Dodaj do ulubionych

do osób szczupłych z dużym biustem

08.07.11, 23:19
gdzie kupujecie staniki ? ja mam 65 ew. 70 E ( nieraz D) i już nie mam pomysłów. Gdziekolwiek nie pójde i juz jest ten rozmiar to koszuja one po 100-200 zl...
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: do osób szczupłych z dużym biustem 09.07.11, 08:22
      Na Allegro :)
    • imp18 Re: do osób szczupłych z dużym biustem 09.07.11, 08:40
      Taki rozmiar ma już sporo polskich firm, więc powinnaś coś znaleźć tańszego w necie... ewentualnie allegro, giełda itd :)
    • marikooo Re: do osób szczupłych z dużym biustem 09.07.11, 09:58
      Balkonetkowy Bra Swap: balkonetka.pl/forum/bra-swap/1
      I, jak wspomniała Imp18, giełda: forum.gazeta.pl/forum/f,72041,Gielda_LB_LMB.html
    • maheda Ale zaraz, zaraz 09.07.11, 10:21
      D-E to nie jest duży biust.
      Zrewiduj lepiej rozmiar.
    • alladyna1986 Re: do osób szczupłych z dużym biustem 12.07.11, 19:54
      Kurcze, ja się spodziewałam, że tu pytanie o jakieś 70hh,j,k, zdecydowanie powyżej G z końca tabelki, bo tu moga byc problemy z dostaniem dobrych konstrukcji

... ale nie przy "65 ew. 70 E ( nieraz D)".;p Racja, to nie jest duży biust...;) Obiektywnie znajduje się poniżej środka tabelki.
      A staniki można kupić w milionie sklepów stacjonarnych i internetowych, znajdziesz je po wpisaniu w Google "Biuściasta mapa świata".

65 ew. 70 E ( nieraz D) to jest de facto 6 sąsiednich rozmiarów: 65d, 65dd, 65e, 70d, 70dd, 70e, na biustu różniące się baaardzo objętością, więc najlepiej by było, gdybyś dopisała się do wątku rozmiarowego i podała swoje wymiary w centymetrach, dziewczyny na pewno pomogą zrewidować wynik.
      • unrealpast Re: do osób szczupłych z dużym biustem 13.07.11, 23:24
        Zawsze byłam ciekawa, gdzie jest właściwie jest środek tabelki? I czy to będzie mediana, czy średnia?
        • mszn Re: do osób szczupłych z dużym biustem 13.07.11, 23:42
          Ja to widzę tak, że jak masz tabelę z rozmiarami (dla ułatwienia, załóżmy, że do K czy KK), to ona jest takim prostokątem. I ma środek w środku :) Albo inaczej jeszcze można tak, że środek to mniej więcej połowa tej listy z miskami. Albo: środek = nie skraj tabeli.
          • unrealpast Re: do osób szczupłych z dużym biustem 14.07.11, 00:29
            Ale ona nie jest prostokątem. Nie wszystkie możliwe rozmiary są produkowane. No, ale załóżmy. Jeżeli największy rozmiar obwód to 90 (są większe?) a najmniejszy 60, to środek wypada na 75. Miska od aa do k? czy od a do kk- środek wypada na 75F. Wydaje mi się, że to raczej spory biust, wcale nie środkowy. Ciekawe, jaki rozmiar jest najczęściej kupowany?
            • clarisse oczywiście, że są większe obwody niż 90 n/t 14.07.11, 00:45
              • myff 75F dużym biustem? 14.07.11, 09:27
                Ja noszę okolice 75FF(70G) i słyszę od brafitterek, że to wcale nie jest duży biust, raczej mocno przeciętny:)
                Mnie się wydaje, że środek zaczyna się między D (tak 60 jak 85) a G może GG- choć 75GG brzmi na pewno poważniej niż 65GG (bo mnie dość łatwo znaleźć dobrze zrobiony stanik, co innego czy mi się podoba albo pasuje do moich WYJĄTKOWYCH potrzeb i wypadkowej kształtu, asymetrii czy jędrności )
                • moniach_1 Re: 75F dużym biustem? 15.07.11, 00:44
                  Dla mnie środek tabelki to obwody 65-75 i miski D-G, czyli generalnie te rozmiary, w których jest największy wybór (70-80 A-D pomijam, zresztą tam znalezienie dobrych obwodów i porządnej konstrukcji może być paradoksalnie trudniejsze, niż w takim 65F...)
    • maith Re: do osób szczupłych z dużym biustem 15.07.11, 13:21
      Też spodziewałam się pytania od kogoś z okolic przynajmniej 60G, chociaż...
      to że autorka wątku NOSI 65-70 D-E, nie znaczy wcale, że to jej prawdziwy rozmiar.
      Mało tego, jeśli tak częsty rozmiar nosi dziewczyna przekonana, że to są ciężkie do zdobycia staniki na duże biusty, to jest prawie pewne, że gdyby weszła kiedyś do sklepu z pełną rozmiarówką (gdzie nie musiałaby się dostosowywać
      A dziewczyna z okolic 60G ubrana w ledwie zdobyte 70E faktycznie może odbierać swój biust jako bardzo duży...

Marielo, gdyby Twoim problemem faktycznie było tylko znalezienie taniego 65-70 D-E, to wystarczyłoby Cię odesłać na nasze siostrzane forum - Lobby Małobiuściastych.
      Tam dziewczyny na pewno potrafiłyby Ci wskazać staniki w tych rozmiarach poniżej 100 zł. I już.

Ale lepiej by było, jakbyś spróbowała najpierw ustalić swój prawdziwy rozmiar, w jakimś miejscu, gdzie podane przez Ciebie rozmiary nie są niczym wyjątkowym.
      Wejdź na Stanikową Mapę Świata (mapa googlowa) znajdź tam swoje okolice i zobacz, jakie marki sprzedają okoliczne dobre sklepy z bra-fittingiem. Część z nich ma strony internetowe, gdzie możesz sprawdzić ceny.
      Poniżej 100 zł jest np. Milena.
      A jakbyś była z Poznania, to możesz wpaść do sklepiku firmowego Asanki, gdzie mają staniki za 50 zł.
    • clarisse przeczytałam: do osób ze sztucznym biustem... n/t 15.07.11, 15:35
      --
      Clarisse
      • myff Re: przeczytałam: do osób ze sztucznym biustem... 15.07.11, 20:51
        Oplułam się ze śmiechu jak to przeczytałam
    • bathilda Re: do osób szczupłych z dużym biustem 16.07.11, 11:00
      Ja mam jakieś 60HH (choć noszę zwykle 65GG) i mam poczucie, ze mam biust co najwyżej średni.

I tak jak piszą dziewczyny - allegro, nasza giełda, ebay, wyprzedaże w sklepach netowych i stacjonarnych. A najpierw wątek rozmiarowy.
      • azymut17 Re: do osób szczupłych z dużym biustem 16.07.11, 11:50
        bathilda napisała:

> Ja mam jakieś 60HH (choć noszę zwykle 65GG) i mam poczucie, ze mam biust co naj
        > wyżej średni.
        >
        A ja mam jak autorka 30E (z tendencją obecnie do 32DD) i mój biust jest według mnie zdecydowanie duży. Na mój osąd nie ma wpływu liczba biustów z miseczkami H, J i K, jakie ostanikowałam :-) Po prostu jestem osobą niską, drobną i proporcjonalnie ten biust wydaje się większy, niż na osobie wyższej. Poza tym sam rozmiar to nie wszystko - na Balkonetce i w Galerii oglądam zdjęcia dziewczyn noszących 30E i wiele z nich ma biust nawet 2 razy mniejszy od mojego, taki niewiele odstający od klatki piersiowej. Mój jest na tyle ciężki, że nie ma mowy o chodzeniu bez stanika nawet po domu.
        Nigdy nie miałam typowo małobiuściastych problemów, nie nosiłam żadnych puszapów, staniki były częściej za małe niż za duże. Nie mogłam nosić koszul, bo guziki rozchodziły się na biuście, sukienki były dobre w biodrach i w pasie a za małe wyżej itd. I dlatego swój biust zawsze oceniałam jako duży.

Może autorka wątku ma podobnie? Nie podoba mi się, że zrobiła się tu jakaś na nią nagonka i przekonywanie jej, że ma niewłaściwy osąd swojego ciała (mimo, że nigdzie się nad sobą nie użalała).
        Swoją drogą widziałam w przymierzalni panią z 60D, której biust też wyglądał na duży i nie mogłam uwierzyć, że nie potrzebuje większego rozmiaru. Ona nie uważała swojego biustu za mały. A paniom z 32FF/G i okolic też czasem mówię, że to nie jest duży biust, bo często bardzo poprawia im to humor :-) Wyjątkiem są panie, które są dumne z tego, że mają duży biust. Wtedy nawet jak mają 70E, to nie strzelę takim tekstem, bo byłoby to niegrzeczne...
        • bathilda Re: do osób szczupłych z dużym biustem 17.07.11, 14:38
          Azymut, ale ja właśnie o tym pisałam. Że odczucia co to jest "duży" lub "mały" biust są bardzo subiektywne. Moje 30HH jest teoretycznie kilka misek większe od Twojego, co nie zmienia faktu, ze przy mojej budowie wygląda proporcjonalnie i nie rzuca się w oczy jako jakiś wielki biust. Bo jak wiadomo, rozmiar to tylko sekwencja cyferek i literek :).
          • azymut17 A to przepraszam :-) 17.07.11, 15:44
            Źle zrozumiałam Twój post, ale jak sama wiesz, w ciąży bywa się nadwrażliwym ;-)
    • myff Re: do osób szczupłych z dużym biustem 16.07.11, 13:02
      Marielo, obawiam się, że taniość małych staników, że tak powiem, często idzie w parze z beznadziejnym wykonaniem. Swego czasu kupowałam staniki Atlantica, bo w regularnej cenie były bardzo atrakcyjne, a jednak nie z bazaru- a w outlecie to już w ogóle tanio jak barszcz. Powiem więcej, uważałam, ze to straszny obciach nosić sztywny stanik- moje koleżanki uważały, że to prawie jak wypychanie go sobie chusteczkami- więc kupowałam staniki miękkie. Wykonane z bawełny z dodatkiem czegoś elastycznego. Nosiłam drobny biust- okolice ja wiem 65D, 70C w tych mięczakach i wyłam, bo grawitacja była nieubłagana i mimo, że biust mały to sobie leżał.
      Swoją drogą od 65E do 70E...jest spory kawałek ciała- ja nosząc 70E/65F raczej nie byłam w stanie wcisnąć się w 65E, a Ty jeszcze w D (po drodze DD) wchodzisz? Jesteś pewna?
      Wracając do sedna może lepiej mieć jeden stanik, ale naprawdę dobry? Ja mam na dzień dzisiejszy jeden ekstraśny stanik, który kosztował mnie prawie stówę- bo kupiony właśnie na BRA Swapie, ale jak nówka sztuka nie śmigana- i odłożyłam 120 na drugi tylko biały, ale taki sam i nie widzę problemu w posiadaniu tylko dwóch staników i może jeszcze dwóch od biedy leżących, ale nie ideałów, jeden miękki drugi sztywny pod ubrania bez dekoltu czy t-shirty.
      Na buty czy weźmy na to spodnie jakoś inaczej się patrzy niż na stanik, a jednak jak widać jest on szalenie ważną częścią garderoby. Dobrze dobrany i leżący stanik ma wielki wpływ na resztę kreacji, na to jak wygląda sylwetka czy biust jest na właściwym poziomie, jak się prezentuje dekolt. Ile wydajesz na buty pasujące powiedzmy do sukienki na wesele i czy są rzeczywiście wygodne? Albo i tą sukienkę:) Na buty jakoś lekką ręką się wydaje 150 złotych, bo są skórzane i przecież noga mi już nie rośnie. O kolejnej partii bluzek na lato też jakoś się nie myśli zbyt intensywnie, a przecież nie da się tak jak w przypadku stanika nosić więcej niż jedną na raz
      :D
    • myff I jeszcze jedno 16.07.11, 13:20
      Nie trzeba od razu łapać za anglosaskie firmy. Są polskie Gorsenia, Gorteks, Gaia, Samanta, Melissa czy Asanka. Te są raczej tańsze i jak się uprzeć- w Milenie są regularne promocje i ceny staników nawet za 20 złotych- ale można poszukać w sieciówkach dosłownie w sklepach odzieżowych czy hipermarketach- Tesco i F&F, Marks&Spencer, naprawdę nie jest tak źle z tymi mniejszymi rozmiarami:) ani w kwestii wyboru ani cen. Cóż, fakt że im głębiej w las tym więcej drzew i zaczyna się zwracać uwagę na przeróżne detale które były zupełnie pomijane przy pierwszym zachłyśnięciu tym pierwszym dobrym stanikiem. Ja po dwóch latach w sumie nie mogę sobie dobrać miękkiego stanika, sztywne też raczej trudniej- termicznie formowane to kompletna porażka, te szyte trochę lepiej, ale bez szału. Odkryciem są sztywne halfy:) Są droższe - razem z przesyłką wyszło mi 146 za jedną Lilię...więc to sporo, a jak się okaże nie pasować to odsyłanie i tp jeszcze zwiększą te koszta, ale wiedziałam w co się pakuję:) i bardzo się cieszę widząc w stacjonarnym sklepie miękkie halfy Effuniak, jestem ciekawa czy to będzie równie dobre jak sztywne:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka