Gość: Enola Gay IP: *.range86-129.btcentralplus.com 28.12.06, 18:03 Tylko w USA ukazuje sie co roku 500-1000 pozycji ksiazkowych z fizyki.Autor pisze o swoich wyobrazeniach,a nie o faktach,ze to jedyna taka ksiazka na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junk92508 Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 28.12.06, 18:03 Milion? To o 900000 za dużo ... Jeszcze gorzej jest kierunkami humanistycznymi - miliony "naukowcow" - znikoma ilosc przydatnych odkryc ... Kolejna forma biurokracji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus odkrycia nie muszą być "przydatne", wystarczy IP: *.chello.pl 28.12.06, 23:25 że są ciekawe. Bo naukę uprawia się dla zaspokajania ciekawości rodzaju ludzkiego, ciekawości świata. junk92508 napisała: > Milion? To o 900000 za dużo ... bzdura - do zbadania jest wielokrotnie więcej, niż ludzi, którzy byliby w stanie to zrobić. Fakt, że prawdopodobnie wśród tego miliona tylko kilku jest w stanie pchnąć naukę naprawdę do przodu, ale wielkich przełomów nie byłoby bez przyczynków, kierownicy wielkich projektow niewiele by zrobili bez tlumu asystentow i technicznych, etc. etc. etc. > Jeszcze gorzej jest kierunkami humanistycznymi - miliony "naukowcow" - > znikoma ilosc przydatnych odkryc ... > Kolejna forma biurokracji ... co powiesz o takich "kierunkach humanistycznych" jak archeologia? Odpowiedz Link Zgłoś
rymatl Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 29.12.06, 11:30 Nie dziwi mnie atrakcyjność książki.Pamiętam wykłady, wówczas doktora fizyki, Pana Andrzeja K. Wróblewskiego prowadzone dla studentów wydziału chemii UW w latach sześćdziesiątych - nikt ich nie opuszczał. A jeszcze ciekawsze były pytania egzaminacyjne.Odpowiedź na nie wymagała nie tylko znajomości praw fizyki ale także ich praktycznego zastosowania, oto przykład: "na kontakcie wtykowym zamontowanym w ścianie jest zapis - 220V,10A - po co?" Poprawna odpowiedź: "nie można podłączyć urządzeń o mocy większej niż 2200W". Za znakomite wykłady, w trakcie których celowo popełniał błędy oczekując na reakcje korygujące z sali oraz wymagania egzaminacyjne {nie wiedzy encyklopedycznej a praktycznej} był bardzo lubiany i szanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 29.12.06, 13:12 O przesunieciu fazowym nic nie wspomniano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: HistoriaPrzesuniecie fazowe IP: *.bb.online.no 30.12.06, 12:16 Oczywiscie jestes w momencie nowego POZNANIA Niestey nie moge tego komentowac a sam fakt pierwszego zdania powiniem wielu madrych zainspirowac sprawdzenia nauki od podobnych absencji... Nauka III Millenium to nie je bajka i czas sie wziac do rewizji wielu konserwatynych Katerdr. Sam przynalezalem kiedys do pragmatyki/tradycyjnego nurtu jak kazdy inne student PW..ale zainspirowany brakim ROZWIAZAN gruntonych problemow ludzkosci nie wiel potrzeba aby sie zreedukowac.(3 lata 15 godz na dobe plus 2 lata "filozofii tego calego ksztalcenia / odn tej klasycznej dezinfornacji/ Kazdy Instytut Naukowy czyli po dyplomowy ma setki tajemnic i nowych spojrzen na swa przeszosc MNOSTWO INWESTOROW z ogrona KASSA Czyli nie mozna gadac otwarcie o rzeczach nalezacych do rangi tajemnic naukowych. To jest bardzo trudne zeby pisac otwarcie bez humoru czy ironii czy arogancji jak sie stwierdza wyjatkowosc sytuacji i efekty nad ktorymi inni RYCZA.. z bolu. Lepiej informowac poprzez dezinformoacje i nie grac naukowca dla nietajemniczonych niz narazac sibie i wspolpracownikow /jacy by oni nie byli/ na zdrad stanu rzeczy - OK jezyk jezykiem ale 3o lat zagranica i 4 jezyki robi swoje przy checi zatrzymania jasnych wypowiedzi bez kontraktu z kimkolwiek. Moje 4 lata to drobne 8 mill koron /teoretycznie/ Sygnaly analizy i reinformacji myslenie badan..reform w przemysle w zyciu.. oddanie nowych indykacji dla naukowcow popraostu jest dla naukowca nieobliczlne.. JAko marketingowiec moglen zliczyc efeekty do 8 ministerstw na srednie 1 MLD doll w kazdym cywilizowanym wyksztalconym Kraju of entire planet. PO CO TE UWAGI JAK NIKT NIE PISZE OTWARCIE O SWYCH INVESTYCJACH i nie naraza na straty swych wspolprcownikow po co ten belkot a nie dyplomatyczna a przedewszystkim naukowo/finansowa kommunikacja nawet jak to na wstepie trundo uchwycic. liczy sie efekt praktyczny bo nauka nie daje sie posiasc.. to jest jej wieli plus.. Pieniadze tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.chello.pl 28.12.06, 18:35 O rety. Przecież to tylko reklama - artykuł napisany przez wydawcę żeby dziennikarz nie musiał się wysilać. Nie ma co się dziwić że trochę koloryzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 28.12.06, 18:46 Myślę, że nie koloryzuje. Pamiętam prof Wróblewskiego z wykładów na studiach - jeden z najlepszych wykładowców i to nie tylko w Polsce. A to oznacza, że nie tylko wiedzę ma, ale i talent narracyjny. Dobry fizyk, erudyta, to i książka może być dobra. Gość portalu: Michał napisał(a): > O rety. Przecież to tylko reklama - artykuł napisany przez wydawcę żeby > dziennikarz nie musiał się wysilać. Nie ma co się dziwić że trochę koloryzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 29.12.06, 12:36 Ta książka chyba będzie dobra. Koniecznie przeczytam. AKW kojarzę najbardziej z książki Wróblewski-Zakrzewski. Był to bardzo miły wstęp do fizyki. Dzięki niemu zrozumiałam, o co chodzi w termodynamice. Znalazłam też parę błędów w książce, co było dodatkowo pouczające. Przy okazji chciałabym zareklamować coś a propos: Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 28.12.06, 20:38 > Tylko w USA ukazuje sie co roku 500-1000 pozycji ksiazkowych z fizyki.Autor > pisze o swoich wyobrazeniach,a nie o faktach,ze to jedyna taka ksiazka na > swiecie... I corocznie 1000 książek traktuje humorystycznie o historii fizyki? Hm... Cuś ci się chyba pomyliło... A Wróblewskiego pamiętam, tak z wykładów z UW, jak i z felietonów w Wiedzy i Zyciu. Szkoda, że nie przeczytałam tej recenzji przed świętami, byłby super prezent. A tak - kupię tylko dla siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heb Uszaszowski A cos myslal ?... IP: 61.68.169.* 29.12.06, 00:27 Nie ma nic smieszniejszego od fizyki,ale 'JAJ'z artystow prosze sobie nie robic , TO ZBYT WAZNE DLA LUDZKOSCI.Przyklad:Gdyby Hitler zostal artysta malarzem , to nie byloby II W.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafael Re: A cos myslal ?... IP: *.bb.online.no 02.01.07, 11:13 Wiedza to marketing Marketing to prowadzenie bitew Prowadzenie bitew to sztuka Marketing to sztuka Znaczna wiedza to sztuka Dobra Laska nebeska to piekna sztuka Prawdziwa wiedza to laska nebeska Prawdziwa laska jest zlota sztuka a nie lajdactwo..! Skupmy badaczy i ludzi prawdziwego poznania a nie "..lajdakow" Mylisz sie on wiedzial co go czeka dlatego sie nie dostal na Akademie sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 28.12.06, 21:48 Ja cieszę się posiadaniem swojego egzemplarza "Historii fizyki" już od tygodnia, ale jeszcze nie miałem czasu zacząć czytać, ech, życie. A recenzja jest może trochę w tonie i tytule entuzjastyczna, ale prof. Wróblewski na pewno się poziomem publikacji do poziomu entuzjazmu p. Cieślińskiego dostosuje :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojaa Re: Ile ta książka kosztuje? IP: 156.17.201.* 29.12.06, 12:55 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uosiu Re: Ile ta książka kosztuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:22 Zob.: ksiegarnia.pwn.pl/5243_pozycja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko Wróbel jest wielki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:48 Miałem przyjemność wielokrotnie oglądać "Kajetan Show" w SDD na Hożej pod koniec lat sześćdziesiątych, gdy zaczynałem studia. Był to jedyny wykład, na który trzeba było przyjść kwadrans wcześniej, jeśli chciało się widzieć z bliska. Ćwierć wieku później przyprowadziłem tam swoje dzieci. Były zachwycone :-) Stanisław Remuszko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanista zaprawdę wielki Wróbel jest ! IP: *.ksknet.pl 28.12.06, 23:26 i mowie to jako humanista (nic nie odkrywajacy - w naukach humanistycznych sie nie "odkrywa" tylko sie bada i analizuje w celu rozumienia) ale pdo wielkim wrazeniem fizyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Anegdoty o wielkich fizykach nie sa zadna wiedza, IP: 61.68.166.* 29.12.06, 06:06 CZESTO SA ZMYSLONE I POZA OSMIESZENIEM TYCH LUDZI nic 'maluczkim' nie daja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Anegdoty o wielkich fizykach nie sa zadna wie IP: *.fuw.edu.pl 29.12.06, 12:50 > CZESTO SA ZMYSLONE I POZA OSMIESZENIEM TYCH LUDZI nic 'maluczkim' nie daja. Owszem, tak jest. Ale prof. AKW dba o wszystkie szczegóły oraz autentyczność historii, więc możesz mieć pewność ze nie są zmyślone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uosiu Książka jest mądra, tylko recenzja bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:46 Oczywiście, że anegdoty o uczonych to nie historia nauki. Tyle że w książce te anegdoty stanowią mało istotny dodatek, a zasadniczą treścią jest przedstawienie długotrwałego rozwoju idei fizycznych. Tylko żeby to zauważyć, nie można czytać książki na wyrywki... Dziennikarzowi z GW pewnie się wydaje, że zachęci łatwiej ludzi do kupienia zbioru ciekawostek, niż podręcznika historii nauki. Jest wręcz przeciwnie - nikt nie kupi kilkuset stron ciekawostek, bo ileż można czytać anegdot! A ludzi zainteresowanych na serio ta entuzjastyczna recenzja może tylko zniechęcić - pomyślą, że to płytka książka. A to tylko recenzja jest płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecki Rafal Oslo Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.bb.online.no 29.12.06, 00:18 Zycze sobie aby osoby czytajace to "zjawisko" posluzyly sie rozsadkiem zjakim mnie sie przytrafil.. otoz wszedlem w New American Science alternatywne universytety USA.. Malo w kraju wie ze w USA prywatne "Alternatywnej Nauki" Universytety maja oborty parudziesieciu milliardow dollarow rocznie Alternative science. Bogaci ludzie w stanach maja tyle rozsadku ze widza co nas czeka a ortodoxistami nauki; Zaglada.. te zjawisko badawcze z IT o badczach obecnie streujacych Swiatem wpadlo mnie w rece 3 lata temu dlatego ze bylem sceptyczny do rzeczonawcow na pensjach millionowych w dollarach rocznie. Dlaczego nie ma rozwiazan na powazne problemy swiata gdy ja posiadma po 5 latac hzmuznej reedukacji..ogrona informacje o zlach nagminnych. Jesli ja potrafiew wyleczyc hydrobiologie jeziora 50.000.000 ton w 3 mieice kwicien lioec i dodatkowo nastepny sezin przejmuje ama hydrobiologia to dlaczego nie USA czy Japonia czy Szwedzi i inni ekologowie Jak by umieli to buy bylo w BBC czy CNN itp. Jesli ja lecze spiaxzke i malarie i tyfus zwyczajnie applied medicine.przygodowo na 100% to dlaczego Billy Gates dal 500 NLD dll na jakies badania i itp. Jesli wody w kranie nie smierdza po 3 tyg GRANDRA to dlaczego powazni naukowcy tego nie tlumacza swickim itd itd Dlaczego lekarz czy biolog nie ma pojecia dlaczego zabijam agresywne bacterie w mych procesach z pozostawiam te zycionosn na 100% ?? Czy sie roznia lekarze od bilogow w swej niewiedzy..o podstawowych regulach tworzeniei zabezpieczanai podstaw budowy tegoi zycia..rekreacji komorek i zdrowia itp co widza na ten temat hydrobiogowie..? Co wie na ten temat zwyczajny technik inzynier od hydro-chemii (idiota? czy zniedbanmy czy zaebany..? ten od wody) wody gina nam nagminnie co my robimy z glowami do tych spraw.. na co stawiamy USA ma 80 MLD na nowe patenty do spraw ratowna wod w USA nie maj na co wydac!!! nie ma PATs nie ma profesorow z nowosciami nie ma doktortow co rewolucjonuje te procesy.. TRAGEDIA!! OK Dlaczego mnie si e przytrafilo..bo byelm bez przcy i mielem wiare w czlowieka zwyczajan uczciwisc geniusz i troch szczescia za mjalem czas na myslenie a odwage aby sie poswiecic czemus co nie "jest innym wskazane" Pozdrawiam BIOLOGOW IMMUNOLOGOW HYDROBIOLOGOW ONKOLOGOW CYTOLOGOW CARDIOLOGOW URYNOLOGOW CHEMOLOGOW LABORANTOW ROLNIKOW ICHTIOLOGOW RYBAKOW PRZEMYSL SPOZYWCZY ENERGETYKOW ATOMISTKOW ASTRONOMOW ORAZ STARYCH DIESLOWCOW z nowom godom! Zoliborz 1974 0047 986 738 00 bez uzywanie chemii lamp UV (smugowe-cholerstvo!)oczywiscie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Dalej Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.bb.online.no 29.12.06, 00:24 Zjawisko o ktorym pisze wiaze sie powaznym faktem ze WODA POSIADA tzw TAJEMNICE QUATUM PHYSICS pochodzace ze strony ORGANIZMU Homo sapiens OUR NATURE as a STRUCTURES OF THE HISTORY of GENESIS of The UNIVERS WATER cares THE LIFE ELIXIRIUM which carse particles OF LIGHT OF THE ETERNITY LGHT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Sumarum Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.bb.online.no 29.12.06, 00:30 Proch tzw.. (z prochu powstales w proch sie obrucisz)tzw bez wody to chemia.. pierwiastki i zwiazki OK dodasz pikenej prawdziwej wody do prochu TO JEST WTEDY BEDZIE PRAWDZIWE ZYCIE mowie o tzw archaicznej "terrestrial water" primordial water MATRIX WATER to nie tylko H2O to cos wiecej niz tzw CZARNA MATERIA to wlasnie nie daje jeszcze calosci CALOSC lezy na pograniczu TEOLOGII Pytanie ktp tu komu cos skradl kiedy i dla czego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL wazne!! Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.bb.online.no 29.12.06, 00:37 Jestem WIERZACYMw jednego Boga! praktykujacym katolikiem i ten znanynam skas inons Pan Bog stal sie dla mnie jeszcze wspanielszy wiekszy i o wiele dalszy niz sie pragmatykom ogolnie wydaje.. Liczylem na Jana Pawla II ze nas rowno oswieci.. OK mnie sie udalo inni sa nadal pograzeni w ciemnosci UE atakuje UE bo si e glupocie ugina bo sprobowalem z pania Margot Wahlstrøm Ona odeszla z fotela po konfrontacji z tego rodzaju pogladami.. i dobrze zrobila. Wod nie uratuja klasycy inzynierii chemii wod nie maja sznas w hydrobilogi zaczynaja wietrzyc mnie i innych (applied )dowody mam (hydrobiology) zycze nowych snow.. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.12.06, 05:02 "Rafale" - polecam PROZAC oraz zimne oklady na czolo... Oczywiscie, dobry lekarz tez sie przydac moze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Prozak? Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było... IP: *.bb.online.no 30.12.06, 12:20 ty juz nie nalezysz do Naukowcow od spraw III Milenium. Efata! Klasycy jedza prozak aby miec pensje... Przeciez widza ten beznadziej jak na dloni i nic nie moga wskorac. Trzeba sie puknac w glowe jak pare naszych spanialych Profesorow aby do czegos dotrzec przed zalamaniem sie tych scislych " rozwiazan Swiat sie stacza z funcji orbitalnie..samoistnie ale robi to z nami.(WAMI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooooow!!!!! Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.tosa.pl 29.12.06, 12:59 ech......czasem czlowiek zapomina ze tacy ludzie tez istnieją... Odpowiedz Link Zgłoś
fg2002 Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 10.01.07, 15:59 ale poza tym dobrze sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.bb.online.no 11.01.07, 11:30 Ja sie zle czuje bo reedukacja doktorantow..nie nastepuje w odpowoednim tepie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: materac Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.mybigcity.net 29.12.06, 10:53 ...czytam i trace wątek. niezły bełkot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory701 Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:14 Andrzej K. Wróblewski jest nie tylko znakomitym dydaktykiem , fizykiem , byl madrym Rektorem U.W. Jest z nim zwiĄzany jeszcze ważniejszy fakt : jest WYCHOWANKIEM ZNANEGO W WARSZAWIE LICEUM IMIENIA KRÓLA WŁADYSŁAWA IV NA PRADZE PRZY ULICY JAGIELLOŃSKIEJ 38. CHWAŁA SZKOLE ,KTORA TAKICH ABSOLWENTÓW JAK PROF.WRÓBLEWSKI CZY JANUSZ KORCZAK SIĘ DOCHOWAŁA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory701 Re: Nareszcie wiemy dlaczego deesbekizacja kuleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:18 Co ma , na miłośc Boska , "wykształciuch " Dorn z fizyka . Czy to nie jest raczej domena Kazia Krzywosustego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog precz z malkontentami! IP: 217.153.159.* 29.12.06, 14:44 niedobrze mi sie robi, kiedy czytam te posty malkontentow, w ktorych cos tam bazgrza o tym, ze "w USA to tyle a tyle wychodzi rocznie ksiazek o fizyce", "ze prof. Wroblewski jest taki a taki", "ze szczegoly i anegdoty wymyslone i nic nie wnosza"... doprawdy zalosny to pokaz zakompleksienia i zawisci! nikt tu jeszcze tej ksiazki nie czytal a opinii jak, za przeproszeniem, psow. a kazdy szczeka w swoja strone. jesli jestescie tacy fantastyczni i taka wiedze macie tajemno-przeogromna to moze sami napiszcie lepsza ksiazke! bo cos mi podpowiada, ze wiekszosc z tych, co tu narzekaja to fizycy-nudziarze, na wykladach ktorych sale swieca pustkami i ktorym sie wydaje, ze tyle maja do powiedzenia tylko jeszcze nikt sie nie poznal na ich geniuszu. do diabla z wami! nie rozumiem dlaczego choc raz nie mozemy pocieszyc sie z tego, ze kolo nas zyje i tworzy ktos madry i interesujacy, tylko wiecznie musimy narzekac. zal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
fizyk_1989 Re: precz z malkontentami! 29.12.06, 15:46 Profesora Wróblewskiego można tylko cenić, cenić, cenić! Przeczytajcie jego ”Prawda i mity w fizyce”. Wyborne, doskonałe. Przypuszczam tylko, że już nie ma tego w księgarniach, a szkoda. były fizyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufka Re: precz z malkontentami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:09 Chodziłam na wykłady Profesora,to było widowisko co się zowie !Wiem,że książka jest droga,ale na pewno kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: equus Re: precz z malkontentami! IP: *.eranet.pl 29.12.06, 17:56 Czytam Widzę i Zycie, kupuję książkę bo lepszych artykułów nie ma w tym i w innych czasopismach. Żałuję że nie mogłem słuchać wykładów "na Żywo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL NUDZIARZE Re: precz z malkontentami! IP: *.bb.online.no 30.12.06, 12:42 Kazdy madry facet wie ze bez humoru i ironii / tryskajacej z serca wyksztalconego na wlasna maksyme intelektu nukowca ...z tradycyjnego naukowca / eszystko bedzie falcetem.. Nie mozemy nic tworczago powielac.. czy to jest takie trunde po 5 latach tak ale bez humoru to ta refleksja umiera i Swiat stoi w miejscu.. i nauka ma problem ekologia sie ztacza a wybitnie oplacani czyli odpowedzialnie naukowcy nie maja rozwiazan. Jak ktos ma to jest w zlym miejscu w zlym czsie i nie chodzi w atlasie.. " Tylko Swieze/go/..myslenie dawalo piekne zjawisko spostrzegania" abstrachujac do Wilanowa bienalle lat 70 tyh Przpraszam za te ekstrawagancje ale wlasnie tak dochodzi sie do naukowych rewolucji..NAUKOWYCH RACJI...i POSTEPU ii o tym chyba mowi tak ksiazeczka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Ksiazeczka Re: precz z malkontentami! IP: *.bb.online.no 30.12.06, 12:55 Wazne jest tu zaznaczyc ze uzycie skowa ksziazaczka jest wylacznie sposobem wizualizaji calej problematyki: poprostu jest jedna pierwsza? moze fajna ale za malo ich jest i tu akcentuje poprostu slowem ksiazeczka aby zrozumiec waznosc paru innych oczekiwanych publikacji. dla mnie bardzo wazne aby ich bylo wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: precz z malkontentami! IP: *.bb.online.no 30.12.06, 22:10 Jak na przyklad facet ma 53 lata a dziewczyna w lozku... ma 23 to kto ma racje.. Pomyslec prosze nad tym zdarzeniem a wszystko / w tym "naukowym zyciu / sie zacznie ukladac.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: precz z malkontentami! IP: *.bb.online.no 30.12.06, 22:31 No wlasnie jak to sie wpada na takie fajne ...dowody pracy na swym cientific "ego.." Albo jest sie cudownym zdrowym i energicznym kochnakiem z powodzeniem wsrod mlodziezy i ma sie cos nadobnie wzuszajacego a la 23" na przescieradle.. co inni tez moga miewac.. Stare Chiny maja tzw "zlote zdanie" " listing to the youngs ..they know..." tylko za to scinano glowy! hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: precz z malkontbledami korrektura. SPOKO: IP: *.bb.online.no 31.12.06, 10:59 Zycze sobie aby osoby czytajace to "zjawisko" posluzyly sie rozsadkiem , ktory sie przytrafil..poprostu z poczatku nigdy nie wiesz wjak sie to skonczy ale czujesz. Otoz wszedlem naukowo w "New American Science" i IT nett Znalazlem n adrodze badan i oczytania,ze sa tzw alternatywne universytety w USA.. Malo w kraju wie, ze w USA prywatne "Alternatywnej Nauki" Universytety maja obroty parudziesieciu milliardow dollarow rocznie w tzw.Alternative Science. Tam wykladaja moze nie geniusze ale najzdolniejsi ludzie nauki mlodym nie geniuszom..ale badzo lotnym ludziom z intuicja i moznoscia poznania grubo ponad norme. (Wykladowcy byli dr w wieku 20/26 lat i Proff. wieku 25 30 lat Bogaci ludzie w stanach maja tyle rozsadku. ze widza co nas czeka a ortodoxistami nauki; Zaglada.. te zjawisko badawcze REEDUKACJA z wielu dziezin nauki z IT i czasopism naukowych swiadcza mi , wiele krytycznych zdan o badczach obecnie streujacych Swiatem a wpadlo mnie w rece pewne naukowe zdarzenie 4 lata temu..i tylko dlatego ze bylem sceptyczny do niekonkretnych!! rzeczonawcow co byli na siwcie na milionowych pensjach rocznie...bez wplywu na eco-system na woda powietrze i samo nasze zdrowie..mniej wiecej zaglada i opuznieni 30 lat w rozwiazaniach..to jest ZGUBA: Dlaczego nie ma rozwiazan na powazne problemy zdrowia i Swiata gdy ja posiadam po 5 latach zmuznej ale odwaznej reedukacji..posiadm nie tylko ogrona informacje o zlach i przyczynach nagminnych. Jesli ja /my z wlasnym systemem EWR 350 potrafie wyleczyc hydrobiologie jeziora 50 TON lub zatoke zlych wod i..to w 3 / 4 miesiace kwiecien - lipiec i natudodatkowo nastepny sezon /i natura wody w tym miejscu/tez to poprawia.. przejmuje to sama hydrobiologia to dlaczego nie USA czy Japonia czy Szwedzi i inni ekologowie Jak by umieli to by byly reportaze w BBC czy CNN itp. Jesli ja lecze spiaczke i malarie i tyfus zwyczajnie applied w Sierra Leone i Guiness..ze swiadkami w biednej klinice w Conacry! 2004 kwiecien lipiec! medicine.przygodowo na 100%!!! to dlaczego Billy Gates dal 500 MLD doll na jakies bardzo wazne badania w rece ludzi co tego nie potrafia..i itp.mam naprawde wiele takich pytan.. Jesli wody w kranie nie smierdza po 3 tyg GRANDERA to dlaczego powazni naukowcy tego nie wytlumacza mam swickim itd itd JA... TLUMACZE NAUKOWO!! Dlaczego lekarz czy biolog nie ma pojecia dlaczego zabijam agresywne bacterie w mych procesach z pozostawiam te zycionosne na 100% ?? Czy sie roznia lekarze od bilogow w swej niewiedzy..o podstawowych regulach tworzeniei zabezpieczanai podstaw budowy tegoi zycia..rekreacji komorek i zdrowia itp co widza na ten temat hydrobiogowie..? Co wie na ten temat zwyczajny technik inzynier od hydro-chemii (idiota? czy zniedbanmy specjalista tzn. ten od wody w kranie) Innym sie nie chce?? Wody gina nam nagminnie co my robimy z naszymi glowami do tych spraw.. na co stawiamy ?? USA ma 80 MLD na nowe patenty do spraw ratowania wod w USA nie maja na co wydac!!! nie ma PATs nie ma profesorow z nowosciami nie ma doktortow co rewolucjonuje te procesy.. TRAGEDIA!! czytaj Dep Water for USA! OK?? Dlaczego mnie si e przytrafilo..bo byelm bez przcy i mielem wiare w czlowieka zwyczajan uczciwisc geniusz i troch szczescia za mjalem czas na myslenie a odwage aby sie poswiecic czemus co nie "jest innym wskazane" Pozdrawiam BIOLOGOW IMMUNOLOGOW HYDROBIOLOGOW ONKOLOGOW CYTOLOGOW CARDIOLOGOW URYNOLOGOW CHEMOLOGOW LABORANTOW ROLNIKOW ICHTIOLOGOW RYBAKOW PRZEMYSL SPOZYWCZY ENERGETYKOW ATOMISTKOW ASTRONOMOW ORAZ STARYCH DIESLOWCOW z nowom godom! Zoliborz 1974 0047 986 738 00 bez uzywanie chemii lamp UV (smugowe-cholerstvo!)oczywiscie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdaniec Och jak zaluje,ze nigdy nie mialam takiego belfra IP: *.onlink.net 29.12.06, 17:57 z fizyki i z matematyki.Po dzis dzien te dwa przedmioty znam tylko z widzenia. Zmora uczniow sa nauczyciele matematyki,ktorzy ja naprawde znaja ale wiedzy w zaden sposob nie potrafia przekazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Och jak zaluje,ze nigdy nie mialam takiego be IP: *.bb.online.no 30.12.06, 12:31 NO BO jak moga przekazac DOROSLYM DIZECIOM ...that flat Pi piaty wymiar itp teorie kolorow a resonans DNA rozmowy teleportacyjne DNA z RNA "..co za ludki prosytutki" zawsze tak sobie wzdycham nad tym pragmatyzmem zanikajacych w swym itelekcie umyslow.. Jak naprzyklad facet ma 53 lata a dziwczyna w lozku ma 23 to kto ma racje.. Pomyslec prosze nad tym zdarzeniem a wszystko / w tym "naukowym zyciu / sie zacznie ukladac.." Znam wybitnego profesora "Pan swej wybitnej kariery i czterech tylnych siedzen.. i 4 reedukacji (cztery zony dotychczas) Musze sie przyznac, ze lepszego intelektu nie spotkalem..naprawde (..sluchajEinstein..!) fantastyczny facet do posuniecia w przod nas i wielu na swiecie. adr.UK. nie UTK aczkolwiek rozumiemy sie w tych warkoczach universum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Ja tobie wszystko wyjasnie... IP: 61.68.164.* 01.01.07, 22:50 Facio (53) spieprzyl SOBIE MLODOSC i POSZUKUJE STRACONEGO CZASU,a dziewczyna (23) zwyczajnie sie puszcza albo ku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Ja tobie wszystko wyjasnie... IP: *.bb.online.no 02.01.07, 00:42 Hrabiowie maj piekna mlodosc jak nie ma wojen.. Takie slicznoty ma sie tylko z pod Jasnej Gwiazdy.. Kazdy hrb wie to z domu..Ja skasuje to Nauka nie czeka trzeba ja ujac jak piekna dziewcze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Ja tobie wszystko wyjasnie... IP: *.bb.online.no 02.01.07, 02:07 i wtedy (ta Nauka przez duze D...pardon monsieur -duze N)Hrabiemu nie ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było IP: *.bb.online.no 01.01.07, 01:45 Czego gwaracja sa tzw sparowane elektrony?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Historia bogactwa ludzkiego umyslu IP: *.bb.online.no 02.01.07, 11:15 Wiedza to marketing Marketing to prowadzenie bitew Prowadzenie bitew to sztuka Marketing to sztuka Znaczna wiedza to sztuka Dobra Laska nebeska to piekna sztuka Prawdziwa wiedza to laska nebeska Prawdziwa laska jest zlota sztuka a nie lajdactwo..! Skupmy badaczy i ludzi prawdziwego poznania a nie "..lajdakow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Historia bogactwa ludzkiego umyslu IP: *.bb.online.no 02.01.07, 11:18 Czyli ludzie prawdziwego poznanie to lask nebeska ... Wtedy zagwarantujemy pare polskich Nobli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Cieslinski Re: IP: *.bb.online.no 04.01.07, 20:37 Szanowny Panie Piotrze Czy moglby Pan byc tak laskawy i po paru latach prob tel. z mej strony juz 3 x Pana szukalem.. zadzwonic do mnie b krotko odnosnie sensacji naukowej.. zresta skonsultowanej z Univ Kopernika - wstepnie a dobrze. Historia jakiej jeszcze nie bylo prosze zadzwonic pod 0047 986 736 00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal /Pan Piotr Re: my right tel.number IP: *.bb.online.no 04.01.07, 23:10 Szanowny Panie Piotrze pod 0047 986 738 00 a nie 6 przepraszam. > Historia, ze prosze zadzwonic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak gdzie mozna kupic??????? IP: *.arc.nasa.gov 05.01.07, 03:18 Tylko ciekawe dlaczego ta ksiazka jest nie do dostania w ksiegarniach?????. Powiedzieli mojej mamie (ja jestem za granica) ze tylko przez Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: gdzie mozna kupic??????? IP: *.bb.online.no 05.01.07, 09:38 Wiekszosc bardzo ciekawych publikacji istnieje na necie bo focus na grupe zaintersowanych jest...i target: revenue (zysk) ceny produkcji wyzszy OK tak moze jest w malych najbogatszych krajach W Polsce w tym "bezrobiciu" jest (idea swietnej obslugi klienta w ksiegarni) The Client Strategy/Kottler? jako program ekonomiczny cierpiacego kraju.. tak, ze tez sie dziwie, ze taka exclusyvnosc naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
fg2002 Re: gdzie mozna kupic??????? 10.01.07, 16:14 w Polsce nie ma już księgarń naukowych czy technicznych - np. na Śląsku i w Zagłębiu jest tylko jedna, w Katowicach, ale z fizyki mają dosłownie kilka marnych książek. Teraz pozostał tylko Internet albo antykwariaty (ale naukowe też już padły). Odpowiedz Link Zgłoś
fg2002 Re: Historia fizyki, jakiej jeszcze nie było 10.01.07, 15:46 takiej historii fizyki jeszcze nie było. - "Podręcznik fizyki" to niekoniecznie historia fizyki. A np. Max von Laue niezbyt sie do historii przyłożył. Odpowiedz Link Zgłoś