Dodaj do ulubionych

Intimisimi - rozmiarówka

24.01.12, 17:16
Chciałabym kupić sobie stanik z walentynkowej kolekcji, ale słyszałam że ten sklep ma dosłownie kilka rozmiarów w rozmiarówce... Mój to 75 D. Czy jest szansa, że coś znajdę na siebie?
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: Intimisimi - rozmiarówka 24.01.12, 17:30
      Ja znam dwie sprzeczne opinie, część osób mówi, że rozmiary w Intimissimi idą tak:
      1 - 65A
      2 - 70B
      3 - 75C
      4 - 80D

a część, że tak:
      1 - 70A
      2 - 75B
      3 - 80C
      4 - 85D

W każdym razie ani w jednym ani w drugim przypadku nie występowałoby 75D. Niestety ich rozmiarówka rzeczywiście jest bardzo ograniczona (raptem 4 rozmiary? śmiech na sali :) ), ja tego bardzo żałuję, bo mają czasem bardzo ładne modele, ale nie mam szans znaleźć w nich dla siebie rozmiaru.

A tak tylko przy okazji zapytam dla porządku, bo zawsze o to na lobby pytamy ;) - jesteś pewna rozmiaru 75D? Tzn. czy masz pod biustem, mierząc dosyć ciasno, ok 78-82 centymetrów, a w biuście około 94 :) ?
      • wafelki_ryzowe Re: Intimisimi - rozmiarówka 24.01.12, 20:45
        Hej

W biuście mam 91, pod 75 :) Nie kupuję rozmiaru 70 w obwodzie , bo czuje ze za mocno mnie uciska. A co do rozmiarówki- jakaś kpina. Niby taki super sklep, a rozmiary dla 10% kobiet z populacji. Co więcej reszta podobnych sieciówek jak Oysho, La Sienza itp ma identycznie - 2, góra 3 rozmiary i weź tu sie dopasuj. Najgorsze jest to, że zachorowałam na ten model i cóż, pozostaje mi wierzyć , że 75 C okaże sie w miare dobry...
        • wafelki_ryzowe Re: Intimisimi - rozmiarówka 24.01.12, 20:52
          uk.intimissimi.com/product/reggiseno-imbottito-carioca-ancienne-satin/156513.uts?notRefererCategory=1
          To ten model :) Wg tej strony występuje w jeszcze innej rozmiarówce, tym razem 70 C, ale moze to tylko na brytyjski rynek? Sama już nie wiem...
          • besame.mucho Re: Intimisimi - rozmiarówka 24.01.12, 21:07
            Niestety mała szansa, żeby 70C na Ciebie pasowało - kiedy zmniejsza się obwód, trzeba zwiększyć miseczkę, więc jeśli nosisz 75D, to przy obwodzie 70 potrzebowałabyś już miseczki DD lub E, czyli o dwie lub trzy miseczki większej. Większa szansa z 75C, może okaże się dużomiseczkowy :).

Kojarzy mi się też stanik nie identyczny, ale w trochę podobnym stylu, może Ci się spodoba, ma trochę bardziej sensowne rozmiary niż te 1,2,3 z intimissimi :)
            www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Elle-Macpherson-Intimates-Daisy-Chains-Contour-Bra&product_id=MC-E72-979&size=&colour=Black
            • wafelki_ryzowe Re: Intimisimi - rozmiarówka 24.01.12, 21:16
              dziękuję, chętnie przejrze ich ofertę :)

A czy mój rozmiar 75 D jest ok w stosunku do wymiarów jakie podałam? (76/91)
              • besame.mucho Re: Intimisimi - rozmiarówka 24.01.12, 21:23
                Wiesz, wszystko zależy od tego jak się w nim czujesz :). Większość osób poleca zaniżenie obwodu o więcej niż ten 1 centymetr, ale ja sama zaniżam raptem o 2 cm i jest ok. Jeśli te 75tki wystarczająco podtrzymują Ci biust i nie masz wrażenia, że musisz ciągle poprawiać stanik, że nie możesz normalnie podbiec do autobusu, bo wszystko Ci podskakuje, itd, to jest jak najbardziej w porządku. Jeśli trafisz na luźniejsze modele staników i będziesz miała wrażenie, że nie podtrzymują wystarczająco, to przymierz poza 75D też 70E i oceń w którym Ci wygodniej :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka