Dodaj do ulubionych

biedny burmistrz

26.04.11, 08:38
wszystko drożeje,MOPS nie ma pieniedzy na zasiłki,obcięto stypendia dla zdolnych uczniów,gdzie można tam miasto oszczędza a tu niespodzianka: wieczny przewodniczący rady miasta chce podwyżki zarobków burmistrza bo bidak zarabia tylko około 10000 złotych.Podwyżka to plus minus najniższe wynagrodzenie w kraju netto czyli około 1250 złotych.Jest to dowód na to że włodarze naszego miasta przez całą kadencję mają w d...e wyborców a przypominają o nich sobie tuż przed wyborami.Jeżeli radni poprą tę podwyżkę to możemy być pewni że w drodze rewanżu burmistrz zaproponuje podwyżkę dla radnych bo trzeba żyć na poziomie.BRAWO RADNI WIECIE JAK ZADBAĆ O SWOJE NIECH ŻYJE SOLIDARNOŚĆ SPOŁECZNA RADNYCH Z MIESZKAŃCAMI
Obserwuj wątek
    • reserved.pl Re: biedny burmistrz 26.04.11, 17:04
      szkoda słów, co za ludzie, co za kraj ;/
    • pracownikzsp Re: biedny burmistrz 26.04.11, 20:33
      Dać sobie wyższą dietę lub swojemu przełożonemu przypochlebić się to wartościowo .A ja się pytam ilu radnych na co dzień jest ze szkół i głodnych dzieci nie widzi ,kto tym dzieciom dietę podwyższy ,kto nakarmi ja się pytam .?Są takie dzieci co pod szkolnym sklepem stoją i patrzą jak kupują inne dzieci bogatych rodziców duże drożdżówki ,pączki z podwójnym lukrem .Same to na bułkę , na chleb nie mają .Tyle razy kupiłam jedzenie dla nich ,daje tak żeby nikt nie widział ,bo im przykro .Nikt z tym nic nie robi i władza ,szkoła ,dyrektor ,nauczyciele ,biją się tylko o podwyżki ,bo sami mało mają , a dzieci wokół głodują .Sklep w szkole i jakie ceny ,ktoś na tym zarabia .?Kto ma układ .? To moja prywatna opinia ;nie obrażam .Jak się mają uczyć ,bo mdleją z głodu
      • t0mski Re: biedny burmistrz 26.04.11, 22:58
        Nieco przerysowana wypowiedź, ale rzeczywiście nie jest to przyjemne, kiedy przychodzi patrzeć na głodne osoby… i to nie tylko w szkole, przedszkolu, czy osiedlu. Odrobinę zdrowego rozsądku.., nie wydaje mi się, aby ta podwyżka znacząco wpłynęła na komfort życia Burmistrza. Znam wielu młodych ludzi, który mają problem ze znalezieniem miejsca zatrudnienia. Może radni zechcieliby znaleźć rozwiązanie finansowe dla młodzieży, która niebawem wkroczy w dorosłe życie. Czy nie lepiej przesunąć te środki na stworzenie chociaż 1 miejsca pracy? Tyle słyszymy o ciągłym nawale prac w urzędach, o uporczywej biurokracji…pewnie takie stanowisko mogłoby pomóc chociaż 1 osobie, a to już jest wyraźny pozytyw… stworzono Ośrodki Pomocy Społecznej, Środowiskowe Domy Samopomocy itp. w których brakuje pracowników. Wśród tych znakomitych pomysłów znajdziemy miejsce, w którym pracuje np. 1 osoba na stanowisku kierowniczym i brak jakichkolwiek pożytecznych efektów. Nie o takie miejsca pracy powinniśmy się starać Drodzy Radni, i z całą pewnością nie o to jak wypchać sobie kieszenie pieniędzmi i jak upodobać się burmistrzowi będąc w długoletnich ciepłych stosunkach…. Dobrze wiecie, że znaczna część z Was nie ma fioletowego pojęcia jak sprawować swoją funkcję i wpada na niezbyt trafne pomysły. Przykro mi, że nie jesteście kreatywni i nie widzicie tych niepokojących sygnałów. Jak można do Was przemówić. Czy jesteście normalni…?
        • dziecko_diabla Re: biedny burmistrz 26.04.11, 23:24
          Nie mogę znaleźć pracy w tym chorym mieście gdzie mnogo o układy i pracę po znajomości.
          Jak tak dalej pójdzie to z głodu będę zmuszony zabijać, co najwyżej trafię do więzienia gdzie dostane jedzenie i koszt mojego utrzymania wyniesie 2 tys miesięcznie, koledzy w celi i ciepło w zimą.

Także zastanówcie się 2 razy, co wam się bardziej opłaca.
          • t0mski Re: biedny burmistrz 27.04.11, 08:17
            Rozumiem, że jesteś sfrustrowany, a kontrowersyjność Twojej wypowiedzi wcale w niczym nie pomoże. Może poczujesz się lepiej przez kilka następnych godzin lub dni, chociaż ten Twój stan będzie się utrzymywał do czasu, kiedy znajdziesz zatrudnienie. Wiem jakie układy, zażyłości i nepotyzm funkcjonują w naszym mieście i regionie, ale zasadniczo trudno jest z tym walczyć… sam widzisz o co troszczą się ludzie z kręgu „ pseudo urzędników”.. bez przerwy kombinujących jak tu sobie polepszyć. To jest niezrozumiałe i to chyba nad tym powinni się zastanowić. A tak przy okazji, Ty byś zapewne muchy nie skrzywdził.
            • ziom57 Re: biedny burmistrz 27.04.11, 09:29
              Mieszkańcy naszego miasta sami są sobie winni i muszą ponieść konsekwencje swojego
              rozumowania.Skoro spowodowali że większość radnych i Pan burmistrz muszą pełnić swoje
              obowiązki przez kilka kadencji.Proponuję nie brać pod uwagę w najbliższych wyborach radnych
              którzy poprą ten wniosek.Proponuję do przyszłych wyborów wymieniać ich na forum żeby
              ludzie o nich nie zapomnieli.Będę jednym z nich.
              • pracownikzsp Re: biedny burmistrz 27.04.11, 19:47
                Prosze Pan ziom57 ,to nie ludzie sa sobie winni ,to jest taka ordynacja wyborcza ,przecież ci co się podostawali to mają zaledwie kilka głosów dostali w wyborach ,starościna to miała trochę ponad 100 głosów ,tylko tyle na cały ,calusieńki powiat ,ale oni sa sprytni ,ustawiają się na listach na pierwszych miejscach ,i mimo głosujesz na innych to i tak wchodzi pierwszy z listy .Była taka na liście co dostała pond 660 głosów tak ją ludzie uważali ,a się nie dostała ,nie weszła ,bo na liście była z dalekim numerem .nie ma sprawiedliwości i nie licz Pan nie będzie .tylko cwaniakować trzeba umieć ,tu się zakręcisz ,tam na listę wpiszesz ,tu się z kimś umówisz ,tamtemu coś obiecasz ,tamtemu załatwisz ,tam dasz nagrodę .nie ma sprawiedliwości i nie licz Pan nie będzie .
                • pracownikzsp Re: biedny burmistrz 04.05.11, 20:20
                  No tak i podwyżki sobie przegłosują ,kiedyś to się tylko odznaczali ,teraz zwykły pracownik nic ,co uczą mają związki to chociaż tą co rok podwyżkę mają ,a nam to nikt nie dał nic od lat tyle samo . I tylko nas poniżają jak najgorsze g .Od lat słowa pochwały nie usłyszałam ani podwyżki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka