madziaost 11.05.08, 11:41 słowo się rzekło:) proszę w odpowiedzi na ten post wpisywać firmę i model w tytule postu. następnie w odpowiedzi na konkretny post dot. modelu wpisujemy rozmiary. zapraszam:) magda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aadrianka Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 11:44 Nie do końca rozumiem. Ma być to model noszony przez nas, ulubiony, taki, którego szukamy? Odpowiedz Link
adra_19 Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 12:02 A jakie słowo się rzekło? Bo nie pamiętam. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 12:21 slowo sie rzeklo tu- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79413023 madziaost- a moze zrobisz ankiete z modelami, ktore bierzesz pod uwage i tak sprawdzisz co nas interesuje? mysle, ze bedzie szybciej, latwiej i konkretniej. co do rozmiarow to podpisuje sie pod postem kasiamat00 w wyzej zalinkowanym temacie. rady ode mnie- na pewno nie zamawiaj arabelki(!!!). poszukaj tez modeli, ktore bierzesz pod uwage na ebayu. jesli tam mozna kupic za rozsadna cene (jak np polyanne) to sobie daruj. Odpowiedz Link
madziaost Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 12:59 w pierwszej chwili (zaczęłąm nawet pisać) chciałam tak właśnie zrobić. wymienić modele, firmy i poczekać ile z was na nie "zagłosuje". a potem pomyślałam, że w zasadzie zasugerowałabym odpowiedzi i jednocześnie całą ankieta do kosza. cóż, widocznie nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać. może jakieś sugestie? a potem ciach wątek? mam zrezygnować z arabelki i pollyanny? czy to znaczy, że sklep stacjonarny jest traktowany jak wstępna przymierzalnia przed zakupami np. w brastopie albo na e-bay? to jaki sens ma jego powstanie? w takim razie dla mnie żaden:( no zgłupiałam teraz... Odpowiedz Link
mefistofelia Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 14:56 z arabelki glownie dlatego, ze niewielu biustom pasuje. to tak zwany "trudny" model. poza tym jest dostepna chyba we wszystkich polskich sklepach, gdzie sa brytyjczki:) >czy to znaczy, że sklep > stacjonarny jest traktowany jak wstępna przymierzalnia przed > zakupami np. w brastopie albo na e-bay? niestety czasem tak, wiec lepiej nie ryzykowac. z tym, ze i na brastopie i na ebayu rozmiarowka jest juz przebrana i trafiaja tam tylko niektore staniki (najczesciej z poprzednich kolekcji). wiec i tak sklep mialby przewage. zwlaszcza, ze kupujac stacjonarnie nie trzeba czekac i sie martwic. chodzi po prostu o to zeby nie inwestowac w modele bardzo popularne- ktorych bardzo duzo na rynku. najlepiej zainwestowac w cos co ma przyjazny wielu biustom kroj (arabelka niet!) i jest mniej dostepne. a zapewniam, ze sklep stacjonarny zawsze zostanie przyjety z otwartymi ramionami :) niewiele z nas rzeczywiscie lubuje sie w ciaglym lataniu na poczte i z powrotem. Odpowiedz Link
agafka88 Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 13:09 madziaost, może załóż ankiete na jednym z serwisów typu ankietka.pl i zadaj tam pytania, które najbardziej Cię interesują. I będziesz miała wtedy czytelne wyniki. Odpowiedz Link
madziaost do agafka88 11.05.08, 13:17 nie znam takich serwisów, ale sądziłam, że lobby jest miejscem odpowiednim. co mi z tego, że ankietowane napiszą, że ich marzeniem jest push up triumpha w rozmiarze 85B?:) Odpowiedz Link
agafka88 Re: do agafka88 11.05.08, 13:32 to chodzi o to, żebyś ułożyła ankietę na tym serwisie i potem dałabyś nam do niej tutaj linka :) np. moglabys wybracmodele, które rozważasz, każda z nas zaznaczyłaby 2-3 ulubione modele z tych, które proponujesz, wybrałybyśmy czy najbardziej chcemystanikow typu plunge itp. Zobacz jak wygląda ankieta tego typu, ostanio pojawiła się na lobby: tiny.pl/njv8. Nam będzie po prostu łatwiej wypełnić, bo będziemy wiedziały czego konkretnie oczekujesz i będziesz nam mogła zadać nawet 30 pytań. Ale to już jak chcesz, chodziło mi też o Twoją wygodę w opracowywaniu wyników - tam byś miała podane na tacy ;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: do agafka88 11.05.08, 13:35 Np. charm swojego czasu założyła tu na lobby taką ankietę dotyczącą staników Odpowiedz Link
madziaost Re: do agafka88 11.05.08, 14:33 agafka, wielkie dzięki. rzeczywiście tak zrobię. muszę teraz przemyśleć pytania i oczywiście wyniki ogłoszę:) choć widzę, że ktoś mnie tu zaraz zlinczuje:/ Odpowiedz Link
madziaost jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 13:14 czy chciałybyście powstania sklepu stacjonarnego z prawdziwego zdarzenia. z baaardzo szeroką rozmiarówką, wyborem polecanych firm, z jakimś fajnym programem lojalnościowym, miłą i kompetentną obsługą, imprezami wyjazdowymi (nowe kolekcje przedstawiane w różnych miastach np. w weekendy), informacjami o konkretnych rozmiarach i modelach smsem lub mailem itd, itp? jakie marki i rozmiary najchętniej byście tam widziały? jakie dodatki: przdłużki, ramiączka, środki do pielęgnacji bielizny i biustu:) ? czytając forum odniosłam wrażenie, że tego właśnie brakuje. chcę to zrobić. czekam na sugestie:) Odpowiedz Link
staro Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 13:29 Madziaost - ciekawi mnie, gdzie by taki sklep miał powstać? W każdym większym mieście? Jeśli tak, to super! ;) A na poważnie - skorzystaj proszę z rad dziewczyn, stwórz ankietę na portalu np. ankietka.pl i linka doniej daj tutaj. Tam akurat jest możliwość zaznaczenia, że ankietę można wypełnić tylko klikając w linka. A w takiej ankiecie - przemyśl dobrze pytania, jakie chciałabyś zadać potencjalnym kupującym. Masz dużo możliwości skonstruowania takich pytań. Nie musisz też pisać nigdzie konkretnych modeli - wystarczy, że pozwolisz ankietowanym, żeby coś sami (same ;))) zaproponowały. No i daj sobie i ankietowanym trochę czasu na wypełnienie tej ankiety. Potem podsumuj wyniki i zastosuj to, co Ci wyjdzie, w swoim sklepie. Tylko jeszcze jedna prośba - na LB udziela się multum dziewczyn, na pewno wszystkie, które ankietę wypełnią, będą też zainteresowane jej wynikami. Mam nadzieję, że je po zakończeniu ankietowania udostępnisz? Np. tutaj ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
panistrusia Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 13:41 Czekaj, mamy Ci wypracowania w ramach ankiety pisać? Odpowiedź na zadane pytania chyba znasz. Teraz chyba powinnaś sobie odpowiedzieć na pytanie, na co z wyżej wymienionych rzeczy masz pieniądze, ustalić swoje priorytety... Konkurs na nazwę dla sklepu też ogłosisz na forum? Odpowiedz Link
madziaost panistrusia 11.05.08, 14:37 pliss, odpuść mi... nazwę już mam, dzięki, nie skorzystam. wydaje mi się też, że odpowiedziałam ci dość wyczerpująco w drugim wątku. Odpowiedz Link
rybescu Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 13:53 Hmm, może moje stanowisko jest niepopularne, ale muszę się przyznać, że jeżeli taki sklep powstałby we Wrocławiu (tu mieszkam), to byłabym nawet w stanie lekko przepłacić, żeby tylko zaznać wygody przymierzania na miejscu, bez dywagowania, jak to wygląda naprawdę, czy aby dojdzie, nie zaginie na poczcie, bez uciążliwego odsyłania. No i to bezcenne uczucie normalności: idę do sklepu, rzucam: 65FF i-jest! Nie mam "wypukłej" karty, nie kupuję więc na brytyjskich wyprzedażach, mimo, że bardzo bym chciała. Skazana jestem na polskie sklepy internetowe (może to złe określenie- i tak będę dozgonnie wdzięczna tym, dzięki którym powstały), gdzie oferuje się Freye, Fantasie i Panache, dlatego byłoby fantastycznie, gdyby w stacjonarnym były również inne marki. Aha, kiedy tylko ten sklep powstanie, przyrzekam koczowanie od świtu w ilości biuściastych sztuk trzy, spokrewnione i uświadomione. Ja 65FF, siostra tyle samo, moim zdaniem, mama trochę więcej. Siostra i mama żyją marzeniem gładkich, nieodciskających się pod ubraniem, ja, zarażona wirusem lobby już zaczynam odkładać pieniądz na stanikowe fanaberie, piękne, intensywnie kolorowe, eleganckie. Aaaa, i byłoby super, gdyby dostępne byłyby też staniki sportowe i wspomniane akcesoria. Pozdrawiam i życzę powodzenia, najszybciej jak się da :) Odpowiedz Link
agafka88 Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 13:58 rybescu, skoro nie wypukła karta, to może ekarta z mbanku czy ing? Honorują i w bravissimo i na ebayu, o reszcie nie wiem ;) zresztą teraz to naswet można zwykłą kartą dodawaną do darmowego konta w mbanku płacić po aktywacji:) Odpowiedz Link
madziaost Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 14:34 odnośnie mbanku. właśnie od ponad tygodnia próbujemy zapłącić w bravissimo dwoma róznyymi kartami - mbanku i inna normalna wypukłą. i jak narazie kupa.. Odpowiedz Link
adryjanna Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 14:57 Zgadzam się z dziewczynami 'wyżej' - zrób ankietę, wszystkim będzie łatwiej. A jeżeli ja mam wyrazić swoje zdanie: jeśli ceny w Twoim sklepie nie będą konkurencyjne do cen polskich sklepów internetowych, przy stanikach kolorowych, finezyjnych nie miałabyś po co na mnie liczyć. Ale... kiedy nagle wypadłaby jakaś sytuacja, przy której koniecznie potrzebny byłby mi stanik 'do zadań specjalnych' a na internet nie byłoby czasu, z pewnością, nie zależnie od ceny pospieszyłabym do Twojego sklepu. Moim zdaniem na początku chyba lepiej stawiać na staniki praktyczne, bo jeśli ktoś zostanie uświadomiony w Twoim sklepie, to wydaje mi się, że na początek będzie chciał kupić coś, co nie będzie prześwitywać z pod bluzki, odcinać się, czy będzie miało np. odpinane ramiączka, na kusidełka przyjdzie czas później, wtedy internet będzie stanowił dla Ciebie ogromną konkurencję. Podsumowując: na początek pełna rozmiarówka staników jak najbardziej praktycznych (co nie oznacza, że brzydkich!). Odpowiedz Link
agafka88 Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 15:39 madziaost napisała: > odnośnie mbanku. > właśnie od ponad tygodnia próbujemy zapłącić w bravissimo dwoma > róznyymi kartami - mbanku i inna normalna wypukłą. i jak narazie > kupa.. A to dziwne, ja robiłam ekartą z mbanku i śmigało jak trzeba ;) Odpowiedz Link
rybescu Re: jeszcze raz od początku:) 11.05.08, 15:10 Hmm, chyba rzeczywiście będę musiała o tym pomyśleć, bo już mnie zaczyna drażnić wchodzenie na brytyjskie strony i wzdychanie, że to i tak nie dla mnie. Ale, ale- za miesiąc dyplom, więc może nowy papierek-nowa praca-nowy bank-nowy stanik :) Póki co śledzę wątek "Sprzedam stanik" Odpowiedz Link
zarin Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 18:26 Jest sporo firm, które w Polsce, o ile czegoś nie przegapiłam, nie są dostępne nawet w sprzedaży internetowej. Chociażby Kalyani, Miss Mandalay, Ultimo, Shock Absorber, Fayreform, Gossard. Takie chociażby Natural Charm Kalyani jest dostępne w praktycznie pełnej rozmiarówce. Modele takie jak Rio czy Pollyanna są co prawda polecane często jako pierwszy stanik i dobrze leżą na większości osób, ale z drugiej strony są dostępne praktycznie wszędzie. Dużym popytem cieszy się Masquerade. Wspominano już, żeby pominąć rozmiary dostępne wszędzie. Też mi się wydaje, że lepiej zrezygnować np. z 75DD czy 80E, a koniecznie sprowadzić obwody 60-65 i największe miseczki + te najbardziej statystyczne rozmiary, jak 65G. Pani z 6 Zmysłu mówiła, że klientki pytają przede wszystkim o te bardziej zachowawcze kolory, a nie chcą np. czerwonych staników. Chociaż osobiście odniosłabym się do tego sceptycznie i wybierała dokładnie na odwrót :). Na pewno duże znaczenie mają finanse, w związku z czym moim zdaniem można spokojnie nie zamawiać dołów. To jednak towar dostępny wszędzie. Chyba że klientki będą się pytać. Odpowiedz Link
butters77 Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 19:00 Chętnie wypełnię ankietę, kiedy tylko się pojawi:) Odpowiedz Link
lirio Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 19:18 Co to tego, żeby nie brać do sklepu popularnych czy kapryśnych modeli to się nie zgodzę. Noszę 30H/30hh lub 32H i całymi tygodniami czatowałam na forum na arabelkę - ponoś kapryśną i na Rio ponoć popularne. I co - guzik, jak były to szły w 10 sekund. Kupiłam sobie w Rio w regularnej cenie na Bravissimo, bo na e-bayu też nie ma i na allegro też nie. Moim zdaniem 2 czy 3 staniki tygodniowo na allegro nie są żadnym zagrożeniem dla sklepu. I nigdy nie widziałam, żeby na allegro nie było III wojny światowej w licytacji nawet używanej arabelki czy rio. Odpowiedz Link
pieczyste Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 19:37 Mnie najbardziej w sklepach stacjonarnych przeszkadza brak obwodu 60, więc postawiłabym na 60-tki oraz na trochę bardziej zwariowane modele. Jak zapytałam w 6 zmysle o czerwone Rio, pani powiedziała że było tylko w większych obwodach. A szkoda. W ogóle to chciałabym mieć jakiś wybór w sklepie a nie tylko Arabelle, Rio i Pollyane. Postawiłabym też na biustonosze do zadań specjalnych jak Inferno czy Porcelain Panache. Je po prostu trzeba przymierzyć, a nie każdemu odpowiadają zakupy przez internet z odsyłaniem, dopasowywaniem i czekaniem na paczkę, która jeszcze do tego czasem zginie. No i jeszcze jedna rzeczy, o której jedna z forumek pisała przede mną. Jest wiele firm, które są w Polsce niedostepne. Może warto pójść w tę stronę?? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
velika Re: ANKIETA dot. modeli i rozmiarów 11.05.08, 19:52 Ja też proszę o 60-tki. Na allegro nic w 60GG, na giełdzie baaardzo rzadko, w polskich sklepach tylko rio, które dla mnie ma za wąskie fiszbiny:( Popieram też pomysł ze stanikami do zadań specjalnych- mam chętkę na jakiegoś straplessa, ale przed zakupem zdecydowanie wolałabym go przymierzyć, żeby wiedzieć czy 65FF ze mnie nie spadnie. Odpowiedz Link