Dodaj do ulubionych

radio w internecie

10.02.04, 23:10
Słuchacie czasem?
Moje ulubione to:
Radiostacja (www.radiostacja.pl) - na dzień, choć czasem trudno wytrzymać popisy "ziomali
zapowiadaczy" :-)
i Smooth Jazz Radio (smoothjazz.com) - na wieczór, zdecydowanie rewelacyjne.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • radexior Ulala 10.02.04, 23:24
      Uwaga zaczynam:
      - Radiostacja owszem, ale jakość fatalna. Czemu nie ma ich na Śląsku?!
      - Numer jeden to Digitally Imported na www.di.fm i tam deephouse ewentualnie chillout. Podobno ta stronka jest w trójce najlepszych radeł(radiów?) internetowych na świecie
      - somafm.com/ też leci dobrą muzyką ( dużo tam st. germain)
      - www.ministryofsound.com, wiadomo
      - www.volny.cz/fiorino/ tutaj kilka miksów mojej ulubionej funky housowej 'paszmertnej' jazzem i latino muzyczki

Korzystam też ze świetnej wyszukiwarki winampa, jeśli chcę posłuchać konretny rodzaj muzyki (np. ostatnio taką perełke mi znalazł: HOUSEMUSIQUE - Deep Underground House Grooves from NETMUSIQUE).
      Na IE fajnie działała wyszukiwarka WindowsMediaPlayera, ale już na Operze ona nie chodzi.

I własnie teraz takiej lekkiej, relaksującej muzyki deephouse na di.fm sobie słucham:)
    • man_x Re: radio w internecie 11.02.04, 00:00
      perlailotr napisał:

> Słuchacie czasem?
      > Moje ulubione to:
      > Radiostacja (www.radiostacja.pl) - na dzień, choć czasem trudno wytrzymać popis
      > y "ziomali
      > zapowiadaczy" :-)

/Radiostacja/szkoda, ze maja kilka utworow "na topie", ktore puszczaja non-stop
      i szybko (przynajmniej mi) te kawalki brzydna. taka taktyka zaczerpnieta z rmf ;-)
      • radexior Fakt n/t 11.02.04, 00:05
    • salo Nigdy ! 11.02.04, 09:59
      Słuchacie radia, a potem narzekacie, że serwery są zbyt wolne :(
      • radexior Re: Nigdy ! 11.02.04, 18:48
        Zużywanie wody jest mało ekologiczne, a jednak się myję.
        • salo Re: Nigdy ! 12.02.04, 14:17
          Dławienie się serwerów nie ma nic wspólnego z ekologią drogi Radex'ie.
          • perlailotr Re: Nigdy ! 12.02.04, 14:42
            Salo, wez mnie oswiec!
            Przeciez po to jest siec, zeby z niej korzystac. Korzystac, czyli m. in. sluchac radia. Wedlug mnie duzo wieksze obciazenie powoduje wysylanie np spamu a mimo to nie nawolujesz zeby przestac korzystac z e-maila.

Pozdro
            • salo Re: Nigdy ! 13.02.04, 12:32
              perlailotr napisał:

> Przeciez po to jest siec, zeby z niej korzystac. Korzystac, czyli m. in.
              > sluchac radia.

Wyobraź sobie, że nagle wszyscy postanowią słuchać radia przez internet, jak
              myślisz co się będzie działo ?
              Do słuchania radia są specjalne odbiorniki, które dodatkowo mają tą przewagę
              nad komputerem, że są do tego celu znacznie lepiej skonstruowane :P

> Wedlug mnie duzo wieksze obciazenie powoduje wysylanie np spamu a mimo
              > to nie nawolujesz zeby przestac korzystac z e-maila.

Zwykle, do obsługi poczty służą serwery pocztowe. Czasami oddzielnie dla poczty
              wychodzącej i oddzielnie - przychodzącej. Dlatego np. konfigurując konto musisz
              podać dwa adresy.
              Problemów z komunikacją z serwerem pocztowym, pomimo spamu, najczęściej nie ma.
              Czego niestety nie można powiedzieć o innych.
              • radexior Re: Nigdy ! 13.02.04, 23:58
                Muzyki klasycznej też nikt nie każe Ci słuchać. Czas "stracony" na nią mógłbyś poświęcić na wolontariat w Mozambiku.
              • man_x Re: Nigdy ! 16.02.04, 23:58
                salo napisał:

> Do słuchania radia są specjalne odbiorniki, które dodatkowo mają tą przewagę
                > nad komputerem, że są do tego celu znacznie lepiej skonstruowane :P

przeciez nikt nie odpala kompa, zeby sobie jakiegos tam RMF czy innej sieczki
                posluchac
    • ikaz Re: radio w internecie 12.02.04, 18:38
      Polecam radioAMBIENT na WMP

-----
      www.republika.pl/ztychokolic

Dziś jest pierwszy dzień,
      reszty twoich dni!
    • radexior Akuratnio 14.02.04, 00:29
      Świetna muzyka leci na www.di.fm deephouse.
      • basturk jak poecacie to trzeba spróbować :) 17.02.04, 14:59

• radexior Koniecznie, ale uważaj po transfer zapchasz 17.02.04, 15:53
          (ukłon w stronę Salo;)
          • salo Re: Koniecznie, ale uważaj po transfer zapchasz 17.02.04, 18:11
            radexior napisał:

> (ukłon w stronę Salo;)

Ależ Bóg Ci zapłać drogi Radex'ie, bardzo mnie wzruszyłeś ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka