Dodaj do ulubionych

Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent?

25.09.05, 14:02
Obserwuj wątek
    • inquisition ZŁY 25.09.05, 14:05
      Bo jego działalność sprowadza się do podciagania się pod cudzymi imprezami
      (święto czekolady, targi pracy itp) w których jego udział sprowadza się w
      wydaniu pozwolenia
    • inquisition DOBRY 25.09.05, 14:05
      Jeśłi masz jakiś argument za to zapraszam do dyskusji
    • lawia Do bani 25.09.05, 15:51

Bo wybudował mi "Kaufland" przed samymi oknami a teraz doprowadzają mnie do szału szczekające psy uwiązane pod tym sklepem
    • franck Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 25.09.05, 17:32
      Jeśli chodzi o takie normalne zarządznie miastem to ani dobry ani zły, normalny
      szarak. Słabo łata dziury w ulicach, w Tychach raczej rzadko bywam (1X/2M) ale
      za każdym razem jak jestem to trawniki zapuszczone, śmieci i piach z zimy na
      ulicach etc. W mieści nic nie powstało dla ludzi - ani basen, ani kino etc. o
      remontach ulic czy budowie nowych niewspominając.
      • franck Reasumując: chukowy! 25.09.05, 17:33

• kumana1 Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 28.09.05, 22:53
      beznadziejny, ciekawe ile siana wziął za sprzedaze tyskiej ziemi zachodnim
      inwestorom,tj kaufland i inne dziadostwa. i sprzedał nawet teren koło lasu na
      osiedlu w realowi. kretyn
      • porahora Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 29.09.05, 09:43
        Dowartościowałeś się tym ostatnim słowem? twoja wypowiedź nie byłaby zrozumiała
        bez wyzywania?
        Gdzie się podziali ludzie z tego fotum, którzy trzymali jakis poziom? Gdzie są
        Ci, którzy potrafili podawać rzeczowe argumenty bez odstawiania hamstwa, bez
        oszczerstw i wyzwisk?
        • owieczka5 Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 29.09.05, 20:26
          Brak słow nie mam pojęcia jak to jest możliwe ze niektóre osoby nie potrafią
          znaleźć odpowiednich argumentów i zabierają głos???????
    • basturk jeden z najlepszych 30.09.05, 20:34
      Ponieważ nie lubie nie merytorycznych dyskusji oraz powiazanie tego tematu z
      innym o inwetsycjach pozwoliłem sobie wkleic moją wypowiedz z innego wątku +
      zachęceniemoje do merytorycznej dyskusji-z chęcią podyskutuje ;)

-kolejni inwestorzy w strefie,
      -zmniejszanie bezrobocia co jest nastepstwem m.in. nowych inwestorów
      na dzien 31.07 mielsimy 12,8 bezrobocie - jest to 3 lokata wsród miast
      wojeództwa po katowicach - 7,3% i Bielsku - 9,6%
      uwzględniając również powiaty ziemskie jestesmy na 5 a powiatami ziemskimi któe
      sa przed nami to pszczynski 11,6 % i bierunsko-ledzinski 10,5% /dawny tyski/
      -budowa kilkunastu boisk ze sztuczną nawierzchnią w tym modernizacja ośrodka na
      os A i budowa kompleksu sportowego na Zet /w planach jest takze modernizacja
      stadionu GKSu i ruszajacy remont lodowiska fakt faktem wg planu miał byc rok
      póxniej/,
      -poza tym otwarcie nowego wysyspiska wraz z bodajze najnowoczesniejszą w kraju
      sortownią i przerobem wtórnym,
      -kompleksowa wymiana pieców w dzielnicach willowych na ekologiczne /duze
      dofinansowanie/
      -budowa WBU
      -TTBS które jest stawiane za wzór mimo ostatnich kłopotów spowodowanych przez
      pewną osobe
      -ruszająca budowa kanalizacji w dzielnicach obrzeznych/inwetsycja na lata a
      taka suma uzyskanych pieniedzy z funduszy unijnych jest jedną z najwyższych w
      kraju/
      -budowa tyskich hal targowych
      -znalezienie inwestora na czesc sportową municypalnych /szczerze mówiąc to jest
      b. duzy sukces bo znalezienie inwestora na szkielet pozostałej czesci budynku
      wg mnie bedzie graniczył z ..cudem-koszt jego zagospodarowania, przebudowy moze
      byc drozszy niz ewentualna budowa "czegoś nowego"
      -znalezienie inwestora na Hotel Tychy, owszem ktoś powie ze mozna było go
      sporzedac drozej/. Zgadza sie ale czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach upiłby go
      za cene wyższą??? mimo że z zewnątrz jakos sie prezentował to w srodku była to
      ruina z lat..`70..
      -zdrogowych; węzeł sikorskiego, ronda, moder. skrzyzowan budowa kilku dróg....
      -regulacja wylewajacego potoku /odcinek targ-rynek/
      wymieniac jeszcz emozna, ale moze to niech bedzie zadanie dla innych osób i do
      przemyśleń..

pisząc obiektywnie jest to jeste jeden z lepszych w historii miasta a byc moze
      i najlepszy..
      wiem ze sie naraze tym zdaniem ale jest to moja opinia ze zrozumieniem tego co
      moze osoba na stanowisku prezydenta zrobić i tego co mozna zrobić a na co
      posiadane środki pozwalają.
      • franck Re: jeden z najlepszych 30.09.05, 21:55
        Kolego konkretne przyklady proszę!!!

basturk napisał:

> Ponieważ nie lubie nie merytorycznych dyskusji oraz powiazanie tego tematu z
        > innym o inwetsycjach pozwoliłem sobie wkleic moją wypowiedz z innego wątku +
        > zachęceniemoje do merytorycznej dyskusji-z chęcią podyskutuje ;)
        >
        > -kolejni inwestorzy w strefie,

Dokładnie, którzy? Ilu i nazwy pls.

> -zmniejszanie bezrobocia co jest nastepstwem m.in. nowych inwestorów
        > na dzien 31.07 mielsimy 12,8 bezrobocie - jest to 3 lokata wsród miast
        > wojeództwa po katowicach - 7,3% i Bielsku - 9,6%
        > uwzględniając również powiaty ziemskie jestesmy na 5 a powiatami ziemskimi
        któe
        >
        > sa przed nami to pszczynski 11,6 % i bierunsko-ledzinski 10,5% /dawny tyski/

A jakie było bezrobocie jak obejmował urząd? Poza tym co konkretnego zrobił aby
        to bezrobocie spadło?

> -budowa kilkunastu boisk ze sztuczną nawierzchnią w tym modernizacja ośrodka
        na
        >
        > os A i budowa kompleksu sportowego na Zet /w planach jest takze modernizacja
        > stadionu GKSu i ruszajacy remont lodowiska fakt faktem wg planu miał byc rok
        > póxniej/,

Nie pisz o planach, bo szkoła municypalne też wedle planów miała być zajebista
        i dawno skończona. A co z tych planów zostało to każdy Tyszanin wie.
        Gdzie są te boiska, bo żadnego nie widziałem?

> -poza tym otwarcie nowego wysyspiska wraz z bodajze najnowoczesniejszą w
        kraju
        > sortownią i przerobem wtórnym,
        > -kompleksowa wymiana pieców w dzielnicach willowych na ekologiczne /duze
        > dofinansowanie/
        > -budowa WBU

Na chuk mi WBU, ja czekam na wymianę asfaltu na ul. Tołstoja!!!

> -TTBS które jest stawiane za wzór mimo ostatnich kłopotów spowodowanych przez
        > pewną osobe

Te to zaraz jak zostały wybudowane to odrazu stały się ruiną (vide: wypowiedzi
        na forum mieszkańców TeBeeSów)

> -ruszająca budowa kanalizacji w dzielnicach obrzeznych/inwetsycja na lata a
        > taka suma uzyskanych pieniedzy z funduszy unijnych jest jedną z najwyższych w
        > kraju/
        > -budowa tyskich hal targowych
        > -znalezienie inwestora na czesc sportową municypalnych /szczerze mówiąc to
        jest
        >
        > b. duzy sukces bo znalezienie inwestora na szkielet pozostałej czesci budynku
        > wg mnie bedzie graniczył z ..cudem-koszt jego zagospodarowania, przebudowy
        moze
        >
        > byc drozszy niz ewentualna budowa "czegoś nowego"

Póki co z Szkołami Municypalnymi nic się nie dzieje. Jak będą gotowe to możesz
        to zaliczyć na jego konto.

> -znalezienie inwestora na Hotel Tychy, owszem ktoś powie ze mozna było go
        > sporzedac drozej/. Zgadza sie ale czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach upiłby
        go
        > za cene wyższą??? mimo że z zewnątrz jakos sie prezentował to w srodku była
        to
        > ruina z lat..`70..
        > -zdrogowych; węzeł sikorskiego, ronda, moder. skrzyzowan budowa kilku dróg....

Których dróg (ja wiem tylko o jednej Tichnera)

> -regulacja wylewajacego potoku /odcinek targ-rynek/
        > wymieniac jeszcz emozna, ale moze to niech bedzie zadanie dla innych osób i
        do
        > przemyśleń..
        >
        > pisząc obiektywnie jest to jeste jeden z lepszych w historii miasta a byc
        moze
        > i najlepszy..
        > wiem ze sie naraze tym zdaniem ale jest to moja opinia ze zrozumieniem tego
        co
        > moze osoba na stanowisku prezydenta zrobić i tego co mozna zrobić a na co
        > posiadane środki pozwalają.
        • basturk no to dyskutujemy franck ;) 30.09.05, 23:43
          Kolego frank ode mnie wymagasz konkretnych przykładów. Oka przedstawie Ci je,
          ale ty przedstaw później swoje argumenty ze jest jak to okresliles hukowy. Poza
          tym zanim zacznie sie wyrokowąć i osądzać do czegokażdy ma prawo warto najpierw
          przytoczyć fakty za tym przemawiające i merytorycznie warto podejść do sprawy ;)
          Mam nadzieje ze zechcesz merytorycznie podyskutować.

franck napisał:

> Kolego konkretne przyklady proszę!!!
          >
          > basturk napisał:
          >
          > > Ponieważ nie lubie nie merytorycznych dyskusji oraz powiazanie tego temat
          > u z innym o inwestycjach pozwoliłem sobie wkleic moją wypowiedz z innego wątku
          > +zachęcenie moje do merytorycznej dyskusji-z chęcią podyskutuje ;)
          > >
          > > -kolejni inwestorzy w strefie,

> Dokładnie, którzy? Ilu i nazwy pls

tylko w tym roku a w zasadzie do wrzesnia do tyskiej podstrefy weszły:
          interplast - zainwestuje ponad 14 mln PLN planowane zatr. 120 osób
          Hilton Foods ponad 20 mln EUR plan zatr 260 soób
          Macro Molds Polska - nakłady inwest. ponad 19 mln PLN - plan zatr 118 osób
          TS TRading /to niezby duża firma/ wart. zainwest kapit to ponad 2 mln PLN

Razem jest to 600 nowych miejsc pracy /tylko 9 m-cy!!!/ do tego inwestorzy z
          lat poprzenich -informacje na ten temat z łatwoscią udzieli Ci rzecznik prasowy
          KSSE-podstrefa tyska. pamietaj ze jedno miejsce w strefie generuje 2-3 poza
          strefą. Pokaz mi inne miasta gdzie jest napływ duzych inwestorów jak
          przykładowo u nas, równac z nami się mogą Gliwice, natomiast przy okazji nie
          porównuj nas do krakowa katowic czy warszawy bo to jest inna bajka. Do tego
          rankingi potweirdzające wysokie pozycje miasta /m.in/ w ubiegłym roku tychy
          uplasowały sie w pierwszej dzisiątce złotej setki samorządów... to jest porażka?

> > -zmniejszanie bezrobocia co jest nastepstwem m.in. nowych inwestorów
          > > na dzien 31.07 mielsimy 12,8 bezrobocie - jest to 3 lokata wsród miast
          > > wojeództwa po katowicach - 7,3% i Bielsku - 9,6%
          > > uwzględniając również powiaty ziemskie jestesmy na 5 a powiatami ziemskim
          > i
          > któe
          > >
          > > sa przed nami to pszczynski 11,6 % i bierunsko-ledzinski 10,5% /dawny tys
          > ki/
          >
          > A jakie było bezrobocie jak obejmował urząd? Poza tym co konkretnego zrobił
          aby
          >
          > to bezrobocie spadło?

ok 16 % i dodam ze podczas gdy srednia woj. i krajowa w ówczesnym czasie stale
          rosły tychy były jednym z nielicznych miast gdzie ta tendencja była odwrotna-
          bezrobocie systematycznie malało i teraz wynosi ono 12 % Jestesmy nie tylko 3
          miastem w woj. pod względem najniższej stopy bezr. ale i na 15!!! miejscu w
          kraju pod wzgledem najniższej stopy bezrobocia, wyprzedzając m.in. łódź
          to jest m.in. efekt atrakcyjności miasta o którą to prezydent musi dbać, z tym
          jest dobrze. Przy okazji ja tutaj oczekują twoich argumentów na temat taki co
          jeszcze powinien prezydent zrobic aby jeszcze bezrobocie zmniejszyc i czy 3
          lokate w woj. i 15 w kraju /miast w polsce jest 887/ uwazasz za
          porazkę ??? /12 % tychy, 16% woj., kraj 19%/

> Nie pisz o planach, bo szkoła municypalne też wedle planów miała być
          zajebista
          > i dawno skończona. A co z tych planów zostało to każdy Tyszanin wie.
          > Gdzie są te boiska, bo żadnego nie widziałem?

nie pisze o planach. kilkanascie obiektów sportowych ze sztuczną nawierzchnią
          do gry m.in. w PN to jest fakt. dwa kompleksy sportowe to tez jest fakt, wiec
          nie mów o planach. Co do szkoły municypalnej to mam andzieje ze wiesz ze nie
          rozpoczynał tej inwestycji prezydent Dziuba wiec obarczanie go nia jest duzym
          naduzyciem. Fakt faktem jej problem po czesci ten prezydent rozwiązał-cześć
          sportowa.

> Na chuk mi WBU, ja czekam na wymianę asfaltu na ul. Tołstoja!!!

aha czyli to jest ten powód ze uwazasz prezydenta hukowego??? sory ale os jest
          nei tak...aha a czy nie jest zarządcą ulicy tołstoja spółdzielnia
          teresa???? /bo mysle ze chodzi ci o drogę osiedlową/

> Te to zaraz jak zostały wybudowane to odrazu stały się ruiną (vide:
          wypowiedzi
          > na forum mieszkańców TeBeeSów)

wszystkie?? raczej nie... wady stwierdzono tylko w pierwszych budynkach w
          innych m.in. na Z1 takich nie ma, - wady nie są winą prezydenta a wykonawcy...
          trudno tutaj obarczać prezydenta że źle "kielnią machał...."
          Faktem jest ze TTBS jest wzrocem wśród inncyh TBSów w kraju o czym nie raz były
          programy w tv..

> Których dróg (ja wiem tylko o jednej Tichnera)
          do hotelu sie nie ustosunkowałeś no trudno mam nazieje ze nie celowo a z
          przeoczenia.../pomijając to łatwo zauwazyc ze wiele kwestii nei wygodnych sie
          pomija a przyjmuje arguemnty tlyko sobie wygodne/
          no w ciągu ostatnich 9 m-cy to racja tylko tischnera, poza tym jest tez
          strzelcka w cielmicach łacznik targiela i "przedłużenia" sikorskiego.. no i jak
          juz wspomniałem zwłaszcza budowa bardzo potrzebnego wezła sikorskiego/beskidzka
          wiecej mozna sie dowiedziec u źródła tj. w UMA i dodam cały szereg w budowanych
          osiedlach, wiec jak widac twoja jedna ulica jest duzą przesadą, zreszta podbnie
          tu odsuwam do UM gdzie uzyskasz informacje na temat dóg, w tym wybudowanych za
          kadydantury prezydenta Dziuby. No ale pisac w niewiedzy jest łatwiej niz zebrac
          chęci i dowiedzenia sie co nie co...
          Poza tym jak widać z powyzszego zanim zaczne sie kogoś osądzać warto moż eco
          nieco sie dowiedzieć. sorki ze tak pisze ale
          PS no i jeszcze rozwiązanie problemu z cemntarzem komunalny, no i do tego
          znalazło by się wiele innych "+"
          wiecej obiektywizmu a mniej własnych emocji..
          Teraz przedstaw mi swoje argumenty za "hukowym" prezydentem chętnie je
          zweryfikuje ;)
          ps sorki za literówki
          • franck Re: no to dyskutujemy franck ;) 02.10.05, 00:05
            1. Inwestorzy w strefie

Nie rozumiem w jaki sposób Dziuba miałby się przyczynić wrostu inwestycji w
            Tyskiej SSE. SSE istnieje od dłuższego czasu (Dziuba jej nie stworzył etc.) i
            oferuje stałe i niezmienne warunki do inwestowania.

2. Bezrobocie

Być może bezrobocie w Tychach jest niskie ale też nie rozumiem jakimi
            działaniami Dziuba miałby się przyczynić ograniczenia liczby bezrobotnych (bo
            nie może ani zmieniać stóp proc. ani kodeksu pracy etc.) Proszę o konkretne
            działania Dziuby, których następstwem jest spadek bezrobocia w mieście!!!

3. Pisałeś o planach remontu stadionu i budowie hali na terenie ZSM (jeszcze
            nic nie ruszyło). Pisz o tym, czego dokonał.

4. Jaki ja (jako mieszkaniec Tychów)mam pożytek z WBU? Ul. Tołstoja nie jest
            drogą osiedlową i to miasto odpowiada za jej stan.

5. Gdzie są te "kompleksy sportowe", o których piszesz?

6. Drogi

Drogi na nowych osiedlach buduje developer a nie miasto. Co do potoku Tyskiego
            to sprawa nie jest jeszcze zakończona.
            • franck Re: no to dyskutujemy franck ;) 03.10.05, 20:29
              Basturk nie śpij!!!

Czyżby odechciało Ci się dyskusji?
            • matams Re: no to dyskutujemy franck ;) 04.10.05, 12:41
              Przepraszam, ale muszę to powiedziec...
              ale ty głupi jestes!!!!
              Gadanie typu - a jak niby Dziba sie mial przyczynic do tego itp
              Odpowiadam- DZIAŁANIEM
              Wg Ciebie jesli dziuba nie zabral łopaty i nie kopał drogi pod nowy asfalt to
              nic w tej kwesti nie uczynil?
              Działanie polega min na zacheceniu kogos do zainwestowania WŁASNIE tu a nie
              gdzie indziej! Przedstawianiem argumntów, rozwiazan. Wygrywa zasze ten kto
              potrafi lepiej przekonac, nawet jesli inwestorowi wydaje sie ze inna propozycja
              jest lepsza.

>4. Jaki ja (jako mieszkaniec Tychów)mam pożytek z WBU?
              Porażka. Budynek ten bedzie sluzyl firma, jej klientom, kontrahentom. Takze
              Tobie. Bedziesz chcial otworzyc wlasna firme, bedziesz miał może gdzie. No ale
              nie dla psa kiełbasa.

Ja Dziuby laurami tytowal nie bede, bo chociaz zrobil naprawde wiele, wyrobil
              sobie takze zla opinie. Ale czlowieka ocenia sie po tym CO ZROBIl uwzgledniajac
              plusy i minusy jego dzialania.

W dyskusji pojawiaja sie glosy tzw leperrowskie lub elperowskie czyli:
              zlodzieje, trzeba ich osadzic, okradali Tychy, nas mieszkancow! Skonczmy z nimi.
              Z ludzmi tego pokroju trzeba życ, a jak życie pokazuje nawet dyskutowac.
              • franck Re: no to dyskutujemy franck ;) 04.10.05, 18:41
                Nie wiem czy coś uczynił czy nie.
                Ja poprostu uważam, że prezydent miasta nie ma takich możliwości, narzędzi aby
                ograniczyć bezrobocie w Tychach (bo nie ma wpływu na politykę gospodarczą
                kraju.) To, że bezrobocie spadło w Tychach może wynikać z miliona powodów
                (choćby część bezrobotnych mogło nabyć prawa emerytalne, załatwić sobie "lewą"
                rentę albo się wyrejstrować UM i wyjechać za pracą do innego miasta bądź za
                granicę).

Ale być może się mylę albo nic nie wiem więc proszę wyprowadzić mnie z błędu.
                Czekam na przyklady konkretnych działań prezydenta Dziuby (może obniżył podatki
                albo płacę minimalną, może uprościł system podatkowy i obniżył składki
                odprowadzane na ZUS a ja nic o tym nie wiem), których następstwem jest spadek
                bezrobocia w Tychach.

Ja chcę poprostu rzetelnej analizy prezydentury pana Dziuby na nie wypisywania
                apologii na jego cześć.

Tak więc co do tych łopat to o coś mniej więcej takiego mi chodzi. Tylko w
                przypadku tych dróg byłoby raczej zwiększenie wydatków na ich remonty i budowę
                a nie układanie asfaltu.

Jak będę chciał otworzyć własną firmę to sobie sam wybuduję biuro, albo je
                wynajmę. Nie chcę aby z moich podatków szła kasa ta takie rzeczy (pomniki,
                którymi Dziuba będzie się mógł pochwalić) podczas gdy w mieście jest pełno
                dziur w jezdni do połatania.

Zanim napiszesz kolejną głupotę i naubliżasz to pomyśl wcześniej "bystrzaku".
                ------
                www.parkiet.com.pl
                • basturk Re: no to dyskutujemy franck ;) 04.10.05, 22:36

na poczatku sorki za zwłoke-problemy natury technicznej..
                  co do meritum sprawy to po czesci wyjasnił Matams i przy okazji zapytam, co
                  takiego uczynił ze jest najgorszym prezydentem? albo jak ktoś to okreslił
                  hukowym bo dodam ze to nie zwolennicy załozyli ten wątek, jezeli ktos uwaza ze
                  ejst "hukowy" to chcoiaz mógłby to uzasadnić???

co do konkretów to wypisał Ci: budowa kilkunastu boisk w tychach ze sztuczną
                  nawierzchnią, dwóch kompleksów sportowych /osiedle A i Zet/, polityka sciagania
                  inwestorów m.in. poprzez promocję miasta /nie tylko strefa przyciąga swym
                  byciem bo poza nią i z nią musi iść odpowiednia polityka władz miasta.
                  pozbycie sie hotelu - niektórzy zarzucają tu ze za zbyt niska cene.. no ale
                  zawsze dziure znajdzie sie w całym...
                  korzystanie z funduszy europejskich -budowa hal targowych, WBU które poniekąd
                  ma wpływ na inwestorów-powierzchnia biurowa w miescie jest potrzebna, a o czym
                  swiadczy zapełenienie tego budynku, ruszyła kanalizacja-jeszcze co prawda
                  wykopów nie ma ale środki są pozyskane i przetargi w toku, znalezienie
                  iwnestora na czesc sportową ZSM, znalezienie iwnestora na pałacyk przy
                  browarze, powstanie muzeum miasta, -poza tym otwarcie nowego wysyspiska wraz z
                  bodajze najnowoczesniejszą w kraju sortownią i przerobem wtórnym, kompleksowa
                  wymiana pieców w dzielnicach willowych na ekologiczne /duze dofinansowanie/, co
                  zas do dróg to tu inwestycji było i jest sporo /wezeł siekorskiego remonty
                  wiaduktów /zeby nie było ze pomjam to tu minusem moze byc nieczynny jeden z
                  pasów w kierunku katowic na bielskiej/ budowa dróg a ich jakosć nie jest zła
                  jak na standardy polskich miast /nie chodzi o ich szerokosć/ bo w wielu
                  miastach nawet krawężników nie ma... a chodnikami są wydeptane trawniki..
                  potrzeby zawszę będą wieksze niz mozliwosci, dlatego tu pole do popisu jest dla
                  samorzadowców a myśle ze obecna ekipa jest jedną z najlepszych w historii
                  miasta-najlepszym tego dowodem jest rozwój miasta.
                  jest tyle wiekszych miast które chciałyby sie tak rozwijać i to nie jest jakies
                  zapatrzenie na rodzinne miasto ale poprostu fakt..
                  Teraz ja czekam na dowody swiadczące o tym ze jest kiepskim prezydentem ;)
                • basturk Re: no to dyskutujemy franck ;) 04.10.05, 22:36

na poczatku sorki za zwłoke-problemy natury technicznej..
                  co do meritum sprawy to po czesci wyjasnił Matams i przy okazji zapytam, co
                  takiego uczynił ze jest najgorszym prezydentem? albo jak ktoś to okreslił
                  hukowym bo dodam ze to nie zwolennicy załozyli ten wątek, jezeli ktos uwaza ze
                  ejst "hukowy" to chcoiaz mógłby to uzasadnić???

co do konkretów to wypisał Ci: budowa kilkunastu boisk w tychach ze sztuczną
                  nawierzchnią, dwóch kompleksów sportowych /osiedle A i Zet/, polityka sciagania
                  inwestorów m.in. poprzez promocję miasta /nie tylko strefa przyciąga swym
                  byciem bo poza nią i z nią musi iść odpowiednia polityka władz miasta.
                  pozbycie sie hotelu - niektórzy zarzucają tu ze za zbyt niska cene.. no ale
                  zawsze dziure znajdzie sie w całym...
                  korzystanie z funduszy europejskich -budowa hal targowych, WBU które poniekąd
                  ma wpływ na inwestorów-powierzchnia biurowa w miescie jest potrzebna, a o czym
                  swiadczy zapełenienie tego budynku, ruszyła kanalizacja-jeszcze co prawda
                  wykopów nie ma ale środki są pozyskane i przetargi w toku, znalezienie
                  iwnestora na czesc sportową ZSM, znalezienie iwnestora na pałacyk przy
                  browarze, powstanie muzeum miasta, -poza tym otwarcie nowego wysyspiska wraz z
                  bodajze najnowoczesniejszą w kraju sortownią i przerobem wtórnym, kompleksowa
                  wymiana pieców w dzielnicach willowych na ekologiczne /duze dofinansowanie/, co
                  zas do dróg to tu inwestycji było i jest sporo /wezeł siekorskiego remonty
                  wiaduktów /zeby nie było ze pomjam to tu minusem moze byc nieczynny jeden z
                  pasów w kierunku katowic na bielskiej/ budowa dróg a ich jakosć nie jest zła
                  jak na standardy polskich miast /nie chodzi o ich szerokosć/ bo w wielu
                  miastach nawet krawężników nie ma... a chodnikami są wydeptane trawniki..
                  potrzeby zawszę będą wieksze niz mozliwosci, dlatego tu pole do popisu jest dla
                  samorzadowców a myśle ze obecna ekipa jest jedną z najlepszych w historii
                  miasta-najlepszym tego dowodem jest rozwój miasta.
                  jest tyle wiekszych miast które chciałyby sie tak rozwijać i to nie jest jakies
                  zapatrzenie na rodzinne miasto ale poprostu fakt..
                  Teraz ja czekam na dowody swiadczące o tym ze jest kiepskim prezydentem ;)
                • matams Re: no to dyskutujemy franck ;) 05.10.05, 10:57
                  franck napisał:

> Nie wiem czy coś uczynił czy nie.
                  No widzisz a zabierasz hucznie glos.

>Ja poprostu uważam, że prezydent miasta nie ma takich możliwości, narzędzi aby
                  > ograniczyć bezrobocie w Tychach
                  Moze ograniczac, poprzez sciaganie inwestorow, sprzedaz gruntow itp.
                  Wszystko to wpływa na spadek bezrobocia. Budowa WBU tez sie do tego przyczyni,
                  uwierz mi powierzchni biurowych na przyzwoitym poziomie brakuje (moja praca
                  wiaze sie scisle z tyskimi nieruchomosciami) a chetnych jest. WBU jest jak
                  narazie jedynym dobrym biurowcem na dobrym poziomie technicznym w Tychach.

Sprzedaz gruntow przes spolke do tego powolana tez jest dzialaniem prezydenta.
                  Poszukuja oni inwestorow, buduja centrum. Na dzien dzisiejszy wiem ze w Tychach
                  powstanie nowy bank, a co za tym idzie nowe miejsca pracy.

Gdzies w watku pojawila sie informacja ze to przez wyjazdy polakow za granice
                  naszego kraju - polacy zawsze wyjezdzali i beda wyjezdzac bo tacy niezadowoleni
                  jak ty zawsze sie znajda. Liczba po przecinku w statystykach na czlowieku,
                  ktorego perspektywy wyobrazni daleko nie siegaja powie ze nie ma wielkiej
                  roznicy w libczach 19.0% a 18.9%. Ale przelizc to na liczbe mieszkancow.

> albo płacę minimalną, może uprościł system podatkowy i obniżył składki
                  > odprowadzane na ZUS a ja nic o tym nie wiem), których następstwem jest spadek
                  > bezrobocia w Tychach
                  Jak widac mialem racje - wyobraznia Twoja jest plytka i populistyczna.
                  Zmniejszenie skladek i podatkow NIE doprowadza do spadku aczkolwiek jest to
                  istotny element.

> Jak będę chciał otworzyć własną firmę to sobie sam wybuduję biuro, albo je
                  > wynajmę. Nie chcę aby z moich podatków szła kasa ta takie rzeczy (pomniki,
                  > którymi Dziuba będzie się mógł pochwalić) podczas gdy w mieście jest pełno
                  > dziur w jezdni do połatania.
                  Chcesz budowac biuro? Przepraszam, ile masz na koncie? Czy oby napewno bylo cie
                  stac na tak ogromny koszt? Chcesz wynajac? hmm a gdzie? Polecam WBU, dobry
                  standard i przystepne ceny.
                  "Nie chcę aby z moich podatków szła kasa ta takie rzeczy" na jakie?
                  Nieprzydatne? Niepotrzbne? Zbedne? Przezdz sie na Barona 30 i zobacz ile
                  powierzchni jest juz wynajetych i zobaczysz jak TAKA RZECZ jest potrzebna.
                  Plytka wyobraznia.

> Zanim napiszesz kolejną głupotę i naubliżasz to pomyśl wcześniej "bystrzaku".
                  nie ublizam, wyrazam swoje zdanie.
                  Jak juz wczesniej wspominalem nie uwazam Dziuby za laureata nagrody tyszan
                  DOBRY PREZYDENT bo bylo tez pare skandali, ale czlowiek oceniajacy innego
                  czlowieka, musi byc w swoich dzialaniach obiektywny.
                  Skandale?
                  Wspomniany Hotel Tychy sprzedany za grosze. Jak widac wladza byla nieudolna w
                  zarzadzaniu hotelem. Sprzedano Hotel ktory nie przynosil zyskow, byl postrachem
                  miasta. Sprzedany przynosi zyski, piekna elewacja. Hmm dziwne. Prywatne
                  przynosi zysk a panstwowe nie. No ale tak w Polsce jest ze przepisy ograniczaja
                  dzialania i niestety co panstwowe to do d**y. Tak czy siak i tak jestem za
                  prywatyzaja majatku, bo jak wskazuja kolejne dowody WARTO.
                  • wasu_85 Zły czy dobry? raczej zły 05.10.05, 16:00
                    No właśnie skandale!
                    1. W sprawie zamiany gruntów ze spółką Opal pod budowę Kauflandu ABW po
                    przesłuchaniu radnych oznajmiła ze będą postawione zarzuty. Wiadomo ile Tychy
                    na tym straciły bo w ten sam dzień i u tego samego notariusza nowy właściciel
                    sprzedał tą działkę dużo drożej pod Kaufland. No to mamy kolejnego prezydenta
                    na ławie oskarżonych. Taka osoba ma rządzić miastem??
                    2. A plany połączenia PKM i TLT?? Prezydent wszystkiemu zaprzecza ale wiadomo o
                    co tutaj chodzi. A na skutek połączenia prace straci znaczna część załogi. I to
                    jest to obniżanie przez prezydenta bezrobocia? I to w tej świetnej strefie
                    ekonomicznej!
                    3. Jak Dziuba przejmował w Tychach władze to mówił że sprawa ZSM będzie sprawą
                    priorytetową! Minęło 6 lat jego prezydentury i teraz wielce wymyślił że hala
                    będzie dokończona! A reszta?? Swoją drogą świetnie to będzie wyglądało. Hala
                    sportowa dołączona do jakiegoś szkieletu.
                    4. Zachwalana przez wszystkich kanalizacji w dzielnicach obrzeżnych też może
                    się okazać za niedługo niezłym skandalem(oby nie!). Mówił o tym radny Podmokły
                    już jakiś czas temu. Na budowę może nie starczyć czasu. Już jest mało czasu a
                    jeszcze nie wbito w ziemię pierwszej łopaty. A do 2009 roku cała inwestycja ma
                    już być rozliczona.
                    5. No i nasze cudowne lodowisko. W prawdzie nie tylko Dziuba za to odpowiada
                    ale każdy w urzędzie miasta na pewno wiedział w jakim stanie ono jest. Ta
                    sprawa powinna być załatwiona od razu jak tylko Dziuba objął ten urząd skoro
                    nie zrobił tego nikt przed nim. Kto to widział, żeby w mieście istniało
                    lodowisko z ponad 30-lenia instalacją!!! A tyle się mówi w jakim to nowoczesnym
                    mieście mieszkamy. Możemy teraz podziękować Dziubie że mistrz Polski pałęta się
                    w lidze w drugiej czwórce z kilkoma punktami. Ale ważne że przez te 6 lat
                    wyremontowano cały Urząd Miasta żeby naszym urzędnikom lepiej się pracowało,
                    ważne że MZK i MZO przenoszą się do nowowyremontowanego budynku bo ten przy
                    Budowlanych 59 jest już dla nich za brzydki, a za niedługo usłyszymy może
                    jeszcze że np. wydział komunikacji przeniesie się do WBU:D
                    nie wiem jak wy ale ja na Dziube już na pewno głosować nie będę, choć w Tychach
                    ostatnio jest jakby coraz więcej zewnętrznych inwestorów. To jest faktycznie
                    dobra strona medalu, ale nie można zapomnieć o aferach które wyszły na jaw i
                    które za niedługo mogą wyjść. Moim zdaniem prezydenta powinno się wybierać
                    tylko na jedną kadencje, bo w 4 lata to za dużo się człowiek dorobi i za dużo
                    kontaktów może sobie narobić (podkreślam „może”) na takim krześle.

P.S. matams gdzie dokładnie ma powstać ten bank o którym mówiłeś??
                  • franck Re: no to dyskutujemy franck ;) 05.10.05, 18:24
                    Nie będę odpisywał na twoje głupoty bo widzę, że mam do czynienia z analfabetą
                    wtórnym.
                  • franck Re: no to dyskutujemy franck ;) 05.10.05, 18:51
                    Ze swoją wiedzą ekonomiczną to się plasujesz tak między Lepperem a PSLem.
          • embitychy Re: no to dyskutujemy franck ;) 04.10.05, 11:51
            Nie jestem przeciw obecnemu prezydentowi, uwazam go za sredniego. Niestety nie
            widzialem i nie widze kogos kto moze go zastapic, ale poczekajmy do wyborow
            jeszcze troche czasu, moze objawi sie jakas wybitna postac.

> rosły tychy były jednym z nielicznych miast gdzie ta tendencja była odwrotna-
            > bezrobocie systematycznie malało i teraz wynosi ono 12 %

dokladnie to 12,8%

> jest dobrze. Przy okazji ja tutaj oczekują twoich argumentów na temat taki co
            > jeszcze powinien prezydent zrobic aby jeszcze bezrobocie zmniejszyc i czy 3
            > lokate w woj. i 15 w kraju /miast w polsce jest 887/ uwazasz za

A mnie sie wydawalo ze chodzi o powiaty grodzkie a nie miasta a tych jest 65 a
            nie 887. Czyli lokaty 3 na 19 i 15 na 65.

> porazkę ??? /12 % tychy, 16% woj., kraj 19%/

Dokladniej to 12,8% Tychy, 16% wojewodztwo i 17,9% kraj. Dodam ze spada wolniej
            niz w kraju i wojewodztwie. Nie ma jak PROPAGANDA SUKCESU! :)

O walce z bezrobociem pogadamy jak zostanie wprowadzony nowy podzial podatku
            dochodowego wedlug ktorego to miasto w ktorym sie pracuje bedzie dostawac kase
            z podatku a nie miasto gdzie sie mieszka. Przy takich spektakularnych
            inwestycjach i po wielu latach walki z bezrobociem to Tychy nie maja co sie
            bac :)

> jeszcze dodam muzeum browarnictwa wraz z muzeum miejskim, znalezienie
            inwestora na pałacyk przy browrze..

Czy Browar juz podziekowal prezydentowi za wybudowanie Muzeum Piwowarstwa? :)

Czy najemcy z KBO juz podziekowali prezydentowi za to ze beda musieli
            utrzymywac to wielofunkcyjne cudo (WBU). :)

Czy juz wiadomo kto odpowie za to ze instalacja na lodowisku ktora powinna
            zostac wymieniona 1998 zostanie wymieniona dopiero teraz? :(

Co z hala w Municypalnych. Budowa miala ruszyc jesienia?

Czy juz wiadomo w ilu jeszcze kampaniach wyborczych bedzie obiecywany remont
            stadionu?

Jak sukcesem prezydenta jest Muzeum Piwowarstwa to ja dodam stacje benzynowa na
            skrzyzowaniu Bielskiej i Edukacji i kolejna przy rondzie obok lodowiska,
            supermarkety Lider Price i Kaufland, hipermarket ktory prawdopodobnie powstanie
            pod lasem na osiedlu "U" (ale od kilku miesiecy cisza)?.

Sukcesem moze jest wybudowanie "kompleksow" sportowych na "A" i "Z" tylko ze
            gminy liczace 10 tys mieszkancow stawiaja wieksze. Przyklad gmina wiejska
            Pawlowice: www.gos-pawlowice.pl

Nie porownuj Tychow z Gliwicami bo Tychy pod zadnym wzgledem nie wytrzymaja
            takiego porownania. Chyba jedynie bezrobocie w Gliwicach jest wieksze ale jest
            to spowodowane duza iloscia pracownikow przyjezdnych.

_____m_0v0_m_____
            www.tychy.silesianet.pl
            • basturk Re: no to dyskutujemy franck ;) 04.10.05, 23:12

embitychy napisał:

>
              > dokladnie to 12,8%

12,8 % jak dobrze pamietam było na przełomei czerwca i lipca, co przy dynamice
              spadku daje na obecnie ok 12 %

> A mnie sie wydawalo ze chodzi o powiaty grodzkie a nie miasta a tych jest 65
              > a nie 887. Czyli lokaty 3 na 19 i 15 na 65.

miast wszystkich jest 887, powiatów gordzkich czyli miast na porawach powiatu
              jest słusznie 65

> Dokladniej to 12,8% Tychy, 16% wojewodztwo i 17,9% kraj. Dodam ze spada
              wolniej
              >
              > niz w kraju i wojewodztwie. Nie ma jak PROPAGANDA SUKCESU! :)

no raczej nie. choc bezrob. w woj spada dosyc szybko to jednak ten spadek ejzt
              wolneijszy niz w tychach, a juz o sredniej krajowej nie wspomne.. jak dam rade
              to poszukam

> > jeszcze dodam muzeum browarnictwa wraz z muzeum miejskim, znalezienie
              > inwestora na pałacyk przy browrze..
              >
              > Czy Browar juz podziekowal prezydentowi za wybudowanie Muzeum Piwowarstwa? :)

wspólne przedsięwziecie.. zle zrozumiałeś

> Czy najemcy z KBO juz podziekowali prezydentowi za to ze beda musieli
              > utrzymywac to wielofunkcyjne cudo (WBU). :)

??

> Czy juz wiadomo kto odpowie za to ze instalacja na lodowisku ktora powinna
              > zostac wymieniona 1998 zostanie wymieniona dopiero teraz? :(
              tu sie zgodze instalacja mogłabyc wymeiniona wczesniej wiec obwiniane tylko
              obecnego prezydenta tez nie jest zbt dobre, bo równie dobrze taki remont mogł
              byc przeprowadzony i na początku lat 90 w połowie czy przy koncu..
              ale faktem jest ze naleząło remont przeprowadzic wczesniej

> Co z hala w Municypalnych. Budowa miala ruszyc jesienia?

no ja słyszłąem co innego.. budowa rusza wiosną natomiast obecnie /jesienią/
              ruszają przetargi

> Jak sukcesem prezydenta jest Muzeum Piwowarstwa to ja dodam stacje benzynowa
              na
              >
              > skrzyzowaniu Bielskiej i Edukacji i kolejna przy rondzie obok lodowiska,
              > supermarkety Lider Price i Kaufland, hipermarket ktory prawdopodobnie
              powstanie
              >
              > pod lasem na osiedlu "U" (ale od kilku miesiecy cisza)?.

celowo sie uczepiłes tego muzeum piwowarstwa... fakt mogłem wyrazic sie jasien
              ale na tyle jestes inteligenty ze wiesz o co chodzi, wiec wypisywanie celowo
              tego jest nie na miejscu skoro to ma byc powazna dyskusja..
              co do stacji benzynowej przy bielskiej.. w jaki sposób jest prezydent winny???
              działka nalezała do prywatnego własciciela który ją sprzedał - nie dziwie sie
              bo to dobry interes i tez bym spzredał jakbym tam mieszkał. co zas do U to
              swego czasu tez była afera ze miasto blokuje sprzedaz tych grutów przez
              własciciela własnie jakiekmus handlowemu gigantowi, a grunty te kazdy wie pod
              co sa przewidziane.....teraz próbujesz obwiniac prezydenta za ewentualną /jezli
              kiedyś tam dojdzie do skutku/ sprzedaz przez własciciela prwyatnego gruntów
              inwestorowi...

> Sukcesem moze jest wybudowanie "kompleksow" sportowych na "A" i "Z" tylko ze
              > gminy liczace 10 tys mieszkancow stawiaja wieksze. Przyklad gmina wiejska
              > Pawlowice: www.gos-pawlowice.pl

fakt jest to jedna z najlepszych gmin w Polsce w dodatku b. bogata.. idąc twoim
              tropem moge dodać ze wiele wiekszych miast nie ma nawet tych dwóch kompleksów
              jakie mamy my... zamiast tych 2 mozna było wybudowac jeden ale uwazam ze lepiej
              bedzie jak bedzie ich wiecej mniejszych niz jeden na całe miasto.
              Gminy małe nie potrzebuja kilku bo wystarczy im jeden duzy, nam biorąc pod
              uwage to ze główny kompleks idzie do remontu korzytnijsze jest powstanie kilku
              mniejszych w róznych czesciach miasta..

> Nie porownuj Tychow z Gliwicami bo Tychy pod zadnym wzgledem nie wytrzymaja
              > takiego porownania. Chyba jedynie bezrobocie w Gliwicach jest wieksze ale
              jest
              > to spowodowane duza iloscia pracownikow przyjezdnych.

jedź do strefy na parkingi a tez zoabczy kolory tablic sląskich i
              małopolskich.. co zaś do gliwic to wcale nie zmaierzam ich porównywac z
              tychami.. spójrz na częstochowe, radom, czy wojewódzkie miasto kielce.. takich
              wiekszych miast czesto wojewódzkich mozna wymienic wiecej... ba są miasta
              zarzadzane zza krat to tez jakies pocieszenie ;)

oczywiscie nigdy nie jest tak zeby nie mogłobyc lepiej...
              ale faktem jest ze miasto idzie do przodu a o to chodzi
        • basturk jeszcze dodam 30.09.05, 23:50
          jeszcze dodam muzeum browarnictwa wraz z muzeum miejskim, znalezienie inwestora
          na pałacyk przy browrze.... no i dodam jeszcze ze skoro przytaczamy argumenty
          to nie pomijajmy zadnego - ja nie pomnąłem natomiast zauwazyłem franck ze
          wybrałeś tylko te któe wydały sie tobie wygodne, nie ustosunkowałes sie m.in.
          do wielu kwestii innych z mojego pierwszego postu, jak hale targowe, hotel,
          kanalizacja, inwestcyje proekol....
    • basturk jeden z najlepszych 30.09.05, 20:34
      Ponieważ nie lubie nie merytorycznych dyskusji oraz powiazanie tego tematu z
      innym o inwetsycjach pozwoliłem sobie wkleic moją wypowiedz z innego wątku +
      zachęceniemoje do merytorycznej dyskusji-z chęcią podyskutuje ;)

-kolejni inwestorzy w strefie,
      -zmniejszanie bezrobocia co jest nastepstwem m.in. nowych inwestorów
      na dzien 31.07 mielsimy 12,8 bezrobocie - jest to 3 lokata wsród miast
      wojeództwa po katowicach - 7,3% i Bielsku - 9,6%
      uwzględniając również powiaty ziemskie jestesmy na 5 a powiatami ziemskimi któe
      sa przed nami to pszczynski 11,6 % i bierunsko-ledzinski 10,5% /dawny tyski/
      -budowa kilkunastu boisk ze sztuczną nawierzchnią w tym modernizacja ośrodka na
      os A i budowa kompleksu sportowego na Zet /w planach jest takze modernizacja
      stadionu GKSu i ruszajacy remont lodowiska fakt faktem wg planu miał byc rok
      póxniej/,
      -poza tym otwarcie nowego wysyspiska wraz z bodajze najnowoczesniejszą w kraju
      sortownią i przerobem wtórnym,
      -kompleksowa wymiana pieców w dzielnicach willowych na ekologiczne /duze
      dofinansowanie/
      -budowa WBU
      -TTBS które jest stawiane za wzór mimo ostatnich kłopotów spowodowanych przez
      pewną osobe
      -ruszająca budowa kanalizacji w dzielnicach obrzeznych/inwetsycja na lata a
      taka suma uzyskanych pieniedzy z funduszy unijnych jest jedną z najwyższych w
      kraju/
      -budowa tyskich hal targowych
      -znalezienie inwestora na czesc sportową municypalnych /szczerze mówiąc to jest
      b. duzy sukces bo znalezienie inwestora na szkielet pozostałej czesci budynku
      wg mnie bedzie graniczył z ..cudem-koszt jego zagospodarowania, przebudowy moze
      byc drozszy niz ewentualna budowa "czegoś nowego"
      -znalezienie inwestora na Hotel Tychy, owszem ktoś powie ze mozna było go
      sporzedac drozej/. Zgadza sie ale czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach upiłby go
      za cene wyższą??? mimo że z zewnątrz jakos sie prezentował to w srodku była to
      ruina z lat..`70..
      -zdrogowych; węzeł sikorskiego, ronda, moder. skrzyzowan budowa kilku dróg....
      -regulacja wylewajacego potoku /odcinek targ-rynek/
      wymieniac jeszcz emozna, ale moze to niech bedzie zadanie dla innych osób i do
      przemyśleń..

pisząc obiektywnie jest to jeste jeden z lepszych w historii miasta a byc moze
      i najlepszy..
      wiem ze sie naraze tym zdaniem ale jest to moja opinia ze zrozumieniem tego co
      moze osoba na stanowisku prezydenta zrobić i tego co mozna zrobić a na co
      posiadane środki pozwalają.
    • monique18 [...] 01.10.05, 21:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • histry Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 02.10.05, 19:38
        Nie ma nic gorszego jak władza lokalna nikt z władz wyższych im nie grzebie w
        ogródku i robią, co chcą!!!
        • mylosolo Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 03.10.05, 00:49
          no tak...wiesz basturk, naprawde podziwiam cię, że masz zapał uczestniczyć w dyskusji, w której padają "argumenty" na poziomie prezentowanym przez tych twoich pożal się boże adwersarzy..sam się chyba zdążyłeś zorientować, że tutaj nie chodzi o dyskusję - chodzi o to żeby kilku frustratów mogło sobie anonimowo (rzecz jasna - bo to przecież są tego pokroju kozaki) pobluzgać.
          • tipp01 Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 03.10.05, 20:06
            Może ludzie, którzy Twoim zdaniem naużywają "argumenty" są przyparci do muru?
            I trudno im silić się w tym czasie na kwieciste słownictwo. A tematy do, których
            się odnoszą to nie żadne dyrdymały.
            • porahora Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 04.10.05, 10:49
              Kwieciste słownictwo?? To zwykłe oczernianie!! Skoro ktoś wie, że ktoś kradnie
              (lub jak woli monique18: "zajebał") to niech to zgłosi do prokuratuty!! Łatwo
              nazwać kogoś złodziejem jak nie podaje się swojego nazwiska i nie ponosi sie
              tego konsekwencji. Ba! Nie podaje sie nawet przykładu!! To nie jest przyparcie
              do muru tylko zwykłe chamstwo
              • tipp01 Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 04.10.05, 12:35
                ...hehe "zajebał", dobre...

Wypowiadałem się trochę w szerszym kontekście (m.in. wątek o TLT).
          • basturk Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 04.10.05, 23:24

...problem polega na tym ze to nie tylko problem naszego forum ale narodowy
            problem... faktem jest to ze scena polityczna nie jest z górnej półki ale to
            nie znaczy ze wszyscy są tacy, jest wiele osób które chcą coś zrobic dla kraju
            województwa czy samorządu ale juz na wstepie są zmiesznai z błotem..
            łatwo sie krytykuje będac z boku... niekt z krytykantów nie zaproponował nawet
            co sam by zrobił będąc na czyimś miejscu.. ba czesto nawet nie zna przepisów i
            nie wie ze ograniczają one mozliwosci działania... no ale cóż...

• tytus41 Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 09.10.05, 13:25
      Trudne pytanie, zwłaszcza że tak do końca nie wiadomo co jest jego osobistą
      zasługą, a co się mu przypisuje. Ale jestem pewny, że sam sobie wybierał
      zastępców, a to już nie świadczy o nim najlepiej. Niektórzy z nich nie zostali
      wybrani ze względu na ich umiejętności, ale z układu politycznego lub
      koleżeńskiego. Dla mnie największym błędem jest Henryk Borczyk. W następnych
      wyborach raczej nie zagłosuję na obecnego prezydenta właśnie z tej przyczyny.
      Sprawa działki pod Kaufland powinna zostać wyjaśniona jak najszybciej !!!
      Poza tym, bez dociekania co zrobił, to nasz prezydent kojarzy mi się z
      budowniczym marketów.
      • tipp01 Re: Andrzej dziuba: Zły czy dobry prezydent? 09.10.05, 13:50
        tytus41 napisał:

> Trudne pytanie, zwłaszcza że tak do końca nie wiadomo co jest jego osobistą
        > zasługą, a co się mu przypisuje. Ale jestem pewny, że sam sobie wybierał
        > zastępców, a to już nie świadczy o nim najlepiej. Niektórzy z nich nie zostali
        > wybrani ze względu na ich umiejętności, ale z układu politycznego lub
        > koleżeńskiego. Dla mnie największym błędem jest Henryk Borczyk. W następnych
        > wyborach raczej nie zagłosuję na obecnego prezydenta właśnie z tej przyczyny.
        > Sprawa działki pod Kaufland powinna zostać wyjaśniona jak najszybciej !!!
        > Poza tym, bez dociekania co zrobił, to nasz prezydent kojarzy mi się z
        > budowniczym marketów.

Zgadzam się w całej rozciagłości.

A co do ostatnich zdań, doliczyłbym jeszcze stację benzynową na bielskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka