Gość: BlueSky Joe IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 15.09.05, 20:24 Będzie jeszcze gorzej ! Czytajcie o CUMBERLAND SYNDROME , nowej hipotezie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bluesky.joe Re: Wieją i zabijają IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 16.09.05, 18:06 Teraz można do mnie wysłać e-maila : <bluesky.joe@gazeta.pl> . Mogę odpowiedzieć na parę pytań o CUMBERLAND SYNDROME i globalne ocieplenie . To ciekawy temat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluesky.joe@gazeta Re: Wieją i zabijają IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 16.09.05, 18:13 Jak się robi tego linka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostolis Re: Wieją i zabijają IP: *.atlsfl.adelphia.net 16.09.05, 18:35 Nie podoba mi sie stwierdzenie w tekscie, ze pierwszy huragan kategorii 5 pojawil sie dopiero w 1928 roku. W okresie duzo wczesniejszym rowniez przechodzily nad Atlantykiem huragany najwyzszej kategorii, tylko nikt ich jeszcze wtedy nie mierzyl, a wskazuja na to m.in. uszkodzenia raf koralowych. Najwiekszym huraganem zanotowanym na zachodniej polkuli byl huragan w roku 1780, ktory calkowicie zniszczyl wyspe Barbados i Martynike powodujac smierc 20tys-22tys ludzi. Byl to tez jak dotychczas najbardziej smiertelny w skutkach huragan na zach. polkuli i zwany jest "The Great Hurricane of 1780". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostolis Re: Wieją i zabijają IP: *.atlsfl.adelphia.net 16.09.05, 18:51 Jeszcze odnosnie huraganu "Mitch'. Ponad 14 tys. osob nie zginelo z powodu sily wiatru. Skutkiem wysokiej liczby ofiar smiertelnych byly obfite opady i obsuwajacy sie lad. Kiedy "Mitch' uderzyl w lad, nie byl juz huraganem... Odpowiedz Link Zgłoś
bluesky.joe Re: Wieją i zabijają . Zobacz wykres i mapę ! 17.09.05, 19:26 Nie Houghton , nie Singer , lecz Ten Trzeci . Obrazoburca globalnego ocieplenia przedstawia wykres i mapę . Zobacz : <www.zb.eco.pl/zb/191/img/klimat1.jpg> <www.arm.gov/publications/site_reports/nsa/nsa2000.pdf> Odpowiedz Link Zgłoś