Dodaj do ulubionych

Polacy chcą bić dzieci

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 13:15
Klaps nie oznacza zaraz traktowania dziecka jak przedmiotu. Rozgraniczajmy klapsa od znęcania się fizycznego nad dzieckiem. Mnie bardziej martwią przewrażliwione głosy obrońców "bezstresowych metod wychowania".
Obserwuj wątek
    • Gość: Sadyk Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.ghnet.pl 30.08.08, 13:53
      Powiedz mi nielad, jak to rozgraniczyć? Naucz nas wszystkich.
    • Gość: kezar Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.szn.vectranet.pl 30.08.08, 16:30
      ja swojemu dzieciakowi kolano w imadło wkręcam. niech ma.
    • Gość: dorosły Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 09:11
      ze swojego dziecinstwa pamietam, ze marzylem o tym zeby stary raz a porzadnie wlał pasem niz uprawial godzinne pogadanki. te pogadanki to dopiero znecanie :)
    • Gość: karina Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.77.classcom.pl 01.09.08, 23:42
      a ja zapamiętałam ten ból, wstyd i upokorzenie - zapamiętałam też, że nigdy nie uderzę własnego dziecka. zaznaczam, że nie byłam maltretowana - dostawałam takie standardowe lanie jak wszyscy moi ówcześni znajomi
    • Gość: andrzejto Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 09:10
      Jeśłi dziecko stoi w sklepie i robi cyrk przed półką z ciastkami, to jeden lekki strzał w tyłek powinien wystarczyć. Problem pojawia się wtedy gdy na dziecku biciem usiłuję się pewne zachowania wymusić. Albo tego typu działania nie skutkują. I co wtedy?? Małe dziecko sprawdza na ile sobie może pozwolić. I musi znać granice. Ciekawe co mówią ci zwolennicy absolutnego zakazu bicia, jakby za ich ścianą godzinami darł mordę rozkapryszony bachor terroryzujący cały dom.
    • Gość: Kat Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.ghnet.pl 02.09.08, 18:46
      Do andrzejto - pewnie powiedzieliby: nie bo nie...
    • Gość: niny Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:13
      Dzieci należy bić.
      Jak się tego nie robi, to potem zostaje jedynie wezwać supernianię.
    • Gość: B Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.npgo.pl 14.11.08, 18:56
      Polacy są hipokrytami więc. Skoro są rodzinni i zrobią dla rodziny tak wiele...a biją dzieci to cóż, ułomni są i tyle, niewykształceni. Piękny obrazek ten obop serwuje:
      1.kobiety nie chcą się rozwijać, chcą dzieci i rodziny, 2.Polacy są rodzinni, 3 Biją dzieci i są 3. szczęśliwi! :) Fajnie.
    • Gość: p Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.autocom.pl 17.04.09, 16:28
      coz, niektórzy ludzie nia mają zielonego pojęcia, jak upokarzające dla dziecka jest lanie i jakie ślady pozostawia w psychice, niejednokrotnie na całe życie. Bardzo niewielu jest ludzi, którzy potrafią dobrze wychować swoje dzieci bez stosowania przemocy fizycznej bądź psychocznej, no ale fakt- do tego potrzeba czasu, poświęcenia i ogromnej pracy a także trochę życiowej mądrości :)
    • Gość: dan Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:57
      A moim zdaniem to już zależy od dziecka. Co Ci ze świetnego wychowania z Twojej strony, jeżeli w klasie Twojego dziecka znajdzie się paru "tłuków", którzy swoim wręcz propagandowym, złym zachowaniem dają przykład i pokusę innym dzieciom? Co wtedy? ;P Nie bijesz dziecka, nie wchodzisz mu na psychę, więc dziecko czuje się totalnie bezpieczne, bez względu na to co robi... A potem to Ty łazisz na wku...eniu pół dnia, a dzieciak każdego dnia z Ciebie haha... ^^ Kwestia wyboru. Zresztą trudno podstawiać do tej statystyki dzieci, które mają po 4-6 lat (bo bezstresowe wychowanie nie pojawiło się tak szczególnie dawno..). Poczekajcie z 20 lat, wtedy w gronie "narzędzi dręczycielskich" oprócz ręki, klapka/paska/kabla pojawią się jeszcze nowsze cuda... Ja przyznam szczerze, dostawałem wpierdziel nie raz. Kwestia tego, by będąc rodzicem rozgraniczyć sytuacje, kiedy dzieciakowi należy przylać, a kiedy wystarczy strzelić wielką "mowę"...
    • Gość: anonim Re: Polacy chcą bić dzieci IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.04.10, 20:21
      Do niny
      TO LEPIEJ JUŻ WEZWAĆ SUPER NIANIE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka