Dodaj do ulubionych

"Tibermec" w Tychach

06.12.05, 08:27
Witam
Chciałbym zapytać pracujących w tej Firmie o opinie, tzn: jak się tam pracuje, warunki, ludzie itp. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marianek122 Re: "Tibermec" w Tychach 06.12.05, 14:15
      Powiem krótko.....ta firma to jeden wielki syf !!!!!
      Na tłoczni hałas niesamowity, syf kiła i mogiła...będziesz pracował naprawde za
      niewielkie pieniądze ale ciężko....warunki sanitarne okropne...nawet stołowki
      normalnej nie ma...palacze zrobili sobie z niej palarnie, pozatym niezbyt miło
      tam się je...straszny brud.
      Ludzie którzy tam pracują to w większości kryminał...albo same śmieszne dresy
      oczywiscie nie wszyscy...
      Pozatym słyszałem od kolegi że Tibermec we Włoszech już padł wiec i ten
      zapewne niebawem padnie...
      Ja cieszę się że po zaledwie 2 tyg (albo aż) udało mi sie uciec z tej
      firmy...teraz pracuje w normalnej firmie za normalne pieniądze...
      Tak naprawde nikomu nie polecam tej firmy jako pracodawcy no ale różnie w życiu
      bywa.......
      • thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 06.12.05, 17:18
        CZ
        Dzięki za odpowiedź,pochwal się w jakiej Firmie teraz pracujesz, narazie
        • marianek122 Re: "Tibermec" w Tychach 06.12.05, 21:44
          nie ma za co :)
          A obecnie pracuje w Tyskich Browarach Książęcych na stanowisku przedstawiciela
          handlowego :)
          • thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 07.12.05, 12:04
            Niejeden chciałby tam pracować, nawet jako zwykły pracownik fizyczny, na ale nie każdy może ...,narazie
            • meaby Re: "Tibermec" w Tychach 07.12.05, 17:38
              moj znajomy pracuje w tibermec-u i nie narzeka

przynosi do domciu prawie 3tys
              ..pracuje fizycznie...
              cóż, różne są opinie
              • mariusz766 Re: "Tibermec" w Tychach 07.12.05, 19:43

słyszałem że jeden koleś przepracował tam ponad 300 h w miesiącu i
                zarobił nieco ponad 800 zł .

jak ta plotka to prawda to jesteśmy już tansi od chinczyków .
                • thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 08:51
                  jesli z tymi 300h za 800PLN to prawda, to ta osoba się nie ceni i nie ma poszanowania własnej godności,i jest oczywiście bardzo zdesperowana, takie jest moje zdanie
                  • mariusz766 Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 11:11

pracodawcy wykorzystują bezrobocie , a pracownik często sie na to zgadza bo
                    nie ma innego wyjścia

takiemu pracownikowi zostaje tylko dokumentować swoje nadgodziny ewentualnie
                    nagrywać na dyktafonie swoje rozmowy z przełożonymi i walczyć przed
                    sądem ,mając twarde dowody pracodawca jest bez szans przed sądem pracy .
                    • thelastjust Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 12:10
                      witaj
                      masz rację: dyktafon itp, jednakże jeśli walczysz z większą korporacją nie mając silnych i konkretnych dowodów przeciwko pracodawcy - wiadomo też że żyjemy w kraju gdzie jest popularne każdy takie słowo jak: korupcja ..., to leżysz,!!!,pozostaje jeszcze praca w UE ale jak wiadomo nie jest to dla każdego, no chyba że ktoś chce być Kali w własnym kraju, kwestia wyboru
                    • tyszanin11 a czasem tibermec nie został przejety przez leara? 08.12.05, 13:43
                      • marianek122 Re: a czasem tibermec nie został przejety przez l 08.12.05, 15:24
                        coś w tym prawdy jest...ale nie cały Tibermec został wykupiony przez Leara:)
                        Lear wykupił tylko częśc gdzie sa robione siedzenia...a cała tłocznia (czyli
                        najwiekszy syf) to nadal Tibermec.
                        Odnośnie kolegi który wspomniał o zarobkach w okolicach 3tyś zł to jest to
                        możliwe ale napewno nie pracuje jako zwykły pracownik a pozatym na 100% wyrobił
                        ok 150h nadgodzin :) I nie myślcie że sie pomyliłem z taką ilością
                        nadgodzin...tam 100h nadliczbowych na miesiąc to jest norma i wypłata w
                        okolicach 1300-1500 zł dla Tłoczarza w metalu (takie stanowisko na umowie za ok
                        7zł/h)

• marianek122 Re: a czasem tibermec nie został przejety przez l 08.12.05, 15:32
                          Sorki ale z tymi 7 zł przesadziłem....chyba że coś sie zmieniło w firmie przez
                          rok czasu ale wątpie....Jak mnie przyjmowali to na dzięń dobry miałem 5,13zł/h
                          oczywiście po 3 miesiacach podwyżka na 5,50 <lol2> :) Kolega który pracował tam
                          ok 2 lat miał 6,75zł/h :) wiec można sobie przeliczyć ile mniej wiecej sie tam
                          zarabia bez nadgodzin, pracując w systemie 4 brygadowym :)
                    • gadzik3 Re: "Tibermec" w Tychach 08.12.05, 21:57
                      Bezrobocie w Tychach pierwsze słysze tuatj jest ono ok 10 % wiec nie pracuja
                      tylko c ktorzy tego chca
            • donna22 Re: "Tibermec" w Tychach 02.01.06, 12:20
              OSTRZEGAM WSZYSKIE FIRMY ŻEBY NIE DAWAŁAY TOWARU TEMU ZAKŁADOWI NA
              PRZELEW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOMBINATORZY I OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • donna22 NACIĄGACZE! NIE PŁACĄ DOSTAWCĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.01.06, 12:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka