Gość: Pytalska IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.08, 12:39 Mam małe pytanie,muszę parę części wymienić w aucie (części zakupiłam sama)i gdzie solidnie mi je wymienią w Świeciu? Który mechanik najlepszy? Dzięki z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mechanik Re: Części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:38 co to za czesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapraszam [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalska Re: Części IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.08, 13:57 Mam do wymienienia rozrząd ponieważ mam przejechane 90tys.,filtr.A części zakupiłam przez internet ponieważ taniej.Mechanik zaśpiewał mi 1000zł z robocizną.Ja same części dostałam za 600zł i mam nadzieje,że robocizna wyjdzie około 200zł to i tak 200zł do przodu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Części IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.08, 15:00 > Ja same części dostałam za 600zł i mam nadzieje,że robocizna > wyjdzie około 200zł to i tak 200zł do przodu :). Na samej nadziei można się przejechać. :) O koszt robocizny trzeba było zapytać przed zakupem części. Wiadomo, że mechanik oprócz robocizny zawsze coś dorzuci do ceny częsci, ale skoro teraz szukasz innego, to może się okazać, czy w efekcie wyjdzie drożej niż te 1000 zł. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: door Re: Części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:32 Jedź do Kocika,na terenie jednostki wojskowej.Wymiana razrządu ok.180-200 pln.Ja płaciłem 180 ,i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytalska Re: Części IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.08, 17:50 Door dzięki może tam pojadę bo myślałamomechaniku w Przechowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytalska Re: Części IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 06:32 Ale ty mądrala jesteś i chyba nie masz zielonego pojęcia ile rozrząd kosztuje.Za same części w sklepie w Świeciu zapłacę 900zl to i już mam do przodu.A mechanik teraz już dokładnie wiem ile wezmie bo się dowiadywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Części IP: *.ip.netia.com.pl 07.09.08, 08:55 Jeśli ja jestem mądrala, to ty jestes cwaniara. A faktem jest, ze kobiety to cwaniarami dobrymi nie są. Za dużo im się wydaje, a i brak logicznego myślenia często im w cwaniakowaniu wadzi. Może i teraz ci się uda zaoszczędzić 100 czy 200 zł. Pamiętaj jednak, że rozrząd to nie jest widelec i równie dobrze mogłaś się na tym przejechać, kupując go gdzieś tam wysyłkowo. Nawet w sklepie można się naciąć kupując chociażby klocki hamulcowe. Wybierasz niby do golfa czy do citroena i do potrzebnego rocznika, a tu nagle przy montażu okazuje się, że to auto jest jakąś przejściówka albo nie trafiłaś w miesiąc i części się różnia. Wtedy zakupione klamoty możesz sobie w d... wsadzić i musisz kupić po raz kolejny. Gdy to robi mechanik, to ciebie koszta nie interesują. A w przypadku zakupu z allegro czy innego netowego sklepu, raczej tylko stracisz czas i kasę. Nie mówię, że coś takiego ci się przytrafi. Pisałem wyżej jedynie o takiej możliwości, bo części do samochodów nie są do końca tak uniwersalne jak gary w kuchni. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytalska Re: Części IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 09:10 Ja się nie pytałam o "możliwość" tylko o dobrych mechaników!!!!!A jak nie potrafisz odpowiadać na pytanie to daruj sobie aluzje panie "mądralo" :D ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Części IP: 83.238.146.* 07.09.08, 10:17 Pytanie o mechanika, też jest bez sensu, cwaniaro bez krzty logiki. :P Gdybyś się chociaż trochę w temacie orientowała, wiedziałabyś że obojętnie do jak dobrego mechanika odstawisz auto, to i tak zajmie się nim jakiś uczniak. Do wymiany rozrządu czy filtrów nie potrzeba dobrego mechanika. A mechanik dzisiaj to tylko warsztat prowadzi, a nie w smarach zasuwa. On tylko zamawia częsci, pilnuje kasy, sprawdza czy jego pracownicy nachlani do roboty nie przyszli, i co najwyżej prowadzi w zeszycie kolejkę klienteli. Na moje, powinnaś iść dalej w swoim nielogicznym cwaniactwie. Skoro już po części wyręczyłaś mechanika z jego roboty, to ideałem byłoby zaoszczędzić kolejne dwie stówki i zamontować sobie ten rozrząd sama. :P Zajmie ci to pewnie kilka dni zamiast godziny, ale jaka satysfakcja i oszczędność! :) Przemyśl to, wtedy dopiero będziesz mega cwaniarą! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie Re: Części IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 09:45 W jakich czasach zyje P.gosc skoro wypisuje takie brednie na temat mechanikow.Jest w błędzie myslac ze uczniak wymieni rozrząd on moze ale ...wymienic olej, co do rozrządu to juz inna odpowiedzialnosc i nie te czasy-śruba i śrubowkret-teraz to zestawy blokad itp.Klient jak najbardziej moze zlecic naprawe z zakupionych przez siebie czesci lub powierzyc to warsztatowi ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 16:48 Gość masz jakieś problemy natury emocjonalnej?Coś szybko się denerwujesz.Poza tym nie masz pojęcia o kupowaniu w necie.Z wymianą części nie ma problemu.Na zakupiony towar dostajesz gwarancję,tak jak w sklepie.A co do mechanika,to chyba też się przejechałeś co?Dobry mechanik sam nadzoruje pracę i dlatego polecam Kocika.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Części IP: 83.238.146.* 07.09.08, 20:52 A gdzie ty tu widzisz zdenerwowanie? Może po prostu masz problemy z czytaniem i interpretacją? Zakupy przez internet, to temat rzeka. Musisz mieć w tym mikre doświadczenie, skoro twierdzisz, że z wymianą nie ma problemu. Oczywiście, jeśli kupowałeś w jednym, określonym sklepie który nie robił z tym problemów, to tak sobie możesz gadać. Niemniej to troche za mało jak na rzetelną opiniotwórczość. Druga, ważniejsza sprawa, o którą mi chodziło, to problem. Nie problem tego typu, że nie wymienią, ile sam problem z tą wymianą związany. Mechanik skasuje za część +10-15% jej faktycznej ceny. Kosztów przesyłki zapewne nie doliczy, bo właśnie w tym +10-15% ma umieszczone opłaty. Ty do "tańszej", zakupionej w internecie ceny, musisz dopłacić koszty przesyłki. Następnie, jeśli okaże się, że coś nie pasuje, musisz ją odesłać a co za tym idzie, znowu wydać pieniądze na przesyłkę. Nowa część także się do ciebie nie teleportuje, i znowu trzeba zapłacić za przesyłkę. :) Przy częsciach wartości 400-500 zł te koszty pożrą teoretycznie oszczędności na tej formie zakupu. Do tego jeszcze pewnie ponad tydzień zmarnowanego czasu i masz swoje genialne oszczędności i twoje "zero problemu". :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAC Re: Części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 23:52 Widac, ze pisze to gosc z jajami. W 100% popieram pana; A pani oszczedzajacej zyczymy owocnej i TANIEJ naprawy! Mam nadzieje, ze nie omieszka sie pani poinformowac szanownych forumowiczow, o finale tej calej sprawy, hmm? P.S Z nietrafnego zakupu, w razie odmowienia reklamacji przez sprzedajacegp, mozna np. dobry rosol ugotowac - z walka rozrzadu z pewnoscia bedzie wysmienity; dla upikantnienia polecam dorzucic lancuszek! - Nawet Maklowicz tak nie gotuje. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Części IP: *.swc.vectranet.pl 08.09.08, 10:03 z gosciem faktycznie cos nie tak, denerwuje sie i nie umie nawet sie do tego przyznac. na moje pytalska dobrze zrobila, chciala sie dziewczyna czegos dowiedziec, weszla na forum po porade, a wy sie jej czepiacie, miast pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś