Dodaj do ulubionych

push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust

09.01.08, 20:16
Szukam ładnego stanika na studniówkę, takiego powiększającego biust. Znacie coś, co ładnie zbiera piersi oraz jest niskozabudowane?
Obserwuj wątek
    • maheda Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:22
      A jaki rozmiar nosisz? :) Bo nie pamiętam, prawdę mówiąc...
    • charm Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:27
      Po pierwsze, to przydałby się rozmiar (na początek - centymer krawiecki w dłoń i
      marsz do wątku rozmiarowego!)
      Po drugie, biust znacznie lepiej wygląda w miękkim biustonoszu w dobrym
      rozmiarze, niż w źle dobranym push-upie.
      A po trzecie, to zależy od kroju sukienki, do każdej da się coś znaleźć.

Ale wątpie, żeby ktoś polecił ci tutaj "protezę" udającą biust, ale coś, co
      sprawi, że twój biust będzie wyglądał ponętnie ;-)
      • satia2004 Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:32
        charm napisał:
        > Po drugie, biust znacznie lepiej wygląda w miękkim biustonoszu w
        dobrym
        > rozmiarze, niż w źle dobranym push-upie.

A najlepiej to wygląda właśnie w DOBRZE dobranym push-upie ;)

> Ale wątpie, żeby ktoś polecił ci tutaj "protezę" udającą biust,

Push-up to nie proteza, nie wiem skąd u was to przekonanie? Wondebra
        robi (a przynajmniej robił) nawet miękkie push-upy :)
      • elenion_ankalima Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:36
        picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=ahadryan&aid=5153562324365246385&iid=5153562423149494210
        będę mieć podobny dekolt, tylko trochę mniejszy. Miałam już tutaj sprawdzany rozmiar, więc jest on pewny(65D) :). Zależy mi na tym, żeby stanik zbierał piersi, proteza biustu nie jest moim piorytetem.
    • elenion_ankalima Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:28
      Przepraszam, zapomniałam podać. 65D lub 70C(mam 74cm pod biustem), ale 65 są lepsze.
      • charm Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:37
        W takim razie może Panache Porcelain Moulded Strapless Bra?
        • charm Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 20:43
          Śliczna sukienka :-)

Co do mojej oceny - faktycznie trochę za szybko oceniłam, nie skojarzyłam nicka,
          i myślałam, że to kolejna istota myśląca, że mały biust w miękkim staniku źle
          wygląda, i nosi nieśmiertelne usztywniane 70/75A, a wtedy to faktycznie
          "proteza" :-(

Ale za to podam linka
          www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=773&category_id=26&option=com_phpshop&Itemid=26
          www.bravissimo.com/products/lingerie/dressing-up-solutions/panache/strapless-bras/pnb9-details.aspx?colour=Black
          Wydaje mi się, że powinien pasować, poza tym, takie cudeńko z odpinanymi
          ramiączkami w wersji prawie plunge powinno być dobre ;-)

A tutaj opis ;-)
          stanikomania.blox.pl/2007/12/Nagie-ramiona-gladkosc-porcelany.html
        • kasica_k Porcelain odradzam 10.01.08, 02:58
          Porcelain zupełnie nie działa jak push-up - zbiera przeciętnie i raczej
          rozdziela niż zbliża do dekoltu (patrz recenzja :). Polecałabym Gossarda albo
          Freya Retro w wersji plunge.
          • swierszczowa1 Re: Porcelain odradzam 10.01.08, 03:13
            tak. Freya retro plunge jest super. Mierzyłam. Niestety wypadam z
            rozmiarówki. Jakbym nie wypadała to kupiłabym chyba we wszystkich
            kolorach.
      • maheda No to popatrz 09.01.08, 20:37
        Tutaj wyniki push-upów z figleaves na Ciebie (30D):
        http://www.figleaves.com/uk/nsf/qwiseranswered.asp?searchhandle=A%253dbra%257eB%253dbra%257eD%253d12%257eE%253d1%255e1%255e0%255e%257eG%253d4060%255e2%255e3977%255e2%255e3788%255e2%257eK%253d4%257eL%253d1%257eM%253d2%257eN%253d5%257e&answerhandle=&sortorderrequested=2&originalquery=Bra&oqmc=&answerhandlecrumb=&spellercorrections=&pagesize=28&removetextsearch=&hd=&colouranswerselected=&productid=&answer=1&answer=1&answer=1
        a tutaj kilka z bravissimo:
        www.bravissimo.com/products/lingerie/plunge-bras?back=30&cup=d
        • maheda Re: No to popatrz - poprawka linku 09.01.08, 20:52
          tinyurl.com/2edrkn
          To do figleaves.
    • maith Są takie wątki na Większych piersiach 09.01.08, 21:12
      Warto i tam zajrzeć :)
      Wątki są dwa:
      -Fajne biustonosze na małe piersi
      wiekszepiersi.phorum.pl/viewtopic.php?t=61
      -i Stanik do zadania specjalnego. Ważne!
      wiekszepiersi.phorum.pl/viewtopic.php?t=1587
      To jest forum z rejestracją. Ale jeżeli ktoś ma mały biust, to generalnie tak
      czy inaczej warto i z niego korzystać :)
    • ekler.ka Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 09.01.08, 21:13
      a moze gossard? kiedys go mialam jak jeszcze wchodzilam w rozmiarowke i bylam
      zadowolona. tu masz 65d za jedyne 12 funtow:
      www.curvesandlace.com/ProductDetails.aspx?ProductId=12288&ProductColourId=20337&Back=Offer
    • elenion_ankalima Re: push-up, wonderbra? Ładny dekolt- mały biust 10.01.08, 15:24
      Czy stanik zbierający piersi można jakoś po wyglądzie rozpoznać? Czy tylko nabiustnie?
      • mauzonka Jak rozpoznać zbierający stanik 10.01.08, 16:15
        Rozumiem, że chodzi Ci o stanik zbierający do środka i robiący 'kreseczkę' a przynajmniej 'dolinkę':) Jest kilka sposobów, ale zaznaczam, żaden NIE jest niezawodny!
        1) Po nazwie: jeśli ma w nazwie 'PLUNGE' powinien być stanikiem zbierającym
        2) W stanikach marki Avocado - ma w numerze fasonu literkę A
        3) Fason: ma ukośny szew, idący od wewnetrznego końca fiszbinu do miejsca, w którym miseczka styka się z ramiączkiem. Wyglada to tak jak w Tango Plunge, Freya Arabella, Gossard Superboost (możesz sobie wygóglować, na pewno znajdziesz). Odpadają staniki ze szwem poziomym (w poprzek miseczki) albo takim półukośnym (jak np. w Panache Fiesta).
        4) Fiszbiny po wewnętrznej stronie (czyli przy mostku) kończą się nisko. Nie wchodzą pomiędzy piersi, przylegają do mostka, ale nisko. Czyli jeśli patrzysz na sylwetkę od przodu, fiszbiny kończą się poniżej linii poziomej łączącej sutki.

Jeśli jesteś z Warszawy przejdź się do Avocado i przymierz miękkie staniki, które doradzi Ci pani tam pracująca. CO do studniówki - musisz się liczyć z tym, że zamówiony stanik może nie pasować. Z tego co wiem od mojej siostry, 100dniówki za pasem, więc chyba dobrze by było, abyś poszukała w sklepach stacjonarnych.
        • elenion_ankalima Re: Jak rozpoznać zbierający stanik 10.01.08, 20:34
          Bardzo dziękuję Dziewczyny. Teraz przynajmniej wiem jakich staników szukać.
        • kasica_k Re: Jak rozpoznać zbierający stanik 10.01.08, 23:42
          mauzonka napisała:

> Rozumiem, że chodzi Ci o stanik zbierający do środka i robiący 'kreseczkę' a pr
          > zynajmniej 'dolinkę':) Jest kilka sposobów, ale zaznaczam, żaden NIE jest nieza
          > wodny!
          > 1) Po nazwie: jeśli ma w nazwie 'PLUNGE' powinien być stanikiem zbierającym

No właśnie ten sposób czasem zawodzi. Widziałam plunge, które zbierają marnie... Jeśli chodzi o krój, to przede wszystkim unikać poziomych szwów w poprzek miski - takie z reguły nie zbierają prawie wcale (większość full-cupów). Balkoniki i plunge - te mają szansę zbierać. Długie fiszbiny na mostku to też nie jest wyznacznik niezbierania. Wiele tak uszytych balkoników zbiera bardzo dobrze.
          • elenion_ankalima h&m ściśliwce? 13.01.08, 10:13
            Wczoraj w ramach szukania stanika na studniówkę przebiegłam pół stanikowego
            Poznania. Stanik znalazłam w h&m, i sama się zdziwiłam jakie 70C jest ściśliwe.
            Oczywiście 65D byłoby ładniejsze, ale niestety taki obwód dostane w avocado, ale
            nie było tam takiego stanika jakiego szukałam.
            • maheda Re: h&m różne 13.01.08, 11:04
              Już ktoś kiedyś tutaj mówił, że w H&M metki wydają się często być przyczepione
              losowo ;)
              Co do ściśliwości - jednak będę się upierać, że jest różnie, bo to właśnie w tym
              sklepie wzięłam do przymierzenia staniki z obwodem 80, 75 i 70, żeby sprawdzić,
              czy się w nich w ogóle dopnę - w czasach, kiedy nosiłam 90, 95, no, miałam jedno
              85 w szufladzie, istotnie - a dziewczyny z Lobby zaczęły mi skakać po głowie i
              tłuc, że obwód powinnam nosić na pewno mniejszy ;)
              Nie wierzyłam w to nic a nic, ale spróbować poszłam - właśnie do H&M. I ze swoim
              ówczesnym 87 pod biustem dopięłam się również w 70tce (fakt, że nie było to
              komfortowe), co mnie niepomiernie zdziwiło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka