Dodaj do ulubionych

Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 09:47
Witajcie czy znacie jakiegoś fajnego fotografa z okolic Świecia ? Już niedługo wesele i poszukuję kogoś kto zrobi nam jakieś fajne fotki w plenerze , no i oczywiście na sali. Chcielibyśmy aby te zdjęcia były takie inne , a nie jak większość plenerowych przy kwiatkach na łące. Od razu mówię że Świeckie studia odpadają , bo tam jest już rutyna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 10:16
      Mam koleżankę która ślicznie robi fotki także na weselach polecam bo widziałem Gosia 664962556
    • Gość: pooh Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 10:25
      niedrogi i fajny?:>.. hehehe... niełatwe połączenie.. fotografia ślubna nie jest wcale prosta.. poza samą "puszką" - aparatem - potrzeba jasnego obiektywu (zresztą nie jednego)- a ten kosztuje.. ewentualne użycie lampy też powinno być przemyślane.. ślubu nie można powtórzyć - więc najlepiej w pomieszczeniach zdjęcia robić w RAWach - a potem obrobić w photoshopie.. pozostają fajne pomysły na "kadry" - człowiek z ulicy może nie być na tyle kreatywny by sobie z tym poradzić.. trzeba też zrobić pewnie ponad 500 zdjęć by z tego wybrać z 50:)) - jest to niezła harówka - więc co to znaczy niedrogi?? zawsze można poprosić brata by porobił pstryki komórką:D.. będzie pewnie za darmo.. proponuję jednak kogoś kto zajmuje się tym zawodowo.. na tym forum były już takie wątki.. forum.gazeta.pl/forum/w,225,116448898,,szukam_fotografa_slubnego.html?v=2
      pozdrawiam - i wszystkiego najlepszego na nową drogę życia:))
      p.s.mogę przyjść i porobić zdjęcia za darmo.. ale jako drugi fotograf - nie wezmę na siebie odpowiedzialności za kiepskie zdjęcia.. ja będę się uczył - wy macie dodatkowy materiał ze ślubu:)..
      • Gość: m. Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: 46.113.161.* 06.12.10, 10:49
        niedrogi = zdjecia do dupy ;)
        • Gość: Magdalena Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.12.10, 11:25
          Jeśli autor wątku poszukuje niedrogiego fotografa, to jest równoznaczne z tym, że mniej wiecej rozeznał się na rynku ślubnym i wie ile taka przyjemność kosztuje.. Był już wątek o ślubnej fotografii, który do niczego dobrego nie doprowadził :) Jeśli para młoda nie chce korzystać z rzemiosła, które oferują studia fotograficzne w Świeciu - chwała im za to, bo oglądając zdjęcia ślubne za X lat będą się wstydzić. (Prawda jest taka, że wiele par młodych ma zdjęcia na jakimś wieśniackim tle fotograficznym.. No nic, o gustach się nie dyskutuje:) ) Czy autor może powiedzieć coś więcej nt. ślubu? Gdzie, kiedy?
          • Gość: pooh Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 11:45
            magdalena - mówisz o zdjęciach studyjnych.. ja miałem na myśli sam reportaż - który nie jest wcale rzeczą prostą.. wystarczy poprzeglądać strony fotografów - nie każdy zawodowiec radzi sobie dobrze z tym tematem.. w świeciu nieźle robi saldat - ale tani nie jest.. www.saldat.pl/
            • Gość: Magdalena Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.12.10, 12:02
              Miałam na myśli to, że jeśli para młoda decyduje się na niedrogiego fotografa to musi liczyć się z tym, że nie zawsze będą pozytywnie zaskoczeni... jednak to nie jest powiedziane, że osoba, która weźmie niewiele pieniążków zrobi masę totalnych gniotów :) Masz rację co do jasnego obiektywu i do "komórkowych" zdjęć, równie dobrze można poprosić, by każdy z gości wziął ze sobą aparat, zwykłe małpki, a później zebrać "materiał" od każdego z osobna.. ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. :)
              Co do autora wątku, jeśli ogłoszenie nadal aktualne, to proszę o odzew: photo239@gmail.com
              Pozdrawiam :)
              • Gość: pooh Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:44
                trochę czytam o fotografii . dla mnie profesjonalne zdjecie musi być w kolorze RAWIE .
                do tego fotograf powinien mieć dużą torbę na kanapki i lampę błyskową . Tylko po kanapkach można twórczo robić foty . A ja chentnie się pouczę i jako drugi fotograf też wezmę bułkę z serem - to doskonały rekwizyt przy profesjonalnej sesji..
                Dziewczyny wogóle nie znają się na zdjęciach choć na kanapkach czasami tak . Cackają się niepotrzebnie i wydziwiają . Profesjonalista to pstryk pstryk i zdjęcia gotowe.
                • Gość: pooh Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.10, 12:56
                  weź sobie przełóż ser sałatą - głąbie...
                • trothlik Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele 15.01.11, 20:05
                  Widzę ze podstawą udanego zdjęcia jest RAW... chwalebnie.
                  A jakie masz szkła? Jaka puszkę? i jak masz chociaż blade pojecie o fotografii to wiesz ze ślub to nie przelewki i z jedna lampa możesz się schować...
                  A co z plenerem? co z kompozycja itd? rozwiń temat bom ciekaw :D
      • Gość: Misiek Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:47
        podaj namiary, chętnie skorzystam z drugiego fotografa (oczywiście bez odpowiedzialności)
        • Gość: pooh Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.10, 12:50
          ascher@o2.pl
    • Gość: srakapraptaka Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:05
      tak wszystko ma byc "fajne"...co to znaczy? fajny fotograf? fajny plener? fajne zdjecia?.....matko! samo "niedrogo"..oznacza,ze jakosciowo niepełnowartosciowe i tyle! Gdzie ty żyjesz chlopie? Zmień poglady,obudz sie czasy sie zmieniły! Jakość i profesjonalizm kosztuje! Jak chcesz "fajnie" i "niedrogo" popros wujka Zdzicha niech ci idiot-aparat pstryka ile wejdzie ! proste! hihihihi.....i koniecznie niech robi po 2 szybkich kielonkach;-)..ale beda "fajne"!
      • Gość: gość Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: 82.146.246.* 06.12.10, 12:31
        Polecam: www.sylwiarucinska.blogspot.com/
        www.fotoprimo.pl/
        www.fotografia-msz.fr.pl/
        www.tatoart.pl/
        • Gość: olsen Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.12.10, 15:27
          ...he . fajny , ja jestem fajny i nawet mam aparat.Moge zrobic fotki niedrogo...
          • Gość: Patryk Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 23:06
            U mojej kuzynki był fajny fotograf , a raczej fotografka. Nie mam do niej numeru ale wiem że była ze Świecia i na jej wizytówce było coś takiego jak FOTOCSW albo CSWFOTO , dokładnie nie pamiętam. Pewnie jak pogrzebiesz w necie to znajdziesz. Zdjęcia zrobiła na prawdę cudne. Ciekawostką były różne przedmioty które miała ze sobą na plenerze. A to hulajnoga, a to wiatrówka i inne. Naprawdę polecam. Co do ceny to nie mam pojęcia.
          • Gość: Druh Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 09:07
            Ja jestem fajny i niedrogi,ale nie mam aparatu i nie potrafię fotografować.
            • Gość: koleżanka Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 10:50
              zgadza się fotocsw, to ta sama osoba co napisałą osoba w drugi poście Gosia, cenowo nie wiem jak to wygląda, ale co do rekwizytów i pomysłów to się zgodzę, bo znam ją osobiście i moge poelcić, tel 664-962-556
              • Gość: ...... Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 13:57
                jeżeli uważacie, że ta Gosia robi dobre zdjęcia to gratuluję znajomości fotografii... Jeżeli ktoś chce mieć poprzyklejane kwiatki i misie na zdjęciach w photoshopie to również polecam :)
                • Gość: aldona Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: 57.90.36.* 07.12.10, 14:41
                  gosia ma styl i klasę, widać to wyraźnie. A miś i kwiatki będą jak znalazł, ale na inną okazję.
                  • Gość: zorka Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.centertel.pl 07.12.10, 16:16
                    powinna sie reklamować hasłem :
                    za kilka stowek zamiast jedynej pamiątki dostaniesz paczke gniotów :)))))
                    • Gość: śmiena Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:36
                      zmorka,
                      Popracuj nad sobą : gnioty sprzedaje się na serie a nie na paczki
          • Gość: lary Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:49
            koledze znudził się Gang Olsena? tam byłeś fajny i g.łupi. tu jesteś tylko, ..., no sam wiesz jaki ...
    • Gość: aldona Fajny fotograf IP: 57.90.36.* 07.12.10, 13:29
      naprawdę fajny i zabawny jest Roman i jego bliźniak (szukaj w innych wątkach "fotograf") - obaj rozśmieszają do łez! W realu jednak polecam jutta.com.pl
      • Gość: zorka Re: Fajny fotograf IP: *.centertel.pl 07.12.10, 16:13
        ALe kupa !!!!
        • Gość: pooh Re: Fajny fotograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:51
          zorka - wreszcie się przedstawiłaś!
    • Gość: polecam Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 15:34
      szczerze polecam!! www.photoblog.pl/gotte/
      • Gość: koleż Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 16:41

konkurencja czyni cuda !!!! ale tak to już jest...
        • Gość: pooh Roman fajny a niedrogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:33
          Konkurencja? to śmieszne.
          Jedyne dobre zdjęcia w Swieciu robi ...., no wiecie kto! Roman.
          • Gość: gosc Re: Roman fajny a niedrogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 11:27
            ale nie ukrywajmy, jest wielu fotoamotorów w Świeciu... i każdy broni swego... Co do profesjonalistów to Saldat, ale w tym wątki chodzi o taniego fotografa wiec fotoamatora....
            • Gość: Jajo Re: Roman fajny a niedrogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 13:41
              No i o fajnego czyli sympatycznego a tego o saldacie nie można powiedzieć.
              • Gość: Ania Re: Roman fajny a niedrogi IP: 194.70.47.* 08.12.10, 15:35
                znowu swieckie obrabianie tylkow .
                ta opinie znasz od ludzi fotografowanych przez marcina ?? czy jestes jego wrogiem i nie wiesz jak inaczej go obsamrowac ?
                tak sie sklada ze w przyszlym roku wychodze za maz i zanim zdecydowalam sie na niego rozmawialam z dwiema dziewczynami ktorych sluby fotografowal .rozmawialam tez z kilkoma osobami ktorym robil inne zdjecia .nikt z nich zlego slowa nie powiedzial na niego.wszyscy podkreslaja tylko ze jest rzeczowy konkretny i bardzo profesjonalnie podchodzi do swojej pracy. efekty sa jak widac w postaci cudownych zdjec a oto przecxiez chodzi kiedy zamawiam fotografa na slub i wesele a nie o to zeby byl dusza towarzystwa .
                • Gość: bubaba Re: Roman fajny a niedrogi IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.10, 16:17
                  hehee jak ktoś nie potrafi robić zdjęć, to musi nadrabiać czymś innym :)))
                  jak będę szukał fotografa na swój ślub to zażyczę sobie że musi być inteligentną, zgrabną i ładną kobietą w wieku do 30 lat i robiącą zdjęcia za 300 zł i conajmniej tak dobre jak Saldat :))))))
                  • Gość: xxx Re: Roman fajny a niedrogi IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 16:23
                    ja wolalbym duzo lepsze, bo za takie to wiecej jak 300 bym nie zaplacil...
                    • Gość: bubaba Re: Roman fajny a niedrogi IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.10, 16:56
                      każdemu wedle jego gustu :)))
                      Fotografowie dla ciebie są w linkach powyżej.
                      hulajnoga i puszczanie baniek mydlanych w parku pod oksirem jest w sam raz dla ciebie :)))
                      • Gość: xxx Re: Roman fajny a niedrogi IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 21:05
                        a dla ciebie jest zaklad na sądowej wez stara i dalej...
                        • Gość: do Ani Roman fajny, ale są fajniejsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 23:57
                          do ślubu jeszcze daleko, a fotograf fajny i przystojny. a do tego profesjonalista.
                          przemyśl swój wybór, abyś później patrząc na profesjonalne fotki nie żałowała decyzji.
    • Gość: Roman fotobełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 00:07
      Ponieważ wywołano mnie do tablicy skomentuję.
      Robienie zdjęć, to profesjonalizmi. Trzeba zrobić pstryk w odpowiednim momencie kiedy obiektyw skierowany jest we właściwą strone. I to by było na tyle.
      Ale, ceny lustrzanek spadają, a ci co mają oko wychodzą z ukrycia i tworzą niepotrzebną konkurencję. A przecież argumentuję logicznie przy każdej okazji, że ci "amatorzy" nie mają startu do profesjonalisty (bo w Świeciu jest tylko jeden profesjonalista).
      Podkreślam też, że nie jest tani (czytaj - bierze nie 300 ale 378 zł za sesję), a jego zdjęcia są wprost cudowne. Gorąco polecam!
      W końcu aby się sprzedać trzeba mieć tawarde łokcie i kumpli na formu, takich jak ja - wierny ROman.
      • Gość: adi Re: fotobełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 07:57
        O co tu chodzi? Kto jest tym jedynym profesjonalistą? Chodzi o Sarneckiego?
      • Gość: bubaba Re: fotobełkot IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.10, 09:18
        Mylisz się. Żeby się sprzedać trzeba robić dobre zdjęcia bo to na ich podstawie młodzi wybierają forografa. Ani komentarze na forum, ani polecanie przez kogoś innego, nie zmusi młodych do wydania kilku tysięcy na fotografa. To jest wyłącznie ich decyzja, że wybierają profesjonalistów a nie dzieci, które na zleceniach ślubnych dopiero uczą się fotografii. :)))
        • domi-111 dobry fotograf 11.01.11, 20:31
          Każdy ma inny gust i każdemu podoba się coś innego, więc nie krytykujmy fotografa jeśli akurat jedno zdjęcie dla nas nie jest idealne. Mi podobają się fotki Fotoblast w Częstochowie i spokojnie mogę polecić każdemu.
    • trothlik Re: Potrzebny Fajny Niedrogi fotograf na wesele 15.01.11, 20:07
      Musisz miec dwóch fotografów... jednego fajnego a drugiego niedrogiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka