Dodaj do ulubionych

Świecki Młyn

IP: *.wszib.poznan.pl 07.11.05, 11:53
gratulacje dla chlopakow ze swieckiego mlyna,robia nam dobra wizytowke w
kraju,oby tak dalej wkrotce do was dolacze tylko z wlodarzami mlyna mam na
pienku--pozroweczki przemo i arkadiusz
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Ciekawski Re: Świecki Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:28
      Siedzialem w mlynie jak byla 3 liga,czyli kilka lat temu!!!Teraz nie siedze chociaz mamy ekstralige.Nie siedze z racji tego,ze poprostu mniej mnie to interesuje(doping)!Chlopakom dopingujacym zycze tego czego oni by sobie zyczyli:)))(5 sektorowek,200 w mlynie,7 bebnow:)))Troszke nazwa jak dla mnie jest lekko mowiac ch....mogliby poprostu byc "Klubem Kibica"!!jedno jest pewne,mamy zajebista druzyne,ktora z kazdym meczem dostarcza nam pelno emocji!!!A co do dopingu to moglo by byc chlopakow wiecej!!!!Pozdro
      • luzak83 Re: Świecki Młyn 07.11.05, 13:32
        mzoe bedzie ale ja i tak mam szacuneczek dla nich:))
      • dj_rachela Re: Świecki Młyn 07.11.05, 15:17
        Aha i jeszcze jedno w młynie się stoi a nie siedzi taka jest teoria. W
        Grudziądzu jest narazie kiszka z dopingiem bo oprócz młyna na hali cisza,
        byliśmy na trzech wyjazdach i na każdej hali wszyscy dopingują, może nie cały
        czas ale jak idzie drużynie to śpiewa cała hala a w Grudziądzu jest kaszanka.
        Janusz uważasz, że 70 osób we Włocławku czy 70 osób w Koszalinie to mało. Ja
        myśle, że to zajebista liczba. Zresztą jest więcej chętnych niż biletów
        wygenerowanych dla nas na wyjazdy. Nie wszystkim każdego tygodnia pasuje być na
        meczu ale ku..ki w oczach widać u wszystkich, którzy jadą na mecz...
        Dopiero tak naprawde zaczynamy i pod koniec sezonu można będzie wystawić nam
        cenzurke... Pozdro
      • don_przemo Re: Świecki Młyn 08.11.05, 23:57
        do Janusza:
        Spróbuj nas sklonować - razem z flagami, bębnami i całą resztą. Wówczas będzie
        chyba O.K:-)
        Ja uważam, że jak na nasze "świeckie warunki" to jest całkiem spora grupa
        zapaleńców (wystarczy spojrzeć na liczebność młynów innych klubów). Na tym polu
        wypadamy całkiem dobrze. Bardzo licznie pokazujemy się na wyjazdach:
        - Włocławek: 65 osób
        - Ostrów: 27 osób
        - Koszalin: 63 osoby
        Jest więc bardzo dobrze.
        P.S.
        Nazwa nam się bardzo podoba - jest dośc intrygująca, jeśli się dobrze
        zastanowisz:) ("Młyn" = określenie najzagorzalszych kibiców, a także obiekt
        architektoniczny, który jest przecież jakąś wizytówką naszego miasta:-))
        P.S.S.:)
        W 3. lidze to się w "młynie" STAŁO i ŚPIEWAŁO w wielkim ścisku, przy świetnym
        dopingu. Czasy 3. ligi były fajne, ale mam nadzieję, że już nigdy nie powrócą...
        • Gość: Janusz Ciekawski Re: Świecki Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:37
          Panowie macie racje w 100%...bo tak ilosc na wyjazdach to naprawde spora ilosc jak na Swiecie.Nawet sam przed sezonem nie przypuszczalem,ze tyle osob bedzie jezdzic za polpakiem poza miasto!!!Ale nie zapominajcie,ze to sa wyjazdy gdzie wiadomo ze kazdy jechac nie moze z roznych wzgledow(a jest na nich po 70 osob).Natomist jezeli na wyjazdach jest tyle osob to u siebie(Gdz) powinno byc jeszcze wiecej.Tego wam zycze!!!A moje wypowiedzi nie sa po to bo was denerwowac tylko wyrazaja moja opinie....zreszta Morkos(PRZYTOCZE)O Kibicach – Świecki Młyn dodaje charakteru naszej drużynie poprzez głośny i kulturalny doping - KK musi jeszcze zwiększyć ilość osób i koniecznie być z nami na każdym meczu, także na wyjazdach.pozdrowki
    • dj_rachela Re: Świecki Młyn 07.11.05, 15:11
      Witam wszystkich! Bardzo dobry temat zarzucony. Historia "młyna" nie jest zbyt
      odległa ale napewno bardzo szybko się rozwija. Kto by pomyślał, że do Koszalina
      pojedzie grubo ponad 60 osób gdy mniej więcej w tym czasie rok temu do Kwidzyna
      pojechało ledwo 17 osób zorganizowaną grupą i to z wielkimi bólami. Potem
      wszystko potoczyło się bardzo szybko, pomógł napewno awans. Mógłbym nawet
      stwierdzić, że ewolucja "Świeckiego młyna" przebiega w szybkim tempie
      porównywalnym z ewolucją Polpaku. Czsami było ciężko ale zawsze na chłopaków
      można liczyć i tych na boisku i tych co zagrzewają zawodników na balkonie czy
      to był balkon w Świeciu czy w Grudziądzu.
      Młyn który był na III lidze również był żywiołowy ale czasami nazbyt agresywny.
      My napewno nie będziemy strzelali z wiatrówki do sędziego czy odpalali petardy
      bo to już wyższa klasa rozgrywek. Ale było dobrze na samym początku.
      Janusz Ciekawski tutaj zarzucił, że nazwa jest do dupy. Skrót KK tak naprawde
      niewiele znaczy bo nie utożsamia się z żadnymi kibicami. Dopiero nazwa po
      skrócie KK jest nazwą klubu kibica. Sporo czasu poświęciliśmy na wymyślanie
      nazwy. Skoro są "kociewskie diabły" w Starogardzie to dlaczego nie może
      być "Świeckiego młyna", powiedz w którym momencie ta nazwa jest chu.owa, chyba
      nie "Świecki" i chyba nie "Młyn". Ja w każdym bądź razie nie wstydze się nazwy
      bo jest spoko...
      • luzak83 Re: Świecki Młyn 07.11.05, 16:22
        niom jest spoxik:))
        • Gość: mała:) hehe Re: Świecki Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 23:24
          Co wy tylko "panowie" i "chłopaki", w młynie są tez dziewczynki ;)
          • Gość: LenferDook Re: Świecki Młyn IP: *.wszib.poznan.pl 08.11.05, 15:00
            no tak ,masz racje
    • Gość: Janusz Ciekawski Re: Świecki Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:11
      Sluchajcie ja wyrazam swoje zdanie ale w zadnym wypadku nie podwazam waszego!!!Pozdrowki dla swickiego mlynu,zycze wam jak najlepiej:))))
    • Gość: kibic01 Re: Świecki Młyn - Szacunek! IP: 83.238.71.* 08.11.05, 21:45
      Jestem troche starszym kibicem i przyznaje, ze przed sezonem mialem sporo obaw
      o kulture kibicowania i utozsamiania sie naszych kibicow z druzyna. Dzisiaj az
      serce rosnie jak widze w trakcie meczu ok. 100 przewaznie mlodych osob,
      kulturalnie i zywiolowo dopingujacych druzyne POLPAKU. Wielkim plusem sa takze
      nasi Kibice internetowi - jestem pod wrazeniem za kulture wypowiedzi i raczej
      rzadko daja sie sprowokowac. Bedac realista musze powiedziec, ze dopada mnie
      pewien niepokoj, czy tak bedzie tez w momencie kiedy nasza druzyna przegra (oby
      nigdy to sie nie zdarzylo!). Mam nadzieje, ze bedziemy umieli przetrwac i takie
      sytuacje i nie bedziemy slowami dokonywac linczu na zawodnikach i TRENERACH. Za
      to co ŚWIECKI MŁYN zrobil w tym sezonie - wielkie dzieki.
      • don_przemo Re: Świecki Młyn - Szacunek! 08.11.05, 23:48
        Obawy są zawsze, ale dzięki Bogu tym razem nie weszły w życie:) Narazie
        wszystkie pomysły dzięki władzom klubu i innym życzliwym ludziom udaje nam się
        wcielać w życie. Z mojej perspektywy musze stwierdzić, że organizacja w klubie
        jest coraz lepsza. Każdy z nas (czy to kibic, czy ktos z klubu) ma ściśle
        określone zadania, które wypełnia.
        Przyznam szczerze, że przed sezonem niepokoiłem się o dojazd dla fanów Polpaku
        do Grudziądza i byłem trochę rozgoryczony. okazało się jednak, że zupełnie nie
        potrzebnie. wszystko jest wzorowo zorganizowane. Ogromną pomoc i zaangażowanie
        ofiarowuje nam Arkadiusz Sondej. Wyjazdy na mecze to tylko formalność. Z góry
        wiemy jaka jest cena biletu dla naszej ekipy i ile biletów będzie nam
        przeznaczonych. Dzięki takiej atmosferze przyłączają się do nas nowi ludzie i
        bywa, że siedzimy w wielkim ścisku i w nadkomplecie podcvzas dojazdów do
        Grudziądza i innych miast.
        Jeśli chodzi o samą pracę w "ŚM", to pojawiają się nowi ludzie z nowymi
        pomysłami. Własnymi siłami robimy kjlapki na dlonie (ostatnio w polednie
        chłopaki wykonali ich 75 par), pojawiają się nowe flagi
        (ostatnio "sektorówka" ,a niebawem 11 m długości "CSW 1997") I lada dzień nowe
        bębny. Kibice kupują trąbki, balony, malują transparenty. Młyn jest też coraz
        liczniejszy.
        Narazie jest 5:0 dla nas i jest cudowna atmosfera wokół zespołu. wszyscy
        jedziemy na jednym wózku i wspieramy się pomimo często różnych światopoglądów i
        spojrzenia na świat. Jestem przekonany, że nawet jeśli przyjdą porażki, to nic
        nas nie złamie. Stoimy twardo na ziemi i wiemy, gdzie nasze miejsce w szeregu:)

Pozdrawiam wszystkich kibiców Polpaku: Tych starszych stażem i tych nowych,
        ktorzy dopiero do nas dołączą!

P.S.
        Na www.um-swiecie.pl/polpak jest INFO nt. koszulek Polpaku!
        Zapraszam chętnych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka