Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery

05.01.02, 21:38
    Według PS Paweł podpisał kontrakt z jakąś drużyną z II Bundesligii (17
    miejsce). Bardzo mnie tym rozczarował, wybrał pieniądze zamiast sukcesu
    sportowego- z I ligowego Lecha napewno miałby większe szanse przejść do dobrego
    klubu. A tak będzie się tułał po niemieckich miasteczkach badź wiochach (jego
    drużyna jest w strefie spadkowej). A mam takie zdjęcie Pawła z meczu Brazylia-
    Polska, gdzie Wojtala walczy o piłkę z Ronaldo. Szkoda go, jeszcze nie dawno
    był najlepszym polskim obrońcą kryjącym, a teraz jest cieniem dla Hajto, Kłosa,
    Głowackiego i innych.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sergio Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.echostar.pl 05.01.02, 22:29
        No cóż taki los, każdy sobie układa życie jak chce. Pan Wojtala wybrał tak jak
        chciał
        • Gość: Pabloo Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 23:12
          dokaldnie sergio masz racje.
          ja pamietam jak pan wojtala mowil ze to nie lech ma pomoc jemu tylko on ma
          pomoc lechowi. po prostu ma nas gdzies woli latac z klubu do klubu nawet jakby
          to byla 5 liga albanska tylko zeby sie wyplata zgadzala.
      • Gość: kksl Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.wbk.com.pl 06.01.02, 12:24
        Pan Pawełek już dawno rozminił swój talent na "groski". Tym bardziej musi
        myśleć o sianku. Dla niego pewnie tylko to jest istotne.
        Niech mu niemiecka ziemia lekką będzie(no i oczywiście zasąbną w euro)
        To ci prawdziwy obywatel Europy.
        Jednym słowem ŻAŁOSNE, bardzo ŻAŁOSNE

PS. W sumie to dobrz, robi miejsce dla ambitnych.
        • Gość: Daras Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 18:15
          To jest jego prywatna spraw co robi Pan W. ale jestem przekonany o tym ze gdy
          Kolejorz awansuje do I ligi niejaki Pan W. powroci i wtedy moze sie okazac ze
          dla niego miejsca moze juz nie byc.
          • rabarbarian Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery 06.01.02, 19:38
            Traktujecie grę w Lechu jako nieziemską nobilitację. Są inni ekslechici, którym widmo "wielkiego
            awansu" nie przeszkadza i dalej kopią za już Euro w 2 Bundeslidze. Popiół na głowy Panowie.
      • Gość: vivacee Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.01.02, 01:02
        po każdym meczu Leszka gdy piłkarze podchodzili do płota by podziękować kibolom
        za doping, Pawełek stał gdzieś z boku, nie czuł klimatu Pyraparku, klaskał ot
        tak, dla zasady. Może więc lepiej, że odszedł i rzeczywiście zrobi miejsce dla
        tych, którzy będą gryżć trawę na treningach, byle tylko pokazać się poznańskiej
        publiczności...
        pzdr
        vivacee
        • Gość: sumak Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.man.poznan.pl 07.01.02, 09:01
          ... czy Wojtala czuł klimat PYRAPARKU czy nie to mnie nie rusza. Dla mnie
          ważniejszym było to, że pomimo tego iż grał w Kolejorzu - a akurat w nim
          pokładałem pewne nadzieje - nic wielkiego nie pokazał (wspomnę choćby jego
          szybkość). Krzyż mu na drogę ... i z pewnością nie będę po nim płakał. Uważam, że
          jesteśmy w stanie wrzucić na jego miejsce jakiegoś młodego zawodnika, który
          będzie przynajniej tak dobry jak Paweł, a do tego będzie także będzie łączył się
          z jakimikolwiek perspektywami na przyszłość - bo akurat Wojtala perspektywiczny
          nie był. To tyle w jego temacie.
          nARKA
          • vivacee Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery 07.01.02, 09:06
            zwróć jednak uwagę na to, że nawet najlepszy piłkarz nie czujący zapału do gry,
            nie czujący klimatu klubu i zespołu będzie tylko i wyłącznie kopaczem, który
            będzie grać nie dla klubu, ale dla kasy...
            pzdr
            viv
            • Gość: sumak Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: *.man.poznan.pl 07.01.02, 09:39
              ... a jednak w Polsce większość piłkarzy to właśnie kopacze(można tu wspomnieć
              masowy odpływ graczy po spadku z I ligi), a nie ludzie związani z klubem
              emocjonalnie np. Hirek B.
              Mam nadzieję, że obecny team Lecha stanowi pewną odmianę, ale P.W. po prostu do
              tej ekipy się nie dopasował ... i tyle. To nie on ratował drużynę przed
              degradacją do III ligi, nie on rozpoczął ten sezon tak rewelacyjnie ... no i
              jednak ten Kolejorz to nie ta drużyna, w której kiedyś Wojtala kopał.
              Z resztą pewien tekst o P.W. zamieścił na pewnym forum nieznany szerzej nikomu
              niejaki guerra :) - podobno reakcja Pawła na temat hasła "gra w Lechu" była
              dość "specyficzna" ... i tyle ...
              pozdro
              • Gość: patryk Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery IP: 213.17.225.* 07.01.02, 09:48
                Ja spodziewalem sie ze zawodnik przepracuje zime i bedzie solidnym obronca, bo
                wydawalo mi sie ze specjalnie to on sie do tej pory nie popisywal. Ale jak nie
                chce z nami grac, to nie. Świadomy wybór. Na pocieszenie w kwestii obroncow
                powiem wam co dzisiaj wyczytałem w PS: B.Baniak- "bede potrzebowal jednego albo
                nawet dwoch obroncow, moim faworytem jest Mariusz Jop z Wisły Kraków". I co wy
                na to?
                pzdr
                • misza01 Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery 07.01.02, 10:02
                  1) jesli chodzi o P.W.- nie mogę niestety tego wytłumaczyć, ale miał on swoje,
                  poważne powody,żeby tak właśnie postąpić. Nie macie żadnych podstaw,żeby mi
                  wierzyć, ale mam tylko prośbę, abyście nie obrażali P.W. nie znając sytuacji.
                  2) m.jOP- OK., ale słyszałem już nazwisko niejakiego Mosóra i wlos mi się
                  zjeżył. Poza tym na więcej nie ma co liczyć , bo kasa znów pusta. nie będzie
                  obozu na Cyprze, tylko turnieje halowe i przygotowania w Polsce.
                  • rabarbarian Re: Wojtala wybrał wspaniałą drogę kariery 07.01.02, 13:25
                    No to jeśli wieść o Mosórze się potwierdzi, to idę dać na mszę dziękczynną, że
                    talent tego kopacza na Paprikanie rozwijał się już nie będzie:)
                    Moskit na podbój poznańskich lokali! Restauratorzy mogą zacierać ręce:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka