Dodaj do ulubionych

Angielski stanik na mały biust 72cm/82 cm

10.08.07, 21:48
Dziewczyny! Ja znów o poradę żebrzę:) Dla siostry. Postanowiła nawrócić się i przeskoczyć z 70-tek na 65-tki. Powód - przy małym biuście te ostatnie podjeżdżają chudzinie... z przodu. A jak gdzieś napisała turzyca- to wałkuje niemiłosiernie biust moim zdaniem. Niestety - przy moim niewielkim doświadczeniu z angielskimi markami nie potrafię trafnie doradzić jej rozmiaru, łatwiej byłoby mi w D-plusach... Siostra ma wymiary 72 pod biustem ciasno, 82 w biuście. Do tej pory kobita nosiła 70A z Triumpha i działy się z tym różne opisane wyżej rzeczy plus miałą poczucie że nawet A na nią za duże. Ale ta "zadużość" chyba może wynikać z luźnego obwodu i ogólnego "latania" całości?? Co byście radziły?? Rozmiarowo i modelowo? Będziemy zamawiać z UK więc można zaszaleć;) Szukamy stanika usztywnianego raczej, na fiszbinach, gładkiego (bez wyraźnie odznaczających się pod ciuchami koronek), do dekoltów bardzo chętnie:), kolor dowolny żeby na maksa nie komplikować;) Za wszelkie sugestie dzięki:)))))
Obserwuj wątek
    • maheda Re: Angielski stanik na mały biust 72cm/82 cm 10.08.07, 21:54
      Rozmiarowo chyba 65C(30C)? Albo nawet 60DD (28DD)?
      Ale modelowo, to ja nie mam pojęcia... i czemu musi być sztywny? Czy miękki nie
      byłby jednak lepszy jako pierwszy?
      • masaiimara Mahedo, siostra ma 25 lat:) 10.08.07, 22:09
        To nie jest pierwszy stanik:) Po prostu natura nierówno dzieliła tym biustem w rodzinie;)
      • maheda Re: Angielski stanik na mały biust 72cm/82 cm 10.08.07, 22:14
        Jako pierwszy w dobrym rozmiarze :-))))
    • kasiamat00 Re: Angielski stanik na mały biust 72cm/82 cm 10.08.07, 21:59
      Rozmiar z tabelki Bellissimy wychodzi 65C lub 60DD.

A model - no jak to co? Freya Retro plunge :) Jest w tych rozmiarach :)
      • butters77 Re: Angielski stanik na mały biust 72cm/82 cm 10.08.07, 22:05
        kasiamat00 napisała:
        > A model - no jak to co? Freya Retro plunge :) Jest w tych rozmiarach :)

No tak, o czym my tu jeszcze rozmawiamy:))
    • masaiimara HA! 10.08.07, 22:16
      Niezawodne Kobiety! też myślałam o Retro:) Ale powiedzcie mi - gdzie szukać małych misek w tych biuściastych markach?? bo widzę, że z tym też ciężkawo... Wybaczcie marudzenie, ale po pierwsze w małych miskach nie "bywam" od podstawówki, a po drugie - z UK nie zamawiałąm nigdy.
    • maith Uderzyłaś w istotny problem :) 10.08.07, 22:27
      Doradzając dziewczynom z małym biustem jakiś czas temu zauważyłam, że przy
      obwodach 60 i 65 miseczki B i C lądują w czarnej dziurze.
      Niestety są pomiędzy 2 grupami. Większy wybór jest do A (jako małe biusty,
      mylone z nastolatkami) i od D (jako duże biusty, mylone z dużymi biustami) ;)

I trudno mi podawać propozycje na właśnie 60B, 65B, 60C, 65C.
      Szczerze mówiąc oddycham z ulgą, jak jakaś dziewczyna ma szansę z 65C dobić do
      65D, bo wtedy już jako biuściasta może się do woli obkupować w Melissie i
      Avocado. Szczególnie ta Melissa z racji cen jest sporym ułatwieniem...

Owszem na 65B i 65C da się już coś znaleźć w Bellissimie, choć też niewiele.
      Pozostaje mi zwykle dodanie info o angielskim E-bayu...
      • masaiimara Re: Uderzyłaś w istotny problem :) 10.08.07, 22:37
        Właśnie! Ale np. na bravissimo widzę 30DD, 28DD Frei Retro plunge. Tylko czy aż DD brać na jej wymiary?? waham się... Siostra kiedy usłyszałą DD to się zatchnęła klasycznie;) Ale ja jestem nieugięta;) Poza tym zobaczywszy modelkę w Retro pyta czemu to taka zbroja i po co jej (siostrze) tyle materiału pod pachami?? Cierpliwie tłumaczę, że jak założy to-to na siebie to się dowie:)
        MAhedo - włąsnie tak, pierwszy właściwy! A usztywniany, bo siostra i tak słyszy komentarze "o patrz - kobieta bez piersi". jak widać temat komentarzy iwecznie żyzy:/ niezależnie od biustu:/
        • kasiamat00 Re: Uderzyłaś w istotny problem :) 10.08.07, 22:45
          Na Figleaves Retro plunge jest od obwodu 28 i od miseczki B (w obwodzie 28 od
          D). Sprawdzałam :)

A co do miseczki - no żesz, tyle wychodzi z tabelek, a w tych rejonach problem
          ściśliwości i obwodu na plecach raczej nie występuje. 60DD to nie jest duża
          miseczka, naprawdę. To coś koło 70A. Do tego Retro ma małe miseczki, więc tu
          zdecydowanie należy nie zaniżać.
          • masaiimara Re: Uderzyłaś w istotny problem :) 10.08.07, 22:53
            Buszujemy tam właśnie:)
      • kasiamat00 Re: Uderzyłaś w istotny problem :) 10.08.07, 22:58
        Właśnie sprawdziłam w kilku miejscach i fakt, na 30C jest mniej staników niż na
        30F. To jest już zupełna patologia :(
        • masaiimara :/ 10.08.07, 23:01
          poniżej 70 to jest dla producentów jedna wielka patologia:/ jak już wielokrotnie na tym forum wykazano.
    • ananke666 Re: Angielski stanik na mały biust 72cm/82 cm 11.08.07, 01:56
      Z tabeli faktycznie wychodzi 65C ew. 60DD. Jeśli chudzina, to 60 może być za ciasne.
      Może Gossard? Oni miewają takie rozmiary.
    • masaiimara Gossard 13.08.07, 10:09
      www.allegro.pl/item224402350_65_dd_gossard_65_dd_super_czern_.html
      Jak wypada rozmiar misek tego stanika?? Czy 30DD ma szanse być dobre (w sensie nie za duże w misce) na te 72/82?
      • joannea Re: Gossard 13.08.07, 11:46
        30DD może być dobre. Kupiłam jakiś czas temu Gossarda 65F, zanim jeszcze
        wiedziałam, że 70E się inaczej przelicza, bo 70E jest prawie ok ;). Miska była
        tragicznie za mała (aż mi się przypomniały czasy 75C), tworzyła niezmiernie
        frapującą konstrukcję czterech piersi. Zmusiłam rodzicielkę do przymierzenia, i
        pasował jak ulał - jedna miska nieco za duża, ale on jest usztywniany a przy tym
        miękki, więc się jakoś dopasował. Moja matka wierzy, że ma minimalny biust, co
        nie do końca jest prawdą. Nosi oczywiście 75B. Wymierzyć w biuście się nie da.
        Ten stanik to pierwszy w miarę dobry...
        Ale się rozpisuję ;) Ja bym ryzykowała to 30DD, jeżeli nie osiągnie jakiejś
        kosmicznej ceny. Gossardy moim zdaniem mają nieco mniejszą miskę (w porównaniu z
        Freją na przykład), a do tego jest szansa, że się "ułożą".
        • malwes Re: Gossard 13.08.07, 13:45
          Mnie się wydaje, że będzie za duże. Ja noszę 65 DD przy wymiarach
          69/86. To zależy od firmy oczywiście (próbowałam Panache i Freya) i
          od kroju.
          60 DD tak, ale 65 DD IMHO nie będzie dobre.
          Nie jestem to długo ale z obserwacji i lekruty to raczej dziewczyny
          z 70C przechodzą na 65 DD albo 60F ale z 70A, to "na oko" :))))
          raczej 60DD niż 65DD.
          • masaiimara Re: Gossard 13.08.07, 13:50
            Dzięki za rady dziewczyny! W kropce jestem:( Chciałąbym żeby się siostra poczuła dobrze i pęknie w tym staniku - choć wiem jak trudno "za pierwszym razem trafić". Ma lekki kompleks na punkcie swojej "bezbiuściastości".
            Malwes - w sumie z tabeli Bellissimy wychodzi jakieś 65C/DD przy podanych przeze mnie rozmiarach, więc chyba wszystko od modelu zależy. A ponoć Gossardy wypadają małe w misce. Nie wiem sama...
            • malwes Re: Gossard 14.08.07, 09:12
              Hej,

O tej tabelce Bellissimy piszesz:
              www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia&PHPSESSID=b9ac35a0c9d041e5164aa461802e0dd7

Bo jeśli tak, to z wymiarów które podałaś (72/82)to 65 C lub 60DD.
              65D jest już na 84cm a 65DD na 86,5.

Ale oczywiście jest tak jak piszesz, wszystko zależy od modelu,
              nawet sam układ fiszbin może wszystko zmienić. Np. Melissa
              ma "swoje" własne wymiary. Ja z tych "małomiskowców" to kojarze
              tylko Alles. Podobno faktycznie Gossard ma też małe miski ale
              Gossarda miałam dawno temu, nie pamiętam jaki model. Miałam 65DD i
              był ok. Natomiast póki co to większość staników miałam z Ewy Bien i
              Triumpha na 70C i zwężałam u Gorseciarki obwody. Z Anglików dorwałam
              Panache Crystal 65DD i tu dziwna rzecz. Moja siostrzenica ma biust
              sporo większy ode mnie i jak go założyła, to odstawały jej
              koszmarnie górne krawędzie. Mi nie odstają, ale nie do końca układ
              fiszbin mi pasuje. Więc nie ma reguły, trzeba mierzyć.
              Ja bym zaczęła jednak od zakupu w Bellissimie a najlepiej napisać do
              nich z prośbą o poradę. Dlatego, że mimo stosunkowo długiego
              czekania mają "nosa" do różnych staników i potrafią odradzić bądź
              doradzić wiedząc jak statystycznie klientki oceniają różne modele
              (luźna, ciasne, większe miski, mniejsze niż średnie itp).
            • edytaf5 Re: Gossard 19.08.07, 20:48
              No i kupilas ten stanik?
              Ja tez jestem teraz na etapie zmiany stanika :) Twoja siostra i tak ma wiekszy
              biust ode mnie, ale to chyba nadal 70a, prawda? Z tym, ze pewnie pelne, bo ja to
              takie mocno naciagane musze nosisz... Ja zamowilam gossarda w rozmiarze 65b i
              mam wrazenie, ze moze byc za duzy. Chociaz mam nadzieje, ze jednak nie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka