Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto mi przetłumaczy list od FIFA.Dotyczy protestu Polsatu

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 11:15
    ze strony http://www.uwolnic-orly-engela.prv.pl
    napisałem list protest do FIFA dotyczący kodowania MŚ2002 przez Polsat.
    czy ktos przetłumaczy mi to i stresci??

List chyba był już w FIFA przygotowany wczesniej, bo odpowiedz przyszła po
    15 minutach
    otrzymałem taką odpowiedz:

Dear Madam, dear Sir,

Thank you for your e-mail and comments.

FIFA is the owner of the television rights for the FIFA World Cup(TM), as well
    as for all of the other so-called Additional Events, such as the FIFA World
    Youth Championship, etc.

In mid-1996, FIFA, as the owner of the rights, decided to award the licence to
    resell the rights to joint bidders Sporis (later the ISMM Group) and the Kirch
    Group, in return for guaranteed minimum payments. Following the bankruptcy of
    the ISMM group, Kirch is the sole licensee of these rights to resell them tob
    roadcasters in the respective countries.

Part of the deal between FIFA and Kirch is the obligation that according to the
    so-called "Distribution Policy" certain World Cup matches must be shown live on
    free tv, i.e. the opening match, the two semi-finals, the match for 3rd place
    and the final. In addition to this, the matches of teams competing in the final
    competition in 2002 in Korea and Japan must be shown live on free tv in the
    country of that respective team. These obligations are also part of the
    agreements between the Kirch group and sub-licensees, including the one with
    Polsat.

FIFA has not been and is not directly involved in the negotiations between the
    Kirch group and sub-licensees in the various countries. However, we are certain
    that the above-mentioned obligations will be adhered to by ther espective
    parties.

We trust that this will be of use to you.

Yours sincerely,

FIFA

Andreas Herren

Head of Media Department

Communications Division

Obserwuj wątek
      • Gość: Mario29 Re: Kto mi przetłumaczy list od FIFA.Dotyczy protestu Polsatu IP: 195.136.95.* 07.09.01, 11:17
        daj mi 10 -15 minut...
        • Gość: miki Re: Kto mi przetłumaczy list od FIFA.Dotyczy protestu Polsatu IP: 10.10.120.* / *.stoen.waw.pl 07.09.01, 11:31
          Chodzi o to co juz bylo wielokrotnie mowione na tym forum i nie tylko. Stacja
          tv wykupujaca prawa do trnsmisji z meczow World Cup 2002 jest zobligowana
          pokazac mecze: ceremonie otwarcia, 2 polfinaly, mecz o 3 miejsce oraz final w
          oknie otwartym (ogolniedostepnym). Ponadto musi pokazac wszystkie mecze danej
          druzyny narodowej.
      • Gość: macias Re: Kto mi przetłumaczy list od FIFA.Dotyczy protestu Polsatu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 11:28
        Generalnie nic nowego...
        Nie zaglebiajac sie w szczegoly:

- FIFA jest wlascicielem praw do transmisji MS i innych tego typu imprez
        - w 1996 roku FIFA przekazala prawa do odsprzedazy firmom Sporis (ISMM Group)
        i Kirch
        - Sporis zbankrutowal, wiec obecnie Kirch jest wylacznym dystrybutorem praw
        transmisji
        - w umowie miedzy FIFA i Kirchem jest artykul mowiacy, ze w kazdym kraju, do
        ktorego sprzedadza prawa w ogolnodostepnej, darmowej telewizji musza zostac
        pokazane: mecz otwarcia, polfinaly, final, mecz o 3. miejsce oraz mecze
        reprezentacji danego kraju, jesli ta oczywiscie gra na imprezie
        - ta umowa obowiazuje takze w kontraktach miedzy Kirchem a podmiotami
        nabywajacymi prawa (w tym z Polsatem)
        - FIFA jeszcze nie mieszala sie do sprawy miedzy Kirchem a Polsatem i ma
        nadzieje, ze umowa zostanie dopelniona
        - z powazaniem

...czyli zwykle blebleble - nic nowego :(
      • Gość: Mario29 Dokladne tlumaczenie.... IP: 195.136.95.* 07.09.01, 11:29
        Szanowna Pani, Szanowny Panie,

Dziękujemy za Pani/Pana e-meil i opinie.

FIFA pozostaje wlascicielem praw telewizyjnych do Mistrzostw Swiata FIFA, jak
        również innych tzw imprez dodatkowych, takich jak Mistrzostwa Mlodziezowe FIFA
        itp..

W polowie 1996, FIFA, jako wlasciciel praw, zdecydowala o przyznaniu licencji
        do odsprzedazy tych praw do konsorcjum firm Sporis (pozniej ISMM Group) oraz
        Kirch Group, w zamian za gwarantowane minimalne platnosci. W zwiazku z
        bankructwem firmy ISMM, Kirch posiada jedyna licencje na odsprzedawanie tych
        praw do nadawcow w odpowiednich krajach. .

Czescia umowy pomiedzy FIFA i Grupa Kirch jest zobowiazanie, zgodne z
        tzw. „Polityka Dystrybucji”, pewne mecze Mistrzostw Swiata musza być pokazywane
        na zywo w ogolnodostepnych kanalach, tj. mecz otwarcia, dwa polfinaly, mecz o 3
        miejsce a także final. Dodatkowo, mecze zespolu grajacego w turnieju finalowym
        2002 w Korei i Japonii musza być pokazywane na zywo w ogolnodostepnym kanale w
        ojczystym kraju tego zespolu. Te zobowiazania sa także czescia kontraktow
        pomiedzy Grupa Kirch a sub-licencjonobiorcami, wliczajac w to kontrakt z POLSAT-
        em.

FIFA nie brala i nie bierze bezposredniego udzialu w negocjacjach pomiedzy
        Grupa Kirch a sub-lecencjobiorcami w roznych krajach. Pomimo tego, jestesmy
        przekonani, ze zobowiazania wspomniane wyzej będą respekltowane przez strony
        (kontaktow - przyp. tlum).

Wierzymy ze ta informacja pomoze Pani/Panu.

Z powazaniem,

FIFA

Andreas Herren

Dyrektor Departamentu Mediow
        Dzial Komunikacji
        • wasia Re: Dokladne tlumaczenie....do Mario29 07.09.01, 14:48
          Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Szanowna Pani, Szanowny Panie,
          >
          > Dziękujemy za Pani/Pana e-meil i opinie.
          >
          > FIFA pozostaje wlascicielem praw telewizyjnych do Mistrzostw Swiata FIFA, jak
          > również innych tzw imprez dodatkowych, takich jak Mistrzostwa Mlodziezowe FIFA
          > itp..
          >
          > W polowie 1996, FIFA, jako wlasciciel praw, zdecydowala o przyznaniu licencji
          > do odsprzedazy tych praw do konsorcjum firm Sporis (pozniej ISMM Group) oraz
          > Kirch Group, w zamian za gwarantowane minimalne platnosci. W zwiazku z
          > bankructwem firmy ISMM, Kirch posiada jedyna licencje na odsprzedawanie tych
          > praw do nadawcow w odpowiednich krajach. .
          >
          > Czescia umowy pomiedzy FIFA i Grupa Kirch jest zobowiazanie, zgodne z
          > tzw. „Polityka Dystrybucji”, pewne mecze Mistrzostw Swiata musza by
          > ć pokazywane
          > na zywo w ogolnodostepnych kanalach, tj. mecz otwarcia, dwa polfinaly, mecz o 3
          >
          > miejsce a także final. Dodatkowo, mecze zespolu grajacego w turnieju finalowym
          > 2002 w Korei i Japonii musza być pokazywane na zywo w ogolnodostepnym kanale w
          > ojczystym kraju tego zespolu. Te zobowiazania sa także czescia kontraktow
          > pomiedzy Grupa Kirch a sub-licencjonobiorcami, wliczajac w to kontrakt z POLSAT
          > -
          > em.
          >
          > FIFA nie brala i nie bierze bezposredniego udzialu w negocjacjach pomiedzy
          > Grupa Kirch a sub-lecencjobiorcami w roznych krajach. Pomimo tego, jestesmy
          > przekonani, ze zobowiazania wspomniane wyzej będą respekltowane przez strony
          > (kontaktow - przyp. tlum).
          >
          > Wierzymy ze ta informacja pomoze Pani/Panu.
          >
          > Z powazaniem,
          >
          > FIFA
          >
          > Andreas Herren
          >
          > Dyrektor Departamentu Mediow
          > Dzial Komunikacji

