Dodaj do ulubionych

Euro 2012 strefa kibica

30.05.12, 15:28
Nie wiecie czy na placu Baczyńskiego będzie strefa kibica? Nasz prezydent interesuje się piłką nożną, to chyba miasto zadba o nas w czasie tak dużego wydarzenia sportowego. No a wspólne kibicowanie przy jakimś dużym ledzie jest bezcenne.
Obserwuj wątek
    • matams Re: Euro 2012 strefa kibica 30.05.12, 16:18
      Bezcenne? od 1 mln do 2 mln trzeba wyciagnac dla uefa. Dobrze, ze nie nic nie bedzie.
      • zmienmyto Re: Euro 2012 strefa kibica 31.05.12, 11:03
        Za leda w miejscu publicznym trzeba odpalić 1 mln? Przecież mamy browary Tyskie, reklama 5 stadion, nazwa Tychy, wszystko się łączy i wiąże. Browary odmówiły współpracy? Tyle walą w reklamę, a taki ledzik to dla nich bździna. Na piwie by się zwróciło.
      • organista_pl Re: Euro 2012 strefa kibica 31.05.12, 12:09
        matams napisał:
        Dobrze, ze nie nic nie bedzie.

Nie wiem dlaczego taka opinie taka impreza jest raz na 100 lat a u nas pierwszy raz w historii ,powinno coś miasto zapewnić lub przygotować dla mieszkańców jakąś strefę kibica z dużym telebimem .
        • zmienmyto Re: Euro 2012 strefa kibica 31.05.12, 12:47
          podobnie czuję. Na mecz GKS-u nie pójdę z dziećmi z wiadomych względów. A na Euro (tak po cichu liczę) będzie zupełnie inna kultura kibicowania (z naciskiem na kultura) :)
        • matams Re: Euro 2012 strefa kibica 31.05.12, 13:47
          A dlaczego miasto ma płacić uefie? Dlaczego? Co z tego ze impreza raz na 100 lat?

Jesli chodzi o tyskie - to gdzie masz napisane ze tyskie sponsoruje mistrzostwa? hmmm? Gdzie w reklamie tyskiego jest mowa o mistrzostwach? Gdzie o reprezentacji polski? Jak mi to powiesz masz ode mnie skrzynke piwa.
          • zmienmyto Re: Euro 2012 strefa kibica 01.06.12, 09:20
            matams napisał:
            "A dlaczego miasto ma płacić uefie? Dlaczego? Co z tego ze impreza raz na 100 lat?"
            Nie musimy płacić milionów UEFIE - Telewizja Polska zaproponowała miastu prawa do emisji meczów plus wynajem telebima za cenę ok 50 tys zł. Inne miasta skorzystały z tej oferty Niestety Tychy nie były zainteresowane.

matams napisał:
            > "Jesli chodzi o tyskie - to gdzie masz napisane ze tyskie sponsoruje mistrzostwa
            > ? hmmm?"
            Nikt nie pisał że Tyskie sponsoruje mistrzostwa. Skąd to pytanie i do kogo? :)

matams napisał:
            "Gdzie w reklamie tyskiego jest mowa o mistrzostwach? Gdzie o reprezentacji polski?"

www.youtube.com/watch?v=3FZXngXi6dA
            Idea 5 stadionu dotyczy naszych 4 stadionów na euro i 5 w strefach kibica :)
            Kolory koszulek i flagi nawiązują niewątpliwie do spotkań reprezentacji a nie klubów piłkarskich.

matams napisał:
            "Jak mi to powiesz masz ode mnie skrzynke piwa."

Dzięki - wolę strefę kibica w tychach
            • matams Re: Euro 2012 strefa kibica 01.06.12, 12:24
              Strefy kibica nie ma i nie będzie - bo miasta na to nie stać, bardzo dobrze, że nikt nie wpadł na taki pomysł.
              Zrozum człowieku, że nawet jak miasto wypożyczy telebim, nie ważne od kogo i za ile, to piwa się przy tym nie napijesz. Nie da się zrobić strefy kibica bez udziału calsberga i uefy. Kumasz? Chyba nie. A szkoda.
              • zmienmyto Re: Euro 2012 strefa kibica 01.06.12, 15:51
                w promieniu 3 m od telebima nie może być żadnej reklamy, chyba że oficjalnego sponsora. Może być napis Tychy, ale bez logo. W czasie imprezy przy telebimie nie można sprzedawać piwa, chyba że oficjalnego sponsora. To prawda. Ale nikt nie zabroniłby oglądać meczu na pl. Baczyńskiego, a przy okazji wyskoczyć do Avantii na piwko z tanka do plastiku (profanacja:), albo do Warki, albo do Celi, albo nawet do żabki po puszkę piwa. Kończę na tym. Myślę że kumam jak i reszta forumowiczów. Niepotrzebnie tak się zawziąłeś że strefy kibica ma nie być i basta. Byłaby to świetna fiesta, bijące serce miasta. Trudno, będziemy siedzieć w domach...
              • mickewazowsky Re: Euro 2012 strefa kibica 01.06.12, 16:20
                miasta nie stać....ehhhhh
                całe szczęście że miasto stać na coroczne szanty na Paprocanach, a nawiązując do przeszłości, gdyby włodarze nie zmalwersowali milionów Tekst linka, kasa na strefę by się znalazła, a tak cóż, ważne że "tojka" trafiona okazyjnie w jednym przypadku, w drugim kasa płynie comiesięcznie z kilku źródeł.
                Podczas wyborów nie zapomnijcie drodzy mieszkańcy ile to szeryfowie naszego pięknego miasta zrobili dobrego dla mieszkańców.
                • organista_pl Re: Euro 2012 strefa kibica 02.06.12, 11:03
                  Kolego micke twoj link który podałeś jest raczej nie dorzeczny poniewaz wyrok sądowy przemawia ze prezydent jest niewinny :P
                  • mickewazowsky Re: Euro 2012 strefa kibica 04.06.12, 06:48
                    Treść zawarta pod linkiem to nie tylko afera gruntowa pod Kaufland.
                    Jeśli chodzi o to że sąd nie dopatrzył się winy szeryfa...Za siedmioma górami, za siedmioma lasami był sobie kraj gdzie sądy były niezawisłe i były ostoją sprawiedliwości, ludzie byli szczęśliwi, żyło im się dostatnio, politycy wypełniali wyborcze obietnice...i obudziłeś się zlany zimnym potem.
                    • organista_pl Re: Euro 2012 strefa kibica 04.06.12, 10:19
                      Nie bede komentował twojego postu ale za to gratuluje twojego talentu aktorskiego :))
                      • zmienmyto Re: Euro 2012 strefa kibica 04.06.12, 14:28
                        chciałem pogadać na temat strefy kibica, a nie na tematy jakiś wojenek i podjazdów. Żałuję że zacząłem ten temat, bo zakończył się jakąś demonstracją polityczną.
                        • agnieszka-gagniecha Re: Euro 2012 strefa kibica 07.06.12, 15:03
                          Po co komu ta strefa kibica?? jesli chcesz sobie popatrzec na mecz to zapros sobie do domu kolegow i zrob sobie tam strefe kibica.Ja mam dosc juz tego Euro, wszystko w reklamach i gazetach dla tych co kibicuja, a dla tych co nie kibicuja to co??
                          • organista_pl Re: Euro 2012 strefa kibica 07.06.12, 17:10
                            agnieszka dla tych co nie kibicuja są kólka rózancowe lub wieczorna msza w kościele
      • mickewazowsky Re: Euro 2012 strefa kibica 08.06.12, 13:57

da się? Da się! Tekst linka i to w takim Chrzanowie, nie umniejszając nikomu, Chrzanów 45 tys mieszkańców i strefę sobie zorganizowali a do bogatych gmin nie należą. Wstyd że takie miasto jak Tychy nie jest w stanie niczego zorganizować, przecież taka impreza już się za naszego życia nie powtórzy . Jeszcze tylko trzy lata i wynoszę się z tego kulturalnego zadupia.
    • cortinka Re: Euro 2012 strefa kibica 07.06.12, 23:58
      Kibic ze mnie żaden, jedyny piłkarz, ktorego znam to Gullit (bo miał dredy ;-). Moje podejście do Euro idealnie opisuje akcja "Euro mam to w d..." Ale jestem za strefą kibica w każdym mieście. Dlaczego? Bo zdaję sobie sprawę, jak dużo osób interesuje się piłką nożną i jakie znaczenie ma dla nich ta impreza. I jakoś nie przeszkadza mi ta zbiorowa histeria.
      I może nawet pójdę na jakiś mecz (oczywiście do strefy :-) Szkoda, że nie tyskiej.
    • martapolocz Re: Euro 2012 strefa kibica 08.06.12, 23:28
      Przyszliśmy dzisiaj na plac Baczyńskiego z dzieciakami po meczu Polski z Grecją. Sama nie wiem czego oczekiwaliśmy- ludzie w biało czerwonych koszulkach, perukach, wymalowani, wychodzilismy stamtąd zdegustowani- bijatyka, interwencja policji... Gdzie tu strefa kibica??? Z czym do ludzi. Nie potrafimy się bawić , kibicować...
      Skandal, że w miejscach, gdzie wiadomo, że mecze będą oglądane, gdzie leje sie piwo nie ma stałego patrolu policji- na policje trzeba było czekać 10 minut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka