Dodaj do ulubionych

Internet w PLAY

28.01.11, 09:40
Internet w PLAY, czy w Świeciu ma ktoś internet w tej sieci?? Prosiłabym o opinię, zastanawiam się czy dobrze w Świeciu odbiera, bo słyszałam kilka opinii. W chwili obecnej mam inny bezprzewodowy a zastanawiam się nad zmianą, dlatego liczę na szczere opinie.
Obserwuj wątek
    • sosnos1 Re: Internet w PLAY 05.02.11, 19:20
      25 lutego powinna mi się skończyć 18miesięczna męka z tym badziewiem. Zasięg HSDPA 1kreska, wolne żarty. Prędkość to średnio 100-200kb/s. Rezygnuję z tego badziewia i przechodzę z powrotem na internet stacjonarny lub ewentualnie iPlus. Druga sprawa to tak jak napisałem umowa powinna mi się skończyć 25lutego, ale będzie trwała do 25marca. Prawda jest taka, że gdy chcemy podpisać umowę z Play jest wszystko pięknie, ale gdy chcemy od nich odejść nie wystarczy przyjść do salonu podpisać papier dotyczący rezygnacji. Należy go wypełnić i wysłać na własną rękę pocztą. List musi dotrzeć na 30 dni przed końcem umowy/ okresem rozliczeniowym.
      • clarka1905 Re: Internet w PLAY 06.02.11, 02:08
        Zgadzam sie z opinia uzytkownika sosnos1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Internet w Play to najgorsze gowno(sorry za wyrazenie ale inaczej sie tego nie da opisac).
        Ja niestety jeszcze kilka miesiecy bede musiala placic za cos z czego nie mozna korzystac bo nigdzie nie ma zasiegu,a jak juz jest to niepozwala na normalne uzytkowanie:(
        Poza tym internet bezprzewodowy z ery rowniez sie nie sprawdza.
        Polecam internety kablowe(Netia lub UPS).
        • jokerrrr Re: Internet w PLAY 09.02.11, 11:11
          Ja z kolei musze zaprzeczyc tym opiniom,gdyz u mnie internet dziala ok.
          • sufcik Re: Internet w PLAY 10.02.11, 11:54
            do jokerrrr ...

A mogę wiedzieć gdzie play tak dobrze działa?? ja mieszkam na Kościuszki,
            • sosnos1 Re: Internet w PLAY 13.02.11, 10:45
              Najbliższe nadajniki w Twojej okolicy:
              www -> zapodaj.net/10963c0467a5.png.html
              • elias26 Re: Internet w PLAY 14.02.11, 13:23
                Na Sądowej działa wyśmienicie. 4-5kresek na HSPA, na speedtescie 1.2mb na 0,15. Jak na tego typu połączenie śmiga ładnie. Poprzednio był BC z ery i chodził 5x wolniej.
                • sufcik Re: Internet w PLAY 14.02.11, 13:34
                  A masz może porównanie z iplus ?? bo w chwili obecnej mam iplus-a, a nie chce zmianiac na gorszy net.
                  • elias26 Re: Internet w PLAY 15.02.11, 19:45
                    Nie mam, testowałem tylko ere, teraz mam z play(modemy są bez simlocka). Teraz to co ma chodzić u mnie chodzi(wiadomo, że na p2p nie siedzi się na tego typu łączu przy tych limitach), Skype z kamerka się nie przycina, forka, YouTube itp. Na BC Skype się rozłączał, strony chodziły fatalnie, filmy buforowały bardzo długo. Mowa oczywiście o mojej okolicy(Sądowa), bo np na Willowej BC chodzi szybciej. Ogólnie chodzi opinia, że play w Świeciu chodzi najlepiej. Możesz zawsze przetestować, masz 7 dni na rezygnacje z usługi (stracisz chyba 29zł opłaty aktywującej).
                    • sufcik Re: Internet w PLAY 16.02.11, 08:03
                      Dzięki za informację, chyba będę musiała przetestować.
                      • sosnos1 Re: Internet w PLAY 22.02.11, 14:48
                        taneij wyjdzie kupienie startera za 19zł i na koncie 1gb, co na przetestowanie wystarczy.

Dziwi mnie, że panuje przekonanie, że Play chodzi najlepiej w Świeciu, bo ja testowałem Orange i wypada lepiej. Od znajomego pożyczyłem Blueconnect i chodził też lepiej od Play. Patrząc na nadajniki to iPlus powinien chodzić najlepiej w Świeciu.
    • nimkaa Re: Internet w PLAY 16.02.11, 16:40
      ja trzymam sie internetu iplus, sprawdzone, oferta calkiem dobra moze dlatego ze wynikaja korzysci z przedluzenia. Play ma bardzo korzystna oferte, ale nie wiem jak to jest z zasiegiem itp. Wolalam nie ryzykowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka