szogunet
22.09.11, 03:41
Gdzie w Świeciu kupię frugo? Pamiętam że za młodu był w każdym sklepie, potem z jakiś niewyjaśnionych względów zniknął z półek sklepowych, mógłbym tu wietrzyć spisek iż jakieś wyimaginowane pomysły grupy zwalczającej frugo doprowadziły do upadku sprzedaży. Jakiś czas temu na urlopie zauważyłem że w innych miastach naszego kraju jest dostęp do frugo należycie zapewniony. Ale w Świeciu nie zauważyłem by frugo się pojawiło. może ktoś z was ma jakieś namiary na Frugo. Czym że jest egzystencja na tym świecie bez syntetycznego smaku chemicznych owoców barwnie okraszonej substancjami z rodziny E-... Oj pijało się Frugo, pijało. Pamiętam jak dziś te pykające kapsle doprowadzające Madam Hmare nauczycielkę z SP1 do swego rodzaju dyskomfortu psychicznego. Frugo było sprzedawane w szkolnym sklepiku co prawda nie miało takiej sprzedaży co legendarne proszkowe soczki w opakowaniach w kształcie słomki lub nieprawdopodobnie popularne gumy turbo. Zaliczałem jakiś czas temu frugo do reliktów przeszłości. Jakże byłem więc zaskoczony skarbem w postaci frugo na półce sklepowej gdzieś w centralnej Polsce.