inka26 09.06.04, 04:04 Czy zaglada tutaj ktos z UCLA? Jesli tak, to prosze sie ujawnic, bo mam kilka pytan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: ucla 09.06.04, 05:51 Tak, jest lukasz na pewno...mam nadzieje, ze sie odezwie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: ucla 09.06.04, 14:11 No, ja sie poki co nie przyznaje ;) Jak pojdzie wszystko dobrze to za miesiac sie wlacze do dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Czajek, 09.06.04, 23:08 Trzymam kciuki, zeby wszystko sie ulozylo! A Ty za mnie trzymaj, to sie zobaczymy za dwa tygodnie w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: ucla 10.06.04, 02:20 czajek76 napisał: > No, ja sie poki co nie przyznaje ;) > Jak pojdzie wszystko dobrze to za miesiac sie wlacze do dyskusji :) hm.. za miesiac to chyba bede przez chwile w Hinxton. I w Genewie. l Odpowiedz Link Zgłoś
la_belle_au_bois_dormant Re: ucla 09.06.04, 16:08 Strasznie jestem ciekawa (ach ten moj ped do wiedzy!!!...) co to jest ucla? Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: ucla 09.06.04, 23:25 Good. Bo cos forum zdycha troche (za malo nas ciagle...) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: ucla 10.06.04, 02:15 staua napisała: > Good. Bo cos forum zdycha troche (za malo nas ciagle...) uh.. bym sie wiecej odzywal ale granta wspoltworze :o[ lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: ucla 10.06.04, 03:56 A ja sie konferencjuje niedaleko Pasadeny. A propos znajdowania postdokow: nie ma lepszych miejsc niz konferencje! I wcale nie trzeba nic mowic, ze sie chce, sami przychodza i proponuja... :-))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: ucla 10.06.04, 05:15 true_blue napisała: > A ja sie konferencjuje niedaleko Pasadeny. niedaleko pasadeny to znaczy gdzie ? ;o) l > A propos znajdowania postdokow: nie ma lepszych miejsc niz konferencje! I wcale > nie trzeba nic mowic, ze sie chce, sami przychodza i proponuja... :-))) > Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
inka26 Lukaszu 12.06.04, 06:14 Wyglda na to, ze niedlugo przeprowadze sie do LA. Prawdopodobnie bedzie to po wakacjach. W tym momecie chciala bym Cie tylko zapytac o mieszkanie - gdzie najlepiej mieszkac w miare blisko Universytetu (CEE wydzial), w miare dobrych warunkach i kozystnej cenie. O reszte, jesli pozwolisz bede pytac w przyszlosci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Lukaszu 12.06.04, 06:42 inka26 napisała: > Wyglda na to, ze niedlugo przeprowadze sie do LA. Prawdopodobnie bedzie to po > wakacjach. W tym momecie chciala bym Cie tylko zapytac o mieszkanie - gdzie > najlepiej mieszkac w miare blisko Universytetu (CEE wydzial), w miare dobrych hehe... budynek obok ;o) > warunkach i kozystnej cenie. O reszte, jesli pozwolisz bede pytac w > przyszlosci biuro ogloszen - www.westsiderentals.com - w rozsadnej odleglosci (do 5-10 mil) jest Westwood, Brentwood, West LA, Santa Monica, Palms, Culver City, Mar Vista. Mieszkania wynajmuje sie zazwyczaj na roczny kontrakt, przy podpisaniu depozyt (zwracany przy przeprowadzce, chyba ze sie wlasciciel dopatrzy szkod jakowychs) wynosi miesiaczny czynsz (ie na dobry pocatek placi sie z gory za 2 miesiace). za pare tygodni byc moze bede mial do tego pelny dostep (wyprowadzic z uczelnianego kompleksu mi wypada). w zaleznosci od lokalizacji a wielkosci mieszkania nalezy spodziewac wydania od ~$800 wzwyz. Np - za uczelniany 1 bedroom place w tej chwili $844, z tego co sie rozgladalem podobna lokalizacja poza uczelnia to ok $1000; z reguly, im dalej od UCLA tym taniej. mieszkania uczelniane - dla studentow/doktorantow/postdokow - www.housing.ucla.edu/housing_site/index.htm - i dalej University Apartments. dla zonato-dzieciatych i doktorantow jest wiekszy wybor - ci pierwssi mieszkac moga w University Village (ok 5 mil od kampusu, ladny, nowy - 6-7 lat - kompleks), ci drudzy w jeszcze ladniejszym, nowszym (dopiero sie buduje) i o rzut beretem od campusu polozonym kompleksie - Weyburn Terrace uczelniane mieszkania sa tansze niz 'normalne' wiec jest na nie duzy popyt a co za tym idzie lista oczekujacyh. o aktualny aktualny czas oczekiwania najlepiej sie dowiadywac e-maliowo korzystajac z adresow zapodanych na powyzszej stronie. lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
inka26 Re: Lukaszu 12.06.04, 07:20 Bardzo dziekuje za wszystkie informacje. Prawdopodobnie najlepiej bedzie pojechac i wszystko zobaczyc. No i ewentualnie zapisac sie na jakas "liste oczekujacych" ;) Jesli bede miala konkretniejsze pytania - pozwole je sobe w przyszlosci zadac. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Lukaszu 13.06.04, 22:43 inka26 napisała: > Bardzo dziekuje za wszystkie informacje. Prawdopodobnie najlepiej bedzie > pojechac i wszystko zobaczyc. No i ewentualnie zapisac sie na jakas "liste > oczekujacych" ;) > Jesli bede miala konkretniejsze pytania - pozwole je sobe w przyszlosci zadac. a psze bardzo. nie-gazeciany adres zapodalem w prywatnej emilce. > Ania Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: Lukaszu 14.06.04, 11:42 Fajnie :) Wyglada na to, ze rosnie frakcja kalifornian na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś