01.12.04, 21:45
Przekierowujcie proszę na nasze forum miejskie wątki związane z artykułami w "Wyborczej". Ostatnio znowu były dwa teksty poświęcone miastu, kilka wypowiedzi w komentarzach i próżno ich szukać na tyskim forum.

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: do admina IP: *.local.pl / 62.233.185.* 01.12.04, 22:33
      Też to zauważyłem. Ale obawiam się, ze przyjeli jakąś nowa "strategię", która
      polega na przekierowaniu wątków w nastepujacy sposób:
      - sprawy dotyczące Katowic --> forum KATOWICE;
      - sprawy dotyczace Bielska --> forum BIELSKO;
      - sprawy dotyczące innych miast GOP-u i ROW-u --> forum ŚLĄSKIE-REGION.

Mnie osobiście się to nie podoba, bo powoduje marginalizację m.in. naszego
      forum miejskiego. Gdy chcesz podyskutować na temat artykułu o Tychach musisz
      iść na inne forum (ŚLĄSKIE-REGION), a gdy chcesz podsyskutować sobie z
      Tyszanami na jakieś inne tematy, to wchodzisz na TYCHY. Bez sensu jest taki
      podział, bo z czasem forum miejskie TYCHY może stracić sens i zaniknąć :-(.

Proponuję zorganizować jakiś protest :-). Jeśli jednak admin bedzie nieugiety,
      to niech chociaż zrobi dodatkowo link do forum ŚLĄSKIE-REGION także na forum
      Tychy, tak jak to jest na forum KATOWICE.
      • bartoszcze gwoli komentarza 06.12.04, 12:26
        wyjaśniam, że co do zasady wszystkie wątki redakcji katowickiej lądują na forum
        Katowice, jedynie niektóre - na Forum Bielsko (jak redakcja to tak przypisze)
        Natomiast z Forum Katowice na forum Śląskie-region są przenoszone przez
        moderatora FK w ramach jego uprawnień
        Swego czasu problem przenoszenia na FT był sygnalizowany, i wstępnie schemat
        miał być taki, że na wniosek tyskiego usera zgłaszany mailem problem
        przekazywano do redakcji katowickiej, jako wyłącznie kompetentnej
        Na razie zastanawiam się nad rozwiązaniem systemowym, ale nie zależy ono ode
        mnie
        Pozdrawiam
        • Gość: Paweł Re: gwoli komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:51
          Panie Admin, chyba Pan sobie z nas żartujesz... Skoro moderator ręcznie
          przenosi wątek z Forum Katowice na Forum Śląsk (czy jak mu tam jest), to czemu
          nie może od razu go wrzucić na Forum Tychy? Zdaje się, że nie pracuje Pan tam
          charytatywnie, żeby się Pan mógł brakiem czasu, ochoty czy czymkolwiek takim
          zasłaniać...
          • salo Obawiam się Pawełku, że nie masz racji 06.12.04, 19:41
            Był czas kiedy gazeta postawiła na tzw. "moderatorów społecznych", zostawali
            nimi forumowicze. Nie mogę sobie teraz przypomnieć, ale pamiętam Bartoszcze z
            jakiegoś forum, na którym był po prostu forumowiczem - ale głowy sobie obciąć
            nie dam :)
            W związku z powyższym stawiam na to, że Bartoszcze należy do społecznych, więc
            pracownikiem gazety nie jest i kasy chyba też nie bierze.

Pozdrawiam :)
            • Gość: Paweł Re: Obawiam się Pawełku, że nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:57
              Mhmmm, ktoś zdrobnił moje imię :-).

Ale do rzeczy - jeżeli tak jest to przepraszam Bartoszcze, ale wtedy
              jednocześnie Gazeta u mnie minusuje... I składam propozycje - może niech ktoś
              od nas zostanie moderatorem i będzie miał możliwość przenoszenia wątków do nas?
              Czy ktoś tam w Gazecie uważa, że my mamy mniej oddanych forumowiczów niż na
              Forum Katowice? To się nazywa dyskryminacja :P
              • man_x Re: Obawiam się Pawełku, że nie masz racji 06.12.04, 21:47
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Mhmmm, ktoś zdrobnił moje imię :-).
                >
                > Ale do rzeczy - jeżeli tak jest to przepraszam Bartoszcze, ale wtedy
                > jednocześnie Gazeta u mnie minusuje... I składam propozycje - może niech ktoś
                > od nas zostanie moderatorem i będzie miał możliwość przenoszenia wątków do
                nas?
                >
                > Czy ktoś tam w Gazecie uważa, że my mamy mniej oddanych forumowiczów niż na
                > Forum Katowice? To się nazywa dyskryminacja :P

Właśnie na privie Bartoszcze prosił mnie abyśmy zastanowili się na wybraniem
                moderatora. Moderator miałby możliwość crossowania wątków.

Dyskusje na temat "tyskiego" moderatora uważam za otwartą ;-D
                • Gość: Paweł Kto na moderatora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:14
                  Ja ze swojej strony proponuję w pierwszej kolejności rozważyć tych, którzy są
                  tutaj od samego początku, czyli od 2001 roku.
                  • salo Fotomarcin chyba jest tu najdłużej 07.12.04, 15:38
                    byli i inni, ale obecnie coś ich słabo widać.
                    Trzeba jednak wziąć pod uwagę także fakt, że na moderowanie forum należy
                    poświęcić nieco czasu, a tu większość forumowiczów z doskoku zagląda.
                    W każdym razie, ja się nie zgłaszam :)
                    • man_x Po co nam moderator? 07.12.04, 18:00
                      Moze poradzimy sobie bez moderatora. Do tej pory dawalismy rade.
                      Bartoszcze bedzie nam watki crossowal, gdy tylko je zglosimy.
                      Chyba, ze ktos czuje potrzebe?
                      • Gość: Paweł Re: Po co nam moderator? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:01
                        Niby tak, ale jakoś nie wierzę temu Bartoszcze... Jak ktoś tu wchodzi i pisze,
                        że łatwiej mu przenieść wątek na forum śląskie niż na fora regionalne to trochę
                        mi się to jednak nie podoba... Bo niby jak my mu zgłosimy wątek to mu się nagle
                        zachce?

Ale jeżeli nie będzie chętnych (a jestem na 99% pewien tego) to trudno :-).
                        • aralski w Bartoszcze trzeba wierzyc 08.12.04, 21:46
                        • bartoszcze Re: Po co nam moderator? 09.12.04, 11:22
                          Forum "Śląskie-region" jest częścią Forum Katowice, do którego mam uprawnienia.
                          Do innych forów regionalnych ich nie mam.
    • Gość: osF Adminie, posłuchaj ludui crossuj wątki na FT! n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 20:07
      • aralski hej bartoszcze Ty sie udzielales moze na slowiansk 06.12.04, 21:32
        im forum moze?

oj oj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka