Dodaj do ulubionych

Pepco i ich buble

14.03.12, 14:15
Nie kupujcie u nich pod żadnym pozorem pościeli są do niczego,po jednym praniu nadają się na szmaty.Kupiłam nie dawno posiel z kory niby dobra gatunkowo a po praniu na szmaty się nadaje,to samo z ich ciuchami buble i tyle,może inne produkty mają ok ale ciuchy i pościele to masakra na śmieci.Nie polecam tego sklepu a będzie niedługo otwarty przy kauflandzie,nie polecam tam chodzic,chyba ze chcecie miec takie szmatki w domu.
Obserwuj wątek
    • bayer911 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 15:36
      z tego co widzę to w każdym sklepie coś Ci nie pasuje,
      w polo ceny, w pepco jakość materiałów

a czego chcesz się spodziewać kupując w pepco, nie mam nic do tego sklepu, ale to chyba widać na pierwszy rzut oka że towary nie są super ekstra

kupujesz coś w tanim sklepie (pepco trochę mi przypomina taki sklep "wszystko za 5 zł) i oczekujesz jakoś jakbyś zostawiła tam z 10 tys zł
      • dwarf-0 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 16:24
        bayer911 a co cię interesuje ile ja zostawiam pieniędzy?,gó... ci do tego,od tego forum jest żeby pisać prawdę a nie siedzieć na dupie i nic z tym nie robić.Jak sprzedają buble to niech zamykają ten kiosk a nie ludzią szmaty wciskać,niech ludzie wiedzą
        • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 17:10
          Porażający brak logiki. Skoro kupujesz tanie produkty, to co cię w tym dziwi się, że są właśnie tyle warte? :) Chcesz mieć dobre - kup w sklepie, w którym sprzedaje się towary dobrej jakości. Zdziwienie (i reakcja), jakbyś się dopiero urodziła i niezrozumiałe było dla ciebie, że to co jest tanie, to nie może być jednocześnie dobre.
          • dwarf-0 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 19:51
            do kulfokia.Tanio kulfoniku to jest 20zl a nie 60zl.Może twoja mamuśka kupuje za 20zl ale nie ja,kulfoniku z kompleksami.
            • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 20:42
              > Tanio kulfoniku to jest 20zl a nie 60zl.

:))) 60 zł za pościel, to nie jest tanio? I to za te 60 zł to spodziewałaś się jakości? Buhahaha! W jakim ty świecie żyjesz?! Obudź się, naiwniaczko! Jeśli poruszasz się tylko między Biedronka, Lidlem i Pepco, to może rzeczywiście - 60 zł za pościel wydaje ci się już wysoką ceną. :) Zmartwię cię jednak - te sieci to jeden i ten sam szajs. Dobra pościel kosztuje minimum 250-300 zł. Tylko skąd miałabyś to wiedzieć, skoro na zakupy chodzisz do Pepco? :)))
              • dwarf-0 Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 01:45
                do kulfoniastego.Pościel za 300zl ,to ty chyba masz coś z łbem widać,u mamusi na wikcie siedzisz,nie pracujesz i pościel za 300zl nie rozpierdzielaj mnie kulfoniku.Mamuska kanapeczki robi,obiadziki,pewnie kupuje pościel w polo za 19.99 hehhe a tu wielki pan pisze o 300zl.Wstydz się kulfon zakompleksiony,pryszczaty szczunku,tu na forum już cię znają,ja też juz zdążylam cię poznać smrodzie jeden.
                • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 09:31
                  Kompleksy biedaka wychodzą z ciebie tak, że aż przykro to czytać. Biedaka ale i prostaczki, jak widać po powyższym. Nie stać cię na porządne rzeczy, to powinnaś ukrócić swoje żałosne jęczenie i nie przyznawać się do tego, że 60 zł to dla ciebie wysoka cena za pościel, a tym bardziej imputować innym, że też takie kupują. :) Fakt, iż 300 zł jest dla ciebie abstrakcją, nie znaczy, że wszyscy ludzie żyją na takim poziomie jak ty. :) Wg ciebie ludzie, którzy kupują mieszkania za 200 tys., domy za 800 tys., jeżdżą samochodami za 200-300 tys., jednocześnie kupują pościel w Pepco za 60 zł? Obudź się i otwórz szeroko swoje zaropiałe oczka, bo ci ludzie istnieją, żyjesz między nimi, mijasz ich na ulicy (ale nie w twoich ulubionych sklepach).
                  Twoja infantylna duma z faktu, że w końcu wyprowadziłaś się od rodziców (co wynika z każdej twojej wypowiedzi), może robić wrażenie na twoich nastoletnich koleżankach z dyskoteki, ale nie na ludziach, którzy dom rodzinny opuścili jeszcze w ubiegłym wieku. :) To tyle w kwestii wyjaśnienia twoich przekonań, że dyskusje na tym forum prowadzisz z sobie podobnymi gó...arzami. :)
                  Wracając do pościeli. Nie wiem jak bardzo jest to dla ciebie abstrakcyjne, ale ludzie zarabiający normalnie, nie kupują pościeli z jakiejś tam chińskiej kory. Wbrew twojej durnej "oczywistości", ludzie jednak lubią spać pod czymś, co jest przyjemne w dotyku i jest dobrze wykonane. Rozumiem też, że wszyscy twoi znajomi, zawsze zdążą schować pościel do wnętrza wersalki, zanim ich odwiedzisz, stąd twoje wyobrażenie, że każdy - tak samo jak ty, co noc przykrywa się szmatami za 60 zł. Być może jednak kiedyś będziesz miała znajomych, którzy mają sypialnię i przez przypadek zobaczysz leżącą na łóżku normalną, porządną pościel. :) Chociaż po twojej mentalności, nie wydaje mi się, żebyś kiedyś zrozumiała, że komplet poszewek za 300-400-500 zł, wbrew pozorom nie jest dla milionerów. :)
                  Teraz jeszcze napisz, że ludzie kupują tylko używane, kilkunastoletnie samochody za 8-10 tysięcy, buty za 59,90 i bieliznę za 5 zł, a chyba się rozpłaczę z żalu, że na tym świecie istnieją jeszcze tak ograniczeni ludzie jak ty. :)

A teraz przebiegnij się na rekonesans po Pepco, Lidlu i Biedronce i sprawdź, czy nie mają nowych promocji. Może tym razem trafisz na komplet pościeli za 49,90 zl i będziesz mogła sobie znowu marudzić, że po praniu nadaje się tylko na szmaty. :)))
                  • magdalencja90 Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 09:55
                    kulfon jaki ty jestes ciemny i denny
                    • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 11:13
                      magdalencja, jaka ty jesteś "wygadana". Porażasz mnie swoją elokwencją! :)))
                      • magdalencja90 Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 13:15
                        kazdy sadzi po sobie
                      • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 28.04.12, 16:35
                        kulfon jestem twoją fanką
              • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 28.04.12, 16:53
                ;)
        • bayer911 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 19:38
          dwarf-0 mówisz że wciskają szmaty??

wciskają?? więc rozumiem że całkiem przypadkiem przechodziłaś koło pepco i ktoś ze sklepu na siłę Cię tam wciągnął i kazał kupić szmatę hahaha

• dwarf-0 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 19:56
            do bayer911 tak wciskają jak tobie mamusia kanapeczkę z szyneczką do szkoły ale ty czy tak wyrzucisz bo jadasz ze serem heh
            • bayer911 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 20:02
              biję od Ciebie inteligencją na kilometr

po Twoich wypowiedziach już rozumiem problem, tylko to nie problem z pepco a z Tobą
    • dwarf-0 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 20:09
      do bayer911 ja nie mam zamiaru się z tobą tu sprzeczać na forum,porostu daj ludziom pisać i się niech wypowiedzą co myślą a nie dialog między nami ciągnąć,więc to uszanuj
      • bayer911 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 20:14
        to może Ty uszanuj wypowiedzi innych, a nie obrażasz się jak dzieciak

wyraziłem swoje zdanie w normalny sposób, na co Twoja odpowiedź do mnie była
        "gó... ci do tego" więc zanim zaczniesz kogoś pouczać zastanów się nad sobą
        • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 21:24
          czytam i śmieje się z WASZYCH wypowiedzi.....;)
          • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 14.03.12, 21:57
            ALE LUDZIE MAJĄ PROBLEMY ..heh
    • robak_robal Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 15:42
      Co ty kulfon za bzdury piszesz,kogo teraz stać na pościel za 300zl w tych czasach i skąd tą cenę wymyśliłeś po pierwsze??????????
      Dziewczyna dobrze pisze bo gówna sprzedają,po twoich wypowiedziach to wynika ze kazdy nowy samochód kupuje wszystko nowe i posciele za 300zl.Jebnij się w głowe trochę,ja cię tez z nam z tego forum i wiedzą wszyscy ze z na 4 literach siedzisz u mamusi bez pracy i tylko sie mądrujesz.Walnij sie to ci przejdzie w tą główkę
      • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 17:19
        > Co ty kulfon za bzdury piszesz,kogo teraz stać na pościel za 300zl

Ocenianie zasobności portfeli innych, na podstawie pustki w swoim, jest wyjątkowo debilne. :) Fakt, iż twoi sąsiedzi z bloku żyją na twoim poziomie, nie oznacza, że to miasto składa się jedynie z blokowisk, zapełnionych przez ludzi zarabiających 1500 zł miesięcznie. Jeśli twoje życie polega na pokonywaniu drogi między klatką schodową a przystankiem autobusowym oraz przystankiem i bramą zakładu pracy, to przejdź się kiedyś w wolnej chwili na spacer i obejrzyj, jak mieszkają ludzie w innych rejonach tego miasta. :) Potem zastanów się, ile kosztują ich domy i samochody, i rusz swoim maleńkim móżdżkiem - dlaczego ci ludzie mieliby kupować pościel za 60 zł. :) Wtedy będziesz miał odpowiedź na swoje błyskotliwe pytanie "kogo teraz stać na pościel za 300 zł". :P

> skąd tą cenę wymyśliłeś po pierwsze??????????

Nie "skąd wymyśliłeś?", tylko jeśli już "gdzie kupiłeś?". Odpowiedź: w sklepie - jeśli masz problem ze zrozumieniem tego, na podstawie czego przytacza się ceny. :)

> Dziewczyna dobrze pisze bo gówna sprzedają

A czego się spodziewasz za 60 zł? Jakość adekwatna do ceny. To jest proste i oczywiste! Dodaj jeszcze okrzyk zdziwienia, że zimą jest zimno i śnieg pada, to będzie idealna puenta do twojego powyższego stwierdzenia. :)

> po twoich wypowiedziach to wynika ze kazdy nowy samochód kupuje wszystko
        > nowe i posciele za 300zl.

Gdybyś nauczył się czytać ze zrozumieniem, to nie napisałbyś tej bzdury. :) Potrafisz znaleźć w mojej wypowiedzi fragment, w którym napisałem, że "każdy kupuje nowy samochód i pościel za 300 zł"? Nie, bo jesteś typowym przykładem człowieka, który tylko potrafi jęczeć na forach, że nie ma pieniędzy, a to dlatego, że nie ma dobrej pracy, co jest z kolei wynikiem faktu (ale już dla ciebie niezrozumiałego), iż prostego tekstu nie potrafi zrozumieć w taki sposób, w jaki został napisany. :)

> wiedzą wszyscy ze z na 4 literach siedzisz u mamusi bez pracy i tylko sie mądrujesz

No tak - a porządną pościel to kupuję tylko dlatego, że mamusia mnie żywi i na nic innego nie muszę wydawać pieniędzy? :) Przypisywanie innym takich łatek świadczy jedynie o bardzo ograniczonych możliwościach kory mózgowej. Jeśli nie dociera do ciebie, że oprócz tobie podobnych gamoni, świat składa się jeszcze z innych ludzi (którzy potrafią zarabiać tyle, żeby nie musieć kupować pościeli w Pepco, czy żarcia w Biedronce), to nic już tobie nie pomoże. Wymyśl sobie jeszcze jakąś bzdurę, np.: że jestem kloszardem, który pisze na forum z komórki kierownika schroniska dla bezdomnych. Może wtedy poczujesz się lepiej. :)

> Walnij sie to ci przejdzie w tą główkę

Nawet impertynencji nie potrafisz składnie napisać? :))) Fakt jest faktem - życiowe niedojdy nawet pisać nie potrafią. :)
      • zana781 Re: Pepco i ich buble 23.03.12, 11:09
        Biedna nie jetem, ale poscieli za 300zł to bym nie kupiła, bo bo ilez mozna spac pod takimi sami :)Nuda totalna.
        Ja lubie zwykla flanelowa, ale niemiecka, bo polska do niczego, koszt takowej ok.80zł, a jest swietnej jakosci.
        • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 23.03.12, 11:30
          > Biedna nie jetem, ale poscieli za 300zł to bym nie kupiła, bo bo ilez mozna spa
          > c pod takimi sami :)Nuda totalna.

A kto tobie każe spać pod taką samą? Pościel się przecież pierze, prawda? :) Już w momencie zdjęcia jednej, musisz następnej nocy spać pod inną. Co więc miałaś na myśli?
    • robak_robal Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 16:03
      A i jeszcze kulfon dla ciebie od ekipy gazeta.pl pioseneczka,przeciez bardzo ją lubisz:
      Kulfon, Kulfon, co z ciebie wyrośnie?!
      Martwię się już od tygodnia.
      Zębów nie myjesz, kolegów wciąż bijesz,
      dziurę masz w najnowszych spodniach!
      Nikt jeszcze nie wie, co ze mnie wyrośnie:
      gruszki na wierzbie, czy śliwki na sośnie.
      Sam jeszcze nie wiem, czy będę strażakiem,
      cieślą, piekarzem czy "niebieskim ptakiem".

Kulfon, Kulfon, pomysły masz straszne,
      grzeczny bądź wreszcie i miły.
      Po co stryjkowi obgryzłeś guziki,
      nie mam do ciebie już siły.

Sam jeszcze nie wiem, co ze mnie wyrośnie:
      gruszki na wierzbie, czy śliwki na sośnie.
      Dziś mam ochotę zostać maszynistą,
      może jednak w końcu zostanę dentystą,
      albo artywistą, albo hutnikiem z dobrym wynikiem,
      albo naleśnikiem;
      A może po prostu będę Kulfonem!
      AAAAAAAAAAAAA jeszcze pozdrów swoją dziewczynę żabę Monisie,narka
    • robak_robal Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 17:44
      do kulfona zjebanego.Wiesz co szczunie szkoda że mądry jesteś tylko w ryju i tyle.Już dawno od innych i nie tylko o demnie ale i kobiet po tym ryju świnskim dostac.A co masz do ludzi mieszkających w bloku?.Predzej czy pózniej po ryju dostaniesz albo juz dostałeś i siedzisz u mamusi na wikcie wszo jedna śmierdzą.Jak by cię dostał w swoje ręce to bym z ciebie miazge zrobil,zakompleksiony szczunie.Ja chociaz w bloku mieszkam a nie w starej budzie i nie chodzę gałęzie zbierac na opał tak jak ty ,bo swinio robic ci sie nie chce a stara ma za ciebie zapie...c.Prędzej czy pózniej ktos cię znajdzie po ip i wtedy zobaczymy jak będziesz rozmawiał.Filozofie pie...iety.
      • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 19:33

> A co masz do ludzi mieszkających w bloku?

Oprócz tego, że udają głupich i uważają, że wszystkich stać tylko na to samo, co ich - nic więcej. :)

> Ja chociaz w bloku mieszkam a nie w starej budzie i nie chodzę gałęzie zbi
        > erac na opał

Wyobrażenia o budynkach mieszkalnych, to ty masz kosmiczne. Oprócz bloków w Świeciu stoją tylko stare budy, które się ogrzewa paląc gałęzie? Gdzieś ty się uchował, geniuszu? :) Widać, jak idealnie trafiłem z teorią o tym, że twoje życie toczy się tylko między klatką schodową, przystankiem a bramą zakładu pracy. :) Tobie też oczka zaropiały, że w Świeciu oprócz bloków widzisz tylko komunalne "stare budy"?

Przy okazji - te swoje "dostaniesz w ryj" wsadź sobie głęboko (wiesz gdzie). :P Znaleźć to ja mogę ciebie, kiedy zgłoszę się do swojego adwokata z wydrukiem twoich gróźb karalnych pod moim adresem. Zobaczymy jaki będzie z ciebie wtedy bohater. :P Po zapłacie grzywny, nie będzie cię już stać nawet na mieszkanie w bloku, fujaro (nie wspominając o pościeli nawet za 60 zł). :)
        • matrix_wyrocznia Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 19:42
          Widać kulfon że ty masz coś z główką jednak i cwaniaka rżniesz.Szkoda mi ciebie ,ludzi sam oczerniasz na forum a udajesz profesora
          • matrix_wyrocznia Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 19:43
            Admin niech lepiej zamknie ten temat, i te chore wypowiedzi kulfona co ludzi oczernia.
            • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 19:51
              JA piep....... ludzie nie dajcie się prowokować kulfonowi ,bo ten wątek nigdy się nie skończy ;(
              • bayer911 Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 20:23
                w pewnym stopniu kolfon ma rację a część z was nie potrafi się z tym pogodzić dlatego takie wielkie oburzenie

kupując tanio w pepco nie można mieć później pretensji że towar jest lipny,
                lepszym wyjściem jest chyba iść do typowego sklepu z pościelą itp. i zobaczyć materiał różnej jakości niż kupować w pepco bo jest tanie
                • wuja-szeek Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 10:22
                  A ja uważam, że jeżeli produkty w sklepie sprzedawane są jako towar pierwszej jakości i nowy to bez względu na cenę mamy prawo oczekiwać odpowiedniej jakości.
                  Pościel za 60 zł nie powinna być "jednorazówką".
                  Jest pewien sklep obuwniczy w Świeciu, gdzie buty rozpadają się w pierwszym dniu użytkowania, a kiedy idzie się je reklamować ekspedientka tłumaczy " a czego się pani spodziewała po chińskich butach"? Uważam, że powinni w takim razie informować, że buty są tanie, bo do jednorazowego użytku.
                  Inną sprawą jest, że powinniśmy być już przyzwyczajeni do takiego stanu rzeczy i uważać na tanie prodkty, a inną, że tak być nie powinno.

I uprzedzając komentarze kulfona:
                  Zarabiam więcej niż 1500 zł, mieszkam w bloku z wyboru, bo nie lubię pracy w ogrodzie, nie lubię myć 15 szt. okien, malować rynien, płotów itp...i nie mam na to czasu, bo dużo pracuję zawodowo :-), ale mimo to kupuję czasami tanie produkty.
            • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 21:37
              Potrafisz podać przykład oczerniania ludzi, czy może nie wiesz co znaczy słowo "oczerniać"? :)
          • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 15.03.12, 21:38
            > Widać kulfon że ty masz coś z główką jednak i cwaniaka rżniesz.

W którym miejscu rżnę cwaniaka? Podaj przykład.
            • nonnel Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 15:58
              he he he he ..smieszni ludzie mieszkają w Świeciu..naprawdę.Kulfon tłumaczy wam jak Abel krowie wasze nielogiczne i głupie myślenie,... a wy swoje.....Kulfonie-daj spokój!Odpuść!przecież z zamknietymi oczami widać że to "Syzyfowe prace".:-)

poniżej informacja dla osób bardzo mało rozgarnietych:

Syzyfowe prace – powieść Stefana Żeromskiego, która po raz pierwszy ukazała się w Nowej Reformie od 7 lipca do 24 września 1897 roku. Żeromski opublikował ją pod pseudonimem Maurycy Zych. Pod tymże pseudonimem wydał ją w formie książkowej we Lwowie w 1898 r. Ocenzurowana i przygotowana do druku przez pisarza powieść ukazała się w zaborze rosyjskim w 1909 r. pod tytułem Andrzej Radek, czyli Syzyfowe prace.
              W Syzyfowych pracach autor na podstawie własnych doświadczeń z dzieciństwa i lat młodzieńczych przedstawił obraz szkoły w rosyjskim Królestwie Polskim i walkę polskiej młodzieży z rusyfikacją. Tytułowe syzyfowe prace mają się odnosić do bezcelowych wysiłków zaborców rosyjskich mających na celu zrusyfikowanie młodzieży polskiej.

ps.:Syzyfowe prace – powieść Stefana Żeromskiego, która po raz pierwszy ukazała się w Nowej Reformie od 7 lipca do 24 września 1897 roku. Żeromski opublikował ją pod pseudonimem Maurycy Zych. Pod tymże pseudonimem wydał ją w formie książkowej we Lwowie w 1898 r. Ocenzurowana i przygotowana do druku przez pisarza powieść ukazała się w zaborze rosyjskim w 1909 r. pod tytułem Andrzej Radek, czyli Syzyfowe prace.
              W Syzyfowych pracach autor na podstawie własnych doświadczeń z dzieciństwa i lat młodzieńczych przedstawił obraz szkoły w rosyjskim Królestwie Polskim i walkę polskiej młodzieży z rusyfikacją. Tytułowe syzyfowe prace mają się odnosić do bezcelowych wysiłków zaborców rosyjskich mających na celu zrusyfikowanie młodzieży polskiej.
              • maur_123 Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 17:39
                Kulfon, zdesperowałeś się, musiałes znależć wsparcie u klona nonnela? Dwie osoby boskie w jednej, jesteś co raz bardziej żałosny
                • nonnel Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 18:26
                  maur_123 napisała:

> Kulfon, zdesperowałeś się, musiałes znależć wsparcie u klona nonnela? Dwie osob
                  > y boskie w jednej, jesteś co raz bardziej żałosny

Głupi,głupiutki "maur".Używasz słow,których nie rozumiesz.Dla wyjasienie podam Ci wytłumaczenie tego "swiostego idiomu".
                  Desperacja najprościej mówiac to"
                  1. utrata nadziei, rozpacz
                  2. nieobliczalność w działaniu, spowodowana znalezieniem się w ekstremalnej sytuacji.

...Coś ci świta głupku?Czy jeszcze wbijać???
                  • a_b_c1 Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 18:55
                    Muszę przyznać,że kulfon jak zwykle ma racje!! Pościel za 60zł droga szmata buhhhaaa długo się tak nie ubawiłam.... Kulfonie zapomniałeś do tych markowych sklepów dodać jeszcze RYNECZEK tam to dopiero mają szmay
                  • maur_123 Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 19:22
                    Taaak, dokładnie jesteś zrospaczony,że nikt tu cię nie popiera. Musiałeś więc w swojej wyobrażni stworzyć godnego sobie i oczywiście znającego sie na wszystkim poplecznika nonnela. Owocnego i mądrego dialogu wam życzę. Jestem pewna ,że nie będziecie się wzajemnie obrażli tak jak to robisz do wszystkich forumowiczów. Tak nawiasem to rzadko który psychol ma poczucie choroby!
                    • vanmakaron Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 19:34
                      Maur,jesteś jak beton.Nie przyjmujesz do wiadomości zdania innych.Kupuj dalej w Pepco,i narzekaj jak to Cię zrobili w bambuko.Czego Ty się spodziewałaś za taką cenę?
                      • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 19:58
                        JA PIER...... MASAKRA ;(
                      • maur_123 Re: Pepco i ich buble 16.03.12, 20:01
                        Vanmakaron, beton to może ty jesteś! Czy ja pisałam,że kupuję w Pepco, masz jakiś problem z odróżnianiem nicków? Kolejny obrażający mądrala
                        • monaliska1985 Re: Popieram Kulfona!! 17.03.12, 19:59
                          Ludzie co z wami ,zaczynacie jakis temat , piszecie ze to forum ,ze kazdy moze sie wypowiadac , ale jak kulfon wypowie sie to zaczynacie wariowac ,wyzywac go, przeklinac itd. kazdy ma prawo do swojego zdania sami tak mowicie, nieciekawie sie was czyta. a co do zasobnosci portfeli dla jednego 60 to duzo a dla innego 200 to rowniez malo. i nie oceniajcie ludzi po sobie,a jak nikt nie widzial poscieli powyzej 200 zl to prosze isc do sklepow z poscielami,przejrzec allegro a nie burzyc sie na forum na kulfona.
    • darobs Re: Pepco i ich buble 20.03.12, 08:51
      do kulfona....
      kulfonie czescioeo przyznaje tobie racje, ale jezeli mowisz juz o drogich domach i samochodach to myslisz ze wszyscy kupili to za gotowke?, moze jednostki tak ale 98% jest kupiona na raty i lising. majac male zadluzenie na dom czy samochod nie kazdy bedzie kupowal posciel za 300 -500 zl ktora rowniez mozna dostac za ta cene, masz racje.

kulfonie ja tez mieszkam w bloku i jestem berdzo zadowolony...

pozdrowienia
      • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 20.03.12, 09:14
        > kulfonie czescioeo przyznaje tobie racje, ale jezeli mowisz juz o drogich domac
        > h i samochodach to myslisz ze wszyscy kupili to za gotowke?, moze jednostki tak
        > ale 98% jest kupiona na raty i lising.

Na których spłacanie, trzeba mieć dużo pieniędzy. :) Raty od kilkuset tysięcy to grube tysiące złotych miesięcznie. Jeśli ktoś decyduje się na takie rozwiązania, to ma znacznie większe dochody. Nikt przy zdrowych zmysłach, zarabiając 5000 zł miesięcznie, nie pokusi się o kredyt na dom, którego raty wyniosą 4000. Oczywiście znajdą się i tacy niepoważni ludzie, ale można ich liczyć na palcach. Faktycznie majętni ludzie, nie mają takich problemów. Wyobrażasz sobie człowieka, który posiada dom za 800 tysięcy (obojętnie: na kredyt, czy za gotówkę), żeby kupował pościel za 60 zł w Pepco? :) Może do domku letniskowego, w którym pojawia się kilka razy w roku na imprezy (i zakładając, że nie potrzeba lepszej, bo okoliczni mieszkańcy i tak jego zawartość rozkradną). :)
        • darobs Re: Pepco i ich buble 20.03.12, 09:29
          znam ludzi, nawet ze swiecia ktorzy maja domy splacone, maja 40 lat sa na porzadnych stanowiskach i dobrze zarabiaja, ale ich poscieli moj kochany to bys nie chcial zobaczyc a juz nie mowiac w niej spac... chcialem tylko przez to powiedziec ze nieraz pozory myla, moze nawet nie raz a bardzo czesto.
          uwazam ze mozna prowadzic z toba ciekawe konwersacje bo jestes inteligentny
          • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 20.03.12, 09:40
            > znam ludzi, nawet ze swiecia ktorzy maja domy splacone, maja 40 lat sa na porza
            > dnych stanowiskach i dobrze zarabiaja, ale ich poscieli moj kochany to bys nie
            > chcial zobaczyc a juz nie mowiac w niej spac...

Na brudasów można trafić w każdej grupie społecznej czy na poziomie majątkowym. Nie ma to jednak nic wspólnego z faktem, o którym tutaj mowa: iż nie wszyscy ludzie kupują pościel za 60 zł. :)
            • vanmakaron Re: Pepco i ich buble 20.03.12, 11:59
              Byś się kulfon zdziwił,jacy są ludzie.Znam takich którzy jadą po mleko i mięso do Bydgoszczy,bo w markecie jest promocja.Mimo że do biednych nie należą.Zobacz jakimi autami przyjeżdżają do Biedronki,i kupują najtańszą wódkę" Krajową" :-)
              • nonnel Re: Pepco i ich buble 20.03.12, 16:54
                ha ha ha No teraz sie zacznie.he he he Wymienicie tu wszytskie "formy" zycia?Co kto i za ile kupuje?
    • jawanda Re: Pepco i ich buble 21.03.12, 07:55
      Kupujesz tanie"badziewie" i dziwisz się,że to "badziew".Jak słusznie zauważono porządna pościel,to wydatek w granicach 250-300zł.minimum.Ja mam 12 kompletów takiej pościeli,najstarszy liczy sobie jakieś 14 lat i nie stracił ani koloru,ani nie jest powycierany.Tani rzeczy są dla ludzi z pieniędzmi,których stać na to by co jakiś czas kupować nowe rzeczy,no do tego trzeba mieć czas na bieganie po sklepach.
      • wuja-szeek Re: Pepco i ich buble 21.03.12, 10:33
        To jest właśnie małomiasteczkowość - łączenie tylko i wyłącznie ceny z jakością. Jak mam drogie to mam dobre. Niektóre firmy dzięki odpowiedniemu marketingowi i promocji marki sprzedają buble za duże pieniądze. Jest to mniej więcej to samo co we wspomnianym PEPCO, ale za wiele większe pieniądze, bo z metką. Wydatek 200-300 zł za pościel nie gwarantuje satysfakcji. Ostatnio miałam taką (renomowanej firmy), której nawet nie zdążyłam raz wyprać i trafiła na szmaty bo tkanina, z której była wykonana, popękała przy szwach. W tym wypadku lepiej było kupić w PEPCO za 60 zł. Cena to nie jakość - nie zawsze.
        • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 21.03.12, 11:36

> Cena to nie jakość - nie zawsze.

Wyjątki istnieją w każdej regule. :)
          • wuja-szeek Re: Pepco i ich buble 21.03.12, 15:06
            W powyższych wypowiedziach nie zauważyłam, żeby ktoś uwzględniał te wyjątki. Słowo "bubel" występuje ze słowem "tani" jak synonimy. A ja uważam, że mamy tanie buble, drogie buble, tanie i dobre oraz drogie i dobre...nie ma reguły.
            • kulfon13l Re: Pepco i ich buble 21.03.12, 18:46

> W powyższych wypowiedziach nie zauważyłam, żeby ktoś uwzględniał te wyjątki.

Bo nie ma się po co rozdrabniać, skoro reguła brzmi: "tanie = kiepskiej jakości". Po co wtrącać opowieści o wyjątkach, skoro istota wątku leży w utyskiwaniach osoby kupującej chińszczyznę za 60 pln, spodziewającej się otrzymać wysokogatunkową pościel. :)

> Słowo "bubel" występuje ze słowem "tani" jak synonimy.

Dlatego, że tani bubel występuje z zdecydowanej większości, niż drogi bubel. :)

> A ja uważam, że mamy tanie buble, drogie buble, tanie i dobre oraz drogie i dobre...nie ma
              > reguły.

Oczywiście, możesz tak uważać, jednak nie o tym jest dyskusja. :) Rozmawiamy teraz o tanich a nie drogich bublach. :) Poza tym "bublowatość" drogich rzeczy jest na zdecydowanie mniejszym poziomie, niż "bublowatość" taniochy. ;)
              • jawanda Re: Pepco i ich buble 21.03.12, 19:14
                Masz rację.Idzie babsztyl do Pepco,albo Biedronki i oczekuje,że grosze kupi markowej jakości rzeczy.Zdarza się,że za niewielkie pieniądze można kupić coś sensownego,ale to zawsze ryzyko.Na pewno bielizny,pościeli,butów,ręczników,sprzętu AGD,porcelany nie kupi się porządnej jakości w dyskontach.Reasumując idąc na zakupy np. do Pepco trzeba się liczyć z rozczarowaniem.Opluwanie potem sklepu na forum to nietakt,a wylewanie wiader pomyj na tych,którzy nie podzielają jej złości,czy jak tam zwał,to zwyczajne chamstwo.
              • wuja-szeek Re: Pepco i ich buble 22.03.12, 09:30
                Ale bublowatośc drogich rzeczy denerwuje zdecydowanie bardziej ;-) a jest tego coraz więcej.
                • jawanda Re: Pepco i ich buble 23.03.12, 19:39
                  Już za chwilę wielkie otwarcie Multi Boksu,wypas wszelkiej maści bubli,szał ciał i czego tylko dusza zapragnie.Wszelkie dobro od wyboru do koloru za"jedyne" 5 zł.Jestem ciekawa,czy wielbicielka Pepco znowu po zakupach w tymże miejscu będzie na forum bojkotowała owe sklepy.
                  • natalia-68 Re: Pepco i ich buble 28.04.12, 18:51
                    ciuszki dla dzieci są dość fajne ,i gry dla dzieci ciekawe i nie drogie.
          • markiza86 Re: Pepco i ich buble 29.04.12, 20:38
            Z moich doświadczeń wiem,że Pepco nie jest skalpem na dłuższą metę. Można w nim często kupić cos fajnego, w moim przypadku ciuszki dla dziecka lub prezenty do obdarowania dzieci ale szczerze i tego nie polecam. Kupuję bo czasami wpadnie mi coś w oko" a mała będzie fajnie w tym wyglądała" a i tak wiem,że córcia ubierze ten ciuszek 1-3 razy a więc nie musze w tej kwestii liczyć na jakąś super jakość.
            Jest masa sklepów oferujących dobry asortyment i wcale nie trzeba wydawać jakiś bowiem kokosów. :)

• drizzt21 Re: Pepco i ich buble 03.05.12, 12:33
              Pepco? Raz tam byłem, chciałem kupić porządnego mopa. Szukałem Viledy, ale były tylko takie szmaciska, że strach było używać to do podłóg. Generalnie wszystko tam, po zlustrowaniu, wydało mi się denne i nie najwyższych lotów, także nie wymagajmy za wiele :)

Ps. Kulfon, uwielbiam Twoje posty :D Jakże trafnie punktują głupotę oraz małomiasteczkowość.
              • 5lisica Re: Pepco i ich buble 03.05.12, 18:23
                Ja PEPCO odwiedzam regularnie i bardzo polecam. Ciuszki dla dzieci super, a i do domu też fajne rzeczy można upolować. Za takie ceny nie ma co narzekać.
                • kasiaw710 Re: Pepco i ich buble 02.06.12, 15:08
                  Ja również nie mam nic do tego sklepu, kupuję dużo rzeczy w markowych sklepach ale mam sporo z pepco i jeszcze na nic nie narzekałam.Jakość musi być gorsza za tą cenę, ale co dzieciakowi potrzeba. Moje dziecko nosi aż wyrośnie i jeszcze posłuży innym dzieciom. Po praniu nic się nie dzieje. Zabawki i rzeczy do domu tez całkiem całkiem. Ja nie narzekam, a każdy ma wybór i może ten sklep omijać. I po sprawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka