Gość: tasqa IP: *.netblok.pl 12.09.03, 23:08 Witam wszystkich, czy jest tutaj może ktoś kto studiuje/studiował w Tyskiej WSZINS ??? Bardzo proszę o jakąś opinie na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: 213.216.88.* 13.09.03, 16:42 polityka.onet.pl/ranking2003/ek_zarz_a/sortm20033.html.php3 ...chyba wystarczy za opinię. Choć żeby móc w pełni ocenić szkołę trzebaby zrobić badania, jak absolwenci radzą sobie na rynku pracy - a szkoła nie wypuściła jeszcze aż tylu absolwentów, aby móc ją sprawiedliwie ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: 80.51.254.* 13.09.03, 18:12 Poziom nie jest niski ale za bardzo porywajacy tesh nie.Ja oceniłbym na w skali 6stopniowej na 4.Kadra jest ok z AE w Katowicach, UŚ nawet z AGH w Karkowie i z AE w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 22:57 polska język trudna język Odpowiedz Link Zgłoś
videll Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych 15.09.03, 09:01 hi, zaczynam właśnie 3-ci rok socjologii. chcę powiedzieć, że szkoła ta z roku na rok stawia coraz wyższe wymagania. jak ktoś myślał że jak płaci to zda, to się baaardzo myli. wszins ma dużo pieniędzy, jest w znacznej części sponsorowany z pieniędzy Miasta Tychy. blisko dwa tysiące studentów płaci do kieszeni kadrowiczów. apropo: kadra naprawdę jest ok, zdażają się oszołomy(ale to chyba wszędzie), ale generalnie każdy jest do przejścia. jedynie z tej szkółki zostało mi socjologicze odchylenie, które nie ukrywam, bardzo mi podeszło.. suma sumarum - nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych 15.09.03, 18:39 ja wszins już skonczyłem w czerwcu tyle ze zarządzanie. Potiwerdzam to co napisał videl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: *.unregistered.media-com.com.pl 15.09.03, 18:41 Pochwal się , czym zarządzasz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: *.unice.fr 16.09.03, 10:38 basturk manager? No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych 16.09.03, 17:48 Zarządzam oprócz siebie tesh i pogodą....i jestem jej managerem.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych 17.09.03, 08:15 basturk napisał: > Zarządzam oprócz siebie tesh i pogodą....i jestem jej managerem.. :) zajebisty fach! gdybym wiedział że można zarządzać POGODĄ?!?...i zostać managerem! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych 17.09.03, 20:40 videll napisał: > zajebisty fach! gdybym wiedział że można zarządzać POGODĄ?!?...no nie???? i jaki rzadki ten fach?? ba ja nawet bym powiedział że mam na nią monopol.... Odpowiedz Link Zgłoś
salo WSZiNS 28.01.04, 12:21 Echo: "Wyższa Szkoła Zarządzania i Nauk Społecznych w Tychach zdała bardzo ważny egzamin przed Państwową Komisją Akredytacyjną. PKA pozytywnie oceniła 21 stycznia jakość kształcenia na najliczniejszym kierunku WSZiNS - administracji. W najbliższym czasie podobnej akredytacji poddany zostanie kierunek socjologia. O randze zdanego egzaminu świadczy fakt, że wymagań PKA nie spełniły niektóre kierunki renomowanych uczelni w Polsce." Nie potrafię znaleźć wątku, w którym niektórzy niepochlebnie o tej Szkole się wyrażali. Jak z powyższego widać nie mieli racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: WSZiNS IP: 80.51.254.* 28.01.04, 13:43 fakt-poziom we wszinsie naprawde nie jest niski w porównaniu z innymi tego typu uczelniami w woj...wiadomo ze uniwesytetem nie bedzie, akademią ek. też nie... jak chodzi o kadre to jest wysdoko (UŚ AE Katwoice i Kraków, UJ, uniwer. wroc. i inne) ostatnio słyszałem że władze Tychów założyciele wszinsu-zaprosili inne okoliczne gminy do współpracy w ramach tej uczelni aby weszli do tej spółki- ponieważ chcą zainwestowac i będą starali sie o sordki unijne..a jak wiadomo kilka gmin ien Pszczyna Mikołów Oswiecim, Bieruń.... to zawsze lepiej niz same Tychy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: WSZiNS IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 00:27 Nieżle. Akredytacja Panstwowej Komisji dla szkoły tyskiej. Jestem na drugim roku. Czuje ze sie szkole nalezy. Ludzie mówią że w Tychach trudniej dostać tróje niż w Katowicach na Uniwersytecie. Troche zdziwiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verka Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 09:34 Vitam!!! Wypowiem sie jako zeszloroczna absolwentka WSZiNS na kierunku zarzadzanie. Wykladowcy jak na kazdej innej uczelni, tzn. maja swoje odchyly, jedni wymagajacy inni nie, jedni staraja sie wylozyc przedmiot po ludzku, inni znowu na wykladach mowia do siebie a student nie wie o co chodzi. Jedni robia potworne problemy z zaliczeniami inni wrecz przeciwnie. Jednoznacznie trudno ocenic calosciowo poziom nauczania w szkole. Jedno jest pewne, wykladowcy pochodza ze znanych uczelni panstwowych a to pozwala sadzic, ze poziom nauczania jest podobny ja na tych uczelniach. Jak zaczelam nauke w WSZiNS to najwieksze problemy byly z dziekanatem, jednak od jakiegos czasu to sie zmienilo i choc nadl trzeba stac w kolejkach to nie jest to juz takie stresujace jak dawniej. Prawdopodobnie informacje dla studentow nadal na poziomie przedszkola, tzn. musisz codziennie bywac na uczelni, choc studiujesz zaocznie, zeby wiedziec czy przypadkiem akurat nie zmieniono terminu zaliczenia czy egzaminu. Czasem karteczka o zmianie daty pojawia sie tuz po egzaminie. Ale to sa sporadyczne przypadki. Biblioteka posiada w wiekszosci wylacznie ksiazki te ktore wymagaja wykladowcy i nic ponadto, wiec zachodzi koniecznosc zapisania sie do BS, z ktora WSZiNS ma podpisane umowy wiec problemu z tym nie ma. Jesli ktos chce cos wiedziec na temat konkretnego wykladowcy zarzadzania to prosze o mejla: verka.w@azeta.pl Pozdrovionka - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Wyższa Szkoła Zarządzania i nauk Społecznych IP: 80.51.254.* 04.02.04, 11:40 a czy studiowałaś dziennie czy zaocznie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Przeczytaj Basturk:) IP: 80.51.254.* 04.02.04, 12:06 heh przeczytałem...i faktycznie zagubiłem gdzieś zdanie... spasiba za oswiecenie Odpowiedz Link Zgłoś