Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I tylko LECH...... i mój POZNAŃ

IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 02:34
    Chciałbym Wam oznajmić, iż tej dumy, iż mogę czuć się poznaniakiem nie jest w
    stanie zastąpć mi nic na tym świcie - świadczy choćby o tym mój samochód
    przyozdobiony emblematami poznańsko-wielkopolskimi. A kwintesencją tego jest
    miłość do tej jedynej....niepokonanej....rodem z bułgarskiej...mej ukochanej
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lechita Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.icom.ca 18.07.01, 02:36
        Gość portalu: guerra napisał(a):

> Chciałbym Wam oznajmić, iż tej dumy, iż mogę czuć się poznaniakiem nie jest w
        > stanie zastąpć mi nic na tym świcie - świadczy choćby o tym mój samochód
        > przyozdobiony emblematami poznańsko-wielkopolskimi. A kwintesencją tego jest
        > miłość do tej jedynej....niepokonanej....rodem z bułgarskiej...mej ukochanej

Zgadzam sie. Ja na obczyznie jestem bardzo dumny z tego ze jestem Poznaniakiem, i
        zawsze to podkreslam.
      • Gość: Warschau Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.nm.matrix.pl 18.07.01, 09:30

A czy to nie przypomina szowinizmu?

• Gość: ede Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 16:29
          Nie Warschau, to przypomina patriotyzm lokalny.
          • Gość: Warschau Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.nm.matrix.pl 18.07.01, 16:38
            Bardzo specyficzne podejście do patriotyzmu...Skoro tylko poznaniak jest
            najlepszy a reszta ludzi nic nie warta...Jestem dumny, ze jestem poznaniakiem a
            inni mnie nie obchodzą i nie mam zamiaru się z nimi zadawać...Takie jest
            podejście Lechity.
            A warto zaznaczyć, ze parę nieciekawych dla ludzi historii w dziejach
            cywilizacji od podobnego podejścia się zaczęło....
            :(
            • Gość: Polx Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 18:29
              Warschau przesadzasz... Tam nigdzie nie pisze, ze inni nic nie warci. Facet
              jest dumny z tego, ze jest poznaniakiem i tyle. Ty mozesz byc dumny z bycia
              warszawiakiem i ok. Wiecej luzu i usmiechu :)
              • Gość: Warschau Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ / do Polxa/ IP: *.nm.matrix.pl 19.07.01, 10:10
                Ale pisze tak w innych swoich postach...Owszem z tej Lechity wypowiedzi nic nie
                wynika oprócz tego, ze jest dumny z tego, ze jest poznaniakiem...
            • Gość: Sergio Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: 212.126.22.* 18.07.01, 18:57
              Albo cytuj albo staraj się nie przekręcać znaczenia. Dla niego najważniejszy
              jest Lech i jego miasto Poznań a ty już zacząłeś wysnuwać daleko idące wnioski
              i w dodatku stosować jakieś dziwne porównania. Szanuję fakt, że starasz się
              polemizować z ksenofobią, jednak czasem zastanów się i nie przesadzaj. W końcu
              okaże się, że zaczniesz nazywać szowinizmem każdą wzmiankę o przywiązaniu do
              swojego regionu czy miasta. Nie mamy do tego prawa? A to dlaczego?
              Wyluzuj i polemizuj wówczas, gdy istnieje naprawdę problem.
              pozdro :-)
            • Gość: ede Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 22:39
              Chyba posty Polx i Sergio Tobie wystarczą.Guerra nigdzie nie pisze, że inne
              miasta są gorsze. Tkaże Lechita nikogo spoza Wielkopolski nie atakuje. Baa, co
              więcej chłpoacy nawet nie piszą, że Poznań jest najlepszy. Oni po porstu
              wyznają publicznie, że dumnymi poznaniakami - i bardzo dobrze. Też należę do
              tej bandy. W końcu trzeba skończyć z fałszywą skromnością. Trzeba być pewnym
              siebie. Ksenofobii w tym nie ma.
      • Gość: okoński Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: 212.191.129.* 19.07.01, 10:37

A pieniążki już zbieracie, żeby meczyki kupować i uratować niepokonanych przed
        III ligą?

• Gość: ede Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 19.07.01, 17:01
          Spoko, a co chcesz się dożucić???
      • Gość: kolej Re: I tylko LECH...... i mój POZNAŃ IP: *.gazeta.pl 19.07.01, 18:29
        guerra może troszkę przesadził, ale szowinizmu w tym nie ma. Ja jeżdżę z nalepką Jestem
        Wielkopolaninem po Warszawie, ale prawdę mówiąc w Poznaniu nie ma ich aż tak wielu na autach.
        Sorry że to powiem, ale ostatnio we Wrocławiu zauważyłem, że tam żółto-czarnych naklejek z herbem
        Dolnego Śląska jeżdzi więcej.
        PS Ignorujcie takie wpisy jak gościa podpisującego się Okoński.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka