Gość: Morro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 09:41 Czy ktoś może coś wie czy w tym roku będą wystawiane kontenery jak w latach poprzednich? Czy też gmina "zaoszczędziła"kosztem coraz bardziej zaśmieconych lasów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 11:30 Czy są kontenery czy ich nie ma, to i tak śmieci są w lasach. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Kontenery 18.04.09, 12:09 Jasne....firma sprzątająca leśne drogi ale nie las będzie miała więcej okazji zarobić...i o to chodzi gminnym urzędasom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 10:47 ciekawa interpretacja. A jak mieszkańcy swoje śmieci do lasu wywożą to wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGata Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 11:12 Wg mnie zadna informacja w Internecie o wiosennym sprzataniu nie wskazuje na to, zeby gminy planowaly w tym roku taka zbiorke, niestety, ale moze czegos nie doczytalam...oby:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:21 dzwoniłem do wydziału ochrony srodowiska urzędu gminy w tej sprawie, bo tez mam trochę gratów, których chcę się pozbyć po zimie. Powiedziano mi, że kontenerów raczej już nie będzie, bo gmina nie mogła sobie poradzić z tą akcją - w dużej mierze pod kontenery firmy podrzucały całe palety śmieci, różnych niebezpiecznych i smrodliwych substancji, jakiś zakład moto podrzucił górę wyłysiałych opon itp. A to jest akcja dla mieszkańców a nie dla przedsiębiorców. Tak usłyszałem w gminie. Trochę szkoda, bo rzeczywiście kontenery pozwalały na pozbycie się bardziej gabarytowych klamotów, które do odpadowych pojemników się nie mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rod Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 09:47 Co roku nie mogę się napatrzeć, że ludzie tyle śmieci w domach gromadzą. Czekają zawsze na akcję kontenery, a w tym roku mogą się zdziwić Kontener na elektrośmieci tj TV, radia, komputery czy świetlówki jest pod urzędem na parkingu albo na Jana Pawła II róg Granicznej w każdą sobotę od 10.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morro Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 21:02 Jasne...pewnie w lasach leżą śmieci elektoniczne..a nie byłe "meble"makulatura,łyse opony które przyjmuje nieodpłatnie jedna z firm w Wesołej,śmieci trudne do utylizacji gminny szkodniku..przekupna kanalio...i drobny oszuście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morro Re: Kontenery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 21:19 Coś cię przytkło poligonowy śmieciu...Wesołowki..Głupszy jesteś niż putankowa ustawawa ...numeroeana dziwko.. Odpowiedz Link Zgłoś