Dodaj do ulubionych

Łóżkowe sprawy dorosłych

29.12.11, 08:13
Jakis czas temu moja zona przyznala sie ze od kilkunastu lat nie ma ochoty na wspolzycie.
Po menopalzie w wyniku suchosci pochwy cierpi w czasie stosunku.
Poczulem sie jak gwalciciel i od tamtego czasu spimy w osobnych pokojach.
To jednak nie rozwiazuje sprawy bo mnie bardzo brakuje intymnosci.
Lubrikanty tez nie zalatwiaja sprawy bo kochac sie z kims kto nie ma takiej potrzeby odbiera mi chec do wspolzycia.
Obserwuj wątek
    • mandaryna.1 Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 29.12.11, 15:07
      Jesteśmy z żoną "grubo" po 60-tce,a uprawiamy dość często seks.Nie rozumiem,co z ta "suchością pochwy",są i na to sposoby.Jesteśmy ruchliwi,wysportowani,zadbani,nigdy nie zdradziłem żony,a seks i dziś sprawia nam dużo radości i poczucia bliskości.Zaznaczam,że nie jesteśmy religijni,co w dużym stopniu rzutuje na współżycie.Próbuj chłopie,póki żyjesz,zachęć,zadbaj,a zaraz poczujesz się lepiej,czego Ci życzę w nadchodzącym roku:):):)

yatyter napisał:

> Jakis czas temu moja zona przyznala sie ze od kilkunastu lat nie ma ochoty na w
      > spolzycie.
      > Po menopalzie w wyniku suchosci pochwy cierpi w czasie stosunku.
      > Poczulem sie jak gwalciciel i od tamtego czasu spimy w osobnych pokojach.
      > To jednak nie rozwiazuje sprawy bo mnie bardzo brakuje intymnosci.
      > Lubrikanty tez nie zalatwiaja sprawy bo kochac sie z kims kto nie ma takiej pot
      > rzeby odbiera mi chec do wspolzycia.
      • toladonalda7 [...] 30.12.11, 05:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bimota Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 29.12.11, 16:56
      To znajdz sobie kochanke :P

A jak to jest, ze teraz ludzie sa w lepszej kondycji ? Jedzenie niby gorsze, konserwanty, chemia, bla bla bla, wszedzie zadek autem woza, wiec aktywnosc ruchowa mniejsza, a tu takie cuda...

No i moze tak przestac ladowac wszystkich slodyczy do 1 worka, bo np. czekolada jest zdrowa, a tluszcz to chyba nie jest problemem, przy aktywnosci fizycznej.

Co oni w tej Wiki pisza... Ze drob to mieso czerwone ??

pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99so
      I teraz jak sie mowi o odbywaniu stosunku - trzeba zaznaczyc, ze w REALU ?
      • diamentowa_krowa Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 29.12.11, 22:23
        Nie rozumiem, dlaczego w sytuacji, gdy SEKS nie sprawia żonie przyjemności, rezygnuje Pan z bliskości w ogóle. Osobne pokoje to pierwszy krok do błędnego koła, a nie do wyjścia z sytuacji.
        • tyberium11 Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 29.12.11, 22:44
          diamentowa_krowa napisała:

> Nie rozumiem, dlaczego w sytuacji, gdy SEKS nie sprawia żonie przyjemności, rez
          > ygnuje Pan z bliskości w ogóle. Osobne pokoje to pierwszy krok do błędnego koła
          > , a nie do wyjścia z sytuacji.

wcale nie, osobne pokoje to krok do świeżości. We Francji to już od dawna stosują z dobrym efektem.
          • credit-suisse Dokladnie,nie tylko we Francji. 30.12.11, 07:19
            w Polsce to bardzo czesto przymus z powodu braku miejsca w malej przestrzeni.
            Osobno spi sie o wiele lepiej i zdrowiej a fakt ze nie masz "wszystkiego" stale pod reka,przedluza znacznie atrakcyjnosc drugiej osoby ,zmusza do choc odrobiny wysilku i ,o dziwo,zapobiega niechcianym ciazom,robionym prawie przez sen po porannej erekcji.
            • bimota Re: Dokladnie,nie tylko we Francji. 30.12.11, 11:11
              Od niechcianych ciaz sa preparaty hormonalne.
    • tyberium11 stara baba 29.12.11, 22:42
      no tak ale on nie koniecznie ma ochotę na tę starą babę, a ona na tego starego chłopa :-( A seks to nie przytulanki, przynajmniej dla facetów. Co robić? Zaprosić kogoś młodego do trójkąta żeby odświeżyć krew.
    • tyberium11 jakby przysypani popiołem 29.12.11, 22:48
      jakby przysypani popiołem ci dwoje ze zdjęcia, to pewno po to żeby ich odseksualnić i uduchowić. To dwa szlachetne duchy przytulające się do siebie.
      Seks ludzi to nie duchy w szarym kolorze tylko dyszące zwierzęce czerwone ciała ocierające się o siebie.
    • tyberium11 jakby spali ci na zdjęciu 29.12.11, 22:56
      jakby spali ci na zdjęciu, czyli już po ? Już tylko przytulanie i sen im zostały? Bez odzierania się ze szmat? Bez napadania na siebie? Bez pieprzenia na umywalce w klopie?
      • credit-suisse Twoje komentarze sa beznadziejne. 30.12.11, 07:24
        Ty oczywiscie jak kogut.....trzask...pare sekund i do widzenia.Bez calusa,bez przytulenia,bez zadnej czulosci.
        Zrobione i do nastepnego razu.tak ????
        Zdjecie jest piekne,dwoje pieknych ludzi juz w podeszlym wieku,ktorzy wciaz ciesza sie swoja bliskoscia,ogromna wiekszosc Polakow moze im tylko zazdroscic.
        I zaloze sie,ze zadne z nich nie uzywa slow na k...... w swoich rozmowach.Jakz epowszechnych wsrod moldych ludzi dzisiaj.
        Czego sie mozna spodziewaxc w zwiazku,w ktorym on mowi...gdzie sa k.....moje skarpety,albo...cos znowu zrobila glupia r....,odp....ci czy co ???? Ile trwaja takie zwiazki i jaka jest ich jakosc???Co slysza dzieci w takich zwiazkach???
        Patrzecide na to zdjecie i ruszcie ,wysilcie wasze mozgi,moz ecos do was dotrze.
    • geonly Łóżkowe sprawy dorosłych - *tą* fizyczną, a nie tę 30.12.11, 02:07
      Serio, za blędy ortograficzne powinni zwalniać z pracy w redakcji. Najpoczytniejsza gazeta w kraju i jej internetowy reprezentant, a nie stać was na korektora. I codziennie przynajmniej kilka takich byków mi wyskakuje - "warszawianie", "nie" z imiesłowami przymiotnikowymi pisane rozdzielnie, stosowanie dopełniaczy zamiast bierników, ciagłe literówki, interpunkcja, itd, itp...
      Niechlujstwo, drodzy państwo, za które każecie sobie płacić, bądź marnować wzor na tych przyprawiających o oczopląs reklamach!
      • credit-suisse Re: Łóżkowe sprawy dorosłych - *tą* fizyczną, a n 30.12.11, 07:27
        a jaki to ma zwiazek z tematem ,panie (pani) pedancie(o) jezykowy(a) ????
        I kto Cie zmusza do czytania ???
        Jezyk sie zmienia,czy to Ci sie podoba czy nie,zmienia sie coraz szybciej,znikly juz programy prof.Miodka bo sa bezsensowne.Jezyk zmierza ku uproszczeniu,zbyt opisowe i skomplikowane jezyki szybko gina.
        Nie pouczaj wszystkich dookola,bo marnujesz czas
        • geonly Re: Łóżkowe sprawy dorosłych - *tą* fizyczną, a n 30.12.11, 10:16
          Można powiedzieć: przyganiał kocioł garnkowi ;) Jeszcze żeby mnie ktoś zmusił, ale to mi "dało z liścia" na stronie głównej. Natomiast, idąc twoja logiką, kto ci każe czytać mój wpis na forum, na który, w przeciwieństwie do artykułu, nie da się trafić przypadkiem? I skąd tyle emocji, czyżbyś był/była jakoś związany z redakcją czy autorem?
          W każdym razie, muszę wyprowadzić cię z błędu, bo jedną kwestią jest ewolucja języka, jak w tym momencie np. zanikanie w mowie "ą" i "ę", utwardzanie się "ś", "ź", "ć", obecne już w pismie, w słowach i zwrotach takich jak "pospieszyć", czy właśnie "w pismie", a inna niechlujstwo językowe, które z tą ewolucją nie ma nic wspólnego, takie jak "przyszłem" oraz "chłopaki zrobili", a wśród nich też ten dziwoląg. Sytuacja odwrotna, tj. w zwrocie "tą książkę", byłaby poprawna jeszcze w mowie potocznej, bo po prostu z czegoś wynikająca (a z czego - odsyłam do sjp.pl) - a jest to warunkiem poprawnej i akceptowalnej zmiany w języku - natomiast "tę fizyczną" jest językowym bluźnierstwem, wołającym o pomstę do nieba :)
    • ludwik.filip Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 06:44
      stary "człowieku" jak ma sucha cipke to jej posmatuj ŻELEM intymnym ! jest dostepny w aptekach !
    • qwertura Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 07:15
      Polacy niestety nie potrafią w kulturalny sposób rozmawiać na żaden temat. Nie tylko na temat seksu. Czytając artykuł spodziewałam się, że pod nim na jeden normalny głos w dyskusji przypadną dwie wulgarne wypociny prymitywnych gnojków. I się "nie zawiodłam". Smutne to. Szkoda, że nikt nie moderuje tego forum.
      • bimota Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 11:17
        Zacytuj choc jeden "wulgaryzm"...
        • pomruk Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 11:31
          Nie zacytuje, część postów usunąłem. Były często wystarczająco nieprzyjemne by usunąć je z forum "nauka" (choćby z powodu nieprzystajacej bardzo treści). Oczywiście można spytać co wszystkie komentarze mają wspólnego z nauką. Komentarze w większosci nic, artykuł dawał pewną nadzieję że dyskusja będzie miała inny charakter. Ku informacji dla dotychczasowych stałych bywalców forum - mam możliwość przesuwania dyskusji na forum "społeczenstwo" lub prośby o przesunięcie na inne fora. Już korzystałem z niej, w tym przypadku nie.
          • bimota Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 12:44
            Nadgorliwys... :)
          • qwertura Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 20:18
            Dziękuję za odzew.

I nie chodziło o wulgaryzmy w sensie niecenzuralnych wyrazów, tylko o wulgarny, prymitywny przekaz "myśli" (cudzysłów zamierzony)

Pozdrawiam moderatora.
    • yatyter Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 15:59
      Nie myslalem,ze moj post wywola tak zywa reakcje i chec pomocy.
      Problemow zwiazanych ze starzeniem sie nie mozna ot tak rozwiazac za pomoca kremu nawilzajacego. Przezywanie seksu skoncentrowane jest w mozgu i pocieranie czerwonych spoconych cial na umywalce w klopie wywolane jest spontaniczna potrzeba powstala w "centrum dowodzenia" Kiedy tego brakuje nie ma spotanicznosci i mechaniczne pocieranie staje sie zalosne i zniechecajace. Wole tego uniknac,zeby nie stracic prawdziwej wizi,ktora nas ciagle laczy i ma sie dobrz poza ta jedna lozkowa swera.
      • bimota Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 30.12.11, 20:07
        Chyba w 1 kolejnosci nalezy szczerze pogadac...
        • yatyter Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 31.12.11, 08:29
          Rozmawiac ? O tym co bylo i minelo?
          Kilka dni temu ogladalem film o malzenstwie hinduskim zaaranzowanym przez rodzine.
          Oczywiscie on starszy ona mloda. W czasie seksu ona zacika piesci i wargi i czeka az on skonczy.
          Tych dwoje ludzi mogloby czerpac radosc ze wspolzycia ale nie moga bo zostali przypadkowo skojarzeni. W moim przypadku zaskoczyla mnie natura.
          Jestesmy razem i chcemy byc razem ale tylko do pewnego stopnia bo w lozku potrzeba dwoje ludzi ktorzy maja ochote. Nie mozna byc usatyfakcjonowanym kiedy jedna strona pojscie do lozka traktuje jak przykry obowiazek.

• bimota Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 31.12.11, 11:50
            O tym, co w tym takiego przykrego.
    • pierogi_z_jagodami Łóżkowe sprawy dorosłych 31.12.11, 08:40
      Kochane pany doktory i redachtory, może mówicie i piszcie o swoich doświadczeniach, pewnie któryś z was przymuszał połowicę do seksu ;-). Suchość pochwy? Cierpienie? Suchość pochwy jest wtedy kiedy kobieta nie chce seksu z powodów seksualnych, czyli dla własnej przyjemności, nie ma popędu i szlus. Jeśli nie chce, to niech tego nie robi. Seks z powodów małżeńskich, obyczajowych, koleżeńskich, dla udowodnienia sobie czegoś, dla przywiązania partnera czy jakichkolwiek innych to bezsens

------
      "Moje poglądy są moje; inne są dopuszczalne, a nawet zalecane". - pierogi z jagodami

"Zawsze może istnieć kilka różnych a słusznych poglądów na jedną i tę samą sprawę. Poglądy te nie muszą z sobą walczyć, bo leżąc na różnych płaszczyznach nie przecinają się: są to linie wichrowate." - Kisiel
    • pierogi_z_jagodami Łóżkowe sprawy dorosłych 31.12.11, 08:47
      Kobietom sie odechciewa, a mężczyźni już nie mogę, tylko się do tego nie przyznają. Albo mogą, ale nie tak jak kiedyś. Na chwile się ożywiają przy nowej partnerce a potem wraca stara bida. No i co z tego, seks dla niektórych jest ważny, a dla innych nie. To jest cecha indywidualna. Rozwiązanie: szukajmy osób z podobnymi potrzebami jak nasze i nie róbmy z tego problemów, koleś chce, a ona nie? To niech go poratuje chcąca mogąca koleżanka i odwrotnie. Nie wiążmy seksu tylko z małżeństwem, bo się z tego robi faktycznie cierpienie i krzyż, autentyczna paranoja :-)

Albo się "wychodźmy za mąż" po raz kolejny, cokolwiek to znaczy. :-)
      • yatyter Re: Łóżkowe sprawy dorosłych 31.12.11, 15:56
        Gdyby to nie dotyczylo mnie pewnie napisalbym podobna rade bo ona wydaje sie dosyc prostym rozwiazaniem. W zyciu jednak tak nie jest.
        Malzenstwo to nie tylko seks. Szczegolnie kiedy ma sie za soba kilka dekad przezytych razem,dzieci,wnuki itd. Nie moge tak sobie pojsc z chetna i mogaca kolezanka bo to generuje nowe problemy.
        Wydaje mi sie ze gdybym ja byl impotentem a zona pregnela seksu nie mialbym problemu gdyby sobie znalazla kogos do zaspokojenia swoich potrzeb. I tak zyjemy obok siebie nie ocierajac sie wiec co to za roznica. Taki jest moj punkt widzenia w trybie przypuszczajacycm.
        Prosze mi napisac jakby pani zareagowala gdyby w pani partner poszedl sobie z kolezanaka ( bo pani nie moze albo nie che) i potem jakby nigdy nic wrocil do domu. Na pytanie,gdzie byles? on odpowiada ; A wiesz spotkalem Malgosie czy Julke i poszlismy do niej na krotki numerek. Bylo pieknie ale szkoda ze nie mozemy tego robic razem jak za dawnych czasow. To swietnie. Wreszcie dasz mi spokoj i bede mogla wieczorami isc spac bez poczucia winy ze nie moge zaspkoic twoich zachcianek.
        Tylko sie nie zakochaj bo w twoim wieku to juz nie przystoi i chyba dla jakiejs dupy nie zostawisz mnie samej bo przeciez ciagle jestesmy malzenstwem,mamy wspolne dziecie i wnuki itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka