atarynka 04.07.05, 08:09 No to jestem pierwszy. Zdjecia sa rzeczywiscie niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Afacz Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.05, 08:12 Gratuluje Amerykanom, czekam na zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
atarynka Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 08:16 Idz do www.nasa.gov. Nadal jest przekazywana transmisja na zywo Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 "Deep Impact" odstrzelila pocisk 06.07.05, 21:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=25970339&v=2&s=0 -- "Dwudzieste pierwsze stulecie nie bedzie wiekiem lotow kosmicznych, lecz wiekiem energii slonecznej" - Wernher von Braun forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12172&w=25054395&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.07.05, 08:17 pojdz na website NASA - sa juz zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbosz Bajki, bajanie, bujdy, banialuki, bzdety, brednie IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 05.07.05, 11:50 Hmmm .... Jestem jak zwykle sceptyczny jeżeli chodzi o takie rewelacje. A to z tego powodu, że celność tego "pocisku" jest wręcz niewiarygodna. I to jeszcze biorąc pod uwagę, że cel jest ruchomy, i to do jakiego stopnia ! Jego prędkość jest naprawdę spora. Drobny błąd w nawigacji pocisku - i sukcesu nie ma. Stąd więc trudni mi wierzyć, że to prawda. Odległość - ponad 100 mln kilometrów. To chyba jednak bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Bajki, bajanie, bujdy, banialuki, bzdety, bre 05.07.05, 14:36 Gość portalu: Bimbosz napisał(a): Hmmm .... Jestem jak zwykle sceptyczny jeżeli chodzi o takie rewelacje. A to z > tego powodu, że celność tego "pocisku" jest wręcz niewiarygodna. I to jeszcze > biorąc pod uwagę, że cel jest ruchomy, i to do jakiego stopnia ! Jego prędkość > jest naprawdę spora. ----------- Kochani, nie wiem czy zauwazyliscie , ze WSZYSTKIE cele w kosmosie sa ruchome.Rozne amerykanskie, ruskie czy inne rakiety przelatuja czy laduja na r u c h o m y c h celach.Wiecej ,wszystkie te cele poruszaja sie ze spora predkoscia. I zeby bylo weselej , wszystkie te cuda ziemskiej techniki startuja z ruchomego celu pod nazwa Ziemia! P.S.Jakos watpie , ze jedyna firma ktora brala udzial w tym strzelaniu do celu byla NASA.Armia sie tym nie interesowala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Bajki, bajanie, bujdy, banialuki, bzdety, bre IP: *.ima.pl 06.07.05, 14:44 O korekcie lotu nie słyszał? Strony NASA nie czytał? To było wyzwanie, a nie cud. Nikt nie wystrzelił ślepego, niekierowanego pocisku w milionkilometrowa podróż. Wystrzelono w wysokim stopniu autonomicnzy statek kosmiczny o własnym napędzie, który potrafił podczas lotu do komety skorygować kurs. Gdy on znalazł się w pobliżu komety, dopiero teraz pocisk, który dotąd był związany z statkiem, zostął oddzielony. I on miał własne silniczki korygujące, własną autonomię i cyfrową inteligencję. Podczas prawie 24-godzinnego lotu do komety przeprowadził on 3 manewry korygujące. Myśleć, do diabła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czejan Pierwszy na Księżycu był TWARDOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:13 Amerykanie bałaganu narobili na Ziemi i teraz sięgają gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redaktor I nawet sami napisali sponsorowany artykuł IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.07.05, 08:22 Wygląda na to, że wierszówka piejąca chwały została napisana jakieś pół roku temu. Nie ma ani jednej literówki co w Wyborczej jest normalką. Prawdopodobnie artykuł gazeta dostała z US Ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wali7 Re: I nawet sami napisali sponsorowany artykuł IP: *.ifr-pan.krakow.pl 04.07.05, 10:07 w czym problem? to jest poważny sukces naukowy, ale jak widać, antyamerykańskie klapki na oczach poważnie zaburzają zdolność widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Chodzi o język - poprawiono wątkowość IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 04.07.05, 12:51 To samo opisane jest na wiadomosci.onet.pl/1124607,16,item.html Relacja z Gazety przypomina przemówienia gomułkowskie "Delikatni Europejczycy, aby poznać prawdę, wysłali w długą misję sondę "Rosetta" mającą przyjrzeć się z bliska jednemu z domniemanych wrogów i wypuścić lądownik, który przeprowadzi szczegółową inspekcję. Jednak projekt europejski do celu ma jeszcze daleko i w ogóle nie wiadomo, czy nawet po wielu latach badań znajdzie jakiekolwiek dowody w sprawie." Pewnie o to chodziło Redaktorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant-anty-anty Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.onlink.net 05.07.05, 04:59 posik byl miedziany? Bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant-anty-anty Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.onlink.net 05.07.05, 05:01 mialo byc pocisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 05.07.05, 05:31 sam zastanwialem sie dlaczego miedziany. Ale z drugiej strony to jak popatrz na zdjecie tego "pocisku" to wyglada jak normalny satelita tylko tyle ze nie ma rozstawionych baterii slonecznych. Z miedzi jest duzy gruby dysk pod nim jakby podwieszony. Moja spekulacja jest ze sam ten probnik byl na tyle lekki ze chcieli dodac troche wagi aby zwiekszyc eksplozje. Miedz, dlaczego nie miedz, moze stal tez by sie nadawala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nroht Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: 212.160.172.* 05.07.05, 10:48 miedziany bo łatwiej przy pracy ze spektrometrem odfiltrować śmieci pozostałe po samym pocisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: Kto mi wyjasni dlaczego IP: *.arc.nasa.gov 05.07.05, 21:33 Dzieki, to wytlumaczenie brzmi przekonywujaca Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: I nawet sami napisali sponsorowany artykuł 05.07.05, 09:01 A oczywiście za wszystkim stoi spisek "czarnych" (Kościoła Katolickiego) i braci "co ukradli Księżyc". Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: I nawet sami napisali sponsorowany artykuł 04.07.05, 19:18 > Wygląda na to, że wierszówka piejąca chwały została napisana Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze slowo "wierszowka" oznacza honorarium za tekst. Chyba ze tam gdzie pracujesz oznacza cos innego, to zwracam honor. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Wierszówka 05.07.05, 12:19 anahella napisała: > > Wygląda na to, że wierszówka piejąca chwały została napisana > > Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze slowo "wierszowka" oznacza honorarium za > tekst. Chyba ze tam gdzie pracujesz oznacza cos innego, to zwracam honor. wierszówka wierszówka ż III, CMs. ~wce; lm D. ~wek środ. ?honorarium autorskie płatne od wiersza ? linijki tekstu (stosowane w dziennikarstwie); rzadziej: artykuł, reportaż pisany za tak obliczane honorarium? To tłumaczy dlaczego tak dużo wody a tak mało faktów. Płacą za linijki. sjp.pwn.pl/haslo.php?id=66201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: Pierwszy na Księżycu był TWARDOWSKI IP: 72.10.71.* 04.07.05, 14:53 No, to jest dobrze przemyslana opinia...... NOT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: Pierwszy na Księżycu był TWARDOWSKI IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 05.07.05, 09:22 Ja bym sie z szanownym panem nie zgodzil,ja bylem tam ,kiedy Ksiezca JESZCZE NIE BYLO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.nyc.res.rr.com 04.07.05, 08:26 Michasiu, chlopcze drogi !!! Pisz na temat, krotko i do rzeczy. Infantylne porownania i rownie wspaniale komentarze zostaw komus starszemu od propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonek Wyjdą mi moje foty robione aparatem Zorka 5? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:32 Trochę się boje że mnie posądzą o szpiegostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burro Re: Wyjdą mi moje foty robione aparatem Zorka 5? IP: *.aster.pl 04.07.05, 09:40 Jasne, ze to działanie szpiegowskie. Robiłeś zdjęcia aparatem Zorka, tak? No to jesteś świadomym i tajnym współpracownikiem KGB:DDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Wyjdą mi moje foty robione aparatem Zorka 5? 04.07.05, 09:41 Robisz zdjęcia aparatem zrobionym na podstawie skradzionej przez Rosjan dokumentacji technicznej Leica a martwisz się o takie drobnostki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet sukces IP: *.com / *.com 04.07.05, 08:38 To jest dobry wynik długoletnich badań. Człowiek dużo może. Ale istoty Wszechswiata i tak nigdy nie pozna. Mozna budowac przerożne modele , ale i tak nikt nie odpowie co moglo byc przed Wielkim Wybuchem.Choćby 1sek wcześniej...Matematyk powie ... cała materia Wszechswiata zgromadzona w jednym punkcie... no a ten punkt gdzie??? Tak jak w starym góralskim kawale... oj cosik mi sie zdaje ,że ktoś tu zaraz w pysk dostanie....lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:00 Nie było sekundy przed, nie było też puktu. I to jest punkt wyjścia do teorii Wielkiego Wybuchu. Przy takiej koncentracji materii i energii, jaka miała miejsce w trakcie wielkiego wybuchu ,pojęcie czasu i przestrzeni traci swój tradycyjnie pojmowany sens. Przestają obowiązywać normalne związki przyczynowo - skutkowe. Czas w naszym rozumieniu nie istnieje. Natomiast wszechświat jest nieskończenie mały, a właściwie o zerowych rozmiarach. Można też założyć, że wszechświat jest cykliczny i po jakimś czasie od wielkiego wybuchu następuje zahamowanie rozszerzania się przestrzeni, ponowna koncentracja materii i wielki Kolaps. Wtedy wszechświat sekundę przed wielkim wybuchem byłby taki sam jak wszechświat na sekundę przed wielkim kolapsem. Ale tak naprawdę nadal nie wiadomo, czy wszechświat jest cykliczny - czy kiedyś się zapadnie, czy zupełnie wychłodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Re: sukces IP: *.com / *.com 04.07.05, 10:10 Wyjasnienie sprowadziles do 'braku sensu pojeć czas i przestrzen ' w warunkach koncentracji materii. To co powiedziałeś to 'unik'. Tak postępują dogmatycy a mnie nie chodzi o dogmaty.Sam mowisz kiedys nastapi prawdopodobnie kolaps.Teraz trwa jeszcze expansja. OK. Zatem te zjawiska oceniamy jakby 'z boku'. Pytanie tez w tej kategorii należy rozumiec. Twoja sugestia ,że tuż przed wybuchem Wszechswiat 'się jeszcze kurczył' jest jakaś odpowiedzia, ale czy jak pilka flaczeje to otoczenie tez znika? Nie. Tego chyba się nie da wyjasnić. Tam gdzie malo wiedzy musi byc dużo wiary ... i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: sukces 05.07.05, 16:57 Gość portalu: menuet napisał(a): > Twoja sugestia ,że tuż przed wybuchem > Wszechswiat 'się jeszcze kurczył' jest jakaś odpowiedzia, ale czy jak pilka > flaczeje to otoczenie tez znika? Analogia nie jest dowodem. Na tym właśnie polega różnica, że wszechświat rozszerza się (i może kurczył się) razem z czasoprzestrzenią. O związku losów materii z krzywizną wszechświata mówi ogólna teoria względności, której efekty są zaniedbywalne w przypadku piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:01 Wszechświat się nie może wychłodzić bo czemuś to ciepło musiałby oddąć, a ponieważ nasze 4 wymiary nie dają nam możliwości poruszania się po tym, czego nie było to się tehgo nigdy nie dowiemy i nie zrozumiemy. Może to trochę idiotycznie zabrzmi, ale zrozumiemy to dopiero wtedy, gdy będziemy w takim stanie, któego byśmy teraz nie rozumieli. Po prostu brakuje nam dodatkowego co namniej jednego wymiaru, aby móc wywnioskować skąd to się wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: sukces IP: *.sympatico.ca 04.07.05, 15:35 Zapal sobie "maryske" albo zazyj jakis inny specyfik do bedziesz mial dodatkowy wymiar. A tak powaznie to rzeczywiscie jestesmy za malo "rozgarnieci" przynajmniej na razie zewby spekulowac "co bylo przed". I niestety mamy male szanse zeby poznac prawde przynajmniem my obecnie zyjacy na tym "najlepszym ze swiatow". Wiuec nie pozostaje nam nic jak wiara w rozne teoriie chocby najbardziej kretynskie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nroht Re: sukces IP: 212.160.172.* 05.07.05, 10:51 >Wszechświat się nie może wychłodzić bo czemuś to ciepło musiałby oddąć bzdura, nie musi niczemu oddawać żeby stygnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: sukces 05.07.05, 16:52 Gość portalu: jb napisał(a): > Wszechświat się nie może wychłodzić bo czemuś to ciepło musiałby oddąć, Nie należy mylić temperatury z ciepłem ani spadku temperatury z oddawaniem ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: sukces IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.07.05, 10:20 > Choćby 1sek > wcześniej... Nie bylo czgos takiego jak 1 sek "wczesniej" lub 10 sekund wczesniej. Nie bylo "wczesniej". W momencie Wybuchu czas tez zostal stworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Re: sukces IP: *.com / *.com 04.07.05, 12:21 Wlasnie o takiej wygodnej Wierze mówiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M nie było nic IP: 85.128.72.* 04.07.05, 12:54 nieskończona pustka, której ludzki umysł nie jest w stanie ogarnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewygodny Bzdury IP: *.chello.pl 04.07.05, 14:18 Wszechświat stworzył Pan Bóg tak ze sześć tysięcy lat temu z niczego. Widać, że nie chodziliście do dobrej szkoły w Serbii albo na amerykańskim południu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 09:36 Amerykanie znowu bawią sie w pana Boga. Ryzyko zmienienia toru komety istnieje a więc skutki są nieobliczalne. Pytanie: po co komu takie eksperymenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jast Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.07.05, 09:48 > Ryzyko zmienienia toru komety wyboraz sobie jak sie zna prawa Newtona to mozna dokladnie obliczyc zmiane toru tej komety (ktora jest rzedu 0.000001%). Wiec pieprzenie o "ryzku" jest czystym .. pieprzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:56 A Wy znopwu o tym Rydzyku. Dajcie już spokój. Jak ktoś rozwali komete to zaraz na Rydzyka wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 10:05 wyboraz sobie jak sie zna prawa Newtona to mozna dokladnie obliczyc zmiane toru tej komety (ktora jest rzedu 0.000001%). Wiec pieprzenie o "ryzku" jest czystym .. pieprzeniem Taaak??? Ryzyko nawet jeśli rzędu 0.000001% to jednak istnieje a skoro istnieje to znaczy, że jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.botany.gu.se 04.07.05, 11:09 To 0,000-cos to nie prawdopodobienstwo odchylenia toru komety tylko o ile ja odchyli. Czyli nie jest to ryzykowne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.05, 11:17 Tylko widzisz, nawet bez zmieniania torów lotu, komety stwarzają dla dla nas potencjalne RYZYKO. Właśnie po to trzeba je poznac żeby móc się ewentualnie bronić Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.chello.pl 04.07.05, 19:31 Ryzyka zmiany kursu nie ma. Kometa zmieni kurs na pewno. Będzie się różnić od oryginalnego o - uwaga - ułamek ułamka centymetra. Przypuszczam, że pewna, bardzo mała szansa, że wzrośnie ryzyko, iż kiedyś, za miliardy lat kometa się zderzy z Ziemią została wyrównana z pewną, bardzo małą szansą, że ta kometa dzięki temu zderzeniu właśnie NIE uderzy kiedyś, za miliardy lat w Ziemię. Propozycja: doucz się, kto ma szanse w zderzeniu Boeninga z muchą (proporcje kompety i impaktora są podobne), a potem ględź bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krol Artur Re: Głęboko w gardle - sukces misji KASIA IP: *.acn.waw.pl 04.07.05, 20:29 Ale z was astronauty - naukowcy. Same Einsteiny i doktory :) Za duzo tv, za malo ksiazek. p/s Niech mi ktos powie, ze Polak nie zna sie na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Nie boj sie nic.Nastepnym projektem... IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 05.07.05, 09:29 bedzie pocisk ' GLEBOKIE GARDLO' ,PRZEDZIURAWI ON TEN KAMYK NA WYLOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśko To podstęp. Już teraz piszą ze to NASA kometa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:09 Cemu nie pytali sie innych. Inne tes by chciały se komete bombardować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: To podstęp. Już teraz piszą ze to NASA kometa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:05 POPIERAM. Czy to była ich kometa, że tak se ją zniszczyli? A może ja też chciałem wysłać tam sondę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: To podstęp. Już teraz piszą ze to NASA kometa IP: *.sympatico.ca 04.07.05, 15:43 Co do ryzyka zmiany toru lotu komety to przeciez nawet "smiec kosmiczny" moze to zrobic. A co do tego eksperymentu amerykanie jak zwykle poszli na skroty czyli walneli w komete i teraz sobie "ogladaja obrazki". Amerykanie przewaznie chodza na skroty to niema sie co dziwic ze i w kosmosie robia to samo. A tak na marginesie oprocz wiadomosci dotyczacych komety i jej skladu mamy teraz tez informacjie ze mozna trafic w komete ktora jest "ladnych pare kilometrow od ziemi" czyli jakby co to teraz trzeba by bylo w nastepna walboac czyms co ja rozwali na strzepy i bredziemy mieli wtedy odpowiedz czy potrafimy sie w razie czego obronic przed zderzeniem. ps. Kazdy musi umrzec ale jakos nikomu sie do tego nie spieszy a juz z pewnoscia nikt nie chce umierac z powodu uderzenia komety w ziemie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Ta kometa jest NASzA! IP: *.83.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 05.07.05, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: 217.153.6.* 04.07.05, 10:10 witam was ja jestem za tym by badac rozwoj kosmosu i aby tak dalej chlopcy juz czas odkryc cos nowego pozdrawiam was hubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod Nawet w dniu swojego swieta rozrabiaja;) IP: *.arcor-ip.net 04.07.05, 10:14 Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 Oni muszą coś bombardować... 04.07.05, 10:22 bez tego nie czują, że żyją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL HHeHe - God SaVe AmeRRicAAaa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:31 dokładnie, jak widzą że mogą, a nie zbombardują - to chorzy są .. kiedyś wszyscy za to bekniemy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylkoja Re: Oni muszą coś bombardować... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 13:45 My Polacy to najlepiej wszystko wiemy i rozumiemy. Jak ty, turecki czwarty. Powinnismy doradzać Amerykanom , Niemcom, etc. Świat byłby idealny, super, decyzje najmądrzejsze, komety zbombardowane i nie - jednocześnie. Szkoda ze u nas nam nie wychodzi. Pewnie za mało lub za dużo deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant-anty-anty Re: Oni muszą coś bombardować... IP: *.onlink.net 05.07.05, 05:07 zobaczcie na ich filmy.Albo bombarduja, albo strzelaja albo sie cos pali. NIe wazne co sie dzieje aby bylo glosno,halasliwie, smrodliwie i kolorowo. Wielki szum,wielki huk,kupa dymu i ognia. No ale fakt, ze w komete trafili bez pudla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpuś Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:34 Czy ktoś pytał nas o zgodę? A jak się kosmici wku..ą to nas potraktują lepszym pociskiem i co będzie wojna światów? Tylko my z czym do nich wystartujemy? Z motyką na księżyc do tej wojny się nadajemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 duży odłamek leci ponoć w kierunku ziemi !!! IP: *.comnet.krakow.pl 04.07.05, 11:53 ciekawe gdzie spadnie i jakie będa tego skutki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant-anty-anty Re: duży odłamek leci ponoć w kierunku ziemi !!! IP: *.onlink.net 05.07.05, 05:10 albo pentagon albo w bialy dom. napewno nie walnie w leb glupigo busza bo leb ma za malutki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus muslimy twierdza ze armstrong przeszedl na islam 04.07.05, 12:06 www.eurojihad.org/displayarticle790.html a na Ksiezycu zawodzi muezzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca FOTOMONTAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:29 Dziwie się że wierzycie w takie przeróbki kawałka kamyka z piaskownicy w Photoshopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Chodzi o język IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 04.07.05, 12:50 To samo opisane jest na wiadomosci.onet.pl/1124607,16,item.html Relacja z Gazety przypomina przemówienia gomułkowskie "Delikatni Europejczycy, aby poznać prawdę, wysłali w długą misję sondę "Rosetta" mającą przyjrzeć się z bliska jednemu z domniemanych wrogów i wypuścić lądownik, który przeprowadzi szczegółową inspekcję. Jednak projekt europejski do celu ma jeszcze daleko i w ogóle nie wiadomo, czy nawet po wielu latach badań znajdzie jakiekolwiek dowody w sprawie." Pewnie o to chodziło Redaktorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.05, 12:58 Pon Bócek nie pozwolom hań na to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korekta 4.lipca? Panowie! To nie jest liczebnik porzadkowy IP: 217.168.133.* 04.07.05, 13:01 TO JEST DATA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: 4._lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:03 a "czwarty" to może jakiś inny liczebnik. Chyba że ty to czytasz "cztery lipca" to się zgadzam. Pomyśl troche... Aha - po ktopce stawia się odstęp :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Korlado "Rosyjska astrolożka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:12 co to za język?! Odpowiedz Link Zgłoś
koopa Walnęli bo ktoś im sprzedał info że Bin Laden tam 04.07.05, 13:31 się ukrył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucha ccc Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:44 Amerykańscy naukowcy odnieśli wspaniały sukces trafiając miedzianym pociskiem z odległości 133 mln. km w cel o średnicy ledwie około sześciu kilometrów. Czy pomoże to wyjaśnić, jak powstał Układ Słoneczny i skąd pochodzi życie na Ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: 217.17.35.* 04.07.05, 15:36 > odległości 133 mln. km w cel o średnicy ledwie około sześciu kilometrów. Czy > pomoże to wyjaśnić, jak powstał Układ Słoneczny i skąd pochodzi życie na Ziemi? Może i pomoże... Komety dość powszechnie się uważa za pozostałości pierwotnej materii z jakiej utworzył się Układ Słoneczny. Niektórzy uważają też, że związki organiczne obecne w kometach i dostarczone przy ich kolizjach z Ziemią mogły w jakiś sposób zapoczątkować powstanie życia na Ziemi. Kolizja penetratora Deep Impact pozwoli na zbadanie budowy głębszych warstw jadra komety (będzie można zajrzeć w wybity krater) a także na analizę spektralną materii z jej wnętrza i dowiedzenie się z czego się ona składa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.127.adsl.wplus.ru 04.07.05, 15:40 Российские ученые считают Deep Impact эффектным, но не уникальным экспериментом 4.07.2005 17:25 | lenta.ru Российские исследователи прокомментировали сегодня столкновение принадлежащего NASA зонда Deep Impact с кометой. Ученый секретарь Института космических исследований РАН Александр Захаров назвал эксперимент "эффектным", но отметил, что у NASA были и "более уникальные" результаты, передает "Эхо Москвы". По его словам, поиск следов жизни на комете, скорее всего, не принесет результатов. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:32 chmm... po tych wszystkich mądrych wypowiedziach to ja już nie wiem co dodać od siebie, ale myślę ,coby nie mówić, to jest to osiągnięcie które może dać odpowiedż na wiele pytań dotyczących poznania wszechświata.Może Deniken miał rację.Dowiemy się czy "Na początku był wodór". Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA 04.07.05, 16:57 Czasami zbyt duzo wiedzy jest bolesne. Maria Skłodowska równiez była dociekliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pociskacz kiedy go wystrzelili? IP: *.internetlounge.co.uk 04.07.05, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioc Re: kiedy go wystrzelili? IP: *.stacje.agora.pl 04.07.05, 17:40 12 stycznia z Ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.adsl.highway.telekom.at 04.07.05, 17:16 Gorale powiadaja o trzech prowdach.Dla mnie ,trafienie tej komety oraz ladowanie na ksiezycu odpowiada prawdzie nr.3!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Głęboko w komecie - sukces misji NASA IP: *.chello.pl 04.07.05, 19:37 Czemu połowa komentarzy do artykułu jest kupą debilizmów autorstwa pryszczatych, niewyżytych nastolatków? (pytanie retoryczne) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk no to Amerykanie uczcili Dzien Niepodleglosci 04.07.05, 17:29 kosmicznymi fajerwerkami Amerykanie uczcili swoje swieto. przy okazji byla to probka gwiezdnych wojen. Odpowiedz Link Zgłoś