Dodaj do ulubionych

Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektów?

14.08.14, 14:31
Ta inwestycja przez ostatnie lata pochłonęła 11 milionów złotych. Po co wydano tyle pieniędzy, skoro nie ma tam dobrego dojazdu? Jaka zewnętrzna firma zechce tam zainwestować w takich warunkach? Na co liczy nasz samorząd?
Obserwuj wątek
    • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 15.08.14, 10:13

Ta inwestycja przez ostatnie lata pochłonęła 11 milionów złotych.
      --Twoje miliony?tak?to w takim razie moje też i ja sobie życzę żeby je tak wydawano!
      Po co wydano tyle pieniędzy, skoro nie ma tam dobrego dojazdu?
      ---Nie pisz bzdur!Pojedz tam,oglądnij,osądz,ale nie pisz nieprawdy!Skoro nie było by dobrego dojazdu to powiedz jakim cudem wogóle by Vistula powstała????Zrzuty z samolotu??Puknij się!

Jaka zewnętrzna firma zechce tam zainwestować w takich warunkach? Na co liczy nasz samorząd?
      --moge ci podac conajmniej cztery nazwy firm zewnętrznych w Vistuli.Jesteś zainteresowany-sam sobie sprawdz i nie pisz bzdur!!!!!
      >
      • krwawy_marry Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 15.08.14, 10:43
        Podaj trzy, tylko się mocno zastanów zanim napiszesz. Mocno.
        • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 15.08.14, 13:21
          Ależ proszę bardzo.1.Leader Tech 2.Drew-Technika 3.F.H.U.Truck...!Podałem trzy na życzenie,chociaż mógłbym podać jeszcze następne,które powstają-budują się.Zanim się wypowiecie o rzeczach o których nie macie pojęcia najpierw sprawdźcie i się zastanówcie.Czy muszę dodawać że te firmy powstały tam za pomocą zrzutów z samolotu??bo przecież nie ma tam dróg ani infrastruktury...Czy jednak zgodzićie się że coś takiego tam istnieje!? a może jednak waszym zdaniem lepiej żeby były tam pola czy lasy albo nieużytki??pozdro!
          • kulunkele Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 15.08.14, 13:24
            Teraz przeczytaj treść tematu i zobacz że dotyczy on vistuli 2 w Sulnowie.
            • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 15.08.14, 14:56
              Ha ha!Przecież mam tego świadomość!Tam w Sulnowie będzie z kolei 5 firm z zewnątrz.Dane z dnia 11.07.2014. ale niestety też powstały przez zrzut spadachronowy bo nie ma tam dróg ani w żaden sposób nie można dojechać.. dlaczego-dlatego że zapomniano o infrastrukturze....jak sądzę wiecie o tym od dawna..?
              • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 16.08.14, 08:46
                Co ty pierdzielisz nonnel? Te firmy są w Vistuli I, w Konopacie, a nie w Sulnowie. Jak chcą się przenieść, to bardzo dobrze, ale na razie w Vistuli II nie ma nikogo.
                Jeżeli twierdzisz, że Vistula II ma dobry dojazd, to znaczy, że jesteś kompletny dyletant i pojęcia nie masz jak powinien wyglądać dobry dojazd dla firm. Przestań może bałwanić, bo nikogo to nie interesuje.
                • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 16.08.14, 09:30
                  piotr2_pl napisał:

> Co ty pierdzielisz nonnel? Te firmy są w Vistuli I, w Konopacie, a nie w Sulnow
                  > ie. Jak chcą się przenieść, to bardzo dobrze, ale na razie w Vistuli II nie ma
                  > nikogo.

---czytaj ze zrozumieniem!!!!
                  > Jeżeli twierdzisz, że Vistula II ma dobry dojazd, to znaczy, że jesteś kompletn
                  > y dyletant i pojęcia nie masz jak powinien wyglądać dobry dojazd dla firm. Prze
                  > stań może bałwanić, bo nikogo to nie interesuje.
                  ---i vice versa!!!
          • krwawy_marry Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 16.08.14, 08:24
            Tak jak myślałem - czytanie ze zrozumieniem jest ci obce, ale bredzenie już nie. Miłego życia ci życzę i poćwicz rozumek.
            • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 16.08.14, 09:32
              krwawy_marry napisał:

> Tak jak myślałem - czytanie ze zrozumieniem jest ci obce, ale bredzenie już nie
              > . Miłego życia ci życzę i poćwicz rozumek.

----bredzeniem nazwałbym raczej posty kolegi "p."...tobir też życzę treningu rozumku!Miłego dnia również!
      • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 05.09.14, 02:22
        Czy nikt z was nie zauważył, że stoi już tam jedna hala produkcyjna firmy Bart? Z tego co mi wiadomo docelowo Bart ma tam wystawić jeszcze dwie hale czyli razem 3 . Przypuszczam iż właśnie dla tego powstał tam park Vistula bo bart chce się rozbudować no to najlepiej w kupie nie?
        • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 09.09.14, 07:26
          Mnie się zdaje, że ta hala stoi obok strefy. Jeżeli się mylę, poprawcie :)
          Jeżeli Bart następne hale zechce stawiać w strefie, to bardzo fajnie i może wreszcie będą jakieś efekty, ale chwilowo po czterech latach i wydaniu milionów jest jak jest.
          • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 09.09.14, 07:51
            Bardzo zle Ci się zdaje.
    • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 16.08.14, 15:29
      Tyle lat minęło, a firm jakoś nie widać. Wydano miliony z naszych pieniędzy, a efektów jakoś brakuje. Czyżby kolejna przewalona inwestycja?
      Wydano miliony, a pożałowano paru groszy na świetlicę w Chrystkowie. Pożałowano 100zł miesięcznie na utrzymanie jarmarku, bo według burmistrza, taka tradycja, to żadna wartość dodana.
      Wyrzuca się te miliony w sytuacji, kiedy park przemysłowy Vistula I w Konopacie zarasta chwastami i przemienia się w wysypisko śmieci.

Robi się jakieś szczątkowe dojazdy/objazdy, które niczego nie zmienią, czyli następne miliony idą w błoto. Żeby zrobić porządny i wygodny dojazd do Sulnowa potrzebne są następne miliony itd...

Proste pytanko. Kiedy te miliony nam się zwrócą?
      • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 16.08.14, 23:00
        każdy kto zakłada swój "biznes" wkłada w niego jakąś sumę.I na samym początku już wie że albo ta inwestycja się nie zwróci-czyli interes się nie rozkręci albo po jakimś czasie zacznie w końcu wychodzić na swoje,czy nawet zarabiać.Podobnie jest w opisywanej sytuacji.Czego ty się koleżko spodziewasz?Że zanim cokolwiek powstanie już ma zarabiać.Nie pomyślałeś że musi minąć jakiś czas?Masz ty choć trochę oleju w głowie??Pomyśl najpierw zanim cokolwiek napiszesz w tym temacie. niech ten proces trwa nawet lata jeśli w ostatecznym rozrachunku ma przynosić zyski.Zyski dla miasta.Nie dla burmistrza.Park vistula I nie zarasta chwastami-nie pisz,jak zwykle zresztą bzdur!Kiedy się te miliony zwrócą-dokładnie nie wiadomo-ale nie pisz że się nie zwrócą skoro nie masz na to żadnych dowodów!I proszę cię jak już coś piszesz to sprawdź temat u źródła,popytaj tam gdzie trzeba i nie pisz głupot wyssanych z palca.. Ps.odnośnie dojazdów w parku Vistula II polecam portal świecie.eu lub prasę lokalna czy nawet biuletyn.Przeczytaj a potem cokolwiek pisz w tym temacie.
      • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 17.08.14, 08:11
        Porządny dojazd do Vistula II to taki, który połączy Sulnowo, najkrótszą, prostą drogą, z trasą S5. Tego nie ma.
        Ulica Laskowicka, porośnięta starodrzewiem po pierwsze nie nadaje się do wzmożonego ruchu ciężarowego bo jest za wąska. Po drugie jest niebezpieczna dla ruchu, właśnie przez te stare drzewa. Myślę, że to jasne dla wszystkich. Jeżeli nie, to mogę temat zagrożeń rozwinąć.
        Dalej mamy za wąskie Rondo i słynną już bubel-ulicę Miodową. Bublem jest, pomijając wszystko inne, za stromy wjazd/wyjazd z ronda i górki dolinki wymuszające dalej ograniczenie prędkości. Po minięciu niebezpiecznego skrzyżowania z ulicą jeżewską (Jesionowa) dalej jest ok.
        Jeżeli ktoś uważa, że to jest dobry dojazd dla firm do parku przemysłowego, to naraża się na zarzut niekompetencji bo preferuje chciejstwo nad faktami.
        W kierunku Sulnówka, dla ciężarówek oczywiście, jest jeszcze gorzej i nie ma sensu tego omawiać.
        Dobry dojazd do Vistula II byłby tylko wtedy, gdyby planowane rondo na skrzyżowaniu laskowicka-jeżewska w Sulnowie, połączyć prostą, równą drogą bezpośrednio z istniejącym rondem za Szpitalem. Niestety, na to potrzebne są kolejne miliony, o czym wspominałem wcześniej.
        W drugą stronę z Sulnowa zrobić dobry dojazd dla tirów jest jeszcze trudniej, znaczy kosztowniej...
        Chyba każdy rozumie, że dobry dojazd do parku przemysłowego, to podstawa. Firmy już istniejące w okolicy muszą sobie z tym radzić. Nowe mogą nie chcieć.
        Dla istniejących firm każda, nawet szczątkowa poprawa, dojazdu jest korzystna i gmina powinna to robić. To jest jej obowiązek. Natomiast bez kompleksowego rozwiązania problemu dojazdu, tworzenie parku przemysłowego jest bez sensu. Szkoda milionów, które można lepiej wykorzystać.
        • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 18.08.14, 15:49
          Ok.to teraz zbieraj pieniądze na kampanie wyborczą i kandyduj na chociażby radnego i te swoje pomysły przedstaw na radzie miejskiej.Pomijam już fak że w każdej chwili możesz to zrobić!
          • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 18.08.14, 17:46
            Pogięło ciebie? Co ty pierdzielisz? Agitację wyborczą uprawiasz?
            Przypominam. Tu mówimy o wyrzuconych milionach na niepotrzebny park przemysłowy.
            • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.08.14, 09:56
              Agitację to ty uprawiasz.I to od prawie roku.Pomijam fakt że nieudolnie i bezsensownie,bo tak się tego nie robi.Przypominam jeśli masz dowody na wyrzucone miliony przez władze-skieruj swoje oskarżenia do prokuratury.Prosto i skutecznie możesz załatwić swoich nielubianych rządzących naszym miastem.Jesli natomiast nie masz takich dowodów--lepiej nie pisz głpot i bzdur!
              • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.08.14, 16:38
                Grzeczniej kolego. Bardzo proszę. Zamiast wycieczek osobistych lepiej powiedz po jakiego grzyba wydano miliony na bezsensowną strefę. Wiesz, to podziel się tą wiedzą. W przeciwnym wypadku nie zawracaj doopy.
                • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.08.14, 18:32
                  zniej kolego. Bardzo proszę. Zamiast wycieczek osobistych lepiej powiedz p
                  > o jakiego grzyba wydano miliony na bezsensowną strefę. Wiesz, to podziel się tą
                  > wiedzą. W przeciwnym wypadku nie zawracaj doopy.
                  --Pouczać możesz swoje dzieci ....ode mnie się odpitol!!To po pierwsze.Skąd ci wiadomo że jest to "bezsensowna strefa"?,skoro jeszcze tak naprawdę nie ruszyła.To dopiero początek a ty już mędzisz i marudzisz...Wiedza a właściwie jej zdobycie jest bardzo proste-wystarczy przejść się do pewnej instytucji i zasięgnąć informacji do której każdy ma prawo.Zrobisz to?...Wątpie..Nastepny twój post będzie o tym że "....ile to milionów przewalono....." itd.itd.
                  Doprawdy-rewelacja!

• piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 20.08.14, 09:09
                    I znowu zaśmiecanie wątku kolejnym postem, który nie wnosi nic nowego do tematu.

A temat przecież jest prosty. Zawiera pytanie, które brzmi:
                    Jakie po czterech latach są efekty wpompowania w strefę 11 milionów? Czy w dającej się przewidzieć przyszłości ta inwestycja przyniesie konkretne korzyści i jakie?
                    • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 20.08.14, 13:33
                      Temat jest prosty.Owszem.Tylko styl dyskusji który uprawiasz jest zawiły i niemerytoryczny.Gdybyś napisał coś w stylu:"drodzy czytelnicy i mieszkańcy Świecie co sądzićie o inwestycji(...)czy sądzićie że koszty są zbyt duże i czy potrzebne..?"to rozumiem że jest to wręcz wzorowy wstęp do dyskusji.Powtarzam-dyskusji.Wiesz na czym polega dyskusja??...No raczej nie gdyż ty uparcie od samego początku z góry ustalasz pewne założenia że każda inwestycja poczyniona przez władze naszego miasta jest chybiona i z pewnością "przewalono miliony".Pomijam już fakt że nie jesteś tego w stanie dowieść ani udowodnić...Zadajesz tylko pytania dla zwykłego czytelnika nie znającego tematu-tendencyjne.To jest tak zwana manipulacja znana od wieków.Jeśli chcesz dyskutować i zadawać pytania,to po pierwsze DYSKUTUJ i pytaj u źródła.Nie na forum-bo tu jak ci tłumacze od dłuuugiego czasu nikt zorientowany i upoważniony w temacie ci tu nie odpowie.Dlatego że to nie należy do ich obowiązku no i chociażby dlatego że nie odpowiada się osobom anonimowym.Paniatna czy dalej ciosać kołki???
                      • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 20.08.14, 15:40
                        Po pierwsze primo niczego z góry nie zakładam.
                        Po drugie primo zadaję tylko pytania, a jak dawno powiedziano, nie ma głupich pytań, są tylko niemądre odpowiedzi
                        Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :)
                        • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 20.08.14, 20:08

> Po pierwsze primo niczego z góry nie zakładam.
                          > Po drugie primo zadaję tylko pytania, a jak dawno powiedziano, nie ma głupich pytań, są tylko niemądre odpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :)
                          ---Nie bądz bezczelny!!Pytania??hahahaha....nie rozsmieszaj mnie i innych czytających twoje ataki na burmistrza!Prosze cie.....Nie ma głupich pytań??Co za bzdury?Nie pogrążaj sie juz bardziej!
                          • piotr2_pl nonnel obcy troll na forum 16.09.14, 15:55
                            nonnel napisał:
                            > ---Nie bądz bezczelny!!Pytania??hahahaha....nie rozsmieszaj mnie i innych cz
                            > ytających twoje ataki na burmistrza!Prosze cie.....Nie ma głupich pytań??Co za
                            > bzdury?Nie pogrążaj sie juz bardziej!

A tego znów pogięło. Podziwiać bezczelność i tupet inwalidy wypada jedynie. Co ciekawe, koleś pojęcia nie ma o tym co pisze i bałwani do kwadratu nie przejmując się wypisywanymi bzdurami. A najlepsze, że nie mieszka w Świeciu i pojęcia nie ma o naszych sprawach, ale cóż to przeszkadza pierdoły wypisywać ha, ha, ha...

nonnel napisał:
                            > ---Rozczaruję cię---mam gdzieś wybory...z reguły w nich nie uczestniczę.
                            > Nawet juz nie mieszkam w Świeciu...

No cóż... napluj świni w oczy to powie, że deszcz pada...
                            • nonnel Re: nonnel obcy troll na forum 16.09.14, 19:31
                              Panie piotrze-leczyć się i to szybko!!jest coraz gorzej!
                              • nn33 Re: nonnel obcy troll na forum 17.09.14, 08:40
                                Panie Nonnel ty się lecz
                                • oczko43 Re: nonnel obcy troll na forum 17.09.14, 18:48
                                  za leczenie tego goscia nawet nfz nie zaplaci , poprostu jak byl maly to mu bomba do kolyski wpadla
                                  • nonnel Re: nonnel obcy troll na forum 17.09.14, 22:55
                                    brak komentarza.
                                    • nn33 Re: nonnel obcy troll na forum 18.09.14, 10:44
                                      I bardzo dobrze, wreszcie zrozumiałeś , że masz się zamknąć?!
                                      • nonnel Re: nonnel obcy troll na forum 18.09.14, 14:57
                                        Tak,masz rację!
                                        • nn33 Re: nonnel obcy troll na forum 19.09.14, 14:21
                                          mam
    • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.09.14, 16:07
      11 milionów to bardzo dużo pieniędzy. Proste pytanko. Jaki jest efekt wydania publicznych pieniędzy przez pana Pogodę?
      • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.09.14, 16:44
        11 baniek? i to wszystko poszło na Vistula park 2 ? No tam trochę pracy włożono ulice oświetlenie i chyba kanaliza też , ale żeby to kosztowało 11 milionów . Chyba te wszystkie firmy zawyżają cenniki usług.Ale asfalt jest drogi a tam trochę tego jest
        • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.09.14, 17:13
          Tak, 11 baniek poszło na Vistula Park 2 i to w sytuacji gdy Vistula Park 1 zarasta chwastami i staje się wysypiskiem śmieci. Mieli je uprzątnąć, ale nie wiem, czy czy już to zrobili :)
          • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 19.09.14, 17:25
            ha..ha...ha...!!
            • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 20.09.14, 16:58
              Tam jest - 2 km asfaltowych dróg,
              - 2,8 km sieci wodociągowej,
              - 1,7 km kanalizacji sanitarnej,
              - 2 km kanalizacji deszczowej,
              - cały teren oświetlają 62 lampy .Czyli trochę kosztować musiało , pytanie brzmi kto na to dał kasę bo wydaje mi się , że to z województwa poszło.
              • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 20.09.14, 23:03
                Można to w kazdej chwili sprawdzić...to chyba lepsze niż prowadzić gdybania na forum prawda?
                • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 21.09.14, 14:23
                  Pogadać zawsze można nie zależnie od tego co o tym sądzi nonnel .Bo jakby miało być tak jak nonnel pisze to by nie można było dyskutować o niczym dosłownie o niczym! I mogie ci nonnel to udowodnić zapodaj jakikolwiek temat a ja go storpeduje twoimi argumentami
              • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 21.09.14, 13:31
                Pewnie, że kosztowało miliony a firm nie ma. Park Vistula II stoi pusty, tylko za oświetlenie chwastów trzeba płacić. Kasę daliśmy wszyscy, województwo też daje z naszych podatków.
                • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 21.09.14, 14:27
                  Nie, lampy jeszcze nie świecą.Tylko się obawiam , że zanim pojawią się tam jakiekolwiek firmy o ile w ogóle się pojawią to to wszystko będzie nadawało się do remontu
                  • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 21.09.14, 14:59
                    a skąd ta pewnośc i przekonanie???
                    • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 21.09.14, 17:40
                      A gdzie ja napisałem , że jestem o tym przekonany kolo? Napisałem tylko , że się tego obawiam i jak spojrzeć na vistula park 1 to te obawy raczej nie są płonne. A ja cię z drugiej strony - a ty masz pewność , że tak nie będzie?
                      • nonnel Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 21.09.14, 23:53
                        No oczywiście że nie.Nikt jej nie ma.to chyba normalne.
                  • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 22.09.14, 09:22
                    Jak lampy nie świecą to niszczeją, to oczywiste, podobnie zresztą jak reszta infrastruktury.
                    Mogę powiedzieć tylko tyle, że byłem w podobnych, nowo wybudowanych strefach, między innymi w Grecji, Hiszpanii, Portugalii, ale żadna z nich nie miała tak marnego dojazdu jak ta w Sulnowie. Do tego typu obiektów dobry dojazd to podstawa i od tego trzeba zacząć. Bart też by się ucieszył :)
                    • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 22.09.14, 12:24
                      Będzie robiony nowy dojazd , niby jeszcze w tym roku. Z krzyżówki na dziki mają zrobić rondo i za Sulnowem z tego ronda ma być puszczona droga . Jak będziesz jechał z Sulnówka to można będzie prościutko na laskowicką jechać
                      • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 22.09.14, 14:54
                        Wiadomo, że planują rondo na krzyżówce Sulnowo - Jeżewo + łącznik ze strefy omijający wioskę. Wspominałem już o tym w tym temacie :) To bardzo dobre rozwiązanie. Pod warunkiem, że rondo będzie wielkości pozwalającej na swobodną jazdę tirów.
                        Dojazd dyskwalifikuje laskowicka, wąska, ze starymi drzewami i nie wybaczająca błędów kierowców.
                        Tam aż się prosi o nową jezdnię z Sulnowa do ronda przy szpitalu. Na skróty, przez pola. Szeroka przynajmniej na trzy samochody, tak jak w roku 1940 budowali Niemcy ulicę Wojska Polskiego. Tylko wtedy Vistula Park II miałaby sens. Bez dobrego dojazdu wpakowane miliony nigdy się nie zwrócą.
                        • nn33 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 22.09.14, 22:49
                          W planach było tak jak piszesz ale chyba miało być to połączone z obwodnicą. Nie wiem czy ten projekt upadł czy tylko czeka , ale był
                          • piotr2_pl Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 24.09.14, 01:16
                            Połączyli już Laskowicką z obwodnicą za ciasnym rondem i byle jak zrobioną Miodową. Projektów mogło być więcej, ale jak zwykle u nas wybrali najtańszy, czyli najgorszy.
                            Nie wiem, czy jeszcze coś tam kombinują, żeby ten dojazd do strefy poprawić.
    • jolo9 Re: Vistula Park II w Sulnowie miliony bez efektó 30.04.15, 08:14
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka