11.07.06, 21:06
wedlug tych smiesznych tabelek, w najwyszych klasach wynikow miesci sie tylko
4% maturzystow (najczesciej). Dlaczego wiec to cale 4% znajduje sie na forum
"matura"? ;P

mozna sie naprawde sfrustrowac czytajac tamtejsze informacje o wynikach.
Obserwuj wątek
    • psychidae Re: dziwne... 11.07.06, 23:27
      a co bylo w zeszlym roku??

pisza zeby zdolowac

pozdrawiam
    • oxy_gen_86 Re: dziwne... 12.07.06, 11:06
      Viola, jak to Speak juz ustalila....na "maturze" siedza same trolle!! ;P
      • psychidae Re: dziwne... 12.07.06, 14:36
        dlatego wole tu siedziec

i z ana777 dobrze mi sie rozmawia :)
    • akne1 Re: dziwne... 12.07.06, 20:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=45038207&a=45038207
      A zerknijcie tu - już całkiem przyziemne wyniki ;)
      • violatress a najbardziej wkur**** mnie to, 12.07.06, 21:21
        ze nie chce sie nawet "geniuszom" sprawdzic czegokolwiek na stronie uczelni, na
        ktora aplikuja!!!!!! Booooze, jak oni zdali test z czytania ze
        zrozumieniem?!!!!!!! czesc to naprawde banda glabow. Nie potrafia odnalezc
        najprostszych informacji, wtorni analfabeci. Staralam sie pomagac co do "mojej"
        uczelni, udzielac informacji, ale juz wysiadam. Ile mozna tlumczyc to samo, co
        zreszta jest opisane prosto jak budowa cepa na stronie uczelni?!!! (ale
        "kandydaci" nie potrafia tego na niej znalezc:/)

niech mnie ktos uspokoi.
        • oxy_gen_86 Re: a najbardziej wkur**** mnie to, 12.07.06, 21:36
          Viola nooo to bierzemy gleeeeeboki oddecz....i spokojnie i powoli
          oddychamy...:))
        • oxy_gen_86 oddech oczywiscie 12.07.06, 21:37
          • smon1 Re: oddech oczywiscie 13.07.06, 03:20
            nie no...ja odpadam.jestem w stanie glebokiej depresji.ja wiem,ze wy
            twierdzicie,ze duzo osob klamie, co do wynikow, ale sorry nie az tyle, i nie
            wszyscy, a ja czytam mam 210 i chyba sie zabije,(a dalej) u mnie w kalsie
            wiekszosc ma ponad 200, to majac 185 po poprawkach dochodze do wniosku,ze juz
            dawno nie powinienem w takim razie zyc;( medycyno platna witay! nie wytrzymam
            • ika.des Re: oddech oczywiscie 13.07.06, 08:47
              Tylko się nie przemujcie tymi młotkami (nie mówią o całym roczniku '87, bo
              pewnie zaraz ktoś to przeczyta i mnie zbojkotują), w końcu jak by nie było to
              ta matura poszła gorzej w tym roku. No dobra, podobno wynik trochę zaniżają
              technika i licea uzupełniające ale w najgorszym wypdaku poszło tak jak w
              zeszłym roku. Myślę, że jak tylko poprawiliście swoje wyniki to musi się udać
              tym razem. Ja nie przyjmuje do wiadomości, że się nie dostane i mam zamiar się
              dopiero matrwić po fakcie (Boże, musiałaby to przeczytać moja mama, która mnie
              ma za skrajną pesymistkę ;-)). Większość osób z tamtego forum ściemnia, a gdyby
              tak policzyć tych co nie ściemniają to wcale nie wyjdzie ich tak dużo. Jeszcze
              trzeba wziąść pod uwagę to, że niekoniecznie ci prawdziwi geniusze muszą
              składać na taki kierunek jak my. Kurde pomyślcie przecież nam się należy za ten
              cały rok czekania...
              • oxy_gen_86 Re: oddech oczywiscie 13.07.06, 09:13
                Ika rzeczyywiscie - to technika zanizyly poziom matury. Ale LO w tym roku i tak
                napisaly gorzej niz my - w poniedzialek na "jedynce" pokazywali statystyki
                (porownanie matury w LO w roku 05' i 06') - teraz mature zdalo o 7,5% mniej
                maturzystow niz rok temu. Wiec i tak jestesmy lepsi;P
                • ika.des Re: oddech oczywiscie 13.07.06, 09:21
                  No i o to chodzi. Kurde pewnie rocznik '87 się oburzy ale ja zawsze wiedziałam,
                  że rocznik 86 jest najlepszy :) I oczywiście nie życzę im słabych wyników (no,
                  może jednak życzę troszkę słabszych niż nasze na tym forum)
                • real_am Re: oddech oczywiscie 13.07.06, 09:48
                  nie chodzi o to ile osób nie zdało, chodzi o to jaki wynik osiagneli ci co
                  zdali. stosujac to kryterium matura w 2006 roku wypadla lepiej.
                  ci co nie zdali nie stanowia konkurencji.
                  • oxy_gen_86 Uderz w stol... 13.07.06, 10:00
                    MAsz troche racji (ale tylko TROCHE) - rocznik 87' moze i napisal lepiej
                    poszczegolne przedmioty (i to nie wszystkie!1)... ale tylko dlatego, ze matura
                    w tym roku byla znacznie latwiejsza!! Wez np. matematyke, goegrafie czy wos (i
                    tu zaraz sie potne!) - przeciez te arkusze wygladaly jak zwykla kartkowka!! To
                    miala byc matura?? <smiech>
                    Poza tym rocznik 87' przy wyborze przedmiotu na egzamin kierowal sie stopniem
                    trudnosci matur zeszlorocznych: w roku 05' najwiecj osob wybralo matme (i
                    najwiecej ja oblalo bo byla trudna) - Wy teraz matematyki nie wybraliscie bo
                    sie "przetraszyliscie". NAjlatwiejsza w roku 05' byla biologia wiec teraz
                    najwiecej maturzytow wybrala wlasnie ja - i tu niemile zaskoczenie bo w tym
                    roku biologii nie zdalo o ponad 20% wiecj maturzystow niz w zeszlym roku!
                    • smon1 Re: Uderz w stol... 13.07.06, 16:25
                      no nie wiem, zmusilem sie do wysilku i sprawdzilem srednie wyniki z 05 i 06 co
                      do przedmiotow biola chemia i fizyka, no i srednia wypada na korzysc rocznika
                      86 - 136 pkt 87 - 125. we wczorajszej wyborczej(lokalnej) tez wyczytalem,ze w
                      liceach ogolnoksztalcacych matura poszla gorzej(nizsze wyniki)...ale to
                      wszystko jakos nie uklada sie w calosc jak sie slucha tegorocznych
                      marurzystow...
                      • kill_jam Re: Uderz w stol... 13.07.06, 21:02
                        Ja rozmawiałem ze znajomymi z rocznika 87 startującymi na medycynę. Wiekszość z
                        nich miała wyniki grubo ponad 200 pkt(220,246 i..np. 280!!!-i nie kłamali, bo
                        widziałem świadectwa). Oni sami byli zaskoczeni takimi dobrymi wynikami-liczyli
                        na znacznie mniej.
                        I nie wiem, co mam mysleć?? Albo obracam sie w kręgu samych geniuszów, albo
                        faktycznie ta matura poszła znacznie lepiej.(przynajmniej jeśli chodzi o
                        absolwentów lo) Ja jestem w szoku!!
                        • violatress Re: Uderz w stol... 13.07.06, 22:28
                          to faktycznie niezlych masz znajomych;) ja znam tylko jedna osobe, ktora z
                          zadnego z przedmiotow (a wszystkie na poz. rozszerzonym) nie zjechala ponizej
                          90%. Swoja droga nikt jej nie wierzyl, jak podawala wyniki rok temu na forum
                          matura;)
                          • smon1 Re: Uderz w stol... 14.07.06, 00:27
                            no to ide sie wieszac;( , pamietacie zeby w zeszlym roku byly ogolnie takie
                            wyniki..ja nie...STO OSIEMDZIESIAT PIEC, marne 185-zalosc.
    • akne1 yh! :/ :/ :/ 14.07.06, 12:55
      No i sobie poczytałam forum Matura.. i wiadomości typu "Na psychologię na UAM jest 30 osób na mniejsce, a na UWr 40". Yh, tylko się człowiek denerwuje czytając to :/
      • oxy_gen_86 Re: yh! :/ :/ :/ 14.07.06, 13:59
        Ehhh Akne, ze tez ludzie nie maja co robic tylko psychologie studiowac, nie?;P
        W tym roku jest jeszcze wiekszy "bum" niz ostatnio.
        • oxy_gen_86 Re: yh! :/ :/ :/ 16.07.06, 13:34
          Nie wiem jak z Wroclawiam ale z Poznaniem to chyba prawda. Moja kolezanka byla
          w czwartek w Poznaniu i stala przed dziekanatem... prawie 5 godzin!! NA
          pedagogice jest to samo...
    • akne1 płacz i zgrzytanie zębów... 19.07.06, 20:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=45509574&a=45509574
      No, już rocznik (a konkretnie "pewne jednostki") 87 daje popis swej złości ;)
      • oxy_gen_86 HAhaha 19.07.06, 21:15
        a ja mam w...nosie ich frustracje!!!
        Zreszta na kogos trzeba wine zrzucic, nie??
        Biedne dzieciaki....

• oxy_gen_86 Re: płacz i zgrzytanie zębów... 19.07.06, 21:16
        A tak w ogole to wiecie co: nie zauwazyl;am zeby ktos z naszego forym mial
        pretensje do rocznika 85':)
    • oxy_gen_86 Akne i po co zes to wkleila?:))) 19.07.06, 21:25
      mam ochote ma cieta riposte...
      Aaaaaa!! no nie moge sie powstrzymacccccc;P
      • akne1 po to, abyś mogła silną wolę ćwiczyć ;) 19.07.06, 23:21
        :))))))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka