Dodaj do ulubionych

muzeum piwa

15.01.03, 10:19
slyszeliscie ze w Tychach ma powstac muzeum piwa??
pisze o tym dzisiejsza wyborcza. muzeum powstanie w wrzesniu,
moze bedzie mozna sie zalapac na browarka??:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 13:56
      A co,Pawle nie byles ani razu na zwiedzaniu browaru?Tam trąbia o tym od ponad
      pół roku.A i piwko można degustować(oficjalnie leją 2,ale z przewodnikiem można
      się dogadać;).
      • pawel_1 Re: muzeum piwa 16.01.03, 20:39
        no wlasnie nie bylem. ale tak to zwykle bywa ze nawet sie nie zna wszystkich
        atrakcji swojego miasta. a czasami szkoda. trzeba to kiedys nadrobic
        • Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 22:22
          No to chłopie śmigaj,bo na razie wiadome jest,że zwiedzanie bedzie tylko do
          czerwca(choć możliwe,że drobne opłaty wprowadzą już w marcu).Ja 5 razy
          zwiedzałem;-)Po czasie się troszkę nudzi,ale i tak jest ok.Zbierz grupę 12 osób
          i dzwoń by 'przyjacielem Tyskich Browarów Książęcych nazywać się móc'
          • x=man Re: muzeum piwa 23.01.03, 21:57
            ale gdzie to trzeba isc?
            jest jakies wejscie/brama/drzwi?
            • Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 23:36
              Zwiedzanie się wcześniej rezerwuje telefonicznie-227 29 33(jakoś tak mi w
              pamięci utkwiło;) Ale proponuję wam poczekać na cieplejsze dni bo zwiedza się
              głównie chodząc po dworze...
              • x=man Re: muzeum piwa 23.01.03, 23:41
                a piwko jakie(jaki rodzaj/w czym podaja/jak dlugo mozna je tam pic)?
                • Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 23:50
                  Piwko wyśmienite.Duzo lepsze niż to sprzedawane(nawet od butelkowego),bo
                  świeże. Rodzaj to zależy jak się trafi,ale głównie Gronie.Podają w kuflach
                  szklanych(choć jak mieli remont to w plastikach podawali i to w miejscu gdzie
                  ma powstać muzeum).Mają taką fajną miniknajpkę,odpowiednio stylizowaną. Warto
                  jest tego piwa spróbować,bo jest i lepsze i mocniejsze i zawsze się radosnym
                  wychodzi.Czasu jest tyle by spokojnie 2 wypić(więc dla chętnych na więcej
                  proponuję pić szybko)
                  • x=man Re: muzeum piwa 23.01.03, 23:56
                    podobno na koniec dostaje sie jakis certyfikat?
                    • Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 23:59
                      Certyfikat tyskich piwowarów,mam ich całą kolekcję.Że jesteś przyjacielem
                      browaru.
                      • pawel_1 Re: muzeum piwa 24.01.03, 17:48
                        Gość portalu: Radex napisał(a):

> Certyfikat tyskich piwowarów,mam ich całą kolekcję.Że jesteś przyjacielem
                        > browaru.

ja certyfikatu nie mam, ale jestem jak najbardziej przyjacielem browaru.
                        dziasj tez zamiezam sie z browarem zaprzyjazniac;)) doslownie a wlasciwie
                        doustnie
                        • Gość: Radex Jest powód do dumy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 20:41
                          Chyba my,Tyszanie wszyscy jesteśmy przyjaciółmi browaru naszego kochanego. W
                          ogóle jestem dumny,że mamy ten browar
                          • franck Re: Jest powód do dumy 03.02.03, 18:21

> Chyba my,Tyszanie wszyscy jesteśmy przyjaciółmi browaru naszego kochanego. W
                            > ogóle jestem dumny,że mamy ten browar

Ja jeszcze nie mam, ale jak bede mial troche kaski na boku to kupie troche
                            akcji;-)
                            • Gość: Radex Re: Jest powód do dumy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 21:06
                              Hmm,mamy problemy z abstrakcyjnym myśleniem?
                              • franck Re: Jest powód do dumy 04.02.03, 14:54

> Hmm,mamy problemy z abstrakcyjnym myśleniem?

Niestety nie mam borwarka pod reka i zdarza sie mi czasami cos zbyt trzezwo
                                napisac.

Ale z drugiej strony, zeby tak od razu byc dumnym z jakiejs rozlewni piwska?
                                Oj, Radex czyzby kompleksy mieszkanca dziury zabitej dechami?
                                • Gość: Radex Re: Jest powód do dumy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 17:01
                                  franck napisał:

> Gość portalu: Radex napisał(a):
                                  >
                                  > > Hmm,mamy problemy z abstrakcyjnym myśleniem?
                                  >
                                  > Niestety nie mam borwarka pod reka i zdarza sie mi czasami cos zbyt trzezwo
                                  > napisac.
                                  >
                                  > Ale z drugiej strony, zeby tak od razu byc dumnym z jakiejs rozlewni piwska?
                                  > Oj, Radex czyzby kompleksy mieszkanca dziury zabitej dechami?

Hehe,może coś w tym jest.Te moje stałe udawadnanie jakie to miasto jest
                                  fantastyczne...;)
                                  Ale jeśli chodzi o browar,to tym akurat można się szczycić.I nie chodzi tylko o
                                  rozlewnię,ale produkcję,wygrywanie konkursów,tradycję czy historię.
                        • lmagonsk Re: muzeum piwa 02.02.03, 04:11
                          no to kiedy lecimy na nasz browarek do naszego browarku?
                          • Gość: magi Re: muzeum piwa IP: *.router.media-com.com.pl 09.05.03, 21:39
                            Dlaczego ja jeszcze nie byłam na wycieczce w browarze?
                            Nawet nie wiedziałam, że takowe są... Możecie dopisać
                            mnie na listę:)
                            • basturk Re: muzeum piwa 09.05.03, 23:07
                              Szcerze to też jeszce nie byłem.
                              • Gość: magi Re: muzeum piwa IP: *.router.media-com.com.pl 09.05.03, 23:18
                                no to brakuje jeszcze dziesięciu, jaśli się nie mylę.
                                Koleżanki i koledzy! Kto jeszcze chętny na browarka??
                                • Gość: magi Re: muzeum piwa IP: *.router.media-com.com.pl 10.05.03, 01:06
                                  hihihi, mam jeszcze jednego chętnego. Brakuje jeszcze 9.
    • nabil Re: muzeum piwa 04.02.03, 17:40
      To muzeum piwa bedzie pierwsze? A moze juz jakies sa w Tychach. Moze drodzy
      forumowicze zproponujecie jakie muzeum poza "piwnym" moglo by powstac w naszym
      miescie? Odpowiedz prosze koniecznie uzasadnic!
      • Gość: osF Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 17:46
        W uznaniu zasług wszelakich tyskiego forum Gazety.pl proponuję załozyć jego
        muzeum w Tychach.
        • nabil Re: muzeum forum 04.02.03, 17:48
          Gość portalu: osF napisał(a):

> W uznaniu zasług wszelakich tyskiego forum Gazety.pl proponuję załozyć jego
          > muzeum w Tychach.

A co z eksponatami? A moze na scianach powywieszac fragmenty forumowych
          dyskusji?
          • Gość: osF Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 17:51
            Na jakich ścianach? Zyjemy w XXI wieku. To powinno być muzeum wirtualne.
            Zaoszczędziłoby się na kosztach, nie trzeba byłoby chodzić w kapciach, ani
            kupować biletu. Nawet w poniedzialki byłoby otwarte. Oczywiście - fragmenty
            najważnijeszych dyskusji... I koniecznie portrety słynnych forumowiczów :-)
            • nabil Re: muzeum forum 04.02.03, 18:01
              Gość portalu: osF napisał(a):

> Na jakich ścianach? Zyjemy w XXI wieku. To powinno być muzeum wirtualne.
              > Zaoszczędziłoby się na kosztach, nie trzeba byłoby chodzić w kapciach, ani
              > kupować biletu. Nawet w poniedzialki byłoby otwarte. Oczywiście - fragmenty
              > najważnijeszych dyskusji... I koniecznie portrety słynnych forumowiczów :-)

Hm, coz za wizje.Jeszcze tylko biznesplanu brakuje. Tak wiec w tej chwili
              odpisuje przyszlemu kustoszowi takowego muzeum, ma sie rozumiec;-)
              • Gość: osF Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 18:04
                No cóż, jeśli ludzkość będzie chciała, mogę podjąć się tej trudnej misji :-)
        • Gość: Radex Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 20:52
          Robić muzeum w okresie jego rozkwitu,świetności?!Któryś z zasłużonych
          forumowiczów mógłby się obrazić.Na razie skupmy się na rekordzie ilościowym(bo
          jakościowy jest niemierzalny)
    • radexindamix Re: muzeum piwa 12.05.03, 17:51
      No,po zimowej przerwie znów się wybieram pozwiedzać to co zwiedzone
      wielokrotnie.Ale może coś nowego wybudowali???A przy okazji degust...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka