matya 20.05.05, 09:24 w koncu i do sztokholmu zawitala wiosna:) dzieki temu moge cieszyc sie nia dwa razy w tym roku:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ex-rak Re: wiosna!! 20.05.05, 11:46 Nie wiem czy to za oknem mozna nazwac wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
smia Re: wiosna!! 20.05.05, 12:46 w ciagu jednego dnia na dziesiec, mozna. dzis jest ten dzien (we Freiburgu przynajmniej) Odpowiedz Link Zgłoś
koekast Re: wiosna!! 20.05.05, 15:21 A u mnie jak najbardziej. Az spiew sie cisnie na usta: "Idzie sobie wiosna słychać świergot ptaka, ładna to piosenka tylko głupia taka " ;) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: wiosna!! 20.05.05, 15:21 U mnie jest piekna wiosna, az sie nie chce pracowac. Lunch w kazdym razie jem juz na zewnatrz. Niestety nie widac jej podczas pracy, bo u nas w laboratoriach nie ma okien!!! (tylko w pokoju "biurowym", gdzie siedze teraz przy komputerze... Odpowiedz Link Zgłoś
smia Re: wiosna!! 20.05.05, 15:27 jak to, bez okien????? wspolczuje. ja mam ladny widok, z labo na bialy klasztor z barokowa wieza, z drugiego labu na wzgorza, z biura na Freiburg i katedre nawet widac z oddali (jesli akurat nie sa spuszczone rolety, zwykle sa, bo slonce razi tak, ze nie da sie pracowac) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: wiosna!! 20.05.05, 15:38 Powaznie. Pierwszy raz cos takiego tutaj zobaczylam (wiele budynkow na tym uniwerku nie ma okien, podobno w latach 70. tutaj tak budowano. Wyglada to koszmarnie) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wiosna!! 20.05.05, 15:42 U mnie nie ma okien, ani w biurze ani w labie. To tak aby za duzo nie siedziec i wzychac, jak przyjemnie bylo by na tym zimnym deszczu moknac. Nie wszystkie biura i laby sa tak odciete od swiata, ale moje jest. Dopiero jak wychodze z pracy to widze, ze nad wschodnia Anglia wlsnie przeszedl huragan. Odpowiedz Link Zgłoś
smia Re: wiosna!! 20.05.05, 16:15 ale taki brak okien chyba dziala depresyjnie? jednak co naturalne swiatlo, to naturalne, a nie ciagle swietlowki... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: wiosna!! 20.05.05, 16:20 Na mnie dziala. Czasem mam ochote zmienic prace tylko przez ten budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wiosna!! 20.05.05, 16:31 Nie bardzo mam czas na popadanie w depresje. Owszem przyjemnie byloby miec ladny widoczek za oknem, ale nie ma co z powodu swietlowki popadac w paranoje. A ze nam od wielu lat cos przerabiaja, rozbudowuja, przebudowuja, to z duzym prawdopodobienstwem alternatywa moze byc koparka, betoniarka, szalunek lub sterta dech, tak wiec byc moze nie ma za czym tesknic. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: wiosna!! 20.05.05, 21:47 smia napisała: > jak to, bez okien????? a mozna... i to jeszcze w piwnicy, z 200 metrow od wyjscia nad powierzchnie ;o( caly doktorat tak mialem... szef twierdzil, ze laboratorium chemiczne bez okien to jest to - bo jak jest okno to nie mozna powiesic w tym miejscu szafki ze szklem :o[ l ps. oczywiscie szef mial tez office z widokiem na ocean.. wrrr.... > wspolczuje. > ja mam ladny widok, z labo na bialy klasztor z barokowa wieza, z drugiego labu > na wzgorza, z biura na Freiburg i katedre nawet widac z oddali (jesli akurat > nie sa spuszczone rolety, zwykle sa, bo slonce razi tak, ze nie da sie pracowac > ) > Odpowiedz Link Zgłoś
socal Re: wiosna!! 20.05.05, 16:37 U mnie wlasnie robi sie upalne lato. Na najblizszy tydzien zapowiadaja temperatury do 100 stopni. Cale szczescie ze mieszkam niedaleko wody to bedzie chlodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: wiosna!! 20.05.05, 16:41 Fajnie :-) Tesknie juz za latem, u nas leszcze co najmniej pare tygodni do otwarcia sezonu plazowego, a nawet wtedy bedzie pewnie zimno. Ale w Pacyfiku slyszalam, ze woda jest zimna kolo Kalifornii ze wzgledu na prad, nawet przy wysokiej temperaturze powietrza, to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
socal Re: wiosna!! 20.05.05, 16:51 Prawda. Jest zimna jak cholera. Dopiero w lipcu, sierpniu sie troche ociepla ale to i tak nie to co na Karaibach na przyklad. Jednak sezon plazowy trwa caly rok i czasami nawet widzi sie ludzi kapiacych w tej zimnej wodzie. Surferzy zakladaja pianke ogrzewajaca :) Ocean tak ochladza powietrze ze 10-15 mil od wody temperatura potrafi byc wyzsza o 20 i wiecej stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: wiosna!! 20.05.05, 21:28 To ciekawe, bo na Long Island temperatury powietrza nie osiagaja kalifornijskich, a woda i w LI Sound i w Atlantyku otwartym na poludniu robi sie bardzo ciepla w lecie, przyjemnie wtedy jest... Chcialabym kiedys nauczyc sie surfingu... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: wiosna!! 21.05.05, 01:37 Pewnie :-) Zastanawialam sie czy jest AZ tak zimny... Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wiosna!! 20.05.05, 16:51 socal napisał: > U mnie wlasnie robi sie upalne lato. > Na najblizszy tydzien zapowiadaja temperatury do 100 stopni. > Cale szczescie ze mieszkam niedaleko wody to bedzie chlodniej. Prozne nadzieje. Przy takiej temperaturze bedzie po wodzie. Za to herbate bedzie mozna dobrze zaparzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
socal Re: wiosna!! 20.05.05, 17:00 Herbate to przy 212 :)))) Stowke jeszcze mozna wytrzymac :) pod warunkiem ze nie mierzy jej Celsjusz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: wiosna!! 20.05.05, 20:01 W Genewie wiosna i w POLSCE wiosna!!! Wlasnie odwiedzam rodzinne strony i jest przeslicznie!!! Nareszcie chwila odpoczynku... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wiosna!! 20.05.05, 21:45 Z ciekawosci i dla podniesienia aktywosci zachodze w glowe, jakie sa Twoje rodzinne strony? Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: wiosna!! 21.05.05, 09:04 Hehe, dla podniesienia aktywnosci forum odpowiem na to pytanie :-)) Jestem z Lodzi. I ci ktorzy mnie znaja wiedza, ze jestem niepoprawna patriotka lokalna :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
matya Re: wiosna!! 21.05.05, 18:17 aaaaa:) ja od roku tez z lodzi:) wyjezdzalam z niej miesiac temu i byla piekna wiosna:) jak przybylam do sztokholmu przywital mnie snieg! a teraz mam wiosne po raz drugi:) o. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: wiosna!! 22.05.05, 13:09 Moje rodzinne strony to miejscowosc Milicz. Dawniej sadzilem, ze to niekwestionowana stolica polskich komarow. Ale po tym, jak kiedys na rejsie po Wielkich Jeziorach Mazurskich dobilismy na biwak w pewnej zabagnionej zatocze na Mamrach, to szybko zmienilem zdanie. Namiot stawialismy w chmarach wyglodnialych krwopijcow, wyjscie z namiotu bylo wrecz aktem samobojczym, a zalatwienie naturalnych potrzeb z naturalnych warunkach grozilo trwalym okaleczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: wiosna!! 23.05.05, 12:32 Z glebokimi wyrazami poparcia dla lodzkich patriotow lokalnych (chwilowo za granica), nienietoperz (a w East Midlands wiosna jak to w East Midlands - slonce + deszcz + raczej zimno) Odpowiedz Link Zgłoś
bromboosia Re: wiosna!! 21.05.05, 17:32 A ze ze Sztokholmu do Uppsali 60 km - wiec i ja sie ciesze juz ta wiosna :-) Pozdrawiam sasiadke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matya Re: wiosna!! 21.05.05, 18:19 bromboosia napisała: > A ze ze Sztokholmu do Uppsali 60 km - wiec i ja sie ciesze juz ta wiosna :-) > Pozdrawiam sasiadke!!! i vis a vis, jak mawial moj kolega:) do uppsali jeszcze nie zagladalam. ale z pewnosica sie niedlugo wyboire bo to ponoc piekne miasto:) Odpowiedz Link Zgłoś