Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto po Smudzie?

IP: *.infobiuro.pl 18.06.12, 15:27
    Witam, podawajcie swoje typy na nowego trenera reprezentacji i o waszą argumentację dlaczego ten trener a nie jakiś inny.

Moim typem jest Maciej Skorża przymierzany już wcześniej do reprezentacji i który pracował przy reprezentacji jako asystent Pawła Janasa więc wie jak to smakuje. Jest młodym i utalentowanym trenerem i ma na swoim koncie takie osiągnięcia jak 2 mistrzostwa Polski z Wisłą Kraków czy dwa Puchary Polski z Legią Warszawa. Poza tym prowadził zarówno Wisłę jak i Legię w europejskich pucharach z większymi i mniejszymi osiągnięciami. Myślę, że potrzeba nam takiego młodego selekcjonera, ponieważ piłka nożna się rozwija a my stojąc w miejscu cofamy się, z całym szacunkiem do starszych trenerów, bo wielu z nich osiągnęło w polskiej piłce bardzo wiele ale to były inne czasy, inna piłka. Poza tym jest on teraz wolnym trenerem i przy naszej młodej reprezentacji taki młody trener myśle że będzie najlepszym rozwiązaniem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kibic Re: Kto po Smudzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 15:42
        Lenczyk!
        • Gość: st58 Re: Kto po Smudzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.12, 14:48
          Lato!!!!!!!!!!!!!
          • wiercibrzuch Re: Kto po Smudzie? 19.06.12, 20:09
            A ja najzupełniej poważnie proponuję Bogdana Wentę. Wydobył z niebytu piłkę ręczną. Stworzył zespół na europejskim poziomie, poradzi sobie i z reprezentacją po Smudzie. Wenta na trenera reprezentacji!Głosujmy na Wentę!
            • Gość: . Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 14:26
              Fornalik
          • tegrys Re: Kto po Smudzie? 20.06.12, 07:32
            Mogę być ja.Piłkę nożną znam z widzenia. Nie będę więc przeszkadzał piłkarzom ani w treningu , ani w grze. Dobór do drużyny narodowej będzie się odbywał na zasadzie " entliczek pentliczek, pierdoła piechniczek, na kogo wypadnie na tego bęc" O kasę też nie będę się kłocił. 10.000 ojro miesięcznie mnie zadowoli i jeszcze prezesowi z tego coś odpalę.
            • Gość: Janek Re: Kto po Smudzie? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.06.12, 12:04
              andrzej karaś z lipiec rejmontowskich na selekcjonera !! Panie Prezesie Lato, oto numer
              do niego 880292112
          • Gość: Kibic Re: Kto po Smudzie? IP: *.petrus.pl 25.06.12, 20:40
            Kononowicz!!!!!!!!:-P
        • Gość: Jurek Re: Kto po Smudzie? IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.12, 16:23
          Putin z asystą Tuska. Wywiad mieliby dobry, a w razie czego wysadzą w powietrze przeciwnika.
        • Gość: Aga Ch Re: Kto po Smudzie? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.06.12, 16:06
          tylko Lenczyk !!!!;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-):-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*
        • Gość: gość portalu Re: Kto po Smudzie? IP: *.play-internet.pl 10.07.12, 11:16
          z Polski to tylko Lenczyk - ale najlepiej jeśli byłby to ktoś z zagranicy
          • Gość: gość portalu Re: Kto po Smudzie? IP: *.play-internet.pl 10.07.12, 11:19
            ps: moim osobistym kandydatem jest Dan Petrescu - pracował w Polsce, jest wymagający wobec zawodników, osiągał sukcesy zagranicą. Na lepszego i tak nas nie stać a w naszym pięknym kraju nie ma dobrych trenerów - chyba żeby zaryzykować i dać kadrę Trzeciakowi
      • Gość: MKS Re: Kto po Smudzie? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 15:44
        DIEGO ARMANDO MARADONA
        • Gość: woli Re: Kto po Smudzie? IP: *.dynamic.mm.pl 18.06.12, 17:15
          Ja uważam, że trenerem naszej reprezentacji powinien zostać człowiek z zagranicy. Smuda miał czas na przygotowanie reprezentacji na euro i co pokazał? Nic dosłownie nic! Trzy mecze dwa punkty! Taką imprezę w Polsce będziemy mieć dopiero za kilkadziesiąt lat, okazja do gry przed własną publiką się nie powtórzy, powiedzmy sobie szczerze Smuda spalił wszystko, myślał, że kondycją wyjdzie z grupy. Nasz zespół po względem taktyki prezentował "dno", zespół z B-klasy, zero wyćwiczonych akcji itd. Uważam, że następcą Smudy powinien zostać trener zagraniczny, tylko nie klasy Skorży czy tam Majewskiego, człowiek o większych możliwościach... Marzę o Bertcie van Marwijku...
        • Gość: jajka Re: Kto po Smudzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 08:40

Ooo on był by świetny. Chociaż ja osobiście nie wiem dlaczego czepiają się do Smudy to dobry trener i to nie jegi wina że piłkarze dali dupy i nie biegali po boisku jak trzeba.
      • Gość: G. J. Re: Kto po Smudzie? IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 17:40
        Uważam nadal, że najlepszy Polski Trener jest Smuda i zdanie nie zmienie !!!. A wiecie dlaczego ? Bo ja Smude lubiałem od zawsze i to się nie zmieniło.
        • Gość: fronceka Re: Kto po Smudzie? IP: 80.50.131.* 18.06.12, 18:06
          Ja cieszyłem się bardzo, jak wybrali Smudę.Pomyślałem,że wreszcie reprezentacja będzie grała na pełnych obrotach do końcowego gwizdka tak,jak drużyny,które dotychczas prowadził.Że w ostatnich minutach przeważą szalę zwycięstwa na swoją korzyść.Niestety,naszym starczało sił tylko na jedną połowę,a po straconej bramce zamiast odrabiać straty, wyglądali,jakby to już był przegrany mecz.Wszystko przez głupią ideologię Smudy,którą wciskał piłkarzom do głowy,że najważniejsze,to nie stracić bramki.Zawiodłem się na nim.Dlatego myślę,że jego czas się skończył,choć wyselekcjonował właściwych piłkarzy.Jego następcą powinien zostać młody trener z osiągnięciami w zawodzie,a więc z dowodem w ręku,że jest dobry.I takowego trzeba gdzieś wyszperać,a nie jakiegoś Majewskieego,Który wszędzie spaprał robotę.Nie chodi o to,żeby trener miał znane nazwisko,tylko osiągnięcia.
        • Gość: fronceka Re: Kto po Smudzie? IP: 80.50.131.* 18.06.12, 18:16
          Ja cieszyłem się bardzo, jak wybrali Smudę.Pomyślałem,że wreszcie reprezentacja będzie grała na pełnych obrotach do końcowego gwizdka tak,jak drużyny,które dotychczas prowadził.Że w ostatnich minutach przeważą szalę zwycięstwa na swoją korzyść.Niestety,naszym starczało sił tylko na jedną połowę,a po straconej bramce zamiast odrabiać straty, wyglądali,jakby to już był przegrany mecz.Wszystko przez głupią ideologię Smudy,którą wciskał piłkarzom do głowy,że najważniejsze,to nie stracić bramki.Zawiodłem się na nim.Dlatego myślę,że jego czas się skończył,choć wyselekcjonował właściwych piłkarzy.Jego następcą powinien zostać młody trener z osiągnięciami w zawodzie,a więc z dowodem w ręku,że jest dobry.I takowego trzeba gdzieś wyszperać,a nie jakiegoś Majewskieego,Który wszędzie spaprał robotę.Nie chodi o to,żeby trener miał znane nazwisko,tylko osiągnięcia.Smuda takowe miał,i należała mu się ta posada.Tak,jak wcześniej wspomniałem,jego czas się skończył,ale nie ma sensu zmieniać go na siłę.Jeśli nie znajdzie się nikt,kto na to zasługuje,to j€ż wolę,żeby został.
        • Gość: fronceka Re: Kto po Smudzie? IP: 80.50.131.* 18.06.12, 18:17
          Ja cieszyłem się bardzo, jak wybrali Smudę.Pomyślałem,że wreszcie reprezentacja będzie grała na pełnych obrotach do końcowego gwizdka tak,jak drużyny,które dotychczas prowadził.Że w ostatnich minutach przeważą szalę zwycięstwa na swoją korzyść.Niestety,naszym starczało sił tylko na jedną połowę,a po straconej bramce zamiast odrabiać straty, wyglądali,jakby to już był przegrany mecz.Wszystko przez głupią ideologię Smudy,którą wciskał piłkarzom do głowy,że najważniejsze,to nie stracić bramki.Zawiodłem się na nim.Dlatego myślę,że jego czas się skończył,choć wyselekcjonował właściwych piłkarzy.Jego następcą powinien zostać młody trener z osiągnięciami w zawodzie,a więc z dowodem w ręku,że jest dobry.I takowego trzeba gdzieś wyszperać,a nie jakiegoś Majewskieego,Który wszędzie spaprał robotę.Nie chodi o to,żeby trener miał znane nazwisko,tylko osiągnięcia.Smuda takowe miał,i należała mu się ta posada.Tak,jak wcześniej wspomniałem,jego czas się skończył,ale nie ma sensu zmieniać go na siłę.Jeśli nie znajdzie się nikt,kto na to zasługuje,to już wolę,żeby został.
          • Gość: maniek Re: Kto po Smudzie? IP: 78.131.156.* 21.06.12, 14:50
            prawda jest to ze żaden z polskich "trenerów"się nie nadaje zatrudnijcie jakiegoś trenera z zagranicy tylko nie Bakero :)
            a jak nie to zostawcie smude bo jego drużyna naprawdę momentami grała bardzo fajnie:brawo:
        • Gość: :) Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 23:56
          Smuda powinien zostać
        • Gość: gościu Re: Kto po Smudzie? IP: *.opole.hypnet.pl 24.06.12, 20:15
          Mówi sie lubiłem, widocznie ci odpowiada bo błędy robisz takie same, a trenerem jest dobrym w lidze, na reprezentacje za prymitywny,
      • Gość: Maciej Re: Kto po Smudzie? IP: *.infobiuro.pl 18.06.12, 19:26
        Gdy wybrano Smude na trenera tez sie cieszylem ze wkoncu jakis dobry trener zajmie sie reprezentacją. W klubowej pilce osiagnal wiele, potrafil poradzic sobie z presja, mial dobry kontakt z zawodnikami, ale teraz sie sporo zmienil, jakby sie przestraszyl swojego obowiazku, podejmowal zle decyzje i wyszla klapa. Trzeba biec za duchem czasu i dlatego postawilbym na mlodego i doswiadczonego trenera czyli tak jak juz mowilem, Macieja Skorżę.
        • Gość: buba66 Re: Kto po Smudzie? IP: *.Red-2-138-255.dynamicIP.rima-tde.net 26.06.12, 10:59
          Josep Guardiola:brawo:A jak nie to niech Smuda zostanie.Ktorys z poprzednikow wypowiedzial sie ze na reprezentacje jest za prymitywny.No a nasz uwielbiany niegdys Tomaszewski?W zyciu nie spodziewalam sie ze to taki prymityw:-(Ale byl jednym z najlepszych bramkarzy w historii.A chlopakow w ekipie naprawde mamy fajnych.Moze dac im i trenerowi jeszcze szanse?
      • bobeniek Re: Kto po Smudzie? 18.06.12, 20:08
        Tylko Piotr Nowak. Byl liderem i mozgiem druzyn w ktorych gral a pozniej okazal sie mozgiem i liderem jako trener. Jest mlody, ambitny i glodny sukcesow. Piotr chce prowadzic nie tylko narodowa reprezentacje ale zajac sie szkoleniem mlodziezy. On ma duzo energii, zna jezyki obce wiec latwiej mu bedzie o kontakty za granica, gdzie trzeba czerpac wiedze jak grac nowoczesny futbol.
        Potr Nowak na trenera kadry od zaraz. Czasu nie ma. Eliminacje do MS tuz, tuz.
      • judas1 Re: Kto po Smudzie? 18.06.12, 23:24
        zdecydowanie DIEGO ARMANDO MARADONA
      • Gość: Kibic.PL Re: Kto po Smudzie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 00:25
        Trener reprezentacji młodzieżowej!
        Osoba i nazwisko nieistotne. :) Nasza kadra jest dosyć młoda, dołożyć do nich młodych chłopaków i za 4 lata to będzie dobry, zgrany zespół. :)
        Jest tylko jeden problem. Tak młody zespół zgarnie mniej kasy od sponsorów, a to zaboli Szanowne PZPN. :(
      • Gość: Dżygit Re: Kto po Smudzie? IP: *.man.poznan.pl 19.06.12, 07:14
        Marcin Najman - to ten poziom
      • mlody_junior Re: Kto po Smudzie? 19.06.12, 13:48
        ktos z trojki Piotr Nowak, Henke Kasperczak i Maciej Skorża...moze poszukaja pilkarzy, a niepozerow latajacach za premiami i biletami w kadrze....
        • Gość: Prawda Re: Kto po Smudzie? IP: *.metrolink.pl 20.06.12, 14:29
          Zgadzam się z kolegą. To trochę chore;/ brakuje nam profesjonalistów. Dla nich liczy się tylko kasa. Ludzi daliby się pokroić za bilety, a oni mieli ich po 10 każdy;/
        • Gość: Sergio Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 21:10
          Haahahahaha gościu Skorża co Ci =O
      • marmuszk następca Smudy 19.06.12, 18:49
        tylko nie polski trener bo z nich najlepszy jest beznadziejny Smuda, wolny jest Guardiola , wolny jest Advocaat a nasi to wiedzę czerpią z archiwum p.Piechniczka
        • gladysh13 Re: następca Smudy 19.06.12, 20:09
          Oto moje rozważania na temat następcy Smudy.

zmiloscidolegii.blox.pl/2012/06/Skorca-Lenczyk-a-moce-Nowak.html
        • wiercibrzuch Re: następca Smudy 19.06.12, 20:13
          Bogdan Wenta! Tylko on.
      • Gość: ZbigniewD Re: Kto po Smudzie? IP: 193.239.124.* 20.06.12, 00:54
        Kto po Smudzie?
        Nikt,
        F. Smuda zbudował reprezentację i powinien nadal ją szlifować i doskonalić. Zmiana selekcjonera tuż przed bliskimi rozgrywkami kwalifikacyjnymi do Mundialu to strategiczny błąd, który obraca wniwecz komunikację mentalną na liniach: trener - piłkarze i miedzy zawodnikami.
        • m.arco Re: Kto po Smudzie? 01.07.12, 09:12
          Smuda niczego nie zbudował, większość jego ekipy to drużyna Beenhakkera. Tylko, że Leo potrafili zagrać takie dwa mecze jak z Portugalią u Franza grali padlinę.
      • yosemitesam Re: Kto po Smudzie? 20.06.12, 00:56
        Ludzie, z próżnego to i Salomon nie naleje. Ktokolwiek by nie został nowym trenerem, to drugiej Hiszpanii miec nie będziemy. Dopóki te całe orliki będą kosztowac po 150 zeta za godzinę gry, a grac na nich będą w większości 40-letnie pryki, których na to stać, nie dochowamy się piłkarzy zdolnych nawiązać walkę z chociażby Czechami czy Chorwacją o elicie nie wspominając. Najpierw należy zrobić porządek z zapierdziałymi leśnymi dziadami w pzpn, opracować program szkolenia młodych talentów (przede wszystkim musi się na to znaleźć kasa oraz kompetentni trenerzy), także przy dobrych wiatrach 2-3 pokolenia pozwolą dać nadzieję, że jakikolwiek trener wyprowadzi jakąkolwiek reprezentację z grupy na ME czy MŚ.
      • Gość: rebad Re: Kto po Smudzie? IP: *.e-wro.net.pl 20.06.12, 03:15
        przygłup smuda won, skorza i inne propozycje tez do niczego, w polsce ni ma teraz porzadnego trenera-selekcjonera, wiec zostaje zagramanica
        • Gość: gosc Re: Kto po Smudzie? IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 16:55
          :brawo:dokladnie
      • Gość: dario Re: Kto po Smudzie? Kołtoń byłby najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 13:25
        Dlaczego nikt nie bierze pod uwagę Romana Kołtonia. Zna się na piłce jak nikt inny. Nie widzę lepszego na stanowisko selekcjonera Polskiej reprezentacjiwww.sport.pl/i/emoticons/brawo.gif
      • misiek09online Re: Kto po Smudzie? 20.06.12, 13:52
        Ja się zastanawiam dlaczego nikt tu nie mówi o parze trenerów z Polski - Fornalik i Nawałka. Obaj mają nie najmocniejsze kluby, kłopoty finansowe, wyprzedaż zawodników, ale pomimo to radzą sobie świetnie. Bez nich te kluby walczyłyby o utrzymanie, a może i o środek tabeli 1. ligi! Ruch zajmuje 2 miejsce w ligowej tabeli, do końca walczy o mistrzostwo, a Górnik w miarę szybko utrzymuje się w ekstraklasie w środku tabeli. Zwłaszcza Fornalik, trener w dobrym wieku (poniżej 50-tki) na lata. Innym trenerem odpowiednim w naszej kadrze jest wspominany już tutaj Piotr Nowak. Smuda zostać nie może, zepsuł Euro. Nie myśli taktycznie, nie zmienia, a jak już to robi to albo źle, albo za późno, Skorża też grałby na 3 defensywnych pomocników i trójką z przodu, a to źle bo znowu Lewy byłby sam, bo skrzydła dojść by nie zdążyły ani środek by się nie podłączał. Z zagranicy nie ściągałbym nikogo, bo najlepsi nie przyjdą, albo przynajmniej nie za taką kasę, którą zaoferuje im związek... To powinien być ktoś z trójki Fornalik-Nawałka-Nowak, ze wskazaniem na tego pierwszego.
        • Gość: vlado Re: Kto po Smudzie? IP: *.rhb.com.pl 20.06.12, 14:44
          To nie ma znaczenia kto po Smudzie, ja pytam kto po Lato??. A co z resztą tych leśnych dziadków z PRL którzy mają synekury do pozazdroszczenia w PZPN
          • Gość: Adela Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 08:50
            Tylko Probierz. Tylko nie Boniek - wszyscy co Go teraz typują najwidoczniej zapomnieli w jaki skandaliczny sposób porzucił juz raz reprezentacyjną druzyną.
            Adela
            • Gość: suriv Re: Kto po Smudzie? IP: *.skynet.net.pl 10.07.12, 11:47
              W jaki skandaliczny? facet po prostu zrezygnował gdyż stwierdził że nie da rady - to zaraz skandal?
        • Gość: gosc3 Re: Kto po Smudzie? IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 16:58
          dobrze mowi polac mu.:brawo::piwo:
      • miszung to nie extraklasa 20.06.12, 15:21
        jesli chcez miec druzyne narodowa ktorej sila gry bedzie podobna do ktoregos z ligowych sredniakow to skorza sie nadaje, ta reprezentacja zmiesci sie w lidze miedzu 1-6 miejscem, ale na swiecie bedzie zbierala baty,
        koniec tematu
        • Gość: gosc3 Re: to nie extraklasa IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 16:59
          tez prawda:-|:-|
      • am2007 Re: Kto po Smudzie? 20.06.12, 16:36
        Guardiola
        • Gość: Sergio Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 21:12
          No to prawda ja też tak myślę to by było Dobrze :piwo:
      • Gość: sss Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 20:34
        Adamiakowa !!!!
      • Gość: Marc29 A może Jacek Zieliński, ale ten drugi? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 20:46
        Proponuję Jacka Zielińskiego - tylko nie, broń Boże, asystenta Smudy, ale b. trenera Lecha i Polonii.
        W Polonii wprawdzie mu nie poszło, ale w Lechu zdobył mistrzostwo i stworzył zespół grający klasową piłkę.
        Inni kandydaci, których można wg mnie zaakceptować, to Fornalik i Nowak.
        • Gość: MACIEJ Piotr Nowak. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 20.06.12, 21:33
          en.wikipedia.org/wiki/Piotr_Nowak
      • Gość: MC Re: Kto po Smudzie? IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.12, 11:51
        A dlaczego nie Guardiola?
        Nie muszę chyba uzasadniać...
      • Gość: dziokos Re: Kto po Smudzie? IP: *.30.110.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 12:06
        trenerem powinien być ktoś zagranicy za pewno nie skorża:brawo:
        • Gość: janek kos Re: Kto po Smudzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 13:22
          Tylko Orest Lenczyk , ale szkoda byłoby go na walke ze skorumpowanym PZPN:sciana:
      • Gość: kibic Re: Kto po Smudzie? IP: 194.181.131.* 21.06.12, 13:34
        Włodzimierz Lubański:-)
      • Gość: Patron Felek Re: Kto po Smudzie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 15:01
        Jak to kto? Paradowska Janina, oczywiście. Ta na wszystkim zna się najlepiej. Co naturalne, asystentem byłby wówczas Wołek Tomasz. Świat rosyjskiego sportu i bliskich mu służb doceniłby ten gest życzliwości.
      • Gość: Mis Re: Kto po Smudzie? IP: *.toya.net.pl 21.06.12, 15:11
        Kasperczak :-):brawo: tylko on ma największe doświadczenie i bardzo dobry warsztat :brawo:
        • m.arco Kasperczak to jedyny rozsądny kandydat. 01.07.12, 09:28
          No i ważne, że nie uczył się trenerki w Polsce a we Francji, Ma ogromne doświadczenie w pracy reprezentacyjnej. Wszystko za nim przemawiało by powierzyć mu drużynę przed Euro'2012. Teraz również wszystko przemawia na jego korzyść prócz przychylności działaczy, niestety a szkoda.
          No jest jeszcze wolny Pep Guardiola, ale o napisałem tylko i wyłącznie w celach humorystycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka