nowy-trend Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 29.09.11, 00:36 Jak za komuny należało znać końcowy efekt a teorię zawsze ukuło się naginając ją do woli. Podobnie Winston Churchil "nie wierzę żadnej statystyce chyba że sam ją sfałszowałem" Brawo "myśliwi". Odpowiedz Link Zgłoś
argus74 Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 29.09.11, 00:50 Znałem sporo myśliwych.Byli to prymitywni ludzie którym pomyliły się epoki. Kiedyś było to towarzystwo oficerów milicji mniej wojska .Stanowią silne lobby .Załatwiają przy okazji swoje jaśniejsze i ciemniejsze sprawy.Dużo snobów .Nie wyobrażam sobie przyjaźni z nimi.Standardowy kawał :sprowokowanie jakiegoś dygnitarza do strzelania do kota wtłoczonego w skórę lisa.Zaśmiewają się do łez .Dwa dranie w jednym to myśliwi-księża.Eliksir draństwa.Dużo ich w Sejmie.Aby wstrzymać rzeź ptaków konieczny jest raban międzynarodowy.Wogóle,wiele spraw polskich trzeba załatwiać poza Polską . Odpowiedz Link Zgłoś
kaz11 Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 29.09.11, 02:42 Diabli mnie biorą na takie ręczne sterowanie środowiskiem naturalnym, jakie od lat praktykują myśliwi. Chora idea, chore środki, naginanie teorii do chęci i do tego manipulacje - czy dzieci wiedziały, w jakim celu biorą udział w akcji liczenia ptaków [pytajnik] Juz za wciąganie dzieciaków w akcje o mętnym celu ktoś powinien beknąć. Uważam, ze dzieci - a zapewne i nauczyciele - zostali bezczelnie oszukani. Czy ktoś z regionalnej dyrekcji ochrony środowiska zechciałby się wytłumaczyć [pytajnik] Odpowiedz Link Zgłoś
madziapl1 Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 29.09.11, 04:56 No i o co ten raban ! Uspic kruki i lisy i przewiesc je tam w Polsce gdzie nie ma zajecy blizniakow i wiewiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
organizator_org.domow_inc Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 29.09.11, 06:25 to już jest zwykłe sku...syństwo! no comend. Odpowiedz Link Zgłoś
fals-ter Tytul artykulu jest troche mylacy 29.09.11, 06:50 kruki przeszkadzaja innym zwierzetom w istnieniu a nie mysliwym, mysliwi chca cos z tym zrobic. no ale tak latwo mozna zagrac ciemnym masom na emocjach Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 29.09.11, 08:15 cos mi tu nie gra skoro poulacja krukow i wron jest wielka tzn ze maja co jesc jesli glownym pokarmem tych ptakow bylyby zajace i kuropatwy tzn ze wszysko gra widac ze zajecy i kuropatw jest pod dostatkiem gdyby tak nie bylo ,kruk podobno inteligentny ptak i wyprowadzilby sie np.na litwe tez UE i zajecy moze wiecej? mnie sie wydaje ze glownym problemem tych cwaniaczkow jest chec postrzelania do czegos drugim moze byc ze te ptaki plosza im zwierzyne ptaki te maja wzrok prawie na rowni z orlem widza tych kut..ow z gwintuwkami na kilometr i krakaniem plosza im zwierzyne Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Kruki do odstrzału, może sroki? 29.09.11, 10:19 Snellville tam jest bardzo mało kruków. Niedawno robiłem przejażdżkę przez mazury, żadnego kruka nie widziałem. Naprawdę zero. Sroki to ciągną ogromnymi stadami, i naprawdę niszczą przyrodę, ale nie kruki. Ktoś tu popieprzył ptaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz2309 Re: Kruki do odstrzału 29.09.11, 09:07 Może by tak w czasie polowań myśliwych wysłać do lasu komandosów, niech też zapolują w ramach ćwiczeń. Szanse się wyrównają. A tak w ogóle, co na to organizacje ekologiczne? Nie są pewnie zainteresowane, nie ma kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
mihusky Re: Kruki do odstrzału 29.09.11, 09:38 @kazimierz2309 Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? A czym jak nie organizacją ekologiczną jest wymieniany w art Komitet Ochrony Orłów? Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna.edzia Re: Kruki do odstrzału 29.09.11, 09:16 Mamy wielkie szczęście od 20 lat mieszkać w pobliżu miejsca gniazdowania kruków. Znamy się już baaardzo dobrze. Nasze kruki,a mamy nadzieję,że to wciąż ta sama para zasiedla owo gniazdo, zachowują się niczym kury. Co roku w maju wyprowadzają swoje młode na pastwisko, gdzie razem z nimi pasą się konie i krowy. Nigdy, powtarzam nigdy nie widzieliśmy, aby atakowały jakiekolwiek zwierzę, a dodam,że na naszym pastwisku mieszkają i rozmnażają się czajki drobne siewkowate jak również zające. Gdyby było jak twierdzą myśliwi,że kruk je pożera, to przy czasem 7 sztukach kruków żerujących na kilkunastu ha otwartego terenu żaden malutki zając nie miałby szans się uchować! Jedyne o co mogłam mieć do nich żal to to,że jednego roku powyrywały mi siewki kukurydzy w ogrodzie!Nie podbierają nam drobiu, piskląt.Niestety różne bzdury słyszałam od myśliwych o tych wspaniałych, majestatycznych ptakach! Włącznie z tym,że skaczą sarnom na głowy i wydłubują im oczy! Tak! Takie rzeczy opowiadają !! Nie umiem sobie w żaden sposób wyobrazić, aby jakiś baran z bronią przyszedł i spróbował pozbawić nas kontaktu z naszymi krukami!! Odpowiedz Link Zgłoś
entymolog W celu ochrony przyrody należałoby odstrzelić 190 29.09.11, 10:15 myśliwych i przynajmniej 150 urzędników zajmujących się "ochroną środowiska". Odpowiedz Link Zgłoś
smurrfff Re: W celu ochrony przyrody należałoby odstrzelić 30.09.11, 16:32 Uważam, że jesteś zbyt wyrozumiały dla tej krwiożerczej bezmózgiej bandy! Odpowiedz Link Zgłoś
sierra65 Kruki do odstrzału, bo przeszkadzają myśliwym 30.09.11, 08:35 CZym sie rózni mysliwy od klusownika ???? - ten pierwszy kupił sobie prawo do mordowania a ten drugi jest za biedny więc morduje bez pozwolenia Odpowiedz Link Zgłoś
damian111223 Re: Kruki do odstrzału 01.10.11, 12:15 Pomóż ratować kruki!! Wyślij sms o treści GO 53xx88 na numer 92059 Ps. Niestety z powodu braku bezpośredniej bramki sms-a trzeba wysłać 2x Cena sms to 2.50zł brutto . Pierwszy sms jest darmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Kruki do odstrzału 19.10.11, 14:32 Nie widać końca gehennie zwierząt:nieustający mord,ubój,odstrzał ,wyzysk w nauce,rozrywce.Biedne zwierzęta ,niestety nie mogą sobie wybrać lepszego towarzystwa,sa skazane na wstrętnego,bezczelnego ,morderczego homo nie-sapiens Odpowiedz Link Zgłoś