Dodaj do ulubionych

stanik.. z bazaru

07.12.07, 14:35
tani, za 1,5,czy nawet 10zl

wady?
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 14:45
      zalety? poza ceną?
      • charm Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 14:59
        Nie mam zbyt szerokich możliwości finansowych, ale nawet na początku studiów,
        gdy głównym źródłem dochodu było stypendium/korepetycje, wolałam mieć jeden
        stanik, a porządny (miałam wtedy dwa, w rozmiarze 70F - biały i czarny).
        A staniki z bazaru... ekhm... wolę się nie wypowiadać....
        Liczy się jakość, nie ilość!
    • maith Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 15:01
      Plastikowe buty z bazaru
      Tanie, nawet za 10 zł.
      A że obcierają i deformują stopy, to przecież nie problem, w końcu 10 zł, to...
      okazja?

Bazarowe skorupki mają największą skuteczność w deformowaniu biustu. I
      oczywiście nie ma ich w rozmiarach, jakie powinna nosić większość Polek. Są
      tylko w takich, które większość Polek... kupuje.
      • ebutla Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 15:11
        dobze
        a co z tymi z superkamrketu?
        • maheda Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 15:15
          Wszystko jedno, gdzie kupisz.
          Jeśli stanik kosztuje 35 zł, to nie może to być stanik takiej jakości, która
          pozwala na zachowanie fasonu po kilku miesiącach.
          • agastrusia Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 17:20
            Skusiłam sie raz na stanik za 15 zł. Efekt był taki, że dwa razy go zwężałam bo
            tak niemożebnie sie rozciągał a i tak to nic nie pomogło. Nie wspomnę też o tym,
            że po krótkim czasie wyglądał gorzej niż szmata. Na pewno nie skusze sie już na
            taką okazje mimo, iż mój portfel nie należy do zasobnych ;-)Jak to niektórzy
            mawiają "biednych nie stać na tanie tandetne rzeczy".
          • magdalaena1977 Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 22:45
            maheda napisała:
            > Jeśli stanik kosztuje 35 zł, to nie może to być stanik takiej jakości, która
            > pozwala na zachowanie fasonu po kilku miesiącach.
            Mowa o nowych stanikach w sklepach naziemnych.

Bo na ebayu - proszę bardzo.
            35 zł to Ł7. Jeśli wypatrzę model z tanią przesyłką smal packet (Ł2), to na sam
            stanik zostaje Ł5. W tej cenie jest mnóstwo fajnych (nowych) M&S. Bywają Young
            Attitude itp A jak dobrze zapolować, można ustrzelić Fantasie czy Panache
        • maith Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 17:12
          Zróbmy odwrotnie - najpierw ustal swój rozmiar, w wątku rozmiarowym. Jeśli
          będzie taki, żeby były w nim staniki z bazaru (ale naprawdę) i do tego miękkie
          na fiszbinach, nie żadne skorupki, to idź choćby i na bazar (z wydrukowaną
          piersiówką i zasadami zakładania, bo musisz jeszcze ocenić rozmiar obiektywnie,
          a nie z metki) i kup tam sobie stanik nawet za 5 zł. Miałam koleżankę, która tak
          się przestawiła z 80B na 75C a potem 70D. Nie chciała mi uwierzyć, ale 5 zł na
          bazarze nie było jej żal, to olewając uwagi gadającej bez sensu baby z
          bieliźniaka wzięła najpierw 75C, a po tygodniu 70D. I się w tym tej babie
          pokazała :) A w ogóle to skakała z radości. Ale to 70D to był faktycznie jej
          rozmiar, a bazar był w Warszawie, więc miał (jak na bazar rzecz jasna) niby duży
          wybór.
          Jeśli stanik choćby bazarowy faktycznie będzie miał Twój prawidłowy rozmiar, to
          fakt, że się zeszmaci przy 5 zł nie ma znaczenia - za miesiąc możesz kupić drugi.
    • maheda Jeśli naprawdę dobrze ... 07.12.07, 15:10
      ... miseczki obejmują całe piersi, a obwód ciasno obejmuje żebra i podtrzymuje
      biust, to tylko się cieszyć.
      Ale kobiet, którym staniki bazarowe pasują, jest pewnie jakichś 15-20% w kraju.
      Co ma robić reszta?
      • maheda Inna sprawa,... 07.12.07, 15:14
        że one się okropnie szybko szmacą i rozciągają.
        Czyli jeśli policzyć, że jeden taki wystarczyłby na - powiedzmy - dwa tygodnie -
        to cena za pół roku staników kształtuje się (przy cenie 15 zł za stanik) w
        granicach 180 zł, czyli jednego brytyjczyka.
        Różnica jest taka, że, kupując na bazarku, po pół roku i wydanych 180 zł nadal
        nie mamy stanika, bo wszystkie się zeszmaciły, a po kupnie brytyjczyka nadal
        mamy porządny stanik, który niewiele traci ze swoich pierwotnych cech, z kolorem
        i gładkością materiału włącznie.
    • greylin Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 16:24
      wada nr 1: na bazarze nie uraczysz rozmiaru 65G.
      szczerze mówiąc nawet 80D nie było, więc stałam się szczęśliwą posiadaczką 85C
      (grrr...).

wyżej była mowa o bieliźnie z marketów: większość niestety jest jakości
      bazarowej. ale trafiłam w tesco na F&F, rozmiarówka brytyjska (tylko do 70F ale
      i tak bije tę bazarową) do jakości nie mam zastrzeżeń, a i cena przystępna :)
    • ananke666 Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 16:46
      Wady:
      w moim przypadku mam piersi innego kształtu i gdzie indziej,
      ciasne obwody to rzadkość,
      podobnie jak duża miseczka przy niedużym obwodzie,
      jak trafią się duże miseczki, to ma wielki obwód,
      a także wygląda jak zdarta z prababci,
      szmacą się piorunująco szybko,
      podtrzymanie znacznie gorsze, niestety.

Cuda się czasem zdarzają, więc jeśli ktoś ma więcej pod biustem, a sam biust nieduży, to może czasem coś trafić. Ja nawet nie próbuję, mam dość na bardzo długo. Na bazarze za to można trafić zdumiewająco dobre majtki, chociaż we Wrocku nie widziałam. Jedne moje z lubelskiego bazaru wytrzymały już chyba ze sześć lat, a wyglądają źle tylko z jednego z prozaicznego powodu - były białe, a zaplątały się w barwiące pranie.

A staniki w 90% są do kitu. Wolę polować na lepsze, a trafić można prawdziwe okazje, firmowe, za małe pieniądze.
      • martvica Re: stanik.. z bazaru 07.12.07, 21:52
        Na bazarze nawet nie pytam, bo przecież mojego rozmiaru nie będzie na pewno,
        natomiast za 15 zł kupiłam moje ostatnie 75D, w sklepie firmowym Damy Kier,
        jakiś stary model. Całkiem fajny, chociaż raczej na zimę. No i jakoś tak jakby
        mi bułkował...
        • mauzonka Są bazarki i bazarki:) 07.12.07, 23:22
          Ja np. znalazłam swój prawie dobry rozmiar (...75F, cóż, nie był to strzał w 10) na bazarku własnie, w budce z rajstopami, skarpetkami i bielizną. Staniczki były tam za od 40 do 80 zł, jakies biggi, nie biggi, corin, gaie chyba też. Ale one były do wyrzucenia po maximum roku użytkowanie, więc chyba lepiej kupić sobie taki na dłużej...
          • maith Re: Są bazarki i bazarki:) 08.12.07, 03:05
            Ale jak ktoś dopiero przestawia rozmiar, to stanik może być nawet z tych do
            wyrzucenia po miesiącu.
            Czyli docelowo pomysł jest głupi, jest też głupi dla osób wypadających naprawdę
            poza bazarową rozmiarówkę.

Ale jeśli ktoś miałby się inaczej wcale nie przestawić, a w ofercie jest jego
            prawidłowy rozmiar, to może nie ma co się zamartwiać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka