Gość: hoppke Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.gotadsl.co.uk 19.09.08, 16:33 Jak widać używanie MacOS prowadzi do przemocy w rodzinie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 19.09.08, 17:39 Miło się czyta dyskusję, widzę że Apple guruje, tym się i rużni pececiaż od makowca, tym że pierwszy ekcytuje się papką techniczną swej maszyny, a makówiec tym co jemu jego Maczek pozwala robić... Co do wielkości Apple - widzę, że nikt nie zadał sobie trudu zobaczyć kim tak naprawdę Apple jest: Proszę o uwagę!!! Microsoft - wartość rynkowa 230 mld $$, dochód roczny 28 mld $$, Apple - Wartość Rynkowa 170 mld $$, dochód roczny 28 mld, HP wartość rynkowa 60 mld $$, dochód roczny 5,5 mld $$, Dell wartość rynkowa 44 mld $$, dochód roczny 5 mld $$. Zajmowane dole rynkowe: Microsoft 90,5% Systemów Operacyjnych i Pakietów Biurowych komputerów osobistych; HP 33% sprzedawanych komputerów osobistych; Dell 23% komputerów osobistych. Uwaga na Apple!!! 8% Systemów Operacyjnych na komputerach osobistych, 10% komputerów osobistych, dalej robi się naprawdę ciekawie: 2 miejsce sprzedaży smartofonów z 27% rynka zdobyte od 0% w ciągu roku, 1 miejsce z 28% w kategorii komputerów osobistych w sektoże edukacyjnym, 1 miejsce z 80% dolą rynku komputerów >1000$, 1 miejsce z dolą 76% odtważaczy muzyki, 1 miejsce - największy sprzedawca muzyki i filmów w USA w ogóle, z dolą 86% rymku sprzedaży beznośnikowej. Jak widać dywersyfikacja portfela rządzi... Więc porównanie Apple do jakiegoś tam niszowego wytwórcy jest jak to powiedzieć... Ośmieszanie się. Z drugiej strony z obecnymi dochodami jak u lidera branży komputerowej - microsoft, Apple zupełnie nie musi zależeć na pszekonaniu jak największej liczby użytkowników PC, na zmianię przyzwyczajeń... Więc to nie Apple cię zmusza do szukania alternatywy, lecz ty sam decydujesz się na lepszy sposób myślenia... Wystarczy sobie obejżeć reklamy z serii Get a Mac... Zjawiło się zdanie że Apple nie jest innowacyjna... Śmiesznie to się czyta :-)) Evidentne niedoinformowanie, kolegów, dla których jedynym źródłem wiedzy o otaczającym świecie jest gazeta Fakt i telewizja... Wystarcy przeliczyć po palcach: Pierwszy Personal PC - Macintosh, Piersza OS z oknami - Mac OS, odtważacz mp3 - iPod, na nowo wynaleziony telefon - iPhone z masowym multitouch, pierszy monoblok - iMac, sklep internetowy z muzyką i oprogramowaniem iTunes Store... Przykłady można mnożyć... Jeszce jedno ośmieszenie się: dizajn i zadowolenie z kożystania, cena i wygłąd zewnęczny nie wpływają na wydajność ptacy... Ludzie wyjdźcie sobie na zakupy, a pszekonacie się, na własnej skuże co podświadomość robi z umysłem, na marginesie jak by wam smakowała ożeźwiająca woda źródlana w czarnej butelce z nadpisem trucizna? Pozdrawiam... I zapewniam, że swego iMaca, iPoda i iPhone nie wymienię na nic innego... Odpowiedz Link Zgłoś
hoppke Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó 19.09.08, 20:21 "tym się i rużni pececiaż od makowca, tym że pierwszy ekcytuje się papką techniczną swej maszyny, a makówiec tym co jemu jego Maczek pozwala robić..." Zapomniałeś dodać, że pececiarz nie kaleczy języka (ew. wie jak użyć spellcheckera), a makowca ortografia przerasta. "Proszę o uwagę!!! Microsoft - wartość rynkowa 230 mld $$, dochód roczny 28 mld $$, Apple - Wartość Rynkowa 170 mld $$, dochód roczny 28 mld,(...)" A kogo normalnego obchodzą takie cyferki? :) "ty sam decydujesz się na lepszy sposób myślenia... Wystarczy sobie obejżeć reklamy z serii Get a Mac..." Boskie. Reklama Ci powie w jaki sposób masz myśleć by było lepiej. Pogratulować samodzielności. "Wystarcy przeliczyć po palcach: Pierwszy Personal PC - Macintosh," Bzdura. www.blinkenlights.com/pc.shtml "Piersza OS z oknami - Mac OS" Bzdura. imrl.usu.edu/OSLO/technology_writing/004_003.htm "odtważacz mp3 - iPod," Bzdura. en.wikipedia.org/wiki/Digital_audio_player#History Itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.bcm.tmc.edu 19.09.08, 20:50 Wszyscy jestescie rownie bzdurni w waszych licytacjach. Po jaka cholere od tygodnia staracie sie sobie cos udowodnic skoro do nikad to nie prowadzi? Ja uzywam Maka ale nikogo nie mam zamiaru przekonywac czy jest lepszy czy nie. Jest lepszy dla mnie i to sie liczy. Poza tym ten caly "lans" to chyba typowo polskie podejscie powodowane przez wszechobecna zawisc. Skladaj sobie chlopie pecety o astronomicznych predkosciach procesorow i wiatrakow ale nie wmawiaj mi ze jest lepszy bo jest szybszy! Uzywaj telefonu z 10 megapikselowym aparatem, ja wole moja 6mpix lustrzanke. Dzizas o co wam chodzi? Get a Mac? NIE! Get a life! Odpowiedz Link Zgłoś
hoppke Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó 19.09.08, 21:17 "Jest lepszy dla mnie i to sie liczy." Żeby to każdy użytkownik komputera miał tak rozsądne podejście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 23:47 Strasznie duzo goracych slow tu sie posypalo... Maca nigdy nie mialem wiec sie nie wypowiadam. Jesli chodzi o telefony to przez wiele lat uzywalem SE P800 potem P910... O Nokiach to nawet nie chcialem slyszec ze wzgledu na rozmiar ekranu - to sie do niczego nie nadaje. Pol roku temu pobawilem sie iPhonem kolegi na lotnisku. Na drugi dzien kupilem swojego iPhona. Symbian w porownaniu z systemem na iPhonie to zwykla kupa gowna (o Windows Mobile to nawet szkoda mi czasu by sie wypowiadac). iPhoniarz juz w ktorejs ze swoich wypowiedzi przytoczyl wszystkie zalety tego telefonu do ktorych zaden z adwersarzy nie raczyl sie ustosunkowac. To prawda - sa i niedociagniecia ale jest to w koncu urzadzenie ktore spelnia obietnice marketingowe. Moge z niego telefonowac, sprawdzic na nim poczte, przegladac Internet, sprawdzic swoja lokalizacje, zrobic i natychmiast wyslac do znajomych pelnowymiarowe zdjecie itp. itd. W dodatku to wszystko za pomoca super prostego i intuicyjnego interfejsu. Nie ma lepszej opcji. Nadmienie rowniez iz korporacje (pracuje dla wiodacej swiatowej korporacji IT) jak najbardziej wspieraja i wprowadzaja coraz czesciej Apple - widzialem juz np. aplikacje na iPhone do robienia BI (taki prosty management dasboard). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 20.09.08, 00:54 @Hoppke 1. Argument o ortografii jest już zużyty - nie ma na iPhone spellcheckera, więc sobie odpuść... 2. A kogoż narmalnego obchodzą te cyferki - kogoś kto ma mózg, zamiast papki ziemniaczanej w głowie... 3. Get a Mac jedyna reklama co dastarcza pomysłów, więc daruj sobie sceptycyzm... 4. Personal PC jakim go znamy z klawiaturą, muszą monitorem spszedawane razem, a nie jako opcja w czasach IBM, więc nie przytaczaj historii bo nie można tego do siebie porównać... 4.1 O tak przed Apple ten rynek był zdominowany przez te firmy co wymieniasz, a każdy miał co najmniej dwie mp3ki w kieszeni... Nie żartuj sobie przed Apple rynek pszeniośnych otważaczy mp3 nie istniał... 4.2 Naprawdę już w 1945r były stwożone OS z graficznym interfejsem typu okiennego i każdy mógł je mieć w domu? To chyba takie rzeczy tylko w Erze... Jak się mówiło pszyjemnie poznać pana- Panie Belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.171.92.125.crowley.pl 20.09.08, 10:54 Nie zapominajcie, że mak to zwykły pecet. Trudno przyjąć to do wiadomości wyznawcom Apple bo narusza dogmat o nadprzyrodzonych mocach makówek (tam wszystko działa LEPIEJ ale nikt nie wie dlaczego - nawet benchmarki kłamią bo przecież są pisane tak żeby wykazać wyższość pieców) a reklamy Apple są JEDYNYMI które dostarczają pomysłów. Tak działa WIARA :D A takie kłótnie to sól tej ziemi - aż miło - kiedyś spierali się komodziarze z atarowcami, teraz makówkarze z grzybiarzami. I nawet argumenty się wiele nie zmieniły :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 20.09.08, 11:40 @unhappy Naprawdę? Mac to zwykły pecet? A co rozumiesz pod tą zwykłośćią? Koszt z 7-9 tys, aluminiową obudowa, brak instalacji sterówników, Mac OS X jako system operacyjny. Takie zwykłe pecety to tylko w Erze... Nie Mam Słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 20.09.08, 12:19 Kochani wolnomyśliciele PC (od słowa powoli), widzę że miłość do Komputerów, wychodzi wam bokiem... Mam nadzieję że wielu Makowców zauważyło że wszystkie argumenty pececiaży sprowadzają się pod jedno miano... Po-piersze pecet nie jest gorszy od Maca, a po-drugie Apple nie lepsza niż inna firma IT, jakoś brakuje pececiażem argumentów: dlaczego PC jest lepszy od Mac, oraz na czym polega przewaga pozostałych firm IT nad Apple, brak powyższych argumentów daje wiele do myślenia... Co do serii Get a Mac, jak ktoś chce się pochwalić swą nienawiścią do rekłam na pewno są inne fora do tego przeznaczone... Jak ktoś uważa że nic nie kupuje pod wpływew przekazu reklamowego jest jaskiniowcem albo imbecylem (termin nauk). Dlatego lepiej się nie osmeszać porównując Get a Mac do pszekazu medialnego powiedzmy Plusa (kopytko, czasowstrzymywacz), Apple w swym pszekazie informuje o realnych cechach produkta i jego realnych zastosowaniach, wyśmiewanie takiego pszekazu to wyśmiewanie się ze swej ignorancji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.171.92.125.crowley.pl 20.09.08, 12:36 iPhoniaż: tak, mak to zwykły, normalny pecet. Twoja niezwykłość to system operacyjny który można też zainstalować na najzwyklejszym pececie (blaszaku lub laptopie) pod warunkiem doboru komponentów bo Leo nie poradzi sobie z tym z czym musi sobie radzić XP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.171.92.125.crowley.pl 20.09.08, 12:39 Iphoniaż: śmiech z głupawych reklam nazywasz nienawiścią? W ten sposób właśnie prezentujesz swoją. I ja ją doskonale rozumiem. Jeśli jednak nie chcesz znać prawdy o swoim obiekcie kultu to po co bierzesz udział w takich dyskusjach? I jeszcze jednak prawda: nie potrafisz dyskutować o swojej wierze w sposób racjonalny i musisz atakować. Tak robią wszyscy wyznawcy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 20.09.08, 16:26 @unhappy Śledząc twój wywód: Mercedes to taka nadbudowa na koła, spokojnie ją można zainstalować na każde inne zgodne nadwozie... Na przykład od Poloneza, pazecież jeat takie same: 4 koła, kierownica, jezdzi po tych samych drogach... Zabawne nie... A powiedz mi czym według twojej definicji jest serwer... Naprawdę co do nienawiści i ataków, to kto tu nie tak dawno sypał cytat - Bzdurami, Do Czego Służą Cyfry, czy skąd mogą być dobre pomysły w reklamach, a czy nie wydaje cię się że głupich rekłam nie bywa? Nie wyrywaj moich słów z kontekstu, stwierdzenie cytat "śmiech z głupawych rekłam nazywasz nienawiścią" jest wyłącznie twoje więc używając twej zasady myślenia - to znaczy że ty sam nienawidzisz głupawe rekłamy... No, No... I jeszcze doskonale rozumiesz to czego nie mówiłem... Tak poważnie zaczynam zastanawiać się nad stanem twego zdrowia... Cytat "Nie chcesz znać prawdy o swym obiekcie kultu" i jaka to jest ta prawda (microfoft wyprodukował maca a Apple u niego je skopiowała i później o to się sądzili, i sąd przyznał rację microsoft)? No bo jakiś innych od ciebie nie usłyszałem, proszę pokaż oświeć mą niewiedzę :-). Przeprowadzimy analizę wypowiedzu według twej metody: wyniki: a. Sam nie chcesz znać prawdy o tym co ci nie jest wygodne. B. Firma dla ciebie jest obiektem kultu. Ciekawe - na marginesie nie mieszkasz czasem w Japonii? O tak muszę atakować, a to w jaki sposób? Młotkiem czy karabinem maszynowym, a pisanie o cytat "bzdury" to sam nazywasz korektną dyskusją? A co może być bardziej racjonalne od liczb, przrcież sam mówiłeś po co one są potrzebne... Kontynując analizę twego tekstu: Myślisz że cię wszyscy Atakują. Bardzo ciekawe - jednoznacznie potrzebujesz konsutacji z zakresu psychopatogii. Na koniec ci radzę: nie kop dołka innemu bo sam w nego wpadnieszsz. Oraz nie pszeprowadzaj bezsensownych analizy cudzych wypowiedzi, bo sam masz je jeszcze bardziej dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.171.92.125.crowley.pl 20.09.08, 16:34 Iphoniaż: co do mercedesa. Macintosh to właśnie nadbudowa nad mechanizmem. A mechanizm jest ten sam. Tak więc do mechaniki mercedesa (silnik, podzespoły, wszystko) możemy dołożyć różne budy. Ekscytowanie się tym, że ty masz budę mercedesa a ja jaguara (lub odwrotnie) jest bez sensu. Mak to zwykły pecet :) Jakkolwiek porównanie pieca do poloneza a maka do mercedesa też jest typowe dla wyznawców MacWiary :) Co do liczb to żadne nie padną. Jakich chciałbyś liczb w dyskusji wyznawcy z agnostykiem? I cytat z ciebie: jednoznacznie potrzebujesz konsutacji z zakresu psychopatogii. Nie pocieszę cię. Ja wiem do czego prowadzą dyskusje z wyznawcami i twoje próby ataków personalnych nie robią na mnie żadnego wrażenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 20.09.08, 22:30 @unhuppy. Żadnych ataków personalnych. Peace... Psychopatologia to tylko w trosce o twoje zdrowie, ateiście ty nasz, i wyrywanie zdań z kontekstu. Ale wracając do konkretów. Mac i PC to pecety zgadza się? Mercedes i Polonez - auta nie? Teraz powiedz mi dlaczego ludzie wybierają je, a dzięki temu wrócisz do tematu dyskusji :-)) Ale tak i nie powiedziałeś mi dlaczego kupują ludzi serwery albo wydania kolekcjonerskie i za nie przeplacają? Chyba pora kończyć dydkusję bo aponentom zabrakło argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.acn.waw.pl 21.09.08, 00:59 Mac i PC to pecety - tak. Mercedes i Jaguar to samochody. O Polonezie zapomnij - ośmiobitowce to przeszłość :D Rozterek użytkownika komputera osobistego nie mieszaj do zakupów serwerów bo tam rządzi kalkulacja a nie marka - dlatego serwer poczty i www mamy na Linuxie i wcale nie takich wypasionych Fujitsu SIEMENS - ostatni zakup za 30 tys. bo to prosty serwerek :) SUN'y do aplikacji chodzącej na WebSphere kupowaliśmy po grubo powyżej 200 tys. Teraz na Allegro można je kupić po parę tysięcy :) Chodzi o to żebyśmy nie mieszali dwóch różnych systemów walutowych. Desktopy to desktopy a serwery to serwery. Co nie znaczy, że serwerek osiedlowej sieci jaki uruchomiłem lata temu na zwykłym pececie miałby nie chodzić do dzisiaj. A co do twojej uwagi o psychopatologii to jakbyś swojego chamstwa nie tłumaczył to chamem pozostaniesz :) Mam nadzieję, że to nie efekt religijnej fascynacji produktami Apple ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 21.09.08, 17:25 Naprawdę jak mówiłeś sam jesteś agnostykiem (osobą niewidzącą), miło że napisałeś o serwerach, tyle że nie napisałeś dlaczego ludzi zamiast Maca kupują PC, i czym PC jest lepszy? Według mnie PCety są kupowane z 3ch powodów a. Są tańsze w momencie zakupu (tyle że w trakcie esploatacji wychodzi że płacisz za nie swym czasem. Rozbudową, złym oprogramowaniem etc.). b. Zajmują dominującą pozycję na rynku c. Najczęściej są kupowane do gier... Jak widać z powyższego, żadna z tych cech nie mówi że są lepsze od Mac: a. Za Mak płacisz odrazu całą sumę, PC to wydawanie $$ cały czas, b. To co jest dominujące nie jest lepsze, bo utraca cechy konkurencyjności, czytaj jakość. C. Prawdziwym przeznaczeniem Mac jest praca i edukacja, a nie gry. Co do programowania: lepszej platformy niż, Xcode za friko na Mac OS X, dla programowania objektowego, nikt jeszcze nie wymyślił... Cóż nazwanie mnie chamem uważam za atak personalny, więc kochane dziecko, albo przeproś albo dostaniesz pozew o zniesławienie... Cóż jednoznacznie nie mamy już o czym rozmawiać, bo z braku argumentacji zaczynasz używać oszczerstw... Podajesz pozostałym świetny przykład... No. No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.acn.waw.pl 21.09.08, 21:49 Iphoniaż: to, że jesteś chamem to fakt. Co do pozwu to jak widać jesteś jeszcze pieniaczem :) Jeszcze raz: jedyna różnica między makiem a PC to Leopard. Który możesz też uruchomić na PC. Więcej pisać nie trzeba. Czekam na pozew pieniaczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.171.92.125.crowley.pl 22.09.08, 09:23 Ach... iphoniarzu widzisz. Jeszcze te twoje "powody" specjalisto od rynku PC :) Twierdzisz: 1. PC są tańsze w momencie zakupu ale potem płacisz czasem, rozbudową i złym oprogramowaniem. No i bzdura kompletna. Jeśli używasz PC do tego do czego typowego Maka to możesz go nie rozbudowywać. Twierdzenie o "złym oprogramowaniu" na PC to chyba jakiś element z książeczki do nabożeństwa - trudno z tym polemizować. Tak więc maki w niczym tu nie są lepsze. 2. Zajmują dominującą pozycję na rynku. Hmm... piszesz o czym? O Leopardzie czy makówkach? Bo makówki to zwykłe pecety więc... co do XP to się zgodzę. Ja uważam Leoparda za o wiele lepszy system od XP. 3. Kupowane najczęściej do gier? Tylko szczerze oddany MacWierze może twierdzić, że to wada :) I znowu dosłowny cytat: "Co do programowania: lepszej platformy niż, Xcode za friko na Mac OS X, dla programowania objektowego, nikt jeszcze nie wymyślił..." No i do zestawu twoich niechlubnych cech wypada dodać, że jesteś nuhpem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vegeta340` Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 24.09.08, 04:47 A ja bym chciał laptopa ferrari, nieważne, że acera, ale na pewno duuuuużo lepszy niż mac, za w sumie porównywalną cenę. Jak ktoś się jara obudową, to ferrari mają karbonową. Dla mnie liczą się części, ich wydajność. System czy programy to już dowolność. Mnie jabłko nie kręci, prędzej konik na żółtym godle. Mimo wszystko i tak nie będę patrzył na duperele tylko szybkość. Mac by mi nie wystarczył. Z tego, co tu widzę to mac'i mają Ci, którzy niespecjalnie się interesują stroną sprzętową. Może ktoś poda parametry tych komputerków bo ja się nie znam na nich od środka i dorzuci ile się za to płaci. Wtedy sobie porównamy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó 24.09.08, 09:08 Gość portalu: vegeta340` napisał(a): > System czy programy > to już dowolność. Mnie jabłko nie kręci, prędzej konik na żółtym godle. Mimo ws > zystko i tak nie będę patrzył na duperele tylko szybkość. Leopard jest fajny - mówię ci. Ja co prawda nie używam ale żona bardzo sobie chwali. > Mac by mi nie wystarc > zył. Widocznie musisz, jak resellerzy Apple zacząć żyć i oddychać w atmosferze Mac :D > Z tego, co tu widzę to mac'i mają Ci, którzy niespecjalnie się interesują > stroną sprzętową. Może ktoś poda parametry tych komputerków bo ja się nie znam > na nich od środka i dorzuci ile się za to płaci. Wtedy sobie porównamy. :) Se sprawdź: sklep.ispot.com.pl/cgi-bin/WebObjects/iSpotStore.woa/wa/category?id=1000415 Odpowiedz Link Zgłoś
hoppke Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó 24.09.08, 10:34 @vegeta340`: A ja mam akurat odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:52 Jedni wychwalają "PC" za to że jest modyfikowalny sprzętowo a XP za to że obsługuję prawie wszystkie jego konfiguracje. Dla nich wadą mac'ów jest to że apple wypuścił kilka konfiguracji sprzętowych i pod nie właśnie napisał OS'a. Jak dla mnie to jedna z zalet apple, bo mam sprzęt i dedykowane dla niego oprogramowanie. Dzięki temu hardware który mam jest w pełni wykorzystany przez mój software. A prędkość pracy komputera to nie tylko szybkość tykania "zegarków" w podzespołach. Załóżmy że oboje mamy procka 2.2 intel C2D. Nie wiem jak ty, ale ja wiem że u mnie on doskonale współpracuje z całą resztą. Dokładając do tego sam OS który jest bardzo user friendly praca na Macach jest na prawdę komfortowa. Docenia się to dopiero po kilku dniach pracy na systemie a nie po 15 minutach zabawy w ispocie. @vegeta340`: "Mac by mi nie wystarczył. Z tego, co tu widzę to mac'i mają Ci, którzy niespecjalnie się interesują stroną sprzętową." Strona sprzętowa interesowała mnie bardzo jak pracowałem na microsofcie i przez pierwsze dni pracy na macu (chyba tylko z przyzwyczajenia zaraz po zakupie zastanawiałem jak go usprawnić). Teraz stronę sprzętową mam w głębokim poważaniu, bo wszystko mi działa szybko i sprawnie. Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego mac by Ci nie wystarczył. Mi wystarcza do pracy na baaardzo dużych plikach graficznych i arkuszach kalkulacyjnych, do montażu filmów i do grania. N. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó 24.09.08, 19:46 Gość portalu: nuta napisał(a): > Dzięki temu hardware który mam jest w pełni wykorzystany przez mój software > . W przypadku XP jest inaczej? Software wykorzystuje komputer nie w pełni? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 24.09.08, 20:49 hahaha i Wy tu się jeszcze kłócicie? Przecież ten podstawowy Mac ma parametry jak mój laptop, to jakieś nieporozumienie. :D:D:D Owszem Procek pelszy, ale dysk twardy gorszy. A grafika ze 128MB? Hmm... nie gram w gry, ale tyle mam w beznadziejnej grafice w laptopie. W normalnych pc dają chyba ok 512MB teraz? Porażka! Za mojego laptopa dałem 1425zł pół roku temu, a to coś, hmm... naprawdę nie wiedziałem, że aż takie zacofane to jest. Coż mi z fajnego kompa, jak nawet całej mojej muzyki nie wrzucę do niego. :/ Powodzenia zwolennicy maców, naprawdę krzyżyk na droge. Nie wiedziałem do ej pory, że to takizajs. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 02.10.08, 13:53 @unhappy + vegeta Trudno namówić ślepego by ujżał kolory... Trudno namówić kogoś do jazdy Mercedesem, jak ten sobie liczy tylko ile oszczędzi dzięki jazdzie Polonezem ale na 20" felgach... Wygoda i satysfakcja użytkowania Mac - tego nie da się opisać, a nie przyrównać, to możesz odczuć tylko sam, na własnej skóże... Summa Summarum: Każdy zasługuje tylko na to, co sam wybiera... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó 03.10.08, 14:50 Gość portalu: iPhoniaż napisał(a): > @unhappy + vegeta > Trudno namówić ślepego by ujżał kolory... Znasz dużo jeszcze takich powiedzonek nie przystających do tematu? > Trudno namówić kogoś do jazdy Mercedesem, jak ten sobie liczy tylko ile oszczęd > zi dzięki jazdzie Polonezem ale na 20" felgach... A ten ciągle swoje. Nie - Mac to nie mercedes a PC to nie polonez :D > Wygoda i satysfakcja użytkowania Mac - tego nie da się opisać, a nie przyrównać > , to możesz odczuć tylko sam, na własnej skóże... Bla, bla, bla :D Nie oglądaj tylu reklam bo zaczynasz nadawać jak mój telewizor w przerwach między filmami. > Summa Summarum: Każdy zasługuje tylko na to, co sam wybiera... I dlatego należy ci współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konoros Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.escom.net.pl 02.10.08, 22:24 Apple tworzy dobre komputery dla grafików, ale to wszystko. Produkty Microsoftu są znacznie bardziej wszechstronne i dlatego nie mam zamiaru przesiadać się na Mac-i. To tylko lans. Odpowiedz Link Zgłoś