kaner 06.02.03, 18:31 Jakies pomysly na temat Tyskiego centrum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: planista Re: centrum IP: osz2:* / 10.62.16.* 06.02.03, 21:38 Jak chodzi o lokalizacje to proponuje tereny obecnego (jeszcze targu na Jana PawłaII) oraz tereny leżące po drugiej strony tej ulicy aż do ulicy Dabrowskiego. Stacje Tychy miasto i tory leżące NA TYM ODCINKU bym przkrył, jednocześnie linia ta byłaby wykorzystywana jako linia szybkiego tramwaju do Oświęcimia (to może być realne z uwagi na strategie Tychy 2010) byłaby to stacja coś na kształt stacji metra z ruchomymi schodami na góre. Tam znajdowały by się ładny ale nie duży "park" z alejkami kwiatami krzewami i drzewami, z małymi kafejkami, który z jednej strony - przy ulicy Dąbrowskiego kończył by się ładnym budynkiem centrum rozrywki miejskiej w którym byłoby np. multikino galerie, kręgielnie itp, pasaże ze sklepikami (czyli coś jak Plaza Center)a po drugiej stronie przy ulicy Jana Pawła II kolejnym ładnym i nowoczesnym budynkiem byłby urząd miasta. pod tymi budynkami byłyby oczywiście parkingi poodziemne. Jest to wizja może nie realna ale dla mnie ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: centrum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 22:17 Robi wrażenie.Ja też swoją wizję przedstawie,ale nie teraz bo zaraz Ally McBeal sie zaczyna;) A co do przykrycia torów między Jana Pawła a Dąbrowskiego,to przypominam,że już w projekcie tej 'niecki z torami' była mowa o budowie czegoś w stylu metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: centrum IP: osz2:* / 10.62.16.* 08.02.03, 12:06 Można by było wykorzystać w lepszy sposób do tego celu już istniejące przejścia podziemne. Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: centrum 08.02.03, 13:12 wlasnie po bokach tych przejsc podziemnych mogliby wykuc miejsce na sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: centrum IP: osz2:* / 10.62.16.* 08.02.03, 13:27 Jak chodzi o lokalizacje to proponuje tereny obecnego (jeszcze targu na Jana PawłaII) oraz tereny leżące po drugiej strony tej ulicy aż do ulicy Dabrowskiego. Stacje Tychy miasto i tory leżące NA TYM ODCINKU bym przkrył, jednocześnie linia ta byłaby wykorzystywana jako linia szybkiego tramwaju do Oświęcimia (to może być realne z uwagi na strategie Tychy 2010) byłaby to stacja coś na kształt stacji metra z ruchomymi schodami na góre. Tam znajdowały by się ładny ale nie duży "park" z alejkami kwiatami krzewami i drzewami, z małymi kafejkami, który z jednej strony - przy ulicy Dąbrowskiego kończył by się ładnym budynkiem centrum rozrywki miejskiej w którym byłoby np. multikino galerie, kręgielnie itp, pasaże ze sklepikami (czyli coś jak Plaza Center)a po drugiej stronie przy ulicy Jana Pawła II kolejnym ładnym i nowoczesnym budynkiem byłby urząd miasta. pod tymi budynkami byłyby oczywiście parkingi poodziemne. Jest to wizja może nie realna ale dla mnie ciekawa. A co wy proponujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
x=man Re: centrum 08.02.03, 17:14 Gość portalu: planista napisał(a): > Jak chodzi o lokalizacje to proponuje tereny obecnego (jeszcze targu na Jana > PawłaII) oraz tereny leżące po drugiej strony tej ulicy aż do ulicy > Dabrowskiego. Stacje Tychy miasto i tory leżące NA TYM ODCINKU bym przkrył, > jednocześnie linia ta byłaby wykorzystywana jako linia szybkiego tramwaju do > Oświęcimia (to może być realne z uwagi na strategie Tychy 2010) byłaby to > stacja coś na kształt stacji metra z ruchomymi schodami na góre. Tam > znajdowały by się ładny ale nie duży "park" z alejkami kwiatami krzewami i > drzewami, z małymi kafejkami, który z jednej strony - przy ulicy Dąbrowskiego > kończył by się ładnym budynkiem centrum rozrywki miejskiej w którym byłoby np. > multikino galerie, kręgielnie itp, pasaże ze sklepikami (czyli coś jak Plaza > Center)a po drugiej stronie przy ulicy Jana Pawła II kolejnym ładnym i > nowoczesnym budynkiem byłby urząd miasta. pod tymi budynkami byłyby oczywiście > parkingi poodziemne. Jest to wizja może nie realna ale dla mnie ciekawa. > > A co wy proponujecie??? jak na razie wszyscy sie zgadzamy gdzie mogloby powstac takie centum, oczywiscie jest to teren po targu przy al. Jana Pawla II, alternatywa dla tego miejsca moglby byc plac pod zyrafa bardzo ciekawy pomysl ma nowopowstala fundacja, ktora chce odrestaurowac pewne miejsca na starych tychach, jest to o tyle ciekawe ze nie musi kolidowac z nowoczesnym centrum na jana pawla ja widze takie centrum na bazie kwadratu, ktory bylby zamkniety z trzech stron na srodku fontanna,troche zieleni, wszystko polaczone z tunelem podziemnym, w ktorym tak jak wspomnialem wczesniej bylyby sklepy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: centrum 08.02.03, 18:05 Wydaje mi sie ze podstawa naszego centrum powinno byc: - duzo zieleni (nie chce zeby tyskie centrum wygladalo jak w katowicach brrr) - dlugo czynne kawiarnie, knajpki drozsze tansze, - jakies knajpki z jedzeniem, nie fastfoody tylko male restauracyjki, - jakies skupisko osrodkow rozrywki, typu moze kino studyjne, kregielnia, inne, - a sklepy gdzies wokol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: centrum IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 18:25 kaner napisał: > Wydaje mi sie ze podstawa naszego centrum powinno byc: > - duzo zieleni (nie chce zeby tyskie centrum wygladalo jak w katowicach brrr) > - dlugo czynne kawiarnie, knajpki drozsze tansze, > - jakies knajpki z jedzeniem, nie fastfoody tylko male restauracyjki, > - jakies skupisko osrodkow rozrywki, typu moze kino studyjne, kregielnia, inne, > - a sklepy gdzies wokol > Świetna propozycja,już sobie ją wizualizuję i aż miło.Twój pomysł plus planisty i mamy przepis na fajne centrum.Ale nie chciałbym nic podziemnego,niech to bedzie NA ziemi. To taka nowoczesna wizja starodawnego rynku.Ale by było fanie Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: centrum 08.02.03, 18:42 Jesli chodzi o zagospodarowanie tego wielkiego rowu to mozna tam urzadzic parking podziemny .ew przeniesz tam dwie ulice (zlikwidowac) dabrowskiego i jana pawla zeby bylo wiecej miejsca na deptaki a samochodzy tez mogly sie tam dostac Ehhhh to bylo centrum jednoczesnie nowoczesne ale przyjemne i schludne bez samochodow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planista Re: centrum IP: osz2:* / 10.62.16.* 20.02.03, 16:35 Jakie jeszcze macie propozycje dla naszego centrum. Ja swoje przedstawiłem. Możecie do niego coś dodawać albo stworzyć własną wizję centrum i opisać.??? Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Centrum 22.02.03, 15:44 Nowoczesna wizja starodawnego rynku,jak wcześniej napisałem to mój pomysł: Chciałbym też by do ryneczku prowadziły wąskie uliczki,coś w podobnym stylu jak jest w Pradze.Albo wersja druga: wąskie uliczki a po bokach duża ilość zieleni.Taki mini-busz i dochodzimy do ryneczku przedstawionego przez Planistę. Kawiarenki,puby z ogródkami.Lokale te tworzone w różnych klimatach (np.restauracja chinska,pijalnia soków,mój house'owy klub;).Oprócz tego małe sklepiki nie mające nic wspólnego ze światowymi sieciami.Ale też umieściłbym jakiś sklep w którym byłyby niskie ceny,by można było kupić sobie tyskie po 2.35 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 08.05.03, 00:51 No to jak nie ma juz targu to można by spowrotem po dumać nad centrum, tamtejszym placem co mozna z nim zrobić. JA czyli planista kiedyś przedstawiłem swoja propozycję. tewraz jest nas więcej więc może więcej będzie jakiś pomysłów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: centrum IP: *.router.media-com.com.pl 08.05.03, 12:09 basturk napisał: > No to jak nie ma juz targu to można by spowrotem po dumać nad centrum, > tamtejszym placem co mozna z nim zrobić. JA czyli planista kiedyś > przedstawiłem swoja propozycję. tewraz jest nas więcej więc może więcej będzie > jakiś pomysłów??? Mi wystarczy to co napisaliscie wcześniej, by się rozmaaaaaaaaaaaarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: centrum IP: 213.216.88.* 08.05.03, 22:46 planista napisał: > Jak chodzi o lokalizacje to proponuje tereny obecnego (jeszcze targu na Jana > PawłaII) oraz tereny leżące po drugiej strony tej ulicy aż do ulicy > Dabrowskiego. Stacje Tychy miasto i tory leżące NA TYM ODCINKU bym przkrył, > jednocześnie linia ta byłaby wykorzystywana jako linia szybkiego tramwaju do > Oświęcimia (to może być realne z uwagi na strategie Tychy 2010) byłaby to > stacja coś na kształt stacji metra z ruchomymi schodami na góre. Tam > znajdowały by się ładny ale nie duży "park" z alejkami kwiatami krzewami i > drzewami, z małymi kafejkami, który z jednej strony - przy ulicy Dąbrowskiego > kończył by się ładnym budynkiem centrum rozrywki miejskiej w którym byłoby > np. multikino galerie, kręgielnie itp, pasaże ze sklepikami (czyli coś jak > Plaza Center)a po drugiej stronie przy ulicy Jana Pawła II kolejnym ładnym i > nowoczesnym budynkiem byłby urząd miasta. pod tymi budynkami byłyby > oczywiście > parkingi poodziemne. Jest to wizja może nie realna ale dla mnie ciekawa. Wizja jest niezła, choć wrzuciłbym kilka innowacji :-))) Po pierwsze: zastanawiam się skąd pomysł na tramwaj szynowy z Tychów do Oświecimia (???) - też kiedys czytałem strategię na najbliższych kilka lat, w której było to ujęte, ale do dzis nie bardzo rozumiem po co (?) - nie znaczy to jednak, że jestem przeciwnikiem transportu szynowego, wręcz przeciwnie - jestem entuzjastą i propagatorem takiego transportu z uwagi na większy komfort jazdy, krótszy czas przejazdu oraz mniej negatywne oddziaływanie na środowisko (w przypadku wykorzystywania energii elektrycznej). Zastanawia mnie tylko skąd ten zwrot w strone akurat Oświęcimia, a nie Katowic (???). Wystarczy spojrzeć na chronologiczny rozkład jazdy autobusów pomiędzy Tychami a Katowicami żeby bez trudu stwierdzić, że dziennie przetacza sie pomiedzy tymi miastami tysiące ludzi (praca, studia itd.). Jeśli ktoś ma wątpliwości zapraszam na chronologiczny rozkład odjazdów autobusów z Katowic do Tychów na stronie www.mzk.pl. Dodam, że nie uwzglednia on linii "888", którą dziennie "przelewa" sie tez ogromna rzesza ludzi. Pomyślmy teraz co byłoby, gdyby kursował tramwaj/autobus szynowy pomiedzy stacjami "Katowice" i "Tychy Miasto": większość ludzi wracajacych z Katowic po pracy lub zajeciach na uczelni (nie przesadzę, gdy powiem, że kilka tysiecy ludzi dziennie) wysiadałoby na przystanku "Tychy Miasto" i przechodziłoby przez tereny planowanego przez Was CENTRUM... Robiliby oczywiscie zakupy, dzięki czemu rozwinęłaby sie ta część miasta - powstałoby wiele sklepów, punktów rozrywki - wielu inwestorów z czasem zainteresowałoby sie tym miejscem. Oczywiscie kolejnym punktem mogłoby być przedłużenie linii w stronę Oświęcimia, oczywiście - ale nie jako strategia rozwoju naszego miasta - to nie rozwinęłoby centrum tak, jak linia szynowa w strone Katowic (przepływ ludzi na trasach Tychy-Katowice i Tychy-Oświęcim nie jest porównywalny!!!). Może to zabrzmi dziwnie, ale moim zdaniem rozwój tyskiego centrum jest silnie związany z ulokowaniem w nim czegoś w rodzaju węzła autobusowego/trolejbusowego, z którego podróżowałoby się dalej (autobus szynowy w strone Katowic, a stamtąd do Gliwic). Centrum jest tylko wtedy prawdziwym Centrum, gdy są w nim ludzi - samo wyznaczenie granic niczego nie załatwi, - nawet nie ma sie co oszukiwać ... Po drugie: na początek bym wykopu kolejowego nie przykrywał: nie ma moim zdaniem sensu tracić kupy pieniędzy jeśli nie byłoby pewności, czy pomysł z Centrum jest trafiony. Oczywiście, gdyby tyskie centrum zaczęło rozkwitać, wtedy moznaby nad przykryciem torowiska pomyśleć. Po trzecie: boję się, że to tylko marzenia... :-))) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: centrum 08.05.03, 23:14 Zdecydowanie się z tobą zgadzam w sprawie linii Tychy-Katowice.To był bardzo logiczny post,podobał mi się Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum- do UM 09.05.03, 00:47 Fajnie że się Wam podobał mój pomysł. Oczywiście pomysł z tym tramwajem do Katowic jest oczywiscie lepszy jak do Oswięcimai do którego możnabybyło przedłuż torowisko bo stamtąd też przybywa do na s dużo ludzi. ja przedstawiłem wizualizację tylko na podstawie strategii. po drugie to oczywiście casłego wykopu nie chciałem przykryć. Tylko część (gównie od mostu do mostu (tego od armii Krajowej do roweckiego) i to też nie cały. Po trzecie fajnie by było jakby zajrzał tu ktoś z UM a później stało się to rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 03.07.03, 13:51 Gość portalu: Darek napisał(a): > planista napisał: > > > Jak chodzi o lokalizacje to proponuje tereny obecnego (jeszcze targu na Ja > na > > PawłaII) oraz tereny leżące po drugiej strony tej ulicy aż do ulicy > > Dabrowskiego. Stacje Tychy miasto i tory leżące NA TYM ODCINKU bym przkrył > , > > jednocześnie linia ta byłaby wykorzystywana jako linia szybkiego tramwaju > do > > Oświęcimia (to może być realne z uwagi na strategie Tychy 2010) byłaby to > > stacja coś na kształt stacji metra z ruchomymi schodami na góre. Tam > > znajdowały by się ładny ale nie duży "park" z alejkami kwiatami krzewami i > > > drzewami, z małymi kafejkami, który z jednej strony - przy ulicy Dąbrowski > ego > > kończył by się ładnym budynkiem centrum rozrywki miejskiej w którym byłoby > > > np. multikino galerie, kręgielnie itp, pasaże ze sklepikami (czyli coś jak > > > Plaza Center)a po drugiej stronie przy ulicy Jana Pawła II kolejnym ładnym > i > > nowoczesnym budynkiem byłby urząd miasta. pod tymi budynkami byłyby > > oczywiście > > parkingi poodziemne. Jest to wizja może nie realna ale dla mnie ciekawa. > > Wizja jest niezła, choć wrzuciłbym kilka innowacji :-))) > Po pierwsze: zastanawiam się skąd pomysł na tramwaj szynowy z Tychów do > Oświecimia (???) - też kiedys czytałem strategię na najbliższych kilka lat, w > której było to ujęte, ale do dzis nie bardzo rozumiem po co (?) - nie znaczy to > > jednak, że jestem przeciwnikiem transportu szynowego, wręcz przeciwnie - jestem > > entuzjastą i propagatorem takiego transportu z uwagi na większy komfort jazdy, > krótszy czas przejazdu oraz mniej negatywne oddziaływanie na środowisko (w > przypadku wykorzystywania energii elektrycznej). Zastanawia mnie tylko skąd ten > > zwrot w strone akurat Oświęcimia, a nie Katowic (???). Wystarczy spojrzeć na > chronologiczny rozkład jazdy autobusów pomiędzy Tychami a Katowicami żeby bez > trudu stwierdzić, że dziennie przetacza sie pomiedzy tymi miastami tysiące > ludzi (praca, studia itd.). Jeśli ktoś ma wątpliwości zapraszam na > chronologiczny rozkład odjazdów autobusów z Katowic do Tychów na stronie > www.mzk.pl. Dodam, że nie uwzglednia on linii "888", którą dziennie "przelewa" > sie tez ogromna rzesza ludzi. Pomyślmy teraz co byłoby, gdyby kursował > tramwaj/autobus szynowy pomiedzy stacjami "Katowice" i "Tychy Miasto": > większość ludzi wracajacych z Katowic po pracy lub zajeciach na uczelni (nie > przesadzę, gdy powiem, że kilka tysiecy ludzi dziennie) wysiadałoby na > przystanku "Tychy Miasto" i przechodziłoby przez tereny planowanego przez Was > CENTRUM... Robiliby oczywiscie zakupy, dzięki czemu rozwinęłaby sie ta część > miasta - powstałoby wiele sklepów, punktów rozrywki - wielu inwestorów z czasem > > zainteresowałoby sie tym miejscem. Oczywiscie kolejnym punktem mogłoby być > przedłużenie linii w stronę Oświęcimia, oczywiście - ale nie jako strategia > rozwoju naszego miasta - to nie rozwinęłoby centrum tak, jak linia szynowa w > strone Katowic (przepływ ludzi na trasach Tychy-Katowice i Tychy-Oświęcim nie > jest porównywalny!!!). Może to zabrzmi dziwnie, ale moim zdaniem rozwój > tyskiego centrum jest silnie związany z ulokowaniem w nim czegoś w rodzaju > węzła autobusowego/trolejbusowego, z którego podróżowałoby się dalej (autobus > szynowy w strone Katowic, a stamtąd do Gliwic). Centrum jest tylko wtedy > prawdziwym Centrum, gdy są w nim ludzi - samo wyznaczenie granic niczego nie > załatwi, - nawet nie ma sie co oszukiwać ... > Po drugie: na początek bym wykopu kolejowego nie przykrywał: nie ma moim > zdaniem sensu tracić kupy pieniędzy jeśli nie byłoby pewności, czy pomysł z > Centrum jest trafiony. Oczywiście, gdyby tyskie centrum zaczęło rozkwitać, > wtedy moznaby nad przykryciem torowiska pomyśleć. > Po trzecie: boję się, że to tylko marzenia... :-))) > POzdrawiam Z Oświęcima sporo ludzi pracuje w Tychach, czy uczy się, tak więc pusty by nie jeździł, oczywiscie ja jeszce tak jak napisałeś rozwinąłbym go w stronę Katowic, co odciązyło by ruch samochodowy i autobusowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: centrum IP: *.tychy.net.pl / 10.11.2.* 08.05.03, 23:57 az siw boje co bede mial pod oknem tlum kilku tysiecy ludzi wysiadajacy i robiacy zakupy??? o nie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 12.05.03, 01:09 jako planista napisałem wcześniej: I Jak chodzi o lokalizacje to proponuje tereny obecnego (jeszcze targu na Jana PawłaII) oraz tereny leżące po drugiej strony tej ulicy aż do ulicy Dabrowskiego. Stacje Tychy miasto i tory leżące NA TYM ODCINKU bym przkrył, jednocześnie linia ta byłaby wykorzystywana jako linia szybkiego tramwaju do Oświęcimia (to może być realne z uwagi na strategie Tychy 2010) byłaby to stacja coś na kształt stacji metra z ruchomymi schodami na góre. Tam znajdowały by się ładny ale nie duży "park" z alejkami kwiatami krzewami i drzewami, z małymi kafejkami, który z jednej strony - przy ulicy Dąbrowskiego kończył by się ładnym budynkiem centrum rozrywki miejskiej w którym byłoby np. multikino galerie, kręgielnie itp, pasaże ze sklepikami (czyli coś jak Plaza Center)a po drugiej stronie przy ulicy Jana Pawła II kolejnym ładnym i nowoczesnym budynkiem byłby urząd miasta. pod tymi budynkami byłyby oczywiście parkingi poodziemne. Jest to wizja może nie realna ale dla mnie ciekawa. Teraz dodałbym: II przystanej (obecny dworzec) Tychy Miasto przesunął bym do mostu Grota Roweckiego i zbudowałbym tam zintegroany przystanek: autobusowy, trolejbusowy i tramwajowy (do Oświęcimia i Katowic). Na dole byłby ten tramwajowy po czym po przejciu schodami do góy byłby przystanek trolejbusowa-autobusowy. Całość mogłabybyć oświetlana reflektroami umieszczonymi w ziemii. Wszytsko to ładnie wkomponowane w budynki które zaproponowałem kiedys wcześniej )pierwsza część postu) Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: centrum 04.07.03, 00:24 popatrzcie na nowoczesny rynek w Kolobrzegu: www.kolobrzeg.pl/modules/My_eGallery/gallery/starowka/123-2395_IMG.JPG www.kolobrzeg.pl/modules/My_eGallery/gallery/starowka/124-2471_IMG.JPG www.kolobrzeg.pl/modules/My_eGallery/gallery/starowka/123-2379_IMG.JPG www.kolobrzeg.pl/modules/My_eGallery/gallery/starowka/123-2398_IMG.JPG takie kamienice jak wyzej plus ratusz? plus fontanna? i bedzie good do tego Wasze wczesniejsze pomysly i za jakies 10 lat bede mogl sobie powiedziec, ze ide na piwo na rynek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 04.07.03, 01:07 Jestem za plus nasze propozycje. Jak widać w rynku wcale nie muszą być stare kamienice i to w dodatku zzabytkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: centrum 04.07.03, 09:21 Głosuję za tym, żeby centrum powstało na granicy Starych Tychów i osiedla B. Jest to moim zdaniem bardzo dobre miejsce na centrum. My też mamy „starówkę”, może niezbyt starą, ale Warszawska jest jeszcze młodsza :) Należałoby tylko odświeżyć budynki na Rynku i w przyległych uliczkach, zdałoby się też odnowienie teatru bo to brzydactwo oszpeci Rynek. Między istniejącym Rynkiem i teatrem można wybudować jakiś nieduży kompleks rozrywkowy, dobrze by tu pasował taki pasaż jak na Balbinie. Pomysł z fontanną podoba mi się, proponuję wybudowanie kilkunastu fontann z wodą przeskakującą z jednej do drugiej :) Potok oczyścić i wzdłuż niego zrobić deptak. Oj jak tu ślicznie – już spaceruję w myślach :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 04.07.03, 11:20 salo napisała: > Głosuję za tym, żeby centrum powstało na granicy Starych Tychów i osiedla B. > Jest to moim zdaniem bardzo dobre miejsce na centrum. > My też mamy „starówkę”, może niezbyt starą, ale Warszawska jest jes > zcze > młodsza :) > Należałoby tylko odświeżyć budynki na Rynku i w przyległych uliczkach, zdałoby > się też odnowienie teatru bo to brzydactwo oszpeci Rynek. Między istniejącym > Rynkiem i teatrem można wybudować jakiś nieduży kompleks rozrywkowy, dobrze by > tu pasował taki pasaż jak na Balbinie. Pomysł z fontanną podoba mi się, > proponuję wybudowanie kilkunastu fontann z wodą przeskakującą z jednej do > drugiej :) Potok oczyścić i wzdłuż niego zrobić deptak. > Oj jak tu ślicznie – już spaceruję w myślach :) > Przyznam że koncepcja zwłaszcza z tym potokiem jest bardzo dobra. też wspominałem gdzieś o tym a już wiem w wątku dotyczącym regulacji potoku tyskiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=322&w=5704022&a=5831048 - mój wątek o zrobieniu deptaku wzdłuż potoku A tu link do wątku o regulacji potoku: www1.gazeta.pl/katowice/1,35063,1433861.html Odpowiedz Link Zgłoś
salo Bardzo przepraszam, :) 04.07.03, 11:30 plagiat popełniony został nieświadomie :) Proszę uprzejmie nie zawiadamiać o moim przestępstwie :) Niniejszym oświadczam, że na pomysł deptaku wzdłuż potoku pierwszy wpadł Bastruk. Salo nie plagiacista :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Chcemy deptaku 04.07.03, 11:37 salo napisała: > plagiat popełniony został nieświadomie :) > Proszę uprzejmie nie zawiadamiać o moim przestępstwie :) > > Niniejszym oświadczam, że na pomysł deptaku wzdłuż potoku pierwszy wpadł > Bastruk. > > Salo nie plagiacista :) No nie wiem co w takimwypadku mam zrobić, ale chyba daruje heh co do koncepcji deptaku wzdłuż potoku to dobrze ze też wpadłeś na ten pomysł- znaczy ze Tyszan którzy chieliby mieć deptak wzdłuz Potoku na rynku jest więcej. Fajnie jakby UM Tychy się tym zainteresowała albo radni. Przecież taki deptak mógłby biec od Parku na osiedlu A przez któy płynie do samego rynku- znacznie lepiej by się wzdłuż niego szło jak obecnie chodnikiem ulicy. Ładnie zadbana zieleń dokookoła nniego, ładnie oświetlony z ławkami, później mogłyby wzdłuż niego powstawać knajpki ładne. Nasz potok do tego się na daje, tymbardziej zę i tak władze miasta chcą go uporzadkować-uregulować no i zadbać o rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Chcemy deptaku 04.07.03, 11:39 Dlaczego tylko do Rynku ? Ja chcę conajmniej do Beskidzkiej :) a może nawet jeszcze dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Chcemy deptaku 04.07.03, 11:49 Narazie by wystarczył do rynku tzn nieco za niego, gdyż dalej nie służy temu tamtejszy układ i budynki a od Bielskiej czy katowickiej koło Starego Targu do Beskidzkiej możnabyło tzez zrobić deptak i park połączony z tym co już tam jest. Narazie proponuje od A do rynku Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum-poprawiona moja wcześniejsza wypowiedz 04.07.03, 11:22 SORKI ALE LINKI MI NIE DZIAŁAŁY Przyznam że koncepcja zwłaszcza z tym potokiem jest bardzo dobra. też wspominałem gdzieś o tym a już wiem w wątku dotyczącym regulacji potoku tyskiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=322&w=5704022&a=5831048 - mój wątek o zrobieniu deptaku wzdłuż potoku A tu link do wątku o regulacji potoku: www1.gazeta.pl/katowice/1,35063,1433861.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: centrum IP: *.netblok.pl / *.netblok.pl 15.01.04, 03:13 z tego co mi wiadomo, proboszczowi Marii Magdaleny, nie podobają się miejsca rozrywkowe w okolicy jego kościółka, a tychach rządzi prawica, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jakieś nowe wizje? n/t IP: 62.233.185.* 19.12.03, 19:49 Moje wizje są niezmienne :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Jakieś nowe wizje? n/t IP: 80.51.254.* 19.12.03, 23:56 moja wizja początkowo jako planisty też niezmienna tzn z jednym ale waznym czynnikiem modyfikującym cała bryła budynku miała by być originalna jedyna w swoim rodzaju i bardzo ciekawa-mamy już piramide, brame słońca wiec przydałoby się w tamtym rejonie też coś ciekawego i nowoczesnego.. architekruta to moja druga pasja po pierwsszej wiecie jakiej Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_cardo Re: Jakieś nowe wizje? n/t 15.01.04, 03:31 a moje ciągle dojrzewają, gotując się w kotle z doświadczeniem iść ale dokąd Odpowiedz Link Zgłoś
basturk no i nieługo ruszy budowa jednej cząstki centrum 03.03.04, 00:53 no i nieługo ruszy budowa jednej cząstki centrum amianowicie cnetrum city point.. moze budowa skm (choć chyab tez nie rychła) by znacznie przyspieszyła budowa całego centrum.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: centrum 24.03.04, 14:42 No i co z tym Centrum? bedzie/nie bedzie i ew. kiedy? za 1 wiek? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 24.03.04, 18:46 bedzie i chyba nie za 1 wiek narzei zadnbych nwoych wiesci, budowa CityPoint jednego z fragmentów centrum ruszy najpóxniej do maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: centrum IP: *.tsi.tychy.pl 24.03.04, 21:38 basturk napisał: > bedzie i chyba nie za 1 wiek narzei zadnbych nwoych wiesci, budowa CityPoint > jednego z fragmentów centrum ruszy najpóxniej do maja > > Ta wiadomość jest zakodowana. A ja nie znam klucza:( Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: centrum 24.03.04, 22:05 heh faktycznie. chyba mam dziś jakąś słabosć chodziło o to ze nie ma zadnych wiesci a budowa city point napewno rozpocznie sie do maja Odpowiedz Link Zgłoś