Dodaj do ulubionych

Głęboko w komecie - sukces misji NASA

04.07.05, 08:09
No to jestem pierwszy. Zdjecia sa rzeczywiscie niesamowite.
Obserwuj wątek
    • Gość: Afacz Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.05, 08:12
      Gratuluje Amerykanom, czekam na zdjecia.
      • atarynka Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 08:16
        Idz do www.nasa.gov. Nadal jest przekazywana transmisja na zywo
        • bonobo44 "Deep Impact" odstrzelila pocisk 06.07.05, 21:06
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=25970339&v=2&s=0
          --
          "Dwudzieste pierwsze stulecie nie bedzie wiekiem lotow kosmicznych, lecz
          wiekiem energii slonecznej" - Wernher von Braun
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12172&w=25054395&v=2&s=0
      • Gość: jast Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.07.05, 08:17
        pojdz na website NASA - sa juz zdjecia
      • Gość: Bimbosz Bajki, bajanie, bujdy, banialuki, bzdety, brednie IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 05.07.05, 11:50
        Hmmm .... Jestem jak zwykle sceptyczny jeżeli chodzi o takie rewelacje. A to z
        tego powodu, że celność tego "pocisku" jest wręcz niewiarygodna. I to jeszcze
        biorąc pod uwagę, że cel jest ruchomy, i to do jakiego stopnia ! Jego prędkość
        jest naprawdę spora. Drobny błąd w nawigacji pocisku - i sukcesu nie ma. Stąd
        więc trudni mi wierzyć, że to prawda. Odległość - ponad 100 mln kilometrów. To
        chyba jednak bajki.

• 2560a Re: Bajki, bajanie, bujdy, banialuki, bzdety, bre 05.07.05, 14:36
          Gość portalu: Bimbosz napisał(a): Hmmm .... Jestem jak zwykle sceptyczny jeżeli
          chodzi o takie rewelacje. A to z
          > tego powodu, że celność tego "pocisku" jest wręcz niewiarygodna. I to jeszcze
          > biorąc pod uwagę, że cel jest ruchomy, i to do jakiego stopnia ! Jego
          prędkość
          > jest naprawdę spora.
          -----------
          Kochani, nie wiem czy zauwazyliscie , ze WSZYSTKIE cele w kosmosie sa
          ruchome.Rozne amerykanskie, ruskie czy inne rakiety przelatuja czy laduja na
          r u c h o m y c h celach.Wiecej ,wszystkie te cele poruszaja sie ze spora
          predkoscia. I zeby bylo weselej , wszystkie te cuda ziemskiej techniki startuja
          z ruchomego celu pod nazwa Ziemia!
          P.S.Jakos watpie , ze jedyna firma ktora brala udzial w tym strzelaniu do celu
          byla NASA.Armia sie tym nie interesowala?
        • Gość: MaDeR Re: Bajki, bajanie, bujdy, banialuki, bzdety, bre IP: *.ima.pl 06.07.05, 14:44
          O korekcie lotu nie słyszał? Strony NASA nie czytał? To było wyzwanie, a nie
          cud. Nikt nie wystrzelił ślepego, niekierowanego pocisku w milionkilometrowa
          podróż. Wystrzelono w wysokim stopniu autonomicnzy statek kosmiczny o własnym
          napędzie, który potrafił podczas lotu do komety skorygować kurs. Gdy on znalazł
          się w pobliżu komety, dopiero teraz pocisk, który dotąd był związany z statkiem,
          zostął oddzielony. I on miał własne silniczki korygujące, własną autonomię i
          cyfrową inteligencję. Podczas prawie 24-godzinnego lotu do komety przeprowadził
          on 3 manewry korygujące.

Myśleć, do diabła...
    • Gość: czejan Pierwszy na Księżycu był TWARDOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:13
      Amerykanie bałaganu narobili na Ziemi i teraz sięgają gwiazd.
      • Gość: Redaktor I nawet sami napisali sponsorowany artykuł IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.07.05, 08:22
        Wygląda na to, że wierszówka piejąca chwały została napisana jakieś pół roku temu. Nie ma ani jednej literówki co w Wyborczej jest normalką. Prawdopodobnie artykuł gazeta dostała z US Ambasady.
        • Gość: wali7 Re: I nawet sami napisali sponsorowany artykuł IP: *.ifr-pan.krakow.pl 04.07.05, 10:07
          w czym problem? to jest poważny sukces naukowy, ale jak widać, antyamerykańskie klapki na oczach poważnie zaburzają zdolność widzenia.
          • Gość: Sceptyk Chodzi o język - poprawiono wątkowość IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 04.07.05, 12:51
            To samo opisane jest na wiadomosci.onet.pl/1124607,16,item.html
            Relacja z Gazety przypomina przemówienia gomułkowskie
            "Delikatni Europejczycy, aby poznać prawdę, wysłali w długą misję sondę "Rosetta" mającą przyjrzeć się z bliska jednemu z domniemanych wrogów i wypuścić lądownik, który przeprowadzi szczegółową inspekcję. Jednak projekt europejski do celu ma jeszcze daleko i w ogóle nie wiadomo, czy nawet po wielu latach badań znajdzie jakiekolwiek dowody w sprawie."
            Pewnie o to chodziło Redaktorowi.
            • Gość: ant-anty-anty Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.onlink.net 05.07.05, 04:59
              posik byl miedziany? Bo co?
              • Gość: ant-anty-anty Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.onlink.net 05.07.05, 05:01
                mialo byc pocisk.
              • Gość: jast Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 05.07.05, 05:31
                sam zastanwialem sie dlaczego miedziany. Ale z drugiej strony to jak popatrz na
                zdjecie tego "pocisku" to wyglada jak normalny satelita tylko tyle ze nie ma
                rozstawionych baterii slonecznych. Z miedzi jest duzy gruby dysk pod nim jakby
                podwieszony. Moja spekulacja jest ze sam ten probnik byl na tyle lekki ze
                chcieli dodac troche wagi aby zwiekszyc eksplozje. Miedz, dlaczego nie miedz,
                moze stal tez by sie nadawala ?
                • Gość: Nroht Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: 212.160.172.* 05.07.05, 10:48
                  miedziany bo łatwiej przy pracy ze spektrometrem odfiltrować śmieci pozostałe po
                  samym pocisku.
                  • Gość: jast Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.arc.nasa.gov 05.07.05, 21:33
                    Dzieki, to wytlumaczenie brzmi przekonywujaca
          • kolejar Re: I nawet sami napisali sponsorowany artykuł 05.07.05, 09:01
            A oczywiście za wszystkim stoi spisek "czarnych" (Kościoła Katolickiego) i braci
            "co ukradli Księżyc". Jasne?
        • anahella Re: I nawet sami napisali sponsorowany artykuł 04.07.05, 19:18
          > Wygląda na to, że wierszówka piejąca chwały została napisana

Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze slowo "wierszowka" oznacza honorarium za
          tekst. Chyba ze tam gdzie pracujesz oznacza cos innego, to zwracam honor.
          • hummer Wierszówka 05.07.05, 12:19
            anahella napisała:

> > Wygląda na to, że wierszówka piejąca chwały została napisana
            >
            > Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze slowo "wierszowka" oznacza honorarium za
            > tekst. Chyba ze tam gdzie pracujesz oznacza cos innego, to zwracam honor.

wierszówka
            wierszówka ż III, CMs. ~wce; lm D. ~wek
            środ. ?honorarium autorskie płatne od wiersza ? linijki tekstu (stosowane w dziennikarstwie); rzadziej: artykuł, reportaż pisany za tak obliczane honorarium?

To tłumaczy dlaczego tak dużo wody a tak mało faktów. Płacą za linijki.
            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=66201
      • Gość: BUBBA Re: Pierwszy na Księżycu był TWARDOWSKI IP: 72.10.71.* 04.07.05, 14:53
        No, to jest dobrze przemyslana opinia...... NOT!
      • Gość: ur Re: Pierwszy na Księżycu był TWARDOWSKI IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 05.07.05, 09:22
        Ja bym sie z szanownym panem nie zgodzil,ja bylem tam ,kiedy Ksiezca JESZCZE
        NIE BYLO.
    • Gość: ubu_roy Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.nyc.res.rr.com 04.07.05, 08:26
      Michasiu, chlopcze drogi !!!

Pisz na temat, krotko i do rzeczy. Infantylne porownania i rownie wspaniale
      komentarze zostaw komus starszemu od propagandy.
    • Gość: jonek Wyjdą mi moje foty robione aparatem Zorka 5? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:32
      Trochę się boje że mnie posądzą o szpiegostwo.
      • Gość: burro Re: Wyjdą mi moje foty robione aparatem Zorka 5? IP: *.aster.pl 04.07.05, 09:40
        Jasne, ze to działanie szpiegowskie. Robiłeś zdjęcia aparatem Zorka, tak? No to jesteś świadomym i tajnym współpracownikiem KGB:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • wicurpix Re: Wyjdą mi moje foty robione aparatem Zorka 5? 04.07.05, 09:41
        Robisz zdjęcia aparatem zrobionym na podstawie skradzionej przez Rosjan dokumentacji technicznej Leica a martwisz się o takie drobnostki?
    • Gość: menuet sukces IP: *.com / *.com 04.07.05, 08:38
      To jest dobry wynik długoletnich badań. Człowiek dużo może. Ale istoty
      Wszechswiata i tak nigdy nie pozna. Mozna budowac przerożne modele , ale i tak
      nikt nie odpowie co moglo byc przed Wielkim Wybuchem.Choćby 1sek
      wcześniej...Matematyk powie ... cała materia Wszechswiata zgromadzona w jednym
      punkcie... no a ten punkt gdzie??? Tak jak w starym góralskim kawale... oj
      cosik mi sie zdaje ,że ktoś tu zaraz w pysk dostanie....lol
      • Gość: Anton Re: sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:00
        Nie było sekundy przed, nie było też puktu. I to jest punkt wyjścia do teorii
        Wielkiego Wybuchu. Przy takiej koncentracji materii i energii, jaka miała
        miejsce w trakcie wielkiego wybuchu ,pojęcie czasu i przestrzeni traci swój
        tradycyjnie pojmowany sens. Przestają obowiązywać normalne związki przyczynowo -
        skutkowe. Czas w naszym rozumieniu nie istnieje. Natomiast wszechświat jest
        nieskończenie mały, a właściwie o zerowych rozmiarach. Można też założyć, że
        wszechświat jest cykliczny i po jakimś czasie od wielkiego wybuchu następuje
        zahamowanie rozszerzania się przestrzeni, ponowna koncentracja materii i wielki
        Kolaps. Wtedy wszechświat sekundę przed wielkim wybuchem byłby taki sam jak
        wszechświat na sekundę przed wielkim kolapsem. Ale tak naprawdę nadal nie
        wiadomo, czy wszechświat jest cykliczny - czy kiedyś się zapadnie, czy zupełnie
        wychłodzi.
        • Gość: menuet Re: sukces IP: *.com / *.com 04.07.05, 10:10
          Wyjasnienie sprowadziles do 'braku sensu pojeć czas i przestrzen ' w warunkach
          koncentracji materii. To co powiedziałeś to 'unik'. Tak postępują dogmatycy a
          mnie nie chodzi o dogmaty.Sam mowisz kiedys nastapi prawdopodobnie kolaps.Teraz
          trwa jeszcze expansja. OK. Zatem te zjawiska oceniamy jakby 'z boku'. Pytanie
          tez w tej kategorii należy rozumiec. Twoja sugestia ,że tuż przed wybuchem
          Wszechswiat 'się jeszcze kurczył' jest jakaś odpowiedzia, ale czy jak pilka
          flaczeje to otoczenie tez znika? Nie. Tego chyba się nie da wyjasnić. Tam gdzie
          malo wiedzy musi byc dużo wiary ... i odwrotnie.
          • arcykr Re: sukces 05.07.05, 16:57
            Gość portalu: menuet napisał(a):

> Twoja sugestia ,że tuż przed wybuchem
            > Wszechswiat 'się jeszcze kurczył' jest jakaś odpowiedzia, ale czy jak pilka
            > flaczeje to otoczenie tez znika?
            Analogia nie jest dowodem. Na tym właśnie polega różnica, że wszechświat
            rozszerza się (i może kurczył się) razem z czasoprzestrzenią. O związku losów
            materii z krzywizną wszechświata mówi ogólna teoria względności, której efekty
            są zaniedbywalne w przypadku piłki.
        • Gość: jb Re: sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:01
          Wszechświat się nie może wychłodzić bo czemuś to ciepło musiałby oddąć, a
          ponieważ nasze 4 wymiary nie dają nam możliwości poruszania się po tym, czego
          nie było to się tehgo nigdy nie dowiemy i nie zrozumiemy. Może to trochę
          idiotycznie zabrzmi, ale zrozumiemy to dopiero wtedy, gdy będziemy w takim
          stanie, któego byśmy teraz nie rozumieli. Po prostu brakuje nam dodatkowego co
          namniej jednego wymiaru, aby móc wywnioskować skąd to się wzięło.
          • Gość: marcin Re: sukces IP: *.sympatico.ca 04.07.05, 15:35
            Zapal sobie "maryske" albo zazyj jakis inny specyfik do bedziesz mial dodatkowy
            wymiar. A tak powaznie to rzeczywiscie jestesmy za malo "rozgarnieci"
            przynajmniej na razie zewby spekulowac "co bylo przed". I niestety mamy male
            szanse zeby poznac prawde przynajmniem my obecnie zyjacy na tym "najlepszym ze
            swiatow". Wiuec nie pozostaje nam nic jak wiara w rozne teoriie chocby
            najbardziej kretynskie.
            pozdrowienia
          • Gość: nroht Re: sukces IP: 212.160.172.* 05.07.05, 10:51
            >Wszechświat się nie może wychłodzić bo czemuś to ciepło musiałby oddąć

bzdura, nie musi niczemu oddawać żeby stygnąć :)
          • arcykr Re: sukces 05.07.05, 16:52
            Gość portalu: jb napisał(a):

> Wszechświat się nie może wychłodzić bo czemuś to ciepło musiałby oddąć,
            Nie należy mylić temperatury z ciepłem ani spadku temperatury z oddawaniem ciepła.
      • Gość: jast Re: sukces IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.07.05, 10:20
        > Choćby 1sek
        > wcześniej...

Nie bylo czgos takiego jak 1 sek "wczesniej" lub 10 sekund wczesniej. Nie
        bylo "wczesniej". W momencie Wybuchu czas tez zostal stworzony.
        • Gość: menuet Re: sukces IP: *.com / *.com 04.07.05, 12:21
          Wlasnie o takiej wygodnej Wierze mówiłem...
      • Gość: M&M nie było nic IP: 85.128.72.* 04.07.05, 12:54
        nieskończona pustka, której ludzki umysł nie jest w stanie ogarnąć
        • Gość: Niewygodny Bzdury IP: *.chello.pl 04.07.05, 14:18
          Wszechświat stworzył Pan Bóg tak ze sześć tysięcy lat temu z niczego. Widać, że nie chodziliście do dobrej szkoły w Serbii albo na amerykańskim południu ;P
    • wicurpix Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 09:36
      Amerykanie znowu bawią sie w pana Boga. Ryzyko zmienienia toru komety istnieje a więc skutki są nieobliczalne. Pytanie: po co komu takie eksperymenty?
      • Gość: jast Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.07.05, 09:48
        > Ryzyko zmienienia toru komety

wyboraz sobie jak sie zna prawa Newtona to mozna dokladnie obliczyc zmiane toru
        tej komety (ktora jest rzedu 0.000001%). Wiec pieprzenie o "ryzku" jest
        czystym .. pieprzeniem
        • Gość: zen Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:56
          A Wy znopwu o tym Rydzyku. Dajcie już spokój. Jak ktoś rozwali komete to zaraz
          na Rydzyka wszystko.
        • wicurpix Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 10:05
          wyboraz sobie jak sie zna prawa Newtona to mozna dokladnie obliczyc zmiane toru
          tej komety (ktora jest rzedu 0.000001%). Wiec pieprzenie o "ryzku" jest
          czystym .. pieprzeniem

Taaak??? Ryzyko nawet jeśli rzędu 0.000001% to jednak istnieje a skoro istnieje to znaczy, że jest!
          • Gość: titt Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.botany.gu.se 04.07.05, 11:09
            To 0,000-cos to nie prawdopodobienstwo odchylenia toru komety tylko o ile ja
            odchyli. Czyli nie jest to ryzykowne ;)
          • Gość: Gość Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.05, 11:17
            Tylko widzisz, nawet bez zmieniania torów lotu, komety stwarzają dla dla nas
            potencjalne RYZYKO. Właśnie po to trzeba je poznac żeby móc się ewentualnie
            bronić
            Pozdrawiam
            Piotrek
      • Gość: MaDeR Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.chello.pl 04.07.05, 19:31
        Ryzyka zmiany kursu nie ma. Kometa zmieni kurs na pewno. Będzie się różnić od
        oryginalnego o - uwaga - ułamek ułamka centymetra.

Przypuszczam, że pewna, bardzo mała szansa, że wzrośnie ryzyko, iż kiedyś, za
        miliardy lat kometa się zderzy z Ziemią została wyrównana z pewną, bardzo małą
        szansą, że ta kometa dzięki temu zderzeniu właśnie NIE uderzy kiedyś, za
        miliardy lat w Ziemię.

Propozycja: doucz się, kto ma szanse w zderzeniu Boeninga z muchą (proporcje
        kompety i impaktora są podobne), a potem ględź bzdury.
        • Gość: Krol Artur Re: Głęboko w gardle - sukces misji KASIA IP: *.acn.waw.pl 04.07.05, 20:29
          Ale z was astronauty - naukowcy.
          Same Einsteiny i doktory :)
          Za duzo tv, za malo ksiazek.

p/s Niech mi ktos powie, ze Polak nie zna sie na wszystkim.
      • Gość: ur Nie boj sie nic.Nastepnym projektem... IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 05.07.05, 09:29
        bedzie pocisk ' GLEBOKIE GARDLO' ,PRZEDZIURAWI ON TEN KAMYK NA WYLOT.
    • Gość: jaśko To podstęp. Już teraz piszą ze to NASA kometa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:09
      Cemu nie pytali sie innych. Inne tes by chciały se komete bombardować.
      • Gość: jb Re: To podstęp. Już teraz piszą ze to NASA kometa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:05
        POPIERAM. Czy to była ich kometa, że tak se ją zniszczyli? A może ja też
        chciałem wysłać tam sondę?
      • Gość: marcin Re: To podstęp. Już teraz piszą ze to NASA kometa IP: *.sympatico.ca 04.07.05, 15:43
        Co do ryzyka zmiany toru lotu komety to przeciez nawet "smiec kosmiczny" moze
        to zrobic. A co do tego eksperymentu amerykanie jak zwykle poszli na skroty
        czyli walneli w komete i teraz sobie "ogladaja obrazki". Amerykanie przewaznie
        chodza na skroty to niema sie co dziwic ze i w kosmosie robia to samo. A tak na
        marginesie oprocz wiadomosci dotyczacych komety i jej skladu mamy teraz tez
        informacjie ze mozna trafic w komete ktora jest "ladnych pare kilometrow od
        ziemi" czyli jakby co to teraz trzeba by bylo w nastepna walboac czyms co ja
        rozwali na strzepy i bredziemy mieli wtedy odpowiedz czy potrafimy sie w razie
        czego obronic przed zderzeniem.
        ps. Kazdy musi umrzec ale jakos nikomu sie do tego nie spieszy a juz z
        pewnoscia nikt nie chce umierac z powodu uderzenia komety w ziemie
        pozdrowienia
      • Gość: ur Ta kometa jest NASzA! IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 05.07.05, 09:32
    • Gość: hubi Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: 217.153.6.* 04.07.05, 10:10
      witam was ja jestem za tym by badac rozwoj kosmosu i aby tak dalej chlopcy juz
      czas odkryc cos nowego pozdrawiam was hubi
    • Gość: abhaod Nawet w dniu swojego swieta rozrabiaja;) IP: *.arcor-ip.net 04.07.05, 10:14
      • turecki4 Oni muszą coś bombardować... 04.07.05, 10:22
        bez tego nie czują, że żyją...
        • Gość: M@ROL HHeHe - God SaVe AmeRRicAAaa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:31
          dokładnie,
          jak widzą że mogą, a nie zbombardują - to chorzy są ..
          kiedyś
          wszyscy za to bekniemy ..
        • Gość: tylkoja Re: Oni muszą coś bombardować... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 13:45
          My Polacy to najlepiej wszystko wiemy i rozumiemy. Jak ty, turecki czwarty.
          Powinnismy doradzać Amerykanom , Niemcom, etc. Świat byłby idealny, super,
          decyzje najmądrzejsze, komety zbombardowane i nie - jednocześnie. Szkoda ze u
          nas nam nie wychodzi. Pewnie za mało lub za dużo deszczu.
        • Gość: ant-anty-anty Re: Oni muszą coś bombardować... IP: *.onlink.net 05.07.05, 05:07
          zobaczcie na ich filmy.Albo bombarduja, albo strzelaja albo sie cos pali. NIe
          wazne co sie dzieje aby bylo glosno,halasliwie, smrodliwie i kolorowo. Wielki
          szum,wielki huk,kupa dymu i ognia. No ale fakt, ze w komete trafili bez pudla.
    • Gość: Pimpuś Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:34
      Czy ktoś pytał nas o zgodę? A jak się kosmici wku..ą to nas potraktują
      lepszym pociskiem i co będzie wojna światów? Tylko my z czym do nich
      wystartujemy? Z motyką na księżyc do tej wojny się nadajemy ?
    • Gość: H56 duży odłamek leci ponoć w kierunku ziemi !!! IP: *.comnet.krakow.pl 04.07.05, 11:53
      ciekawe gdzie spadnie i jakie będa tego skutki ?
      • Gość: ant-anty-anty Re: duży odłamek leci ponoć w kierunku ziemi !!! IP: *.onlink.net 05.07.05, 05:10
        albo pentagon albo w bialy dom. napewno nie walnie w leb glupigo busza bo leb
        ma za malutki.
    • marcus_crassus muslimy twierdza ze armstrong przeszedl na islam 04.07.05, 12:06
      www.eurojihad.org/displayarticle790.html
      a na Ksiezycu zawodzi muezzin
    • Gość: znawca FOTOMONTAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:29
      Dziwie się że wierzycie w takie przeróbki kawałka kamyka z piaskownicy w
      Photoshopie.
    • Gość: Sceptyk Chodzi o język IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 04.07.05, 12:50
      To samo opisane jest na wiadomosci.onet.pl/1124607,16,item.html
      Relacja z Gazety przypomina przemówienia gomułkowskie
      "Delikatni Europejczycy, aby poznać prawdę, wysłali w długą misję sondę "Rosetta" mającą przyjrzeć się z bliska jednemu z domniemanych wrogów i wypuścić lądownik, który przeprowadzi szczegółową inspekcję. Jednak projekt europejski do celu ma jeszcze daleko i w ogóle nie wiadomo, czy nawet po wielu latach badań znajdzie jakiekolwiek dowody w sprawie."
      Pewnie o to chodziło Redaktorowi.
    • Gość: baca Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.05, 12:58
      Pon Bócek nie pozwolom hań na to!!!
    • Gość: korekta 4.lipca? Panowie! To nie jest liczebnik porzadkowy IP: 217.168.133.* 04.07.05, 13:01
      TO JEST DATA...
      • Gość: jb Re: 4._lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:03
        a "czwarty" to może jakiś inny liczebnik. Chyba że ty to czytasz "cztery lipca"
        to się zgadzam. Pomyśl troche...
        Aha - po ktopce stawia się odstęp :P
    • Gość: Kris Korlado "Rosyjska astrolożka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:12
      co to za język?!
    • koopa Walnęli bo ktoś im sprzedał info że Bin Laden tam 04.07.05, 13:31
      się ukrył.
    • Gość: Mucha ccc Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:44
      Amerykańscy naukowcy odnieśli wspaniały sukces trafiając miedzianym pociskiem z
      odległości 133 mln. km w cel o średnicy ledwie około sześciu kilometrów. Czy
      pomoże to wyjaśnić, jak powstał Układ Słoneczny i skąd pochodzi życie na Ziemi?
      • Gość: Speedy Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: 217.17.35.* 04.07.05, 15:36
        > odległości 133 mln. km w cel o średnicy ledwie około sześciu kilometrów. Czy
        > pomoże to wyjaśnić, jak powstał Układ Słoneczny i skąd pochodzi życie na
        Ziemi?

Może i pomoże...
        Komety dość powszechnie się uważa za pozostałości pierwotnej materii z jakiej
        utworzył się Układ Słoneczny. Niektórzy uważają też, że związki organiczne
        obecne w kometach i dostarczone przy ich kolizjach z Ziemią mogły w jakiś
        sposób zapoczątkować powstanie życia na Ziemi.
        Kolizja penetratora Deep Impact pozwoli na zbadanie budowy głębszych warstw
        jadra komety (będzie można zajrzeć w wybity krater) a także na analizę
        spektralną materii z jej wnętrza i dowiedzenie się z czego się ona składa.
    • Gość: nikola Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.127.adsl.wplus.ru 04.07.05, 15:40
      Российские ученые считают Deep Impact эффектным, но не уникальным экспериментом
      4.07.2005 17:25 | lenta.ru
      Российские исследователи прокомментировали сегодня столкновение принадлежащего
      NASA зонда Deep Impact с кометой. Ученый секретарь Института космических
      исследований РАН Александр Захаров назвал эксперимент "эффектным", но отметил,
      что у NASA были и "более уникальные" результаты, передает "Эхо Москвы". По его
      словам, поиск следов жизни на комете, скорее всего, не принесет результатов.

• Gość: bocian Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:32
        chmm... po tych wszystkich mądrych wypowiedziach to ja już nie wiem co dodać od siebie, ale myślę ,coby nie mówić, to jest to osiągnięcie które może dać odpowiedż na wiele pytań dotyczących poznania wszechświata.Może Deniken miał rację.Dowiemy się czy "Na początku był wodór".
    • wicurpix Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 16:57
      Czasami zbyt duzo wiedzy jest bolesne. Maria Skłodowska równiez była dociekliwa.
    • Gość: pociskacz kiedy go wystrzelili? IP: *.internetlounge.co.uk 04.07.05, 17:03
      • Gość: pioc Re: kiedy go wystrzelili? IP: *.stacje.agora.pl 04.07.05, 17:40
        12 stycznia z Ziemi
    • Gość: andi Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.adsl.highway.telekom.at 04.07.05, 17:16
      Gorale powiadaja o trzech prowdach.Dla mnie ,trafienie tej komety oraz
      ladowanie na ksiezycu odpowiada prawdzie nr.3!!!
      • Gość: MaDeR Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.chello.pl 04.07.05, 19:37
        Czemu połowa komentarzy do artykułu jest kupą debilizmów autorstwa pryszczatych,
        niewyżytych nastolatków?

(pytanie retoryczne)
    • jerry.uk no to Amerykanie uczcili Dzien Niepodleglosci 04.07.05, 17:29
      kosmicznymi fajerwerkami Amerykanie uczcili swoje swieto. przy okazji byla to
      probka gwiezdnych wojen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka