Dodaj do ulubionych

Lekarz - kręgosłup

23.04.12, 09:53
Szukam namiarów do dobrego lekarza od kręgosłupa - Świecie, Bydgoszcz lub okolice, kogo polecacie??
Obserwuj wątek
    • dominika.b83 Re: Lekarz - kręgosłup 25.04.12, 08:54
      Hej!! naprawdę nikt nie ma nic do polecenia?? Kulfon liczę na Ciebie ;-/
      • kulfon13l Re: Lekarz - kręgosłup 25.04.12, 10:05

> Kulfon liczę na Ciebie ;-/

Na szczęście nie cierpię na żadne schorzenia kręgosłupa, a co za tym idzie - nie mam doświadczeń z ortopedami, neurologami, czy osteopatami, o których mógłbym napisać. :)
        Niemniej jednak decyzja na temat tego, jaki lekarz (specjalność, a nie konkretne nazwisko), powinien się tobą zająć, należy do lekarza pierwsze kontaktu. To do niego powinnaś się najpierw udać, i to on wstępnie powinien zdiagnozować dolegliwość, z którą się borykasz. Tak jak fizjoterapeuta nie wykona operacji, tak też neurolog czy ortopeda niewiele poradzi w temacie nowoczesnych metod rehabilitacyjnych.
      • teenage-dream1 Re: Lekarz - kręgosłup 25.04.12, 10:45
        Polecam znaleźć dobrego masażystę - kręgarza :)
        U mnie z rodziny jeżdżą do Chojnic, przyjmuje tam lekarz, który zajmuje się teraz głównie masażem przy schorzeniach kręgosłupa. Jest sprawdzony i dobry, nie pamiętam jego nazwiska, ale mogę się później dowiedzieć, jeśli chcesz :)
        • dominika.b83 Re: Lekarz - kręgosłup 25.04.12, 11:07
          Kulfon lekarz pierwszego kontaktu niestety zawiódł, bo na odczepne stwierdził, że kręgosłup mnie boli od noszenia dziecka. Dzieci przecież ma większość kobiet i niekoniecznie boli je kręgosłup, więc marne to jego wytłumaczenie. Kręgosłu od dziecięcych lat mam mocno skrzywiony, ale ból się nasila i coraz częściej drętwieje mi noga. szukam kontaktu do dobrego, prywatnego lekarza, który nie zbagatelizuje problemu tylko zechce mi pomóc i wyśle mnie na rezonans ( dla większości lekarzy to wielki problem wypisać skierowanie, bo badanie dosyć kosztowne i chyba boją się, że Tusk ich za to skarci ;-) ) Dzięki za odzew ;-)
          • nikola-online Re: Lekarz - kręgosłup 28.04.12, 15:01
            w GRUDZIĄDZU POLECAM LEKARZY
          • jawanda Re: Lekarz - kręgosłup 29.04.12, 08:57
            Nie wierzę,że lekarz pierwszego kontaktu Ciebie zbył.Zazwyczaj daje skierowanie na rentgen,a potem decyduje o dalszym leczeniu.Czy Ty naprawdę kontaktowałaś się z jakimś lekarzem,czy po prostu idziesz na skróty,albo zamierzałaś sprowokować do dyskusji Kulfona.No chyba,że on ma coś wspólnego z medycyną i Ty o tym wiesz i dlatego to bezpośrednie pytanie adresowane do niego.
    • jawanda Re: Lekarz - kręgosłup 29.04.12, 09:00
      dominika.b83 napisał(a):

> Szukam namiarów do dobrego lekarza od kręgosłupa - Świecie, Bydgoszcz lub okoli
      > ce, kogo polecacie??

Zdrowie to zbyt poważna sprawa,aby szukać porad na forum i zdać się na opinie forumowiczów.
    • e_mari Re: Lekarz - kręgosłup 30.04.12, 20:10
      Zgłoś się do poradni neurochirurgicznej w Grudziądzu w szpitalu klinicznym. Lekarze są super w szczególności ordynator oddziału neurochirurgii. Jestem rok po operacji kręgosłupa miałam te same dolegliwości ból kręgosłupa lędźwiowego, drętwienie i rwący ból lewej nogi.
      • dominika.b83 Re: Lekarz - kręgosłup 10.05.12, 14:26
        Serdecznie dziękuję za odpowiedź ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka