Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fussen 2005

18.04.05, 11:15
    Witam Wszystkich,

Wakacje zbliżają się wielkimi krokami!
    W lipcu WCF organizuje kursy curlingowe w Fussen / Niemcy.
    Chciałabym dowiedzieć się, kto z Was wybiera się w tym roku i na jakie
    konkretnie szkolenia?
    Ja jadę, więc chętnie skontaktuję się osobami, które również planują wyjazd.
    Może poszukamy kwatery w tym samym miejscu (?)

Pozdrawiam,
    Kasia :)
    Obserwuj wątek
      • ccckhangoor Re: Fussen 2005 18.04.05, 11:19
        Planuję wyjazd do Füssen na I kurs trenerski (czy jak to się tam dokładnie
        nazywa). Być może też na IceMaster'a...
        • cccfrosty Re: Fussen 2005 18.04.05, 17:49
          My oczywiście jedziemy i chłopaki też (tak, tak, widzę wasze radosne miny ;P)
          na kurs juniorski na grupy novice i intermediate. Jesteśmy chętni do
          zorganizowania wspólnego transportu - może jakiś autokar?
          • fusen Re: O nie!!!Po co tam jedziecie? 18.04.05, 20:13
            Znou beda fochy,smog i migrena!A drugiego dnia sie spakujecie i wrocicie do domu
            • cccfrosty Re: O nie!!!Po co tam jedziecie? 18.04.05, 22:14
              fusen napisała:

> Znou beda fochy,smog i migrena!A drugiego dnia sie spakujecie i wrocicie do domu

Hehe, cóż za wspaniały, wiele mówiący nick :P A może się przedstawisz, anonimowy
              czopasie? Nieśmiało przypomnę też, że Fussen leży w górach i warunki dla
              chorowitych osób takich jak my są prawie równie dobre jak w Ciechocinku :)

• anonimowyczopas Re: O nie!!!Po co tam jedziecie? 18.04.05, 22:46
                Ciekawe czy w Fussen slyszeli juz o waszych wybrykach?Jesli tak to powodzenia,z
                pewnoscia bedziecie goraco przyjete
        • ccckhangoor Re: Fussen 2005 01.05.05, 22:58
          niestety, w związku z ostatnimi wydarzeniami w pracy, a właściwie w "byłej"
          pracy muszę zrezygnować z füssen w tym roku...
          straszliwie mi przykro, ale "selażyźń kak gawariat bracia francuzy"...
          • pntb1 Re: Fussen 2005 02.05.05, 10:04
            > niestety, w związku z ostatnimi wydarzeniami w pracy, a właściwie w "byłej"
            > pracy muszę zrezygnować z füssen w tym roku...
            > straszliwie mi przykro, ale "selażyźń kak gawariat bracia francuzy"...
            Nie przejmuj się Wojtek! Wydaje mi się, że w ciągu roku kurs trenerski i ice
            mastera zrobimy na terenie Polski, a na pewno za rok będziesz mógł pojechać do
            Fuessen.
            P.
      • hit_and_roll Re: Fussen 2005 18.04.05, 21:45
        Witam Kasiu

Śląska reprezentacja oczywiście też się pojawi! :) Na pewno w składzie sprzed
        roku robimy II stopień instruktorski, a może oprócz tego jeszcze ktoś od nas się
        zdecyduje na inne kursy... :)))

Pozdrawiam

K.B.
        • karolajna-cocktail Re: Fussen 2005 18.04.05, 22:26
          A my wszędzie mamy tak straaasznie daleko. Do Pragi ponad 750 km, do Fussen
          znacznie ponad 1000. Koszmar. W związku z tym ja chyba się w tym roku nie
          wybiorę, choć bardzo bym chciała.
          Pozdrawiam
          Karolina
          • hit_and_roll Re: Fussen 2005 18.04.05, 23:25
            Szkoda.....

Karolino, na Łotwę jednak macie bliżej niż my :))) (choć też nie najbliżej...),
            a w Polsce w każdy zakątek podobne odległości... A Waszym atutem jest odległość
            od Warszawy ;)))

Pozdrowionka
            K.
            • karolajna-cocktail Krysiu, nie czytaj! 19.04.05, 10:18
              No i dlatego właśnie jedziemy na turniej na Łotwę a nie do Niemiec.
              Na szczęście oferta tanich linii lotniczych jest coraz bogatsza i może wkrótce
              odległości przestaną być dla nas problemem.

Odległość od Warszawy atutem??? Ja jestem uzależniona od curlingu :),
              a w naszym mieście warunki do uprawiania tego sportu są dość trudne. Rozważam
              nawet przeprowadzkę, żeby mieć bliżej do Pragi lub innego curlingowego lodowiska
              (i trochę pod tym kątem szukam pracy!), bo przecież nie będę na treningi do np.
              Pragi 2(4?) razy w tygodniu latać samolotem.

Krysiu, przecież napisałam żebyś nie czytała tych herezji co tu wypisuję. Wiem,
              że nie wolno mi się nigdzie wyprowadzić, bo skip zabrania!!! :)

Pozdrawiam, zwłaszcza Pawła B., który źle znosi lądowania
              Karolina
              • ccckb Re: Krysiu, nie czytaj! 19.04.05, 18:18
                Boże, Boże, jeden dzień człowieka nie ma w pracy, a tu tysiące maili w skrzynce
                i taaaaakie rzeczy na Forum!!!
                Karolajna, przeczytałam (niechcący ;-), ale według naszych starych zwyczajów
                mogę udawać, że tego nie zrobiłam. :-)))) A co do Fussen... nie wiem, jaka
                będzie nasza sytuacja w przyszłym roku, ale mogę Ci obiecać, że jeśli się
                zdecydujesz na Fussen, to ja się chętnie przyłączę (choć nie wiem, czy to
                zacheta czy kara ;-)))))
                Pozdrawiam,
                zachorzała...
            • brugg_allgau Re: Fussen 2005 20.04.05, 08:13
              w sprawie transportu dla warszawiaków, chyba najtańszą i najszybszą opcjąby był
              samolot z warszawy do stuttgartu za kilkanaście euro + opłaty :D
              a ze stuttgartu autokarem, pozdrawiam
      • pntb1 Re: Fussen 2005 18.04.05, 23:29
        A czy ktoś z Was brał pod uwagę kurs "Biznes w curlingu"? Ma w tym roku fajny
        program. Aż żal serce ściska, że mam tak małe szanse tam pojechać...
        Czy z Katowic, Krynicy-Zdroju lub Piechowic ktoś się wybiera na ice mastera?
        Paweł
        • hit_and_roll Re: Fussen 2005 18.04.05, 23:57
          Z Katowic jest 1 chętny na ice-mastera :) Na dzień dzisiejszy sznase są bardzo
          duże, w granicy 99% ale dopiero jak osoba ta oficjalnie wyśle zgłoszenie napiszę
          że mamy pewnego kandydata :)))

Krzysiek
        • karolajna-cocktail Re: Fussen 2005 19.04.05, 09:53
          Ja myślałam o kursie sędziowskim poziom I i II. Niestety sam dojazd jest dość
          drogi (w opcji autobus do Monachium + pociąg to ponad 500 pln/os.), dlatego na
          chwilę obecną zrezygnowałam. Jeśli są jeszcze jacyś chętni to może
          pojechalibyśmy samochodem?
          • kasia_cocktail Re: Fussen 2005 19.04.05, 11:22
            Niestety koszty wyjazdu do Fussen są ogromne...

Pomijając ceny samych kursów, które wahają się od 150 do 25 EUR, to samo
            zakwaterowanie mniej więcej 30EUR, nie mówiąc o wyżywieniu, ale cóż trzeba
            będzie się trochę przegłodzić. Czego to ludzie nie zrobią dla curlingu.

Ja lecę samolotem, tanimi liniami z W-wy do Norymbergii Centralwings, później
            pociąg do Fussen.
            www7.centralwings.com/index.pl.shtml
            Powrót analogicznie: pociąg i samolot, ale tym razem ze Stuttgartu Germanwings.
            www25.germanwings.com/
            Koszt biletu lotniczego w obie strony to 300zł i jedna godzina lotu = mniej
            wykorzystanego urlopu.

Ale i tak na wyjazd do Fussen trzeba liczyć w tysiącach zł. :(((

Kasia
            • karolajna-cocktail Re: Fussen 2005 19.04.05, 13:36
              Jest to pewnien pomysł, ale drożej wychodzi wtedy za pociąg i w sumie koszty są
              podobne. Pocieszam się, że w mojej obecnej sytuacji przynajmniej urlop nie jest
              problemem.

Ale żeby zebrać stosowane fundusze to ja już od dziś musiałabym przestać się
              odżywiać!

Pozdrawiam
              Karolina
              • kasia_cocktail Pyt. do chłopców z Katowic 25.04.05, 10:55
                Rozumiem, że nie polecacie ubiegłorocznej kwatery w Fussen?
                • hit_and_roll Re: Pyt. do chłopców z Katowic 25.04.05, 11:37
                  hmmmmmm ta kwatera ma pewne plusy i minusy :)

plusy - dość tania, a gospodyni raczej nie robi problemów jeśli wieczorem wraca
                  się grubo po zamknięciu przez nią drzwi na klucz no i w cenie śniadanko ;)
                  minus - kwatery bez prysznica... jedynie umywalki w pokojach :)

Powiem szczerze, że się nad nią jeszcze zastanawiamy... :)
                  • bartoszsit Re: Pyt. do chłopców z Katowic 29.04.05, 22:39
                    dwie osoby z Sopotu są zgłoszone do Fussen i chętnie podłączymy się pod wspólny
                    transport i kwaterę, też myślimuy o kosztach, chociaz głównie chodzi o Wasze
                    miłe, jak zawsze !, towarzystwo...
                    • kasia_cocktail Zakwaterowanie 04.05.05, 11:05
                      Załatwiłam dla siebie zakwaterowanie od 8VII (piątek) do 12VII (wtorek): po
                      drugiej stonie ulicy, na przeciwko lodowiska. Koszt za osobę 30EUR, z łazienką
                      i śniadaniem.
                      Jeśli ktoś chciałby namiary do tego Pensjonatu, to o proszę kontak. :)

W zeszłym roku mieszkałam z Cocktailem w Fussen w świetnym pensjonacie nad
                      jeziorem, ale było dośc daleko min. 35 min na piechotę od lodowiska, a jak się
                      ma kurs od 8:00 to każda minuta snu jest cenna ;).
                      Kosztowało kilka euro taniej 26-27EUR. Śniadania były śmieszne, bo
                      z "kartoników". Wszytsko z porcji jednorazowych np. serek, dżemik...
                      Ale widoki przepiękne, na jezioro, Alpy i zamek.
                      Jak ktoś będzie samochodem to też doskonała opcja, różnież posiadam namiary.

Jeśli chodzi o transport, to jak już pisałam wcześniej, lecę samolotem + pociąg
                      do Fussen.

Ściskam,
                      Kasia

• kasia_cocktail Re: Fussen 2005 01.06.05, 23:00
        Czy za wyjazd do Fussen można liczyć na zwrot z DAP'u?
      • kasia_cocktail Re: Fussen 2005 06.07.05, 16:21
        Kochani,
        w piątek widzimy się z niektórymi w Fussen.
        Szerokiej drogi! Pomyślnych wiatrów i wygodnych autokarów! :))
        Całuję,
        Kasia
        • hit_and_roll Re: Fussen 2005 07.07.05, 01:04
          Do zobaczenia w niedzielę :))) może na niemieckim lodzie ;)
      • kasia_cocktail Re: Fussen 2005 14.07.05, 13:56
        Witam wszystkich,

Pragnę przekazać miłą informację, iż polski curling wzbogacił się o
        certyfikowanych:
        3 sędziów I & II stopnia
        4 instruktorów osób poruszających się na wózkach
        3 instruktorów I stopnia
        5 instruktorów II stopnia
        Wszystko to miało miejsce w Fussen 8-12/07/2005.

P.S.
        Mnie udało się również, przez przypadek, uczestniczyć w seminarium Business of
        curling.

Polska, jak zwykle, została niezwykle ciepło przyjęta przez organizatorów i
        trenerów.

Wszystkich, których byli w Fussen serdecznie pozdrawiam!!!
        Dziękuję za emocjonujący międzynarodowy mecz, który nadal czuję w mięśniach :)
        Czekam na wymianę „koszulek” na MP. ;)

Kasia
        • hit_and_roll Re: Fussen 2005 14.07.05, 19:42
          Witam w kraju i również pozdrawiam!

Baza instruktorska nam się rozwija - to cieszy :)
          Sędziowie już dyplomowani - wielka radość :)

Wracając do meczu, warto było poświęcić wieczorne "party" dla tych 2 godzin na
          lodzie :)

Wymiana koszulek.... hmmmmm :))) niezły pomysł ;)

Pozdrawiam

K.

• dokens Re: Fussen 2005 21.07.05, 00:08
          Nie zaglądałem tu długo, a też nie wiele się działo......:)
          Kaśka !!!!!!! wymiana koszulek jak najbardziej wchodzi w grę, w prawdzie nie
          będziemy grać naprzeciw siebie i nie będzie okazji na lodzie do takowej
          wymiany.... no ale może na imprezie integrac....... coś postaramy się
          przygotować.....
          z meczu międzykontynentalnego najbardziej zapamiętałem jak kolega z Chin
          krzyczał do Waszego zespołu.....
          haaaaaaaaa.........aaaaaaaa......rrrr.......rrrrrr....d........!!!!!!!!

Pozdrawiam
          P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka