Dodaj do ulubionych

koty dokarmaine przez lokatorów

05.09.10, 20:07
Mieszkam przy ulicy Piłsudskiego 5 . Jest tutaj bezpański kot dokarmiany przez lokatorów bloku ,nie miałbym nic przeciwko temu gdyby nie fakt iż resztki jedzenia wyrzucane są przed samymi drzewiami wejściowymi do klatki schodowej . nikt z tych ludzi potem nie posprzata polbruk jest tak uświniony że już nikt go nie doczyści . TBS rozkłada ręce - lokatorzy musza się dogadac miedzy sobą - mówia . W regulaminie jest wyraźnie napisane o utzrymaniu czystości w klatce i na zewnątrz . może ktoś podpowie jak rozwiązac ten problem .
Obserwuj wątek
    • Gość: 657 Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.09.10, 20:30
      chyba dobrzeze karmia!
      • Gość: Neko Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 20:33
        Karmią lepiej niż w Szreku:)
    • Gość: kicikici Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.10, 20:33
      Nie jest całkiem bezpański skoro dbają o niego lokatorzy bloku. Zmienić miejsce i sposób
      dokarmiania to będzie po problemie. Kot to nie śmietnik i wszystkiego mu nie dajemy. Niebawem
      będzie zima i też trzeba pomyśleć o schronieniu, jakakiś mały kąt w piwnicy z możliwością wejścia i
      wyjścia. Dbajmy o koty, bo nas wykończą gryzonie.
      • Gość: fe Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 21:26
        dajcie spokój, te koty to jedna wielka plaga,a piaskownice to dla nich wielkie
        kuwety, piasek śmierdzi same kocie kupy,aż w końcu (odpukać) jakieś dziecko się
        porządnie rozchoruje to może zrobią porządek z kotami albo ogrodzą place zabaw i
        wymienią piasek bo to jedna wielka kupa.
        • Gość: Gośc Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:31
          Trzeba koty odstrzelic ;-))
        • Gość: :D Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:32
          wszystko wina lokatorów z brudasami nie wygrasz pewnie w domu też srają na panele w duzym
          pokoju a naczynia myja po miesiącu
      • anonim1976 Re: do kicikici 06.09.10, 20:12
        " Dbajmy o koty, bo nas wykończą gryzonie." ten kot to już żadnego gryzonia nie złapie . A dzieki tym resztkom jedzenia wyrzucanym przed klatkę to szczury oraz inne robactwo może sie tu zalęgnąć .
    • Gość: przyszły policjant Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:37
      Stosownie do art. 145 ustawy dnia 20 maja 1971 r. Kodeks wykroczeń (j.t. Dz. U. z 2007 r. Nr
      109, poz. 756 ze zm.), kto zanieczyszcza lub zaśmieca miejsca dostępne dla publiczności, a w
      szczególności drogę, ulicę, plac, ogród, trawnik lub zieleniec, podlega karze grzywny do 500 złotych
      albo karze nagany.

Miejsce dostępne dla publiczności, inaczej miejsce publiczne, to miejsce ogólnie dostępne. W
      wyroku z dnia 9 listopada 1971 r. (sygn. akt. VKRN 219/71) Sąd Najwyższy stwierdził, że
      za „miejsce publiczne” uważa się każde miejsce dostępne dla nieokreślonej liczby osób

Klatki schodowe i windy należy uznać za miejsca publiczne, nawet jeżeli dostęp do nich bywa
      ograniczony, np. poprzez zainstalowanie domofonu. Ich zaśmiecanie jest traktowane jako
      wykroczenie i podlega karze.

Co do śmietnika, to w przypadku gdy jest to pomieszczenie zamknięte, dostępne wyłącznie
      mieszkańcom domu, trudno uznać je za miejsce publiczne.

dowiedz się kto to i dzwon na policje i straż miejską od tego oni są.
    • Gość: Gordon Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:23
      na Pilsudskiego sporo jest tych kotow dokarmianych. przy garazach murowanych jest ich ok.10!!
      koca sie i w koncu bedzie ich 100. ale one spbie poradza - to takie dachowce podworkowce. wasz
      klatkowy to juz elita :-)
    • Gość: animals Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.09.10, 08:21
      Wredni egoiści z was!!!! kto nie ma serca dla zwierzat nie ma serca dla ludzi! Jaki problem przeniesc
      miejsce do karmienia i dac schronienie biednemu kotkowi w zimie?! Ludzie co sie z wami dzieje????
      Przerazajaca znieczulica!!! brrr...wcale sie nie dziwie,ze coraz wiecej dzieci nie lubi zwierzat i je
      dreczy....majac rodziców z takimi pogladami! Moze tak lokatorzy zrzucie sie na sterylizacje lub
      kastarcje..to 200zł i po klopocie ,jeden kotek i przyjazny blok;-) Mieszkania jak sadze w TBS nie sa
      tanie...wiec te pare groszy na kotka i dobry przyklad czlowieczenstwa wart przemyslenia a nie
      przesladowanie i wypisywanie na forum jaki to WIELKI problem! wstydzcie sie!!!
      • Gość: do animals Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 18:30
        Jakby ci sie kot srał na klatce a na dodatek śmierdziałoby resztkami jedzenia to też byś się wku...ała. Najlepsze sa opinie osób których problem nie dotyczy. Powiedz w której klatce mieszkasz to przyprowadzę go do ciebie i niech sra pod twoje drzwi !!!

Ps. a gratisja wysram się obok :D
        • Gość: 123 Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.09.10, 20:18
          marianki to większosc co przeprowadziła sie z wiosek, a teraz wielkie panstwo co im wszystko przeszkadza a głownie kot co u nich na wsi łazil po stole.macie brudniejsze tyłki jak te zwierzaki pseudo mieszczuchy
          • anonim1976 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 06.09.10, 21:41
            a Ty co ze stolicy tu wylądowałeś ,pustkę swojego śmiesznego istnienia
            leczysz w sposób bardzo żałosny ,I SKOŃCZ PANIE WIELKOMIASTOWY UWAŻAĆ SIĘ ZA MISTRZA "OBRAŻANIA" INNYCH ,bo o tym czy jest sie wieśniakiem nie świadczy to skąd się pochodzi tylko to jak się posiada kulturę osobistą .
      • anonim1976 Re: do animals 06.09.10, 20:16
        nie bądz taka "Wiolatta Willas" możesz sobie w domu zrobić zoo ale nie komuś w piwnicy lub na klatce schodowej . moim zdaniem jeżeli ktoś chce miec pupilka to trzyma go w domu dokarmia i sprząta po nim . a u nas przed klatka wciąż walają się rersztki jedzenia a polbruku juz nikt nie doczyści .
        • Gość: jjjj Re: do animals IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.09.10, 22:31
          Mieszkam tam i nie widzę resztek jedzenia i brudu na polbruku,bardziej denerwuję się jak Wielki Pan wychodzi ze swoim pieskiem i piesek wali kupy na polbruku.
        • Gość: do anonim1976 Re: do animals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 09:34
          jestes tragiczny i szkoda nawet czasu,zeby opisac twoje podejscie do zwierzat!!! masakra!!! juz sie ciebie boje!!!! tylko żli ludzie nie maja serca dla zwierzat!!!!!
      • Gość: anielska Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.chello.pl 07.09.10, 11:36
        oj zdziwiłabyś się niestety. W TBSach nie mieszkają ludzie na poziomie. Nie mówię, że wszyscy, ale większość jak widać po wpisach to niestety ludzie niedobrzy i prostaccy, którzy nie widzą potrzeb innych stworzeń i nie mają też zdolności do najmniejszej empatii. Dzieci tych ludzi są podobne do nich, tak więc rosną nam obrzydliwe bachory. Ktoś napisał, że w końcu jakieś dziecko poważnie zachoruje. A niech choruje, może zmniejszy się populacja ludzi pokroju tej osoby:P
        P.s. Myślę, że lokatorzy, którzy dokarmiają kotki powinni w UM starać się o budki, wiem, że jednej pani się udało i miasto sfinansowało jej budkę dla podwórkowych przyjaciół:)
        • anonim1976 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 07.09.10, 18:57
          do anielska , możesz sobie postawić budke , domek a nawet willę z basenem . Możesz starać sie o dofinansowanie w UM lub szukac sponsorów . ale jak już to zrobisz to postaw ja w odpowiedniej odległości od bloków .
    • Gość: jjjj Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.09.10, 22:42
      Chciałam dodać że ten kotek zadomowił się przy bloku 5a ,tam dopiero co nie którzy mają manię wyższości:)można się jedynie nad nimi politować.
      • Gość: do brudasów Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 23:07
        Mieszkam w bloku nr 5 i uważam, że nie ma się co unosić bo czy mieszkasz w bloku z TBS czy innym to pewne zasady współżycia społecznego obowiązują. Ciekaw jestem jakby dzieci tzw. "animalsów" bawiły się w piaskownicy pełnej kocich odchodów, wtedy pretensje skierujowaliby do TBS-u, ze ma ich w dupie i ze na placu zabaw jest syf, a tak to nikt palcem nie kiwnie. Wiecie brudasy jak to się nazywa spychologia - uważacie, że problemu nie ma póki nie dotyczy on bezpośrednio was. A swoją drogą to jest takie przysłowie jak dbasz tak masz !!! Normalnym mieszkańcom bloku serdecznie współczuje, bo blok oddano stosunkowo niedawno, a dookoła bloku jest brudno, klatki schodowe są podrapane, drzwi od domofonu są uszkodzone. W takim tempie to za rok bedziecie mieszkać w ruinie.

Ps. moim osobistym zdaniem powinno się zmienić zasady przyznawania mieszkań z tbs istnieje wiele porzadnych ludzi, którzy czekaja na mieszkanie i napewno byliby uradowani mogac zamieszkać w nowym czystym i nowoczesnym bloku. Niestety nie każdy mógł się załapać na takie mieszkanie z powodu za niskich lub za wysokich dochodów. TBS powinien raz w roku robić kontrole stanu technicznego budynku i obciażać kosztami napraw lokatorów może wtedy nauczyliby sie szanować to co im zaoferowano za naprawde niewielkie pieniądze w stosunku do cen nowych nmieszkań o takim standardzie na rynku nieruchomości.
        • Gość: pils Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.09.10, 13:57
          Od dawna wiadomo, że ten kto nie lubi zwierząt jest złym człowiekiem!. Jeśli sami nie pomagacie nie przeszkadzajcie pomagac innym . To przez takiech złych ludzi jest tyle cierpiacych i bezdomnych zwierząt.
          • Gość: ;-) Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 14:30
            brawo!!!!! pils!!!! ja tez tak uważam!!!! a temu...tej..anonim cos tam...żółc sie wyleje..w kiszkach...taki/taka...zgryzliwa!!!!! innych problemów nie maja to sie zwierzta czepiaja!!! wiadomo!!!! Proste ludzie co dokarmiaja tego biednego bezdommnego kotka powinni sprzatac po nim i tyle!!!!!! ludzie w czym widzicie problem!!!!!???????? szkoda,ze nie potarficie pomagac tym biednym zwierzakom! żli ludzie oj źli jestescie!!!! plu.........a fe!!!!
            • Gość: jsfh Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: 81.219.250.* 07.09.10, 16:32
              Przecież założycielka wątku nawet nie wspomniała, że ma coś przeciw temu kotu czy innym kotom, ale, że chodzi jej o dokarmiających lokatorów. W tym właśnie leży problem, żeby dokarmiać je zachowując porządek wokół. Wystarczyłoby "podrzucać" kotkowi jedzenie w bardziej ustronnym i nieuczęszczanym przez ludzi miejscu, w jakimś pojemniku. Jak w domu karmicie koty to też wyrzucacie, co macie dla niego do jedzenia, na podłogę? Karmić kota jaknajbardziej, ale z kulturą!
        • anonim1976 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 07.09.10, 18:44
          bardzo dziekuję osobie która wypowiedziała sie do brudasów . o zasady współżycia społecznego właśnie mi chodzi . A co do drzwi to sa zepsute ze wzgledu na lenistwo rodziców którym nie chce sie podchodzic do domofonu dla swoich pociech wiec tak długo uchylali zapadke by drzwi sie nie zatrzaskiwały az sie wyłamała .

Na każdej klatce jest wywieszony regulamin TBS w nim sa zawarte prawa i obowiazki lokatorów także co do dbania o czystość na klatce i w jej otoczeniu .

Moim zdaniem TBS za nie przestrzeganie regulaminu powinien wypowiadać umowy . Napewno sa bardziej cywilizowani ludzie którzy do dzis nie maja własnego kąta i by o niego odpowiednio zadbali .
          • Gość: sraka praptaka Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 12:50
            ty anonim!!! żółc ci sie wylała..ze tak cicho siedzisz!?hihihi....czy moze kotek ciebie "zagryzł"? hihihih..bidulek pewnie wygrzewa sie pod klatka w sloncu..kochany futrzak! szkoda,ze trafił na takich nieczułych ludzi...żal mi go..ale takie jego zycie...skazany na anonima...co po nocach nie spi....taaaaaaaaaaaki ma problem i wypisuje nawet "przepisy" i inne dyrdymały....jaka to skala ??? hihihi...żal człowieka! ma taki problem!..co z nim bedzie jak bedzie miał prawdziwe problemy w życiu???? da pozyć kiciusiowi?
            • Gość: 432 Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.09.10, 14:17
              anonim zamieszkaj na bezludnej wyspie albo pustyni tam i tak coś ci bedzie przeszkadzło! np cisza, powietrze......, własny tyłek.....
            • anonim1976 Re: do sraka praptaka 08.09.10, 20:24
              Lubisz mieszkac w gnoju to twoja sprawa - brudasy lubią chlew - ale daj żyć innym w czystości -dokarmiaj sobie kotka po drugiej stronie osiedla a nie przed tą klatką .A właściwe wyrwi jeszcze drugi rygielek drzwiowy bo jeszcze działa , zniszcz domofon , zbij klosz jak założa nowy jedny słowem dewastuj jak ci dobrze w syfie . szkoda mi palców żeby pisac do takiej miernej , płytkiej i żałosnej formy życia jak TY .
          • Gość: kasia Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.182.136.22.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.10, 14:26
            tak czytam i wnioskuję że połowa piszących debili nawet nie mieszka przy piłsudskiego! ja mieszkam i nie mam nic do jednego osiedlowego kotka ale tu jest ich już ok 20 albo i więcej więc to już za dużo jak na jedno osiedle! sama widziałam jak w nocy srają do piaskownicy! mam dziecko które się tam bawiło i niestety ale zachorowało i było w szpitalu właśnie przez sraki znajdujące się w piaskownicy! zgłosiłam to tbs ale oni tylko dosypali piachu i myślą że jest czysto! rewelacja prawda! moje dziecko już nie wejdzie do tej piaskownicy i radze wszystkim rodzicom aby trzymali pociechy z dala od piaskownicy! a tbs wstydzcie się! pozdrawiam!
            • Gość: do brudasów Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 17:35
              a misię wydaje że problem jest a jezeli chodzi o kogos kto wypowiedział się wyzej że moje dzieci mają chorowac to powiem ci tak: Nie życz drugiemu, co tobie nie miłe. Któregos pieknego dnia moze sie okazac, że twoje dziecko wyladuje w szpitalu z zatruciem i wtedy zaczniesz postrzegać pewne sprawy tak, jak osoby podzielające moje zdanie. Jak juz wspomniałem szybciej kazdy jest cwany dopóki problem nie dotkie bezpośrednio jego lub jego najblizszych, a gdy tak się stanie to pretencje do całego swiata. A co do piesków które srają na chodnikach oraz ich właścicieli, którzy maja oowiazek posprzatac po swoim pupilu to znajdzie się rada i na nich, miasto napewno ucieszy się z pieniążków za mandaty wystawione przez straz miejską. W przypadku gdy widzimy kogos takiego zwracamy mu uwagę lub dajemy kopa w du.e na zachete i po sprawie.

ps. odpowiedzi pozostałych osób nie ma co komentować, bo 905 ludzi na tym forum pisze posty tylko po to zeby zrobić na złośc innym lub anonimowo komuś naubliżać.
              • Gość: nara Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.09.10, 18:26
                Misię.... co to za słowo?Kopa w d.. ę masz Ty z tego forum
                • Gość: do nara Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 19:12
                  powiedz mi jaki trzeba mieć łeb zjebany żeby sie czepiać tego, że ktos raz czy dwa zapomniał użyć spacji. Dlaczego wiekszośc ludzi zamiast wczytać się w post i zrozumieć o co w nim chodzi to przypie...ją się do spacji, przecinków itp.
    • Gość: ojojh Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: 83.238.157.* 08.09.10, 21:47
      Mieszkam w bloku obok. Kicia jest śliczna, nikomu nie przeszkadza. Miseczka z jedzeniem może mogłaby stać w innym miejscu ale to można załatwić w bardziej kulturalny sposób.
      Piaskownica to osobna sprawa. Chodzę z dzieckiem na place zabaw,które są odgrodzone siatką, przez które żaden zwierzak się nie przeciśnie. Całe szczęście, że powstaje ich coraz więcej. Niestety w TBS nikt nie wpadł na ten pomysł a szkoda. Tak naprawdę, to jest jedyna metoda na bezpieczną zabawę naszych dzieci. Przecież nie polikwidujemy wszystkich psów i kotów?! Ktoś zresztą miał rację, że często sami mieszkańcy wychodzą ze swoimi pupilkami przed blok, żeby załatwiły sprawy fizjologiczne. Tegoroczna zima odkryła tą przykrą prawdę...
      • Gość: utylizacja Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 11:41
        uśpić anonima 19...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czepialski!!!!!!!!!!!!!! Won na bezludna wyspe...tam wszystko bedzie takie jak zechcesz i tylko twoje!!!!!!!!! nie nadajesz sie do zycia w spolecznosci...do ludzi i do zwierzat!!!! Kicia jest sliczna,widziałem.....szkoda ,ze zamiast pomagac i w kluturalny sposób rozegrać ten temat z mieszkancami wlasnej klatki wypisujesz swoje brednie na forum! życzę zdrowia!!!! duzo!
        • anonim1976 Re do utylizaja 09.09.10, 19:09
          najpierw czytaj ze zrozumieniem . Nikt nie powiedział że kotek jest brzydki chodzi tylko o to żeby nie był dokarmiany przed drzwiami do klatki oraz wpuszczny do klatki , bo skutki tego są opłakane : smród i brud
          PS a co do bezludnej wyspy nie będe sie zniżać do Twojego poziomu i nie skomentuję tego - bo to co dla mnie jest podłogą to dla Ciebie sufitem.
          Również życzę dużo zdrówka .
          • Gość: xxxx Re: Re do utylizaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.10, 08:43
            hihihihi...myslisz ,ze niby ci wyszło elokwetnie?! hihihihihi...żal mi ciebie
            • anonim1976 Re: Re do utylizaja 10.09.10, 18:49
              Lepsze to niz ograniczać sie do "hihihi i hahaha" oraz znaków interpunkcyjnych .
              • Gość: hey Re: Re do utylizaja IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.09.10, 18:55
                anonim, ciebie to juz nie chce sie tu czytać. Jesteś tak przepełniony złośliwością i nienawiścia, że aż kipisz przez monitor
                • anonim1976 Re: Re do utylizaja 10.09.10, 19:24
                  ponieważ kij ma dwa końce . Mnie można obrażać ale riposta to juz nie jest mile widziana . Zastanów się

Miłego wieczoru .
                  • Gość: ona albo on Re: Re do utylizaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 20:14
                    Co wy od niego chcecie?? ma racje. Też bym nie chciał by przed moim wejście do domu było nasrane czy leżały kawałki jakiejś padliny śmierdzącej. Chcą dokarmiać niech robią to tak by nikomu nie przeszkadzało i nie robili syfu bo za chwilę inny sąsiad sprowadzi sobie na podwórka 5kóz i barana czy coś w tym stylu. Poza tym jak ktoś chce opiekować się tym kotem to niech go zabierze do domu. Jak biega pies bez smyczy to wielkie hallo jak tak może być, wszyscy pytają czyj on jest i gdzie właściciel a kot to co już zupełnie inna sprawa??? Kota do domu zabrać, karmić, wychodzić z nim, zaszczepić i już-to jest prawdziwa opieka!!.
                  • Gość: żal Re: Re do utylizaja IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.09.10, 20:47
                    anonim błagam zakończ ten wątek!!!!!! jestes tragiczny...zaczales o kocie..a teraz regularnie "bluzgasz sie" dzień w dzień z komentujacymi ludzmi! po co? o co ci chodzi? i co to ma wspolnego z tym biednym kotem???juz straciło sens!!!! MASAKRA!!!
                    • Gość: Kiki Re: Re do utylizaja IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.09.10, 20:57
                      Jasne to jest masakra,anonim nie kłóć się na forum bo jesteś żałosny,mieszkam tam i nie widzę brudu przed klatkami.
                    • anonim1976 Re: Re do utylizaja 11.09.10, 08:17
                      Narazie to jeszcze nikogo tu nie obraziłem . A"żal" to ludzi którzy nie mają argumentów by poprzeć swoje racje .
                      Zamiast się czepiać to przekonaj mnie że trzeba dokarmiać kotka PRZED KLATKĄ .
    • luszka2 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 18.09.10, 10:45
      a co ty sie przejmujesz chodnikiem?dobrze robią bynajmniej szczurów i mysz nie bedzie
      • Gość: ddd Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 11:24
        i teraz właśnie widać że gó... wiesz szczuy i myszy zalęgną się w takim syfie jak tam jest albo pojawia sie w poszukiwaniu resztek pozywienia a ten kot to już żadnej myszy nie złapie za spasły jest. miske to mu rzeba pod ryj podstawiać bo jak postawisz za daleko to nie zje bo nie ma siły tam dojsc. a ty mowisz o ganianiu myszy. buahahahah
    • luszka2 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 18.09.10, 12:53
      To na pewno Garfield – popularny kot wylegujący się przed telewizorem, pożerający lasagnę tłusty, leniwy, rudy kocur, dobrze mu u was na osiedlu,więc nie narzekajcie to tylko zwierzątko:)
      • Gość: do luszka2 Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 14:14
        daj mi swoj adres jak lubisz kotki dam ci go w prezencie :)
        • luszka2 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 18.09.10, 19:00
          OK .SĄDOWA 1 I PIĘTRO
          • Gość: Monia Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.09.10, 10:48
            Anonim Ty nawet dzieci nie masz?czepiasz się tego kociaka!zajmij się własnym tyłkiem i zakończ już ten temat.Kociak jest fajny .
            • luszka2 Re: koty dokarmaine przez lokatorów 19.09.10, 18:27
              popieram panią Monike,tak jak pani pisze
              • Gość: mieszkaniec Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:54
                Monia ty za to masz dzieci które lepią babki w piaskownicy z kocich gówien. Jak ci sie kot podoba to go sobie wez kazdy pie... że ładny jak mu na klatce nie sra podrzuce go na tydzien pod twoja klatke i zobaczysz jaka milusia kicia :D A co do luszki to nie dziwie sie, że takie głupoty piszesz Sądowa to mówi samo za siebie.

Ps. luszka od kiedy na oddziale zamkniętym jest internet ?
                • Gość: Monia Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.09.10, 17:36
                  Hej Meszkaniec! moje dzieci już nie lepią babek,moje dzieci już są nastolatkami,akurat mieszkam w tym bloku więc nie musisz podrzucać mi tego kociaka!Kicia jest milusia tak jak piszesz.
                  • Gość: mieszkaniec Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 18:02
                    a moje dzieci bawią się w tej piaskownicy. tylko dlatego ze masz starsze dzieci nie dostrzegasz problemu .
                    • Gość: Monia Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.09.10, 23:00
                      Nie bądż konfliktowy ,wyjdż wieczorkiem na balkon i popatrz czy kiciuś załatwia swoje potrzeby w piskownicy?Hmm raczej nie,pomyśl i bądż uczulony na psy ,nie raz widzę jak pieski załatwiają swoje potrzeby ,a Pani dumnie stoi i patrzy jak kloc z du.. pupila się mnoży.

• Gość: runey Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.10.10, 11:31
      Kiedyś osobiście widziałem jak kobieta z okna wyrzuciła z pierwszego lub drugiego piętra ( środkowa klatka ) na ulicy Piłsudskiego 11 resztki jedzenia przed garaże, podeszło małe dziecko i wkładało do buzi to żenada nie dosyć, że zaśmieca teren to truje dzieci - to ma się nazywać dbanie o zwierzęta!!!!! jeszcze raz to zawiadomię odpowiednie służby. Czy Zarząd TBSu widzi że mieszkańcy wyrzucają resztki pożywienia przed budynek!!!! Pozdrawiam
      • Gość: trep Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.10.10, 11:50
        Przede wszystkim należy zająć się rodzicami tego małego dziecka. Po pierwsze, czemu było bez opieki a po drugie może jest głodzone,że zjada to co znajdzie na ulicy?Może tym powinieneś sie zająć, bo nie było słychać,że otruło sie w Świeciu dziecko, ąle jak padnie z wycieńczenia to będzie za póżno a ty nie zareagowałeś!
        • Gość: mieszkaniec Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 13:02
          Któregoś pięknego dnia kicia zniknie i bedzie po problemie, a pozniej wezme się za was brudasy. TBS ma obowiazek sprawdzania stanu technicznego budynku, wiec wszelkie usterki bede osobiście zgłaszał i tyle w tym temacie. Koszty swojego niedbalstwa i niechlujstwa pokryjemu wspólnie wedle zasady jak dbasz tak masz. Tylko jak dostaniecie podwyżke czynszu za rozwalone drzwi, poniszczoną elewację, obdrapane klatki (bo jacyś idioci nie potrafi na tak szerokiej klatce wnieśc mebli tak, by nie uszkodzić klatki) oraz ostatni krzyk mody kolowowe słomki albo robienie z balkonu parkanu z listewek żenada. Jeden telefon do TBS i karze wam rozbierać te dziwactwa na balkonach, bo póki co to obowiązuja was ine zasady niż mieszkanców blokow własnościowych. Wasze mieszkania są własnoscią TBS wiec można wam dosolić podwyżkę za co tylko się chce (za dezynsekcje i deratyzacje tego co powstanie w wyniku wyrzucania przed klatki resztek żywności) i obiecuje wam, że będę w tej sprawie chodził do prezesa jak bedzie trzeba to dzień w dzien tak długo, aż czegoś z tym nie zrobi i nie ukarze osób zamieszkujących mieszkanie nr 1 w bloku 5a, które dokarmiają tego kota, wpuszczają go do klatki (a w razie wątpliwości pokaże foto na którym osoba z mieszkania nr 1 z bloku 5a wystawia kotu resztki, które pozniej walają sie po całym chodniku0

ps. są pewne zasady współżycia społecznego jak chcecie robić syf, mieć nasrene na klatce, wyrzucac resztki obiadu z okna to zapiszcie sie na mieszkanie w ZGM dostaniecie nieszkanie z piecem kaflowym w starej kamienicy, wszedzie bedzie syf wiec środowisko idealne dla rozwoju brudasów i ich potomstwa. Dostaliscie mieszkania w nowym, nowoczesnym jak na świeckie warunki bloku i nie potraficie tego docenić. TBS powinien po np 2 latach przeprowadzac selekcje mieszkanców i nie tylko takich co nie płacą ale także takich którzy nie mają pojęcia co to znaczy poszanowanie dobra wspólnego.

tyle z mojej strony.
        • Gość: runey Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.10.10, 11:03
          Nie trzeba zająć się kotami !!!! , wyobrażasz sobie jeżeli wszyscy ludzie z bloków wyrzucali by żarcie na ulicę?????? plaga szczurów by nas zjadła tak zachowują się brudasy!!!! jaka opinia będzie krążyć wkoło TBS - u BRUDASY !!! od resztek jedzenia są pojemniki na śmieci. Najlepiej zegnać na rodzica i dziecko, a kotek wzorem. Po wprowadzali się z wioch i robią wiochę. Nie ubliżając nikomu pozdrawiam.
          • Gość: Tenmen Re: koty dokarmaine przez lokatorów IP: 57.90.36.* 23.10.10, 07:58
            Widać że jesteś ŚWIECIANINEM conajmiej w 2 pokoleniu ha ha -człowiek ze wsi się wyprowadzi ale wieś z człowieka jak widać po twoim przykładzie nie .Kot jest takim zwierzęciem że wystarczy przestać go karmić i napewno znajdzie sobie inny dom i inna jadłodajnie a jesli dokarmiacie koty to może zadbajcie o wysterylizowanie ich ?Miłóśnicy kotów niestety nie wiedza co czynią ale przeciwnicy to jest dopiero żenada :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka