pawel_1 15.01.03, 10:19 slyszeliscie ze w Tychach ma powstac muzeum piwa?? pisze o tym dzisiejsza wyborcza. muzeum powstanie w wrzesniu, moze bedzie mozna sie zalapac na browarka??:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 13:56 A co,Pawle nie byles ani razu na zwiedzaniu browaru?Tam trąbia o tym od ponad pół roku.A i piwko można degustować(oficjalnie leją 2,ale z przewodnikiem można się dogadać;). Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: muzeum piwa 16.01.03, 20:39 no wlasnie nie bylem. ale tak to zwykle bywa ze nawet sie nie zna wszystkich atrakcji swojego miasta. a czasami szkoda. trzeba to kiedys nadrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 22:22 No to chłopie śmigaj,bo na razie wiadome jest,że zwiedzanie bedzie tylko do czerwca(choć możliwe,że drobne opłaty wprowadzą już w marcu).Ja 5 razy zwiedzałem;-)Po czasie się troszkę nudzi,ale i tak jest ok.Zbierz grupę 12 osób i dzwoń by 'przyjacielem Tyskich Browarów Książęcych nazywać się móc' Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: muzeum piwa 23.01.03, 21:57 ale gdzie to trzeba isc? jest jakies wejscie/brama/drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 23:36 Zwiedzanie się wcześniej rezerwuje telefonicznie-227 29 33(jakoś tak mi w pamięci utkwiło;) Ale proponuję wam poczekać na cieplejsze dni bo zwiedza się głównie chodząc po dworze... Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: muzeum piwa 23.01.03, 23:41 a piwko jakie(jaki rodzaj/w czym podaja/jak dlugo mozna je tam pic)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 23:50 Piwko wyśmienite.Duzo lepsze niż to sprzedawane(nawet od butelkowego),bo świeże. Rodzaj to zależy jak się trafi,ale głównie Gronie.Podają w kuflach szklanych(choć jak mieli remont to w plastikach podawali i to w miejscu gdzie ma powstać muzeum).Mają taką fajną miniknajpkę,odpowiednio stylizowaną. Warto jest tego piwa spróbować,bo jest i lepsze i mocniejsze i zawsze się radosnym wychodzi.Czasu jest tyle by spokojnie 2 wypić(więc dla chętnych na więcej proponuję pić szybko) Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: muzeum piwa 23.01.03, 23:56 podobno na koniec dostaje sie jakis certyfikat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: muzeum piwa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 23:59 Certyfikat tyskich piwowarów,mam ich całą kolekcję.Że jesteś przyjacielem browaru. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: muzeum piwa 24.01.03, 17:48 Gość portalu: Radex napisał(a): > Certyfikat tyskich piwowarów,mam ich całą kolekcję.Że jesteś przyjacielem > browaru. ja certyfikatu nie mam, ale jestem jak najbardziej przyjacielem browaru. dziasj tez zamiezam sie z browarem zaprzyjazniac;)) doslownie a wlasciwie doustnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Jest powód do dumy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 20:41 Chyba my,Tyszanie wszyscy jesteśmy przyjaciółmi browaru naszego kochanego. W ogóle jestem dumny,że mamy ten browar Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Jest powód do dumy 03.02.03, 18:21 Gość portalu: Radex napisał(a): > Chyba my,Tyszanie wszyscy jesteśmy przyjaciółmi browaru naszego kochanego. W > ogóle jestem dumny,że mamy ten browar Ja jeszcze nie mam, ale jak bede mial troche kaski na boku to kupie troche akcji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Jest powód do dumy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 21:06 Hmm,mamy problemy z abstrakcyjnym myśleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Jest powód do dumy 04.02.03, 14:54 Gość portalu: Radex napisał(a): > Hmm,mamy problemy z abstrakcyjnym myśleniem? Niestety nie mam borwarka pod reka i zdarza sie mi czasami cos zbyt trzezwo napisac. Ale z drugiej strony, zeby tak od razu byc dumnym z jakiejs rozlewni piwska? Oj, Radex czyzby kompleksy mieszkanca dziury zabitej dechami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Jest powód do dumy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 17:01 franck napisał: > Gość portalu: Radex napisał(a): > > > Hmm,mamy problemy z abstrakcyjnym myśleniem? > > Niestety nie mam borwarka pod reka i zdarza sie mi czasami cos zbyt trzezwo > napisac. > > Ale z drugiej strony, zeby tak od razu byc dumnym z jakiejs rozlewni piwska? > Oj, Radex czyzby kompleksy mieszkanca dziury zabitej dechami? Hehe,może coś w tym jest.Te moje stałe udawadnanie jakie to miasto jest fantastyczne...;) Ale jeśli chodzi o browar,to tym akurat można się szczycić.I nie chodzi tylko o rozlewnię,ale produkcję,wygrywanie konkursów,tradycję czy historię. Odpowiedz Link Zgłoś
lmagonsk Re: muzeum piwa 02.02.03, 04:11 no to kiedy lecimy na nasz browarek do naszego browarku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: muzeum piwa IP: *.router.media-com.com.pl 09.05.03, 21:39 Dlaczego ja jeszcze nie byłam na wycieczce w browarze? Nawet nie wiedziałam, że takowe są... Możecie dopisać mnie na listę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: muzeum piwa IP: *.router.media-com.com.pl 09.05.03, 23:18 no to brakuje jeszcze dziesięciu, jaśli się nie mylę. Koleżanki i koledzy! Kto jeszcze chętny na browarka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: muzeum piwa IP: *.router.media-com.com.pl 10.05.03, 01:06 hihihi, mam jeszcze jednego chętnego. Brakuje jeszcze 9. Odpowiedz Link Zgłoś
nabil Re: muzeum piwa 04.02.03, 17:40 To muzeum piwa bedzie pierwsze? A moze juz jakies sa w Tychach. Moze drodzy forumowicze zproponujecie jakie muzeum poza "piwnym" moglo by powstac w naszym miescie? Odpowiedz prosze koniecznie uzasadnic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 17:46 W uznaniu zasług wszelakich tyskiego forum Gazety.pl proponuję załozyć jego muzeum w Tychach. Odpowiedz Link Zgłoś
nabil Re: muzeum forum 04.02.03, 17:48 Gość portalu: osF napisał(a): > W uznaniu zasług wszelakich tyskiego forum Gazety.pl proponuję załozyć jego > muzeum w Tychach. A co z eksponatami? A moze na scianach powywieszac fragmenty forumowych dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 17:51 Na jakich ścianach? Zyjemy w XXI wieku. To powinno być muzeum wirtualne. Zaoszczędziłoby się na kosztach, nie trzeba byłoby chodzić w kapciach, ani kupować biletu. Nawet w poniedzialki byłoby otwarte. Oczywiście - fragmenty najważnijeszych dyskusji... I koniecznie portrety słynnych forumowiczów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nabil Re: muzeum forum 04.02.03, 18:01 Gość portalu: osF napisał(a): > Na jakich ścianach? Zyjemy w XXI wieku. To powinno być muzeum wirtualne. > Zaoszczędziłoby się na kosztach, nie trzeba byłoby chodzić w kapciach, ani > kupować biletu. Nawet w poniedzialki byłoby otwarte. Oczywiście - fragmenty > najważnijeszych dyskusji... I koniecznie portrety słynnych forumowiczów :-) Hm, coz za wizje.Jeszcze tylko biznesplanu brakuje. Tak wiec w tej chwili odpisuje przyszlemu kustoszowi takowego muzeum, ma sie rozumiec;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 18:04 No cóż, jeśli ludzkość będzie chciała, mogę podjąć się tej trudnej misji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: muzeum forum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 20:52 Robić muzeum w okresie jego rozkwitu,świetności?!Któryś z zasłużonych forumowiczów mógłby się obrazić.Na razie skupmy się na rekordzie ilościowym(bo jakościowy jest niemierzalny) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: muzeum piwa 12.05.03, 17:51 No,po zimowej przerwie znów się wybieram pozwiedzać to co zwiedzone wielokrotnie.Ale może coś nowego wybudowali???A przy okazji degust... Odpowiedz Link Zgłoś