna powiedzial ze Ecclestone to debil ze chce wyscig w Soczi ! lol - wez chlopie wracaj do kraju albo zacznij grac a nie opowiadac dyrdymaly.
      • Gość: kika Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.as.kn.pl 01.11.10, 14:47
        Coś jest w tym, co napisał shaqu. Na zdjęciach z podstawówki widzę, że większość dzieciaków nosiła czapki z logo drużyn NBA. Każdy potrafił wymienić nazwy przynajmniej kilku drużyn i znał kilku graczy. Wszyscy widzieli "Kosmiczny mecz", a w McDonald's do zestawów dla dzieci dodawane były figurki bohaterów filmu. Pamiętam, że jako dziewczynka często widziałam jak mój brat ogląda mecze NBA. Na boisku szkolnym zawsze ktoś grał w kosza. Chłopcy nosili buty do koszykówki i każdy miał swoją piłkę.
        • Gość: fs Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.chello.pl 01.11.10, 15:47
          Oj mylicie sie. Era MJ sie skonczyla i dla starszych skonczyla sie NBA.
          Liga ktora caly czas ma niesamowity poziom i caly czas graja niesamowici gracze jak Kobe Pierce LeBron Wade Rondo i Durant oraz wielu innych.
          Inna sprawa ze poziom Centrow sie obnizyl... Ale czy na pewno? Kiedy ogladam sobie mecze MJ jego duze chlopaki zdecydowanie nie powalali. Ale to tez zalezy od podejscia. Komputery strasznie ograniczyly czas wolny i coraz mniej dzieciakow idzie na basket. Nie wiem jak wy ale ja i wiekszosc moich kolegow ma marzenia na poziomie robic dunki i strzelac za 3. A nie stac pod koszem i robic manewry.
          Kolejna sprawa to olanie NBA przez Polskie telewizje. Gdzie mozna zobaczyc mecz oprocz Canal+ raz czy 2 w tygodniu. Co w przypadku gdy ktos jak ja nie ma Canal+? Mi zostaje tylko internet gdzie mecz czesto sa w jakosci niewybitnej. Ale ogladam. Lubie popatrzec jak Deron Williams daje 15 asyst czy Kevin Durant raz po raz trafia do kosza.
          Podsumowujac. Swiat sie zmienia koszykowka sie zmienia ale wasze oczekiwania zostaly w poprzednim stuleciu...
          • Gość: ds Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.zone3.bethere.co.uk 01.11.10, 17:24
            popieram, pasjonowalem sie bad boysami oraz majkelem,barkleyem pasjonowalem sie iversonem,g hillem,webberem,szakiem,kiddem,carterem,cobe,b davisem,garnetem teraz pasjonuje sie wadem,parkerem,durantem,lbronem,gortim,melo itp itd ostatnio nawet bylem na zywca na meczu
            poziom NBA sie nie zmienia,to wy sie pozmienialiscie ,postarzeliscie, straciliscie pasje i zainteresowana.starosc nie radosc
            • Gość: Mlody Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 17:41
              Powiem krótko:
              Od lat 80 - tych do 2005 r. NBA to była koszykówka z elementami show, teraz to jest show z elementami koszykówki....
              Wystarczy popatrzeć na podejście zawodników w meczu gwiazd, żarty, specjalne pudła itp, jeszcze z 2 lata i bedą grały gwiazdy wschodu i zachodu z harlem globetrotters :)
          • Gość: paul Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: 193.108.194.* 02.11.10, 11:01
            Wejdz na nba.com, zarejestruj sie i ogladaj wszystkie mecze albo na zywo, albo w powtorkach. Jakosc przynajmniej tak dobra jak w tv (o ile masz łącze co najmniej 3Mb). Fakt, że to kosztuje 60 zl/m, ale moim zdaniem warto.
      • strain Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejskiej 01.11.10, 15:54
        Ciekawy jaki byłby skład takiej dywizji?

Real Madryt, FC Barcelona, CSKA Moskwa, Maccabi Tel-Awiw i Olympiakós Pireus?

A może pójść za ciosem i stworzyć dywizję azjatycką (4 kluby chińskie + 1 klub z innego państwa)?
        • Gość: goscLA Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.lsanca.fios.verizon.net 01.11.10, 16:46
          z ta magia NBA jest troche inaczej. np w Los Angeles gdy graja Lakersi tearaz w playoffs na Staples przychodzi 35 tys ludzi i mecz jest wprime time w tv. Nalezy zrozumiec ze w tym czasie jest jeszcze liga NFL i Dodgers ma setki tysiecy fanow w miescie. gra w NBL sue wyrownala ale sa gwiazdy moze nie jak Magic czy Jordan ale jednak. Gortat mial prawo wyrazic swoja opinie i rowniez uwazam ze liga europejska bedize zle przyjeta przez Amerykanow NBL jest amerykanska koszykowka i fani beda decydowac o tym pomysle, jezlei odwroca sie do futbolu i NBL straci fanow
        • 4v ano ciekawe.... 02.11.10, 15:32
          > Ciekawy jaki byłby skład takiej dywizji?
          >
          > Real Madryt, FC Barcelona, CSKA Moskwa, Maccabi Tel-Awiw i Olympiakós
          > Pireus
          ?

Szczerze wątpię. Sportowo może i tak, ale tu nie chodzi o sport, tylko kasę. Grecy i Żydzi to jednak za mała siła przebicia...

Byłby więc jeden klub z Hiszpanii. Jeden z Włoch, jeden z Rosji. To na pewno. I pewnie z Niemiec, a ostatni, hm, z Francji albo Turcji, nie wiem gdzie mają wyższy poziom.... a może nawet w UK by coś zmontowali, haha ha :D
          • Gość: dsf Re: ano ciekawe.... IP: *.zone3.bethere.co.uk 02.11.10, 20:39
            po prostu powstalyby nowe druzyny, na pewno w londynie
      • Gość: pingu to tylko kaczka dziennikarska... IP: 205.210.132.* 01.11.10, 17:11
        taaaa, do 2-3 meczow w tygodniu dodajmy jeszcze ciagle podrozowanie do europy (5-10 stref czasowych) bez mozliwosci aklimatyzacji. o kosztach podrozy nie wspomne.
        i to w momencie kiedy liga przynosi straty finansowe, mowi sie o obnizce wyplat o 800 mln dolarow (strajk w przyszlym sezone), zmiejszeniu ilosci druzyn etc.

powodzenia...

• Gość: Jojo Re: Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejs IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.10, 17:21
        jak sie Gortat sprzeciwia niech sie David nie wyglupia....z Goliatem raz sie tylko wygrywa,hihi
      • Gość: dar Koszykówka. David Stern chce Dywizji Europejskiej IP: *.centertel.pl 01.11.10, 22:58
        Głupi ten Gortat, że szkoda gadać. Poczytaj chłopcze o historii NBA a dowiesz się, że Stern nie takie wizje realizował.
      • Gość: bajkol Byłoby super :) IP: *.microsoft.com 02.11.10, 11:41
        European Division... Szkoda, że Polska nigdy w tej dywizji nie będzie miała drużyny :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka