kaner 07.01.05, 12:41 Czy w tychach planuje sie wyplacanie podobnie jak w Krakau i W-wie tak wysokich becikowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaner Re: A co Ty Kanerku 07.01.05, 22:49 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? hmmmmmmmm.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: becikowe w tychach 07.01.05, 20:29 > Czy w tychach planuje sie wyplacanie podobnie jak w Krakau i W-wie tak > wysokich becikowych ;) Ja bym spytała raczej czy w ogóle się planuje. Chociaż motywacyjne działanie takiego becikowego wydaje mi sie mocno wątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: becikowe w tychach 31.01.06, 08:59 Katek i nie tylko Tobie. Powiem to co mówi mnóstwo kobiet - niech państwo: - zapewni dłuższy urlop macieżyński (co to jest 16 tygodni?), - zagwarantuje, że będę mogła po urlopie wychowawczym wrócić do pracy i zajmować swoje stanowisko, a moja pensja nie będzie obniżona, i że nie zostanę zwolniona po miesiącu, a jedynym wytłumaczeniem będzie brak etatów etc., etc... 1000 zł wystarczy na skromny wózek i wyprawkę. No i może na akcesoria typu butelki, smoczki i paczkę pieluch. Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: becikowe w tychach 31.01.06, 13:16 katek18 napisała: > O! :-( > > Miałam z nim zajęcia na pierwszym roku. Mnie tego nie musisz mówić, byłam na dwóch macierzyńskich, za pierwszym razem załapałam sie na ten półroczny (świetna sprawa), na wychowawczy nie poszłam, bo zostałam poinformowana, ze nie bede miała po co wracać. A pracę w końcu i tak straciłam, bo firma padła. Szczęściem mam nową pracę , ale gdyby nie znajomości to jeszcze penie bym szukała... Na becikowe się nie załapałam, ale nie żałuję :-), znacznie bardziej mi szkoda tego półrocznego macierzyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: becikowe w tychach 31.01.06, 13:16 katek18 napisała: > katek18 napisała: > > > O! :-( > > > > Miałam z nim zajęcia na pierwszym roku. O! cos sie pokopsało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Jasne!!!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:41 W Tychach jako w jednym z niewielu miat pobierano opłatę za zmianę wpisu do ewidencji związaną z PKD i o czym tu mowa?? łatwo podreperowany budrzecik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: stolYca górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:33 w Wa-wie mają płacić po 5 tys, w Łodzi już płacą po 1 tys. StolYca górą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: becikowe w tychach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:14 W Tychach jako w jednym z niewielu miat pobierano opłatę za zmianę wpisu do ewidencji związaną z PKD i o czym tu mowa?? łatwo podreperowany budrzecik. Nie uciekacjcie od tematu!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: becikowe w tychach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:47 Tutaj jest cos o "becikowym": miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2522441.html Odpowiedz Link Zgłoś
little.mary Re: becikowe w tychach 31.01.06, 00:38 Hej ludziska z Tychów ;), ponoć macie dodatkowe becikowe??? Prawda to??? Odpowiedz Link Zgłoś
taclar Re: becikowe w tychach 31.01.06, 07:34 Ponoć mamy becikowe. Dodatkowe 500 zł, ale tylko dla osób o najniższym dochodzie (poniżej 504 zł na osobę). Czy ktoś wie, czy chodzi o kwotę brutto czy netto? I czy nowonarodzonego członka rodziny też już się do tego wlicza?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: becikowe w tychach 31.01.06, 08:58 Skoro do obliczania "rodzinnego" wlicza się nowego członka rodziny to tu też! Tak mi się wydaje. A i chyba też można odjąć tzw. dochód utracony ... chyba??? Odpowiedz Link Zgłoś
bomblina Re: becikowe w tychach 01.02.06, 20:59 prawdopodobnie sie wlicza a zawsze chodzi o dochód netto(na reke) :) Odpowiedz Link Zgłoś