Gość: qq Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:53 Dodalbym do listy upierdliwosci (szkoda ze ci co projektuja komorki ich nie uzywaja:) - mala pamiec na smsy podczas gdy zdjec mozna zapisac megabajty (a sms to tylko 160 bajtow...) np. Ericsony - nieblokowanie sie telefonu po jakims czasie (niektore marki) - kalkulator ktory na sile stara sie przypominac przedpotopowe zamiast pozwolic po prostu wpisac wyrazenie np. z nawiasami (juz w starej motoroli takie cos bylo, pozniej zrezygnowali na rzecz kalkulatora idioty:) - przypominanie o doladowaniu baterii na pare minut przed padnieciem :> Odpowiedz Link Zgłoś
agna83 Re: Drobiazgi, które irytują 10.08.08, 12:06 Jak patrzę na te wszystkie bajery to jakoś odechciewa mi się nowego modelu. Od 4 lat mam Nokię 3310 i mi ładnie służy. Jeszcze dwa lata temu chciałam mieć kolorowy, z telefonem i innymi cudami. Dzisiaj nie potrafię się jej pozbyć. Chyba za bardzo się przywiązałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.rze.vectranet.pl 10.08.08, 12:39 Kurcze, też mam nokie 3310, nie ma MP3, aparatu, kamery, latarki, dotykowego ekranu, nie wyświetla filmów i nie obsługuje Youtuba... Czasem z zazdrością patrzę na znajomych, takie ładne komóreczki, cieniutkie, ekran na 3 cale, kolorki, ikonki bajery... Aż chce się kupić coś nowego... Ale ja ładuje komórkę raz na tydzień, czasem rzadziej i z niej dzwonię, łapie zasięg praktycznie wszędzie, nawet w górach, a "nowocześni" biegają szukając "kreski". I wtedy 3310 kocham hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.manc.cable.ntl.com 10.08.08, 12:43 obecnie mam telefon samsung tocco, dotykowy, uwazam ze jest swietny, wydaje zabawne dzwieki podczas pisania smsow ;) Ma jednak kilka wad, podczas tworzenia listy z muzyka, nie mozna ddoac calego folderu muzyki tylko pojedyncze piosenki, jesli muzyki ma sie duzo, to trzeba spedzic niestety troche czasu na wyszukiwaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Re: Drobiazgi, które irytują 10.08.08, 12:43 Wlasnie kupilem nowy LG KC 550 !!!! Wspanialy!!!!! Wszystko jest tam,gdzie trzeba i jak trzeba.Wlasne dzwonki,tapety,co tylko chcesz.Wspaniale dzialajace radio,mp3,dyktafon. No i aparat z prawdziwa optyka niemiecka ,5 Mpx,slot na karty i zdjecia,ktore sie same ustawiaja automatycznie,zaleznie jak trzymamy aparat.I ktore sa doskonalej jakosci,a kolory jak zywe.I zyroskop wyczuwajacy najmniejsze ruchy aparatu,ktotego nie widzial,nie zrozumie. Piekny,cienki,ekstra aparat z dlugo trzymajaca bateria za jedyne 749 zl w media Markt. !!!!! Przedtem mialem SE rozne wersje bardzo dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Re: Drobiazgi, które irytują 10.08.08, 12:46 No i na wypadek,gdyby ktos wydziwial: jest Blutooth i pelny internet i kamera video w jakosci DVD.I wyjscie na telewizor na ktorym to wszystko mozna sobie obejrzec. Naprawde bylem zdziwiony jakoscia,jasnoscia i kolorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokolenie JP2 Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:10 COMPELSON jest stabilny, a najbardziej jego wczesniejsce wersje np 1.99. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatonegro Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 13:29 A ja mam najnowsze osiągnięcie SE - P1i, i wszystko byłoby ok, gdyby nie dwie rzeczy: - nie da się ustawić czasu, po którym blokuje się klawiatura, więc albo blokuje się co chwila, albo w ogóle, - nie można ustawić profili, czyli za każdym razem alarmy dźwiękowe i wibracyjne do każdej czynności trzeba ustawiać osobno, - no i majstersztyk - jak wyłączy się telefon, to budzik nie działa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatonegro Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 13:31 No i wyszło na to, że nie umiem liczyć do trzech:) To dlatego, że jak już zapomniałem, co pisałem wcześniej, to mi się to ostatnie przypomniało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motorola F3 Re: Drobiazgi, które irytują IP: 87.204.109.* 10.08.08, 13:58 Ale spec w Motoroli F3 jest przecinek kropki morze nie wystarczy wcisnąć kilka razy klawisz numer jeden i jest wiem bo używam tego modelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spejsmanki Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 10.08.08, 14:01 Ja przezylem prawdziwy szok po kupnie N95. Na prawde mialem kilka roznych nokii wiec bylem pewien ze ta moze byc tylko lepsza zwlaszcza ze z kazdej popszedniej bylem zadowolony. Moze ja poprostu jestem jakis inny i nie znalazlem tej opcji ale chyba czegos tam brakuje. W 6280 moglem pogrupowac zdjecia w katalogi wejsc w obojetnie ktory i wygodnie przegladac w nim zdjecie na full screen, oczywiste prawda nic wielkiego, normalne. W N95 mozna pogrupowac zdjecia w foldery, naturalnie ale nie istnieje dobra mtoda ich przegladania!!! (lub tylko ja nie jestem w stanie jej znalezc - nawiasem mowiac wolal bym zeby tak bylo). Nokia daje nam aplikacje do przegladania zdjec ktora jest zupelnie ok ale nie mozna ich tam posegregowac. Wyobrazcie sobie jak zawiesza sie telefon w ktorym mamy na przyklad 1000 zdjec (a moze ich byc nawet wiecej) ale tez jak trudno jest znalezc te konkretne ktore chcemy zobaczyc w danym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyslaw Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 14:07 Mialem kiedys Nokie E50, ona tez miala taka fajna zielona diode kolo joysticka kiedy cos przyszlo, teraz mam motorole v8 i musze nacisnac jakis przycisk labo otworzyc telefon zeby sprawdzic czy dostalem wiadomosc lub czy ktos do mnie dzwonil:/ nie wyswietla takze dlugi nazw kontaktow, np gdy ktos ma dlugie imie i nazwisko to wyswietla tylko imie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejos Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.eranet.pl 10.08.08, 14:36 Ja używam SonyErica z320i -mały, zgrabny, funkcjonalny, bez kosmicznych pierdół, kupiony w Niemczech za dniówkę pracy w truskawkach :) Jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny: jest zajefajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Play Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.edial.pl 10.08.08, 14:47 Wcześniej wiele innych tel. i rzeczywiście czasami boje i nauka telefonu się zdarzały. Obecnie: Prywatny - LG KU800 Służbowy - Nokia 3110 Clasic Na plus Nokii tylko bateria, która trzyma ponad tydzień, w całej reszcie LG jest góra- od aparatu, ergonomii, aż po rzecz wręcz banalną - możliwość znalezienia odpowiednich funkcji i konfiguracji telefonu w czym Nokia w porównaniu do LG leży na całej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 14:55 Prawda, autor się okrutnie wymądrza na temat np. kalkulatora w 6233 a jest to po prostu nie prawdą, merytorycznie artykuł na 1 Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Drobiazgi, które irytują 10.08.08, 15:32 wcześniej mialam siemensy (seria m) przeszkadzało mi to, ze nie dało się smyczy do nich założyć teraz SE seria W, jest genialny, poza jedną rzeczą - masakrycznie cichy budzik. Nawet dostałam od kogoś kod, żeby dostać się do zmiany ustawień fabrycznych,ale nic to nie dało. Budzi mbie wibra, a nie dzwonek budzika :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 10.08.08, 15:39 A ja używam już od długiego czasu smartfonów firmy HTC , bardziej znanej w europie jako SPV. Ostatni model to SPV M3000, fajny telefonik z Windowsem Mobile 6, duzy ekran, kupa funkcji, wygodna klawiaturka...ale za duży. Teraz uzywam już starszawego SPV E200 i bardzo sobie chwalę. Nie ma niepotrzebnych funkcji jest stosunkowo mały i bardzo wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Drobiazgi, które irytują IP: 193.120.116.* 10.08.08, 17:54 miałem Nokię 5140i i jakoś zawsze mogłem skasować raporty doręczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.acn.waw.pl 10.08.08, 18:07 6233 nie miała kalkulatora??? Oj oj, chyba jednak miała - używałem telefonu 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsq Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.chello.pl 10.08.08, 18:24 uprzejmie donoszę, że topowy model SE opisany w artykule, ma się tak do "przestarzałej" N70, jak nowiutki Opel Astra do 20-letniego Porshe. Niby nowoczesny, prosto z salonu, ale gorszy niż Porshe. Seria N Nokii to jednak wyższa półka niż opisane SE. Odpowiedniki tego telefonu u SE to P1i, P900i i P990. Generalnie Symbian to jednak jest system dla telefonów. I rozkłada nawet na łopatki Windows Mobile, które fakt, rewelacyjne jest dla PDA, ale dla telefonu to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamek Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.fdk.airbites.pl 10.08.08, 20:22 Panie Autorze, Nokia 6120, pracuje na Symbianie co daje dużo możliwości. Jak Pan chcesz mieć latarkę, czy podobne bajery wystarczy wgrać sobie odpowiednią aplikację.. Sztywne menu odchodzi w przeszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 21:20 W moim Siemensie C75 wybralem opcje defragmentacji dysku i usunal mi sie slownik T9 ;D wniosek? Nokia Nokia i jeszcze raz Nokia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.08.08, 21:26 Nokia 6233 ma kalkulator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Paweł Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 21:47 No, a ja używam Nokii 6630, zabytkowej już, ale mimo wszystko dalej dosyć dobrej. Wcześniej miałem Samsunga E250, w którym nie dało się zminimalizować odtwarzacza mp3 i zmienić sygnału sms. To wady. I dlatego Nokia. W miare intuicyjna, świetnie nadaje się do rozbudowy i nie jest najnowsza. Tyle, że głośnik pracuje cicho, a całość czasem się zawiesza. Ale siła przyzwyczajenia do możliwości systemu i telefonu nie pozwala mi go zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snafu86 Re: Drobiazgi, które irytują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 00:56 już od kilku lat zmieniam telefony tylko na te najlepszej marki... Nokii! i to serii 6xxx. stare siemensy też były pożądne. największe badziewie to motorola!!! a propos artykułu. nokia 6233 posiada kalkulator jako aplikację, jeśli autor go usunął to jego problem:p Odpowiedz Link Zgłoś