Tłumaczenie rzeczywiście dość dokładne, ale dałabym ''podlicencjonobiorcami'';)))
          pzdr, wasia
          • Gość: Mario29 Re: do Wasienki :-))) IP: 195.136.95.* 07.09.01, 14:59
            Waisienko, kotku, co ja bym bez ciebie zrobil... moj angielski by ucierpial :-
            )))))

A propos - mam pytanko - jakie przewidywania co do wystepu Dudka przeciw
            Villi ?? :-)))

A drugie - skad jestes wlasciwie Wasienko ? :-))

Pozdrawiam i buziaka sle :-))
            • wasia Re: do Mario29 :-))) 07.09.01, 15:11

> Waisienko, kotku, co ja bym bez ciebie zrobil... moj angielski by ucierpial :-
              > )))))
              >
              > A propos - mam pytanko - jakie przewidywania co do wystepu Dudka przeciw
              > Villi ?? :-)))
              >
              > A drugie - skad jestes wlasciwie Wasienko ? :-))
              >
              > Pozdrawiam i buziaka sle :-))

Dudek, mam nadzieję, nic nie puści. Co innego Schmeichel: jemu życzę co najmniej
              4 (pamiętam jeszcze, że grał w Man Utd.), jak to się naszemu biednemu Jureczkowi
              przytrafiło w środę:(((

Skąd jestem??? Adres IP jest chyba warszawski, a jak (w pracy) z okna wyglądam,
              to widzę rondo Dmowskiego. To chyba z Warszawy jestem, nie???

pzdr, wasia
              (buziak zwrotny)
              • Gość: Mario29 Re: do Wasienki ponownie :-))) IP: 195.136.95.* 07.09.01, 15:16
                No fakt, ten Dmowski mnie przekonal zupelnie :-)))

Moze bys przyszla kiedys na spotkanko ''Placzacego Goryla'' w realu ? na
                piweczko ? :-)))))

Co Ty na to ? :-))) No, chyba ze cie maz nie pusci ;-) lol :-)))

buzka
                • wasia Re: do Mario ponownie :-))) 07.09.01, 15:23

> No fakt, ten Dmowski mnie przekonal zupelnie :-)))
                  >
                  > Moze bys przyszla kiedys na spotkanko ''''Placzacego Goryla'''' w realu ? na
                  > piweczko ? :-)))))
                  >
                  > Co Ty na to ? :-))) No, chyba ze cie maz nie pusci ;-) lol :-)))
                  >
                  > buzka

Mąz mnie nie puści, ale chłopak z domu wykopie;)))
                  pzdr, wasia

• Gość: zbyszko Re: do Mario ponownie :-))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 14:25
                    EJŻE!

Co to za flirty.. to jest kurde, kanał sportowy.. no wiecie, wyzwiska, bluzgi
                    itp.. a nie jakieś tam (!) buziaczki ;)

PS
                    Czy real to jest real, czy też jakaś nowa knajpa o której nie słyszałem???

PS2
                    Też nie cierpię czerwonej krowy ''MUUUU''
                    ... może już w tym sezonie koniec jej ery?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka