03.02.09, 18:22
Wątek poświęcony stanikom firmy WONDERBRA - zapraszam do opisywania
konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na
temat rozmiarówki itp.
Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez
względu na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o
jakiś, który dopiero planujemy kupić.
Obserwuj wątek
    • hipciorra Ornamental Plunge czerwony 03.02.09, 18:53
      Skusił mnie, cholernik... Przy wymiarach 81/105 zamówiłam 34FF. Zanim doszedł, zrobiło mi się 80/104.
      1) Ściśliwiec! W stanie spoczynku ma 67 cm, rozciąga się do 79 cm. Zapięcie trzystopniowe, na trzy haftki.
      2) Małomiseczkowiec! Wiadomo, to plunge - w sam raz do głębokich i szerokich dekoltów, bardzo niski mostek - więc fason robi swoje, ale miseczki co najmniej o rozmiar za małe. Ładnie zbiera.
      3) Piękny kolor... Głęboka czerwień, w zasadzie wino. Ciemniejszy niż na zdjęciu, coś pięknego.
      4) Ramiączka regulowane tylko do połowy długości.
      • arleora Re: Ornamental Plunge czerwony 03.02.09, 23:13
        Dziś dostałam paczkę z dwoma kolorami red i ivory. Jeszcze nie wiem,
        czy
        ze mną zostaną. Ogólnie - ściśliwiec i małomiseczkowiec. Kupiłam
        rozmiar 75 F i z trudem się zapięłam (arabellę i zetę noszę 70 G i

idealne). Zapięcie jest na trzy rzędy haftek (co mnie zdumiało),
        szeroki tył, ładnie zbiera spod pach. Nie tnie mi piersi na pół,
        natomiast mam wrażenie, że przez płytkie (z przodu) fiszbiny slabo
        podtrzymuje. Jeszcze pomanipuluje ramiączkami, ale nie lubię, gdy
        się
        wbijają w ramię.
    • ptasia Suki lightly padded bra 32E 25.02.09, 14:21
      75-76/94, rozm. 32E
      W zamierzeniu stanik ma unosić i "robić dekolt". Na mnie wygląda zupełnie
      inaczej niż na zdjęciach, hm.
      - luźnawy obwód, od razu na najściślejszą haftkę, ale na tym zapięciu się
      trzyma, nie podjeżdża. Pewnie lepsze byłoby 65, ale nie robią.
      - Ramiącha szerokie, właściwie głównie przez haft, taki tyrolski :), który je
      poszerza; ten sam haft wykańcza dekolt
      - Nie jest sztywny, tylko wyłożony gąbką, taką trochę "pieluszkową"
      - Ma poziome cięcia, których na zdjęciach nie zauważyłam, i bez ubrania robi mi
      nieco kacze dzioby (co wzmaga ten "tyrolski" efekt - barmanka na Octoberfest?),
      z ubraniem o dziwo wszystko ok
      - Dość zabudowany i mi "dekoltu" nie robi
      - Ramiączka regulowane w 1/2, dla mnie na styk
      I brzmi to pewnie mało zachęcająco, ale jest jeden duży plus: jest niesamowicie
      wygodny, nic się nie wrzyna, nie wbija, nie uciska. Drugi plus: o dziwo - haft i
      cięcia - mało się odznacza pod ubraniem (testowałam pod białym dzianinowym
      polo). Drugiego nie kupię, ale wybaczam mu powyższe minusy.
    • mam_to_w_nosie Ornamental balkonik kremowy 12.03.09, 00:38
      Tak ogólnie fajny stanik, gdyby był dobry na mnie robiłby prawdopodobnie
      ładny okrągły kształt. Ramiączka szerokie (freyowe). Kolor określiłabym
      raczej jako taki brudny kremowy, dolna część miseczki podszyta jakąś
      pomarańczową szmatką, nie wiadomo po co.

Okropny ściśliwiec i małomiseczkowiec. Wzięłam 30F na wymiary 73/90,
      miseczka jest zdecydowanie za mała, bułki widoczne już bez porządnego
      wygarnięcia. Obwód zapięłam, ale trzeszczało, myślę że nawet przy ok 68cm
      pod biustem można by go komfortowo nosić.

Generalnie stanik ładny ale zły rozmiar, większego brak, chce ktoś
      bo będzie do odsprzedania?
    • agmani Ornamental blakonik, czarny 12.03.09, 16:00
      Cos dziwnego.
      Nie mialam wrazenia zbytniej scisliwosci (rozmiar 30FF), natomiast miseczki
      wybitnie zanizone (takze nawet nie powiedzialabym, ze malomiseczkowiec, ale po
      prostu odbiega od normy). Do tego miseczka mi ciela piersi w polowie, poziomo -
      niestety ze wzgledu na problemy rozmiarowe nie umiem okreslic, czy to wina za
      malej miseczki czy tez ksztalt zupelnie niekompatybilny z moimi piersiami.
      Zwrocilam tez uwage na mala mozliwosc regulacji ramiaczek. I to na tyle, bo
      szybko odeslalam.
    • black_lemons Wonderba t-shirt bra, 30E 18.03.09, 06:57
      Niedawno kupiłam Wonderbra t-shirt bra, niebieski, w rozmiarze 30E, i jest świetny 8) Trzyma fason doskonale - byłam w nim w pracy i po 10 godzinach nie ruszył się ani na jotę, co mogą poświadczyć odciski po ciasnej gumce wszytej w obwód (coś za coś). Biust dobrze zebrany, kreseczka jest, ale nie przesadna. Mierzyłam do niego gładkie obcisłe bluzki - rewelacja, nic się nie odznacza. Przednia część ramiączek to nierozciągliwy atłas, tył - gumka z regulacją. Kolor różowy, ale bardzo blady, z odległości wygląda jak biały. Zakupiony na ebay.co.uk w cenie 9,99Ł. Nadal poluję na kolor czerwony 8)
      • ptasia Re: Wonderba t-shirt bra, 30E 18.03.09, 14:34
        to niebieski czy różowy ;)?
        I czy on nie jest taki wielki - zraziłam się ostatnio do t-shirtowców, przyn.
        tych, co mam (Ballet Zen i Figleaves Basics) bo ok są pod bluzką (dlatego je
        noszę ;), ale bez można się przestraszyć tych jajowatych misek na prawie całą
        klatkę p. (no, powiedzmy, że to tyczy Balletu, bo Figleaves jest ciut mniejszy i
        wygląda "saute" też ok).
        I jakie masz wymiary, zwłaszcza pod?
        • black_lemons Re: Wonderba t-shirt bra, 30E 19.03.09, 14:06
          Stanik jest ciemno-morsko-niebieski (teal lub topaz), a ramiączka bladoróżowe 8) W rozmiarze 30E nie jest wielki, poza tym to plunge, więc spokojnie można założyć do niego głęboki sexy dekolt ;) Brzeg miseczek obszyty jest bladoróżową tasiemką, między miseczkami różowa kokardka. Zapięcie jest na 3 haftki, w cały obwód wszyta 1,5cm gumka. Moje wymiary to: 70-72cm obwodu, 89 w biuście.
          Ileż to szczegółów można napisać o staniku ;)
          Pozdrawiam
          • black_lemons Re: Wonderba t-shirt bra, 30E 19.03.09, 14:14
            ps. Na ebay.co.uk dostępne są także kolory: white, skin, posey pink, black, ruby no i teal/topaz 8)
          • ptasia Re: Wonderba t-shirt bra, 30E 20.03.09, 10:45
            no tak, widziałam go na fotkach - kolor fajny. Wiem, że plunge, te moje
            t-shirtowce też plunge'owe. Chodziło mi o miski w zasięgu nawet nie wszerz, a
            wzwyż :).
            Dobrze, że są 30-tki, będę pamiętać w razie czego.
      • wiedzma30 Moglabys zmierzyc obwod? 29.04.09, 17:48
        Bylabym baaardzo wdzieczna :))))
      • kasica_k Moulded T-shirt Bra 36G 12.05.09, 15:09
        O, ten:
        brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1607Product=Wonderbra_Moulded_T-shirt_Wine
        Naczytałam się na Listkach w recenzjach, że bardzo ścisły obwodowo i
        małomiskowy, więc zamiast 34G wzięłam 36G (jest tylko do G). No i leży na mnie
        jak przeciętne małomiskowe 34G :) Liczyłam na większe miseczki, te niestety z
        lekka bułkują i odstaje mi mostek. Obwodowo 36 zachowuje się jak przeciętne 34.

Poza tym jednym "szczegółem" stanik jest świetny, bardzo dobrej jakości, wygodne
        gładkie ramiączka, mimo że przednia część jest nierozciągliwa, wcale nie
        uwierają, część ta jest też wystarczająco długa i klamerka nie kłuje mnie w
        ramię (jak to czasem bywa). Klamerki metalowe. Zapięcie jest na 3 haftki (przy
        miseczce G), ale pas jest raczej przeciętny, nie jakiś szczególnie szeroki. Są
        usztywnienia pionowe. Miseczki trochę za wysoko idą pod pachę, ale nie jest źle.
        Poza tym ładny kształt biustu, świetna kreska. Mostek trochę wyższy niż we Freyi
        retro plandżowej, ale niewiele, nie wychodzi mi z żadnego dekoltu. Trzymanie i
        kształt daje porównywalny z Fantasie Allure Moulded, trochę mniej
        "zadartonoskowy", ale uniesienie jest takie samo. Gdyby nie był przymały, byłby
        to mój ulubiony sztywniak obok Allurki. Ale mimo tej przymałości chyba go
        zostawie :) bo nie jest to ani widoczne ani niewygodne.

Kolor to raczej ciemny pomidor, niż wino. Ramiączka i detale są śliwkowe, w
        odcieniu wpadającym niemal w brąz.
        • ptasia Re: Moulded T-shirt Bra 36G 28.10.09, 10:05
          mam 30ff, light beige, siedzę w nim kilka h i jak na razie jestem b. hepi.
          - obwód dla mnie (72/95 uśrednione/asymetria) świetny, ścisły - choć nie hiper,
          wygodny, stabilny i szeroki. Na 1szej haftce bdb, choć mogłabym się zapiąć mocniej.
          - kolor jasny beż b. ładny, żadne stare majty babci
          - ramiączka satyno podobne szerokie, ale b. ładne.
          - miski imho są nieco mniejsze, tj. ten rozmiar jest dla mnie na styk na
          większej piersi, przed @@@ będzie buła. Wolę jednak w moulded mieć ciut za małe
          na 1 p., niż znacząco za duże na 2-giej (podobnie w Allure Fantasie, który też
          b. lubię - jak Kasica :), mam 30f, i też jest na styk/pod koniec cyklu bułkuje).
          Porównałabym może do Coquette Masquerade - dość wysokie miski, ale płytkie.
          - fiszbiny wąskie
          - wygodny, nic mi się nie wbija, nie obciera. Kształt pod bluzką bdb, choć
          trochę inny niż w Allure - ten ostatni chyba mocniej zaokrągla. Miski wysokie,
          ale nie obcinają ramion.
      • lawendowata Re: Wonderba t-shirt bra, 30E 19.05.09, 22:00
        Kupiłam 30FF w kolorze turkusowym. Sam stanik jest śliczny, chociaż dość gruby i
        ramiączka szerokie, a zapiecie trzyhaftkowe. Niestety mnie nawet Masquerade
        Antoinette zakrywa po szyję prawie, ten stanik też sięga mi wysoko i tnie lekko
        piersi nad samym mostkiem. Raczej na lato dla mnie się nie nadaje - ale to chyba
        kwestia kształtu i "położenia" piersi... Idzie na sprzedaż.
    • j-o-l-a WONDERBRA - satin lace variable cleavage plunge? 18.03.09, 12:02
      Ktos ma? Ktos zna? Jak wyglada miseczkowo i obwodowo?
      • joankb Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 12:29
        Nie wiem o jakim rozmiarze myślisz, ale średniomiseczkową przymierzałyśmy na
        którymś spotkaniu w Katowicach - i na wszystkich źle leżała.
        • j-o-l-a Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 13:38
          Mysle o 32F w kolorze czarnym.
          • joankb Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 13:54
            My przymierzałyśmy czerwoną 32F, jest na zarin w galerii. Na jej ówczesne 74/96
            była w miarę ścisła w obwodzie i drastycznie za mała w miskach. Z tego co
            pamiętam to na moje 91-92 była lepsza. Ale dzioby robiła wszystkim.
            • j-o-l-a Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 14:00
              OK, dzeiki za info, przegladalam galerie, ale jakos tego modelu nie znalazlm,
              musze poszukac jeszcze raz.
              Juz sie chyba nie napalam.
              • joankb Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 14:35
                W małej galerii... LMB.
                • j-o-l-a Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 14:47
                  No wlasnie tak se domyslalam, bo przelecialam "duza" galerie i nie bylo, a do
                  "malej" nie mam dostepu.
                  W sumie myslalam, ze uzyskujac dostep do jednej, automatycznie uzyskuje sie do
                  drugiej.
                  • joankb Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 19:55
                    A skąd mam wiedzieć komu ansil dała dostęp?
                    Prawda, że prawie automatycznie, ale maila jednakowoż trzeba napisać...
                    • j-o-l-a Re: WONDERBRA - satin lace variable cleavage plun 18.03.09, 20:47
                      No przepraszam, nie wiedzialam jak to dziala, tzn. na jakich zasadach. Juz
                      puscilam maila do ciebie.
    • mukita Everyday t-shirt bra 19.05.09, 21:49
      Do posiadaczek stanika jak w tytule-jak jest ze scisliwoscia i romiarem miseczek?:)
      • lawendowata Re: Everyday t-shirt bra 19.05.09, 22:03
        No i zapomnialam dodać - po przymierzeniu stwierdzam, że mój jest ściśliwy "w
        sam raz", a miski ma standardowe (chociaż o miskach czytałam, że mniejsze niż
        standard - dla mnie są normalne).
        • abw-online Re: Everyday t-shirt bra 20.05.09, 06:53
          A na jakie wymiary go kupowałaś? Bo może się skuszę.
          • lawendowata Re: Everyday t-shirt bra 20.05.09, 08:17
            74/94
      • 2tea Re: Everyday t-shirt bra 20.05.09, 08:15
        Ja miałam wersję plunge. Obwód ścisły, ale miski dziwnie się
        układały. Na dole wypełnione, a u góry pustka. Być może, że na
        małym biuście (65D) układał się tak fatalnie, bo miseczki były
        dosyć wysokie. Myślę, że większe biusty moją szansę wyglądać
        znacznie lepiej. Ogólne wrażenia - stanik wygodny, ale niestety nie
        nadaje się na małe biusty.
    • bbkk WONDERBRA Cleavage 06.06.09, 00:00
      niestety to moja kolejna wtopa z plunge
      bardzo szeroko rozstawione miseczki i dosc mocno sciete
      na naprawde jedrny biust :-( (moj ucieka)
      fajny pomysl z wkladanymi dodatkowo poduszeczkami w miski (ładnie wykonane)
      material bardzo mily
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:14
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Wondebra w
      Biuściastym Katalogu Staników:
      kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?601126
    • marikooo Wonderbra Everyday strapless bra 30g 25.02.10, 21:37
      W spoczynku: 61 cm
      Po naciągnięciu: 74 cm
      Kolor: skin (beżowy)

Ścisły. Ja się dopięłam dopiero po zamontowaniu przedłużki. Ale ta miseczka to
      na pewno nie jest G! Głębokość jakieś 25 cm najwyżej.

Kobiecie z rozmiarem może 60F (przypuszczam, może jeszcze mniej w misce)
      posłużyłby długo. Silikonowe paski na górnej i dolnej krawędzi obwodu oraz taki
      "zygzaczek" z silikonu na boczkach, między miskami a zapięciem. Stabilny,
      rzekłabym: solidny. Sztywny rzecz jasna, ale straplessy tak mają. Satynowe i
      silikonowe ramiączka w komplecie 1,8 cm szerokości.
    • yaga7 WONDERBRA Dreams Bra 25.01.11, 20:48
      Czarny, usztywniany, jedno pionowe cięcie.
      Dostępny obecnie w Brastopie.

Bardzo ciasny obwód. Z Freyi noszę 32GG, tutaj obwodowo 34G było dobre. Miska sporsza, wielkościowo pasuje, ale niestety niezbyt ładnie kształtuje biust, ten pionowy szew bardzo się odznacza. Możliwe, że po praniu ten szew by się ułożył, ale nie jestem pewna.
    • parapluie Ornamental balkonik- różowy 26.01.11, 16:59
      Nabyłam ostatnio fuksem w lumpku za jakieś 4 zł. Moim zdaniem śliczny, bardzo delikatny ale przy tym seksowny. Mostek trochę odstaje, fiszbiny szerokie, małomiseczkowy. U mnie robi efekt spektakularny, nie nadaje się pod t-shirty, tylko wydekoltowane bluzki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka