sabrinara 25.02.05, 21:25 To jest dobry tekst i napewno z tresci w nim zawartych skorzystam, po moich przemysleniach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam A czym w Polsce się dobrze gospodaruje IP: 83.233.227.* 26.02.05, 12:01 Proszę tylko o jeden przykład Odpowiedz Link Zgłoś
callafior TO JEST PYTANIE RETORYCZNE 26.02.05, 15:31 niestety. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: A czym w Polsce się dobrze gospodaruje IP: *.dyn.optonline.net 26.02.05, 18:17 pszepraszam czytales artykul?ani slowa o polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMiMiMichnik Re: A czym w Polsce się dobrze gospodaruje IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 02.03.05, 18:13 Oczywiscie, ze nie o Polsce i Polakach, ale przys... temu narodowi antysemitow zawsze warto. Jak nie bezposrednio w artykule to chociaz w opinii pod nim. Gazecino ile placisz swoim pomocnikom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Nie potrafimy gospodarować czasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:02 Kiedyś sam doszedłem do tego czemu się nagminnie spóźniam, poprostu jak się z kimś umawiam i mówię że bede za 2 godziny to źle obliczam czas jaki muszę poświęcić na rzeczy, sprawy które mam jeszcze przed tym do zrobienia. Ten artykuł utwierdził mnie w moich przekonaniach. Dzięki, mam teraz dobre wytłumacznie swojego spóźnialstwa :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atryda rada mojego szefa: case by case... polecam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 12:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rororo sabrinara tylko sie zmien na tyle bys IP: *.ub.uni-freiburg.de 26.02.05, 12:21 sie sama poznala. A tak powaznie to ktoz z was wierzy w cudowny wplyw slow na nasze zycie, czyli tkos cos przeczytak i nagle jego zycie zmienia sie nie o 180 nie o 90 ale przynajmniej o 5 stopni? bo ja nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atryda Zapewne premyślenia odkładasz na jutro hihi :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Widzę, że slusznie zrobiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:55 "Okazuje się na przykład, że większość z nas woli za 31 dni dostać większą nagrodę niż za 30 mniejszą, ale zdecyduje się przyjąć mniejszą nagrodę dzisiaj niż pojutrze większą. To odwrócenie preferencji wynika z impulsywności naszych decyzji, czego ekonomia nie przewiduje." Aha. - Za 30 dni 100 000,00 PLN albo za 31 dni 100 001,00 PLN - Dzisiaj 100,00 PLN albo jutro 100 000,00 PLN Decyzję w tym przypadku dość dobrze rozstrzyga "ekonomia", dalej jest coś o tym, że dopiero od kilku lat, że ekonomia behawioralna itp duperele. No więc nie od kilku lat tylko od kilkudziesięciu, o ile nie od kilkuset. I nie tylko ekonomia behawioralna. Ok. Gazeta Wyborcza robieniem smrodu i obrażaniem kogo popadnie zawsze mnie irytowała, ale po sprawie listy Wildsteina ostatecznie zaprzestałem odwiedzania tego serwisu, za wyjątkiem sytuacji gdy z wiarygodnego źródła dostanę linka, e jest coś wartego przeczytania. Dziś znalazłem na Onecie i wdepnałem - po raz kolejny GW potwierdziła swoją klasę. U was to jest taki brzydki nawyk, w każdej sprawie : od listy Wildsteina do jakiejś tam pracy w dziedzinie ekonomii. Jak nie umoczeństwo polityczne, to ignorancja i brak zdrowego rozsądku (patrz przykład wyżej). Dno - i guzik by mnie to obchodzilo, gdyby to nie był największy dziennik w kraju. Mam nadzieję, że sprzedaż wam spadnie, a na koniec wylecicie z rynku, podbnie jak Mumia Wolności wyleciała na kanapę. To tyle. Do przeczytania za jakieś dwa miesiące, kiedy znowu zabłądzę na wasz portalik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Widzę, że slusznie zrobiłem IP: *.physik.uni-kassel.de 27.02.05, 16:12 Jak się chcesz przyczepić - zawsze coś znajdziesz. Swoją drogą - masz problemy ze zrozumieniem? Przytoczone są wynik badań amerykańskich, ich szczegóły (jak np. proponowane kwoty) nie są podane. Przykłady podane przez ciebie, to tzw kontrprzykład. OK, przedstawione prawa nie są niezależne od kwot proponowanych. Należałoby więc podać, dla jakich zakresów kwot obowiązują. Ale czy wtedy byłby to materiał na krótką notkę dziennikarską? Pożytek z tej notki taki, że jeśli cię to zainteresuje, to sięgniesz głębiej, do źródeł, raportów, publikacji, etc. Jeśli już tak fanatycznie nieznosisz GW, szukaj może lepszych przykładów niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Widzę, że slusznie zrobiłem IP: 150.254.85.* 01.03.05, 13:37 Ale coraz łatwiej znaleźć coś, do czego można się przyczepić. Dlatego być może Gazeta Wyborcza, w trosce o własne dobre samopoczucie PT Państwa Redaktorów i środowiska, którego jest emanacją, łamie własny regulamin i ogranicza dostęp dyskutantów na forum. Cytuję: "Czy trzeba się logować aby móc pisać na forum? Bez logowania się użytkownik może pisać jako "gość portalu". Wtedy jego pseudonim nie jest chroniony hasłem i nie ma gwarancji, że nie użyje go ktoś inny. Wszyscy zobaczą też częściowe IP - adres komputera - osób piszących jako "gość"." - koniec cytatu. Otóż ja wolę zachować niezależność i zaryzykować, że ktoś się pode mnie podszyje (raz się tak stało), niż zaufać Gazecie Wyborczej. W regulaminie nie ma mowy, że zalogowanie się jest warunkiem wzięcia udziału w dyskusji. A w większości wypadków tak jest. Często mnie świerzbi ręka, by na coś odpowiedzieć, ale powiedziałem sobie, że wolę się wycofać z forum, niż się zalogować. Podejrzewam, że wielu ludzi ma podobne odczucia i niekoniecznie muszą to być ludzie, którzy lubią kogoś obrażać. Dojdzie w końcu do tego, że zwolennicy pewnej opcji polityczno-światopoglądowej będą dyskutować głównie we własnym gronie, utwierdzając się w jedynie słusznych poglądach. Zbudują sobie wirtualną rzeczywistość, w której będą się czuć dobrze, ale która będzie dość odległa od świata wolnej konkurencji idei. W zetknięciu z takim światem mogą się w końcu łatwo pogubić. O to chodzi? Przepraszam, że nie na temat - czuję się usprawiedliwiony pewnym dryfem dyskusji w wykonaniu moich dwóch (dwojga?) poprzedników. A także tym,. że trudno mi mój żal wypowiedzieć w innym miejscu. Musiałbym się zalogować, a pragnę tego uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r39 Re: Nie potrafimy gospodarować czasem IP: *.ifpan.edu.pl 28.02.05, 18:01 Takie rewelacje muszą 'wyjść', kiedy ekonomiści biorą się za badania naukawe. Fascynujące ... pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